Huis & interieur

3 x toffe ideeën voor een snelle interieur make-over

29 augustus 2016

interieur make-over tips
Vaak wil je wel graag iets anders met je interieur, maar heb je geen idee waar je precies moet beginnen of denk je te groot waardoor je weet dat het veel tijd gaat kosten en schuif je het maar voor je uit. En dat terwijl er genoeg manieren zijn waardoor je alsnog een snelle interieur make-over kan realiseren en dat vaak al in een half dagje tijd. Nog een groot voordeel: echt heel erg prijzig is dit vaak niet waardoor je je interieur zo lekker gemakkelijk met de seizoenen (of je wispelturige smaak ;) mee kan laten veranderen.

interieur make-over tips
1. Schilder accentwandjes of je meubels eens in een andere kleur. Zeker als je houten meubels hebt is dit laatste een tof idee om te doen en weer eens wat anders dan gekleurde wanden. Zo kan je bijvoorbeeld je bed okergeel of roze verven; staat helemaal tof in een zwart-wit Pinterest interieur maar kan ook goed in een wat meer landelijke stijl.

Mochten je meubels je wat te dierbaar zijn dan kan je natuurlijk altijd nog voor de wanden gaan. Kies eens een kleur die je normaal te spannend zou vinden en ga er gewoon voor. Even afplakken, kwast en roller in de hand nemen en een paar uurtjes later ziet de kamer er al heel anders uit! Mocht je een hele wand te ver vinden gaan dan kan je ook met een contrasterende of accentkleur aan de gang gaan op vlakken en lijnenwerk wat je met schilderstape aan hebt gebracht op de muur. Leef je uit, het is tenslotte joùw huis!

interieur make-over tips interieur make-over tips

2. Kies eens voor een behangetje, je kan hier zo gigantisch veel mee bereiken! Heb je een rustig interieur dan zou je voor het contrast zelfs kunnen kiezen voor een mooi fotobehang wat in enorm veel verschillende stijlen verkrijgbaar is. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij deze webwinkel waardoor personalisatie van interieur met PIXERS wel heel gemakkelijk is. Personalisatie ja, want er zijn zo ontiegelijk veel soorten en printen vergelijkbaar dat het echt in elke stijl past. Kijk maar eens naar de afbeeldingen en voorbeelden in dit artikel en durf dan nog eens te zeggen dat fotobehang alleen in ‘standaard’ printjes verkrijgbaar is..

Fotobehang is trouwens ook erg tof om bijvoorbeeld je plafond mee te behangen, iets wat ik onlangs nog in een restaurantje tegenkwam en waar ik zo van onder de indruk was! Zo kan je bijvoorbeeld een serre bij de tuin betrekken door te werken met een jungleprint of een slaapkamer in dromerige sferen te brengen met wolken op het plafond.. Of geef de kinderkamer een unieke look & feel door te werken met een afbeelding die past bij de geboortemaand of het sterrenbeeld van je kindje.

interieur make-over tips

3. Maak een schaalmodel van je woonkamer en teken en knip ook alle belangrijke/grote meubels uit. Ga vervolgens op papier schuiven met de inrichting. Ga flink aan het opruimen en uitzoeken, schuif je je meubels in de nieuwe posities, kleed de boel weer aan met je vloerkleed, lampen en accessoires en het geheel ziet er zonder een cent uitgegeven te hebben al heel anders uit doordat alles anders staat en de boel lekker opgeruimd is. Kijk hierbij goed naar de ruimte en richt de boel eens echt in in plaats van het gewoon allemaal maar neer te zetten. En dan bedoel ik niet alleen de meubels, maar ook de indeling van je boekenkast en dergelijke. Het kan er door een paar kleine aanpassingen al snel zoveel stylisher uitzien! Ben je toch ook toe aan wat nieuws maar heb je niet veel budget? Kijk dan uit naar wat nieuwe kussenhoesjes, een nieuwe plant, wat kaarsen in een toffe accentkleur (of juist een contrasterende kleur voor een tof effect) of bijvoorbeeld een kleed over de bank. Of snuffel kringloopwinkels af om unieke dingen te vinden.

Ik hoop dat ik je met bovenstaande tips wat leuke ideeën voor een snelle interieur make-over gegeven heb. Mocht je aan de slag gaan dan ben ik alvast enorm benieuwd naar jouw voor- en nafoto’s!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit is een gesponsord artikel.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Bubbels & Jets
  Reply Bubbels & Jets 30 december 2016 at 14:50

  Ik vind het behang erg tof gedaan!

 • Avatar van Margreet
  Reply Margreet 13 september 2016 at 12:21

  Wat een super gaaf fotobehang! Ik denk dat ik ook maar eens ga nadenken over fotobehang op mijn kamer.

 • Avatar van Eline Schuurmans
  Reply Eline Schuurmans 5 september 2016 at 20:30

  Ik heb twee muren in mijn open keuken geel geschilderd en kom verder in de woonkamer overal terug met die kleur. Dat vrolijke geel ben ik nog steeds niet zat, en hopelijk blijft dat zo :) Zonder die accent-kleur zou mijn huisje behoorlijk saai zijn.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 30 augustus 2016 at 20:47

  Wat is foto behang toch mooi. Ik vind het heerlijk om in huis bezig te zijn en ik kies er over het algemeen voor om accesoires te veranderen. Aan de indeling van mijn kamer kan ik niets veranderen omdat mijn bed in de woonkamer staat (ivm met mijn gezondheid) en de tv daar op afgesteld is, evenals de plank naast mijn bed. Nu de zomer op zijn einde loopt, krijg ik altijd zin om alles weer een beetje te veranderen en daar ben ik al mee begonnen :-)

 • Avatar van lonneke
  Reply lonneke 30 augustus 2016 at 09:57

  Leuke ideeën dit allemaal!
  Ik ben zo dol erop om mijn kamer te veranderen eens in de zoveel tijd.
  Liefs Lonneke

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 30 augustus 2016 at 06:03

  Prachtige foto´s hoe men het interieur telkens weer zo mooi in huis kan veranderen +/’

  Xoxo

 • Avatar van Jonna@Burgertrutjes
  Reply Jonna@Burgertrutjes 29 augustus 2016 at 21:42

  Echt super leuk! Zelf heb ik nu geen kleur op de muur, maar hier wil ik wel verandering in aan gaan brengen. Thanks voor de inspiratie

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 29 augustus 2016 at 20:57

  Ik denk dat je wel kunt raden welke ik al eens op mijn kamer wilde plakken, toen het nog een gameroom was voor Yuri.
  Ik had het toevallig van de week nog met mijn vriendin over fotobehang! Erg mooi! Mijn smaak is de laatste foto! Wauw!

 • Avatar van hillybillybeauty
  Reply hillybillybeauty 29 augustus 2016 at 19:39

  Een behangetje zou ik wel een keertje wel willen doen!

 • Avatar van Melike
  Reply Melike 29 augustus 2016 at 16:38

  Ik ga meestal naar de Primark om leuke dingetjes te vinden.

 • Avatar van marleen@burgertrutjes
  Reply marleen@burgertrutjes 29 augustus 2016 at 15:30

  Oeeeh die illustraties zijn echt heel nice!!!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.