Beauty

New hair! Burgundy pixie cut

15 augustus 2016

davines mask with vibrachrom
Zoals je waarschijnlijk wel weet liet ik mijn haar groeien en was ik alweer een lekker stukje op weg. Ik kreeg van mijn man en beste vriendin te horen dat kort haar toch echt meer ‘Dees’ was, zat op een irritante tussenlengte en begon ineens te twijfelen, zocht oudere foto’s op met echt korter haar en.. Off with the hair! Ze hadden helemaal gelijk! Niet alleen heb ik nu weer lekker haar, ook was het tijd voor een nieuwe kleur. Ik ging voor een burgundy pixie cut. Heerlijk zo’n nieuwe coupe!

davines mask with vibrachrom
Het is niet alsof jullie mij niet eerder met kort haar gezien hebben, want eigenlijk ben ik al mijn hele blogcarrière aan het wisselen tussen kort en middenlang haar, maar toch voelt elke keer het korte inderdaad meer als ‘mij’ aan. Ach ja, niks zo veranderlijk als een vrouw zal ik maar zeggen ;) Ik snuffelde Pinterest door op zoek naar korte kapsels die alsnog vrouwelijk zijn en waar je toch nog meerdere kanten mee op kan en kwam uit op een pixie cut: bovenop wat langer en aan de zijkant en achterkant korter. Zo kan je het platter en wat netter dragen maar ook bovenop wat meer omhoog voor een wat meer funky uitstraling. Mijn vaste kapster ging hiermee aan de slag en knipte het precies naar wens.

Toen ik daarna ook nog eens uitgenodigd werd om de nieuwe Davines mask with vibrachrom permanente kleuring te mogen uitproberen wist ik het zeker. Tijd om de mini make-over compleet te maken met een nieuwe kleur! De voordelen van deze nieuwe haarkleuring:

– veel kleuren mogelijk, van natuurlijk tot opvallendere kleuren
– een intense glans
– een diepe verzorging en zacht voor het haar
– langdurige kleur
– mogelijkheid om tot 3 tinten donkerder en lichter te gaan
– dekt grijze haren.

Na overleg besloten we dat het duidelijk is dat een ‘koelere’ haarkleur mooier zal staan bij mijn huid en ik wilde ook wel echt wat anders, dus werd het een combinatie van twee kleuren uit de Cool Reds collectie die samen een mooie en diepe mahoniekleur met een tintje paars creëren. Burgundy! Bij daglicht of binnen ziet het er al mooi uit maar als de zon gaat schijnen dan zie je de paarsige gloed pas echt tevoorschijn komen. Love it!

davines mask with vibrachromdavines mask with vibrachrom

Ik heb een redelijk gevoelige hoofdhuid en was van tevoren wel eventjes bang hoe een andere haarkleuring dan normaal uit zou pakken, maar ik heb het tijdens de inwerktijd geen enkele keer voelen prikken of tintelen en heb er naderhand ook geen jeukende of geïrriteerde hoofdhuid aan overgehouden. Voor deze behandeling werd ik trouwens door Davines uitgenodigd en werd ik ontvangen bij De Kapperij in Elst. Het was een heerlijk begin van de zaterdag met vriendelijk en warm personeel, een lekker kopje koffie, fijne gesprekken die niet als de standaard-koetjes-en-kalfjes aanvoelden en een enorm goede hoofdmassage tijdens de wasbeurt waarbij ik ook nog eens in een massagestoel lag ♥

davines mask with vibrachrom

Toen ik thuiskwam na de behandeling en wat boodschapjes te hebben gedaan ging de deurbel en kwam er een heerlijk pakketje met Davines producten voor geverfd haar binnen om de kleur zo lang mogelijk mooi te kunnen houden en een potje shine wax wat perfect bij m’n korte coupe moest passen. Wat een verwennerij! Over de (parabeen- en sulfaatvrije!) Davines Minu producten heb ik in het verleden al eerder geschreven. Hier was ik toen erg tevreden over dus dit was zeker welkom. De wax is ook erg fijn trouwens, deze geeft een enorme glans, voelt niet zwaar aan en maakt het haar niet vet, geeft een lichte versteviging èn ruikt goddelijk lekker zoals eigenlijk alle producten van dit merk.

Ik kan er de komende tijd wel weer even tegenaan met m’n nieuwe coupe en ben er heel erg blij mee. Ben ik trouwens de enige die zich na zo’n haarverandering gelijk zo anders voelt? Alsof je dat ‘nieuwe’ ook gelijk in andere dingen in je leven wil doorvoeren ofzo.. Herkenbaar?

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 2 september 2016 at 08:09

  Staat je geweldig

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 17 augustus 2016 at 10:23

  Staat je idd goed, heel classy :)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 17 augustus 2016 at 01:14

  Wat staat dit korte haar je geweldig, je bent zo’n mooie, stijvolle vrouw. De kleur van je haar vind ik heel erg mooi, dat past heel goed bij je.
  Ik kan me ook helemaal nieuw voelen als mijn haar weer mooi geverfd en geknipt is :-) heerlijk is dat.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 augustus 2016 at 14:00

   AHwww zo lief.. Dankjewel!

 • Avatar van smilingbeauties
  Reply smilingbeauties 17 augustus 2016 at 00:01

  Mooi kleurtje! Staat je goed :)

 • Avatar van mijnsaramsades
  Reply mijnsaramsades 16 augustus 2016 at 22:40

  staat je goed

 • Avatar van sannie
  Reply sannie 16 augustus 2016 at 11:36

  Erg mooi zijn. En goed te weten dat ze koele tinten hebben, want die heb ik zelf ook nodig. Laat je nog weten hoelang de kleur mooi blijft? En ik wil ook nog weten of ze thuisproducten hebben om te verven.

 • Avatar van Sabrina
  Reply Sabrina 15 augustus 2016 at 20:45

  Mooi zeg! Soms krijg ik het ook in mn bol om te laten groeien, maar gelukkig zie ik dan al vrij snel in dat kort me beter staat. En dan als een kind zo blij vd kapper komen :)
  De kleur is ook prachtig. Het staat je gewoon allemaal, kan niet fout!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 15 augustus 2016 at 19:52

  Wauw, zo een prachtige haarkleur!
  Het kapsel staat je erg mooi.
  Ik verander ook telkens weer van haarkleur dus welkom bij de club ;-)
  Het is erg gedurft van jou dat jij dit durft.
  Petje af….

  Xoxo

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 15 augustus 2016 at 18:57

  Welkm bij de club! Ik verander ook vaak van kleur en coupe… Toch vind ik ook lekker kort het mooiste bij mijzelf staan.

  Die kleur, het maakt jou niet eens streng, wat je vaak bij donkere tinten ziet, het geeft je zelfs een fluffy look! Ik vind je altijd al een mooie vrouw. Jij straalt en bent een voorbeeld voor vele…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 augustus 2016 at 23:17

   Ik word er stil van.. Dankjewel <3

 • Avatar van rowan
  Reply rowan 15 augustus 2016 at 14:03

  staat je goed en een prachtige kleur!

 • Avatar van fabulousheidi
  Reply fabulousheidi 15 augustus 2016 at 14:02

  Staat je top! Ik vind het jou echt supergaaf staan die kort coupe, de kleur is ook erg mooi! In mijn jongere jaren heb ik het ook bijna zo kort gehad en donkerrood maar ik blijf nu toch maar op blond en langer, ik durf niet meer haha!

 • Avatar van Margo
  Reply Margo 15 augustus 2016 at 13:22

  Wat een supermooie kleur! Staat je echt heel tof. Ik vind het ook heel goed bij je staan, ik snap je man wel :)

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 15 augustus 2016 at 13:21

  Wow staat je goed zeg! Ik ken maar weinig vrouwen waar kort haar zo vrouwelijk bij staat!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 augustus 2016 at 14:08

   Dat vind ik wel een enorm compliment hoor, dankjewel! ^^

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 15 augustus 2016 at 13:07

  oeh super cute ;D

 • Avatar van hilde
  Reply hilde 15 augustus 2016 at 12:57

  Wow, wat een mooie kleur! Ik heb nog nooit kort haar gehad, ik heb daar ( volgens mij ) echt het hoofd niet voor. Jouw coupe staat je super! Ik moet ook nodig weer eens naar de kapper om weer zo’n wow-gevoel te krijgen.

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 15 augustus 2016 at 12:46

  Ik zou nooit zo kort durven gaan, maar jouw staat ’t echt supergoed.

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 15 augustus 2016 at 12:26

  Wat heb je toch een mooi koppie…..het staat je geweldig!!!!!

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 15 augustus 2016 at 12:18

  Ik heb mijn haar altijd langer gehad, maar door verkeerd gezette extentions (of mijn haar groeide te snel, anyway), moest alles eraf. Aan de achterkant was al mijn haar zo goed als weg en aan de voorkant had ik een lok. Ik ben drie jaar bezig geweest alles weer normaal te krijgen en nu is het weer lang, maar ik zou nooit terug willen naar kort. Bij jou vind ik het daarentegen echt bij je passen, daarom snap ik de keuze wel! Ik vind de nieuwe kleur erg mooi ook. En nu lekker genieten van je new hair! <3

 • Avatar van Babs
  Reply Babs 15 augustus 2016 at 10:50

  Mooie kleur! Ik wil ook zo graag een heel andere kleur…niet schrikken, maar grijs-wit, die kant op. Want ik weet dat ook zo een andere haarkleur ook zo een gevoel geeft dat ik alles om mij heen wil gaan veranderen.
  Ik zit al DIY Youtube filmpjes te kijken en kijk mijn ogen uit hoe die meisjes dat zo “gemakkelijk” doen. Met een mooi resultaat.
  Ik ben als de dood dat het bij mij hutspot wordt… maar wellicht probeer ik het ook en anders weer een donkere kleur er weer over. (mijn haar is dan niet zo blij, hahaha)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 augustus 2016 at 10:57

   Jaaaa, wat gaaf! Gewoon doen hoor! Al zou ik als ik van donker naar licht zou gaan het toch wel door een professional laten doen denk ik. Spannend! Ben benieuwd als je het gedaan hebt, hou je me op de hoogte? X

 • Avatar van Esmeralda
  Reply Esmeralda 15 augustus 2016 at 10:29

  Erg herkenbaar! Ook ik wil steeds mijn haar wat laten groeien maar kom je in die tussenlengte en dan is het net of ik een zwabber op mijn hoofd heb. Dus de schaar er dan maar weer in. Ben nu ook wel aan het nadenken voor een ander kleurtje. De kleur staat je goed en het model is ook gaaf!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 augustus 2016 at 10:30

   Haha, altijd fijn te weten dat ik niet de enige twijfelkont ben! Vind jou het korte haar ook echt tof staan :) Thanks voor je complimenten!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.