Reizen & vrije tijd

Travel | 7 redenen om naar Hamburg te gaan

5 augustus 2016

hamburg tips
Of ik vorige week vrijdag om 10.00 uur op Schiphol wilde staan voor enkele dagen weg met een nog onbekende groep online pers/bloggers naar een locatie waar het 20/23 graden zou zijn. Met gezonde kriebels zei ik ‘JA!’ en wachtte ik in spanning af. De trip bleek naar Hamburg te gaan, een stad waar niemand van de groep nog eerder geweest was. Eerlijk? Hamburg zou niet snel in mijzelf opkomen als ik een citytrip zou boeken, maar wat ben ik aangenaam verrast! Er zijn ontiegelijk veel redenen te bedenken waarom je hier echt eens naartoe zou moeten gaan, maar deze zes zijn – voor mij – zeker de beste en leukste. Let’s go!

hamburg tips
1. Veel verschillende bouwstijlen en street art everywhere!

Al fietsend door zo’n enorm grote stad (Hamburg is na Berlijn de grootste stad van Duitsland en er wonen meer dan 1,7 miljoen mensen) vielen de verschillende bouwstijlen mij al heel snel op. Van barokke kerken en staalwerk tot aan Jugendstil, postmodernistische glazen gebouwen en zelfs een compleet bewaarde bunker uit de oorlog.

En dan de streetart. Niet normaal hoeveel! Van hele kleine kunstwerkjes met flink wat humor tot aan grote imposante schilderijen die hele gevels in beslag nemen. En dan ook weer in erg veel verschillende stijlen. Mocht je hier van houden dan zou ik zeker een street art walk inboeken in de stad om zo de tofste exemplaren te spotten.

2. Het uitgaansleven
Of je nu meer van de grote clubs en toeristische massa – en wat red light district actie – bent en dus de Reeperbahn onveilig gaat maken of dat je op zoek bent naar meer alternatieve bars, lounge clubs, beachclubs (ja, Hamburg heeft zelfs een stukje echt strand!), een karaokebar of wat dan ook: je zal je ’s avonds niet snel vervelen in Hamburg. Voor liefhebbers van elke muziekstijl is er meer dan voldoende te vinden of laat je gewoon eens verrassen door te wandelen en te kijken waar je uit komt. Zo eindigden wij de eerste avond/nacht al fietsend door de stad in een straatje met allemaal bars tussen de locals met gin-tonics. Gewoon lekker op straat wat zorgde voor een heel gemoedelijke en relaxte sfeer.

Schijnbaar is Hamburg ook the place to be voor vrijgezellenfeesten, want we kwamen er meerdere groepen tegen die helemaal los gingen. En hoe toevallig ook: één van de bloggers die mee was en over 5 weken gaat trouwen kwam erachter dat haar vriend voor precies het weekend dat wij er waren ‘ontvoerd’ zou worden naar Hamburg voor zìjn vrijgezellenweekend. LOL!

hamburg tips

3. Mooie stukjes natuur
Wat je van zo’n intens grote stad misschien niet snel zou verwachten is dat het toch echt erg mooie stukjes natuur heeft. Er zijn veel prachtige parken en waterpartijen te vinden waar je heerlijk kan wandelen, ontspannen, picknicken, barbecueën… Bij een klein beetje zonnig weer zal je dan ook zien dat er overal groepjes vrienden bij elkaar komen, families samen wat eten, klinkt er muziek en gelach.. Echt heerlijk om even tot rust te komen van alle indrukken van de stad!

hamburg tips

4. Hotel tip: Motel One
Een goede en betaalbare overnachting midden in zo’n grote stad als deze is vaak een onbegonnen werkje om uit te zoeken en alsnog niet zo betaalbaar als je zou willen. Maar Motel One is daarin heel wat anders. Er zijn vier vestigingen verspreid door de stad te vinden en de prijzen gaan van €59,- tot €79,- per nacht. Wij zaten in Motel One am Michel die één van de duurdere is maar echt midden in het centrum ligt. En laten we eerlijk wezen: €79,- is nog altijd heel erg betaalbaar voor een goed hotel in zo’n stad als deze op loopafstand van alle bezienswaardigheden.

Motel One kiest ervoor om bepaalde dingen te skippen zoals een minibar, vaste telefoons in elke kamer en een sportzaal maar kiest daarom voor betaalbaar design in elke kamer. Een luxe gevoel met mooie afwerking, fluffy handdoeken, een erg goed matras en zacht beddengoed, een regendouche.. Love it! Oh, en als je in de buurt bent ga dan zeker in de avond even een heerlijke gin-tonic drinken in de Gin Bar van Motel One Alster waar ze 43 soorten gin en 8 soorten tonic èn een heerlijke lounge hebben. Perfect voor een niet al te schreeuwerige maar heerlijk ontspannen avondje.

hamburg tips

5. Het openbaar vervoer, of nog beter.. de fiets!
Als je Hamburg wilt verkennen dan kan je natuurlijk gewoon lekker aan de wandel gaan, maar het openbaar vervoer is ook gigantisch goed geregeld en hier zijn handige kaarten voor verkrijgbaar voor de periode van je verblijf zodat je met één kaart van alles gebruik kan maken en dus nergens meer bij na hoeft te denken. Maar neem de gok en huur eens een fiets als het weer het toelaat! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het aan het begin toch wel wat spannend vond om in zo’n grote onbekende en drukke stad te gaan fietsen, maar al snel voelde ik me er heel vertrouwd mee. Je kan zo gemakkelijk en snel overal komen, hebt je eigen vervoersmiddel altijd dichtbij, het geeft een heel vrij gevoel en je ‘voelt’ de stad echt.

Voor informatie over het openbaar vervoer, fietsverhuur en dergelijke zou ik echt even kijken op de website van Hamburg Travel.

hamburg tips

6. Food. Food. Food.
Oh yes wat kan je als foodie goed terecht in Hamburg! Er is echt voor elke smaak, elke stijl en elke portemonnee meer dan voldoende te vinden om lekker te gaan zitten voor een heerlijke lunch of een fantastisch diner. Mijn persoonlijke aanraders zijn Philipps Restaurant aan de Turnerstrasse met een heerlijke champignonrisotto met langoustines of bijvoorbeeld de tartaar van Black Angus Beef *ik krijg er spontaan weer trek van* of Witwenball aan de Weidenallee waar je voor een echt goede prijs een voortreffelijk viergangendiner kan genieten. Je ziet hierboven enkele foto’s van deze twee locaties.

hamburg tips

7. Shopping in the city
En als laatste kan ik natuurlijk het winkelen niet overslaan. Of je nu een klein budget hebt of some serious money uit wil geven, of je nu meer van de vintage en unieke boetiekjes bent of graag winkelt bij de bekende merken.. ga naar Hamburg! Aanraders zijn bijvoorbeeld de Nivea brandstore (dit merk komt uit Hamburg) en Mutterland waar je terecht kan voor allemaal Duitse en Hamburgse (streek)producten. En als je een ware beautyjunkie bent vergeet dan zeker niet Alsterhaus waar je inloopt als je door de grote H&M midden in de stad loopt. Dit is een beautywalhalla waar je zo’n beetje elk beautymerk wel kan vinden tot aan de nicheproducten aan toe ♥

Voor mij waren de bomvolle drie dagen Hamburg enorm indrukwekkend en ik wil zeker nog eens terug naar deze stad. Met nog geen 45 minuten vliegen vanaf Amsterdam Schiphol ben je er ook nog eens zo en als je op tijd je vliegtickets boekt kan je er zeker een budgetproof citytrip van maken.

Is Hamburg een stad die jou aanspreekt om eens naartoe te gaan? Welke citytrip wil jij zeker nog eens maken?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Ik ben voor deze persreis uitgenodigd door Motel One.
 

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Fem
  Reply Fem 19 januari 2018 at 09:43

  Zeker nog eens terugkomen – er zijn wel 100 redenen om Hamburg te bezoeken ;) Er verandert ook zo ontzettend veel dat je elk bezoek iets nieuws ontdekt. Zeker de street art verandert zo ongeveer wekelijks :)

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 6 augustus 2016 at 09:37

  Oh wow jaloers! Mijn vriend en ik willen al heel lang een keer naar Hamburg, maar t geld he.. :( Ooit!

 • Avatar van Tessa - Dazzling Beauty/Travels
  Reply Tessa - Dazzling Beauty/Travels 5 augustus 2016 at 19:32

  Normaal gesproken trok Hamburg mij niet zo, waarom weet ik ook niet precies. Je hebt me nu eigenlijk wel nieuwsgierig gemaakt :-)

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 5 augustus 2016 at 18:40

  Wat een heerlijk tripje! Iets voor met vriendinnen, want die vent van mij houd niet van stedentrips.
  Nou, ik durf ook wel in mijn uppie te gaan.

 • Avatar van hilde
  Reply hilde 5 augustus 2016 at 15:17

  Ik hou van city trips! Hamburg ben ik nog nooit geweest, maar staat zeker op mijn lijstje!

 • Avatar van Christie
  Reply Christie 5 augustus 2016 at 13:33

  Leuk stukje over Hamburg. Zelf nog nooit geweest en aankomende vakantie rijden we er alleen langs.
  Misschien een volgende keer toch maar stoppen

 • Avatar van marleen@burgertrutjes
  Reply marleen@burgertrutjes 5 augustus 2016 at 12:55

  Wow wat een leuke citytrip! Duitse steden zijn meestal wel goed en betaalbaar! Ik ga deze zeker onthouden!
  En wat heb je een ontzettend leuk jasje aan op de foto’s! :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 augustus 2016 at 13:12

   Thanks! Het jasje is van Miss Etam en hebben ze in wit en zwart <3

 • Avatar van Vlijtig Liesje
  Reply Vlijtig Liesje 5 augustus 2016 at 12:18

  Dat zijn stuk voor stuk goede redenen zeg. Hamburg, here I come!

 • Avatar van Loes | Gewoon iets met Loes
  Reply Loes | Gewoon iets met Loes 5 augustus 2016 at 12:17

  Oh ja, leuk! Ik ben dol op Duitse steden! Wij hebben er al een flink aantal bezocht, maar Hamburg staat nog op het wensenlijstje. En nu helemaal. Wat ontzettend leuk dat je op de fiets door de stad kunt, dan zie je allemaal leuke dingen die je met het openbaar vervoer niet zou zien. Prachtige foto’s!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 augustus 2016 at 13:13

   Dankjewel voor je enthousiasme, leuk!!

 • Avatar van Jonna@Burgertrutjes
  Reply Jonna@Burgertrutjes 5 augustus 2016 at 11:52

  Oh wat lijkt mij dit een toffe stad, heb al veel steden in Duitsland bezocht maar Hamburg nog nooit. In September eerst maar eens Berlijn ontdekken. Maar Hamburg komt zeker op mijn travelwishlist.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 augustus 2016 at 13:13

   Berlijn is ook zo’n indrukwekkende stad, alvast veel plezier!!

 • Avatar van Annette
  Reply Annette 5 augustus 2016 at 09:38

  Wat leuk zeg, krijg gelijk weer zin om te city-trippen maar eerst lekker mijn zomervakantie doen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 augustus 2016 at 10:03

   Heerlijk he die reiskriebels?! Geniet maar eerst lekker van je zomervakantie ^^

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 5 augustus 2016 at 09:32

  Lijkt me de moeite! En jaaaa, lekker eten hoort toch altijd bij op vakantie gaan of een nieuwe plek ontdekken :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 augustus 2016 at 10:03

   Haha, precies! #nevernoteating ;)

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 5 augustus 2016 at 08:14

  Wat een mooie foto’s! Lijkt me leuk om daar een keertje heen te gaan als citytrip!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 5 augustus 2016 at 07:52

  Leuk!
  Prachtige foto’s.
  Ik was lang geleden ooit naar die plaats geweest en het staat nog steeds op mijn lijstje om daar weer eens naar toe te gaan.
  Toen was het ov erg goedkoop.
  Je had er een speciale gezinsdagkaart.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 augustus 2016 at 08:39

   Het OV is inderdaad erg goed betaalbaar in Duitse steden, heel fijn! Leuk dat je ook al eens in Hamburg geweest bent en nog eens terug zou willen :)

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 5 augustus 2016 at 07:38

  Ik ben er nog nooit geweest maar dit klinkt goed! Boedapest staat bovenaan mijn lijstje <3

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 augustus 2016 at 08:39

   Jep, daar zou ik ook nog graag eens naartoe willen gaan! ^^

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 5 augustus 2016 at 07:11

  Sounds good to me. Ik heb er nog nooit over nagedacht om ooit eens een bezoekje te brengen aan Hamburg. Je maakt mij nu wel nieuwsgierig :-)!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 augustus 2016 at 08:40

   Mocht je de kans krijgen om te gaan, zeker doen :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.