Beauty

Requested! | De beste tips bij dunner wordend haar

4 augustus 2016

dunner wordend haar
Helaas hebben of krijgen veel vrouwen er last van en is het iets waar ze vaak erg onzeker over worden: dunner wordend haar. Omdat ik de afgelopen tijd hier enkele vragen over gehad heb wilde ik hier graag aandacht aan besteden door middel van een artikel met informatie, oorzaken en wat je er zelf aan kan doen om hier verandering in te brengen met tips en producten die ik kan aanraden. Ik hoop dat je er wat aan hebt!

De oorzaken van dunner wordend haar
Er zijn verschillende factoren waardoor je haar dunner kan worden; van een ijzertekort en langdurige stress tot aan extreem diëten, langdurige ziekte, erfelijkheid of medicijngebruik. Ook kan het bij sommige vrouwen in en na de overgang gebeuren of bijvoorbeeld na een zwangerschap.

Tips bij dunner wordend haar
Met de uitzondering dat je langdurig ziek bent en het dunner wordend haar door bepaald medicijngebruik komt of wanneer het erfelijk is, zijn er verder redelijk wat tips die je zelf kan toepassen om dit tegen te gaan en preventief wellicht te kunnen voorkomen. Denk hierbij aan:

– zorg dat je geen proteïnetekort krijgt en dus voldoende eieren, linzen, bonen, vlees, vis en groene bladgroente eet
– ook vitamine B zorgt voor gezond haar, dit zit onder andere in bananen, volkoren producten, peulvruchten, (soja)melk en eieren
– zoals eerder genoemd kan een ijzertekort leiden naar dunner wordend haar, eet dus voldoende vis, broccoli, prei, cashewnoten of neem een voedingssupplement in om tekorten aan te vullen en probeer cafeïnehoudende dranken zoals koffie en cola te vermijden aangezien dit de absorptie van onder andere ijzer juist kan tegenhouden
– probeer je stressniveau te verlagen, zorg goed voor jezelf en slaap voldoende. Door stress stijgt je adrenalineniveau waardoor extra melkzuur wordt geproduceerd wat haarwortels aantast en het haar poreus en fijn wordt
– wees lief voor je haar! Laat de schadelijke haarverf, de permanent, stijltang en het kammen als je haar nat is achtwege en draag je haar niet te vaak in strakke vlechtjes of een strakke staart
– mocht je twijfelen aan de oorzaak van jouw dunner wordend haar, ga dan zeker naar je huisarts en laat het nakijken zodat je eventuele (erfelijke) ziektes uit kan sluiten.

Kortom: probeer een stukje gezonder te gaan leven door middel van voldoende beweging, gezond eten en drinken en vul dit eventueel aan met een hooggedoseerd voedingssupplement en geef het vooral echt even de tijd. Het kan nu eenmaal een tijdje duren voor je haar weer voller zal gaan worden. In de tussentijd zijn er natuurlijk ook enkele beautyproducten en beautytips die je kunnen helpen om je haar er zo vol mogelijk uit te laten zien!

dunner wordend haar

De Living Proof full verzorgingslijn bestaat uit verschillende producten die meer volume creëren en body en veerkracht geven waardoor het dikker en voller lijkt tot aan je volgende wasbeurt. Er zit een voluminizing molecule (PBAE) in die zich als een soort ‘bolletjes’ om je haarvezel vormt waardoor je haren niet meer plat naast elkaar komen te liggen maar luchtig van elkaar worden gehouden en meer textuur krijgen.

De producten van Living Proof zijn sulfaat-, siliconen- en olievrij en verkrijgbaar bij verschillende (web)winkels en de Living Proof salons.

dunner wordend haar

Ook de Aveda Invati lijn is perfect geschikt voor dunner (wordend) haar. Invati is Sanskriet voor ‘versterken’ en belooft haaruitval met 33% te verminderen zodat je langer je haar behoudt en versterkt vanuit binnenuit de bouwstenen van je haar waardoor het dikker en voller valt èn heerlijk verzorgd en zacht is. Er zit onder andere Densiplex in wat een krachtige mix is van Ayurvedische kruiden die energie geven en de hoofdhuid tijdens het inmasseren versterken.

Op de website van Aveda is meer informatie te vinden over de salons en verkooppunten van deze producten en bijbehorende salonbehandelingen.

dunner wordend haar

Hoe laat je je dunner wordend haar voller lijken?
Begin bij de basis en kies ten eerste voor een goed kapsel dat bij jou en vooral je haartype past. Werken met laagjes kan een oplossing zijn maar als je lang haar hebt kan het dan juist aan de onderkant nog dunner lijken. Het beste kan je hiervoor naar een goede kapper gaan en je laten adviseren. De juiste kleur en eventueel werken met high– en lowlights kan het haar meer definitie geven waardoor het voller lijkt.

Kies voor milde haarproducten en probeer hierin ingrediënten als alcohol, SL(E)S en parabenen te vermijden. Was je haar vervolgens ongeveer 3 keer per week en je hoofdhuid komt in goede conditie waardoor de natuurlijke beschermingslaag goed zijn werk kan doen. Föhn je haren na het wassen niet te heet en werk hierbij met een föhnborstel waardoor je vooral bij de aanzet gemakkelijk meer volume kan creëren en fixeer dit met een klein beetje haarlak zodat het de hele dag in model blijft. Gezien de recente nieuwsberichten over volumepoeder en droogshampoo zal ik hier zeker in de buurt van je hoofdhuid voorzichtig mee zijn, maar een klein beetje net voorbij je haaraanzet kan wel duidelijk voor meer volume en ‘hold’ zorgen.

Heb je een feestje en wil je schitteren met een volle haardos? Gebruik dan eens clip-in extensions en krul je haren lichtjes, zo krijg je in no time een gigantische bos haar. Helaas wel tijdelijk maar soms is dat net even voldoende voor een boost aan zelfverzekerdheid.

Ik hoop dat je aan bovenstaande informatie en tips wat hebt gehad! Mocht je nu zelf een aanvulling hebben die ik gemist heb, laat deze dan zeker achter in de reacties onder dit artikel zodat je anderen met hetzelfde haarprobleem kan helpen :)

Wat is jouw ultieme tip bij dunner wordend haar?

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Ingrid
  Reply Ingrid 6 augustus 2016 at 11:11

  Sinds ik DIM slik, lijken mijn hormonen meer in balans. Ik heb nauwelijks meer haaruitval, mijn huid ziet er beter uit, ik ben een paar kilo afgevallen en (ook prettig) ik heb een veel beter humeur.

 • Avatar van Ingrid
  Reply Ingrid 6 augustus 2016 at 11:08

  Sinds ik DIM slik. lijken mijn hormonen meer in balans. Ik heb nauwelijks meer haaruitval, mijn huid ziet er beter uit, ben een paar kilo afgevallen en (ook prettig) ik heb een veel beter humeur.

 • Avatar van My happy kitchen
  Reply My happy kitchen 6 augustus 2016 at 09:20

  Door mijn maagverkleining 5 maanden geleden is mijn lichaam (tijdelijk) in een soort stress modus geschoten en verlies ik nu iedere dag vrij veel haar. Het is tijdelijk maar vind het vreselijk! Ik overweeg nu mijn haar in laagjes te knippen maar twijfel nog… Idd maar even langs een goede kapper!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 4 augustus 2016 at 15:30

  Zelf heb ik ook dunner wordend / uitvallend haar, maar ik weet dat dit een bijwerking is van de prikpil die ik al even weer gebruik. Heel jammer, maar de prikpil vind ik ideaal om te gebruiken. Ook heb ik permanent in mijn haar en verzorg ik het wel extra met maskers én producten van Lush :)

 • Avatar van Jonna@Burgertrutjes
  Reply Jonna@Burgertrutjes 4 augustus 2016 at 14:27

  Wat een goeie tips, gelukkig zelf geen last van maar als je er last van hebt dan heb je zeker wat aan dit artikel.

 • Avatar van femke
  Reply femke 4 augustus 2016 at 14:16

  altijd al dun haar gehad maar na een langdurige operatie en medicatie gebruik en daarna een zwangerschap is het niet meer zoals voorheen maar nog dunner geworden en helaas minder door een litteken op het hoofd . mijn tip een goede shampoo en ik borstel mijn haar bijnaaaaaaa niet . soms in avond hierdoor heb ik een lekker warrige bos haar en zie je mijn litteken amper . laat mijn haar voor mijn werken en werk het niet tegen waardoor het gaat slap hangen ,ik ga zeker de tip volgende vitm B en wat extra groenen die er goed voor zijn , wie weet ;-)

 • Avatar van Nienke
  Reply Nienke 4 augustus 2016 at 12:09

  Handig artikel, vroeger had ik heel dun haar maar door mijn haarroutine komt er aardig wat volume in.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 augustus 2016 at 21:57

   Oh, ik ben heel benieuwd welke producten je dan gebruikt nu? :)

 • Avatar van marleen@burgertrutjes
  Reply marleen@burgertrutjes 4 augustus 2016 at 10:54

  Wat een mooie producten zeg. Gelukkig heb ik een bos krullen, maar ik ben wel chronisch in de rui, haha!

 • Avatar van roryblokzijl
  Reply roryblokzijl 4 augustus 2016 at 10:30

  Ik gebruik ook supplementen zoals vitamine B Complex Forte, dat had ik ooit eens voorgeschreven gekregen van de huisarts. Ik weet even niet meer of dat ook voor mijn haar was, maar toen ik het later opzocht bleek het ook daarbij te helpen. Ik ben van (alweer een fikse tijd terug) elke dag mijn haar wassen teruggegaan naar 3 keer per week. Altijd conditioner. En ik probeer zo gezond mogelijk te eten. Ik krijg in ieder geval bijna altijd het commentaar dat ik zulk mooi haar heb. Ik zie zelf dat het glanst. Maar ik ben zeer geïnteresseerd in de Aveda-lijn. Er zit een winkel / salon bij ons in de buurt dus ik ga eens kijken. Een nadeel is dat hun producten – behalve heel goed ook – best prijzig zijn.

 • Avatar van Susan
  Reply Susan 4 augustus 2016 at 10:18

  Wat een fijne tips zeg! Gelukkig ben ik gezegend met dik haar, dus heb ik hier geen last van.

 • Avatar van Roos
  Reply Roos 4 augustus 2016 at 08:49

  Ik gebruik ook voedingssupplementen om mijn huid en haar van binnenuit gezonder te maken en verder eet ik veel meer groente en fruit en gebruik ik de juiste producten voor mijn huid- en haartype. Ik ben overgestapt naar John Masters en Africa organics na alles bijna geprobeerd te hebben en wat een verbetering :-).
  Geen jeuk en irritatie meer, ik hoef het steeds minder vaak te wassen, het is veel voller geworden en glanst enorm. Helaas bevatte de Davines producten waar we in een andere blog over spraken coco betadine en veel parfum waar ik last van krijg. Maar goed om te weten dat het aan die ingrediënten ligt en dat ik nu iets gevonden heb wat voor mij werkt. Misschien voor anderen ook een tip om echt naar de ingrediënten te kijken waar het aan zou kunnen liggen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 augustus 2016 at 09:20

   Dankjewel voor het delen van jouw tips! Ik ben nu erg benieuwd naar de John Masters en Masters of Africa Organics producten. Wat gebruik je precies en.. waar haal je het?

   • Avatar van Roos
    Reply Roos 4 augustus 2016 at 11:22

    Wat leuk dat je een reactie geeft :-). Van John Masters gebruik ik de Evening Primrose shampoo en de Citrus Neroli detangler. Ik ben er speciaal voor naar Dyanne op de Steenstraat in Arnhem gegaan want ik wilde graag dat er eerst even iemand naar mijn hoofdhuid en haar conditie kon kijken. Dat is een verkooppunt maar online is het ook gewoon in de webshop te krijgen en zelfs bij bol.com. Afrika Organics vond ik in mini verpakking bij de Ekoplaza, de Marula varianten en ik dacht die neem ik mee om te proberen toen ik de mooie ingredienten zag. En bij alletwee de merken ook na langdurig gebruik geen reactie, echt superblij mee na een zoektocht van 6 jaar. Die afrika organics producten zijn ook online te koop dus ook goed verkrijgbaar. Hoop dat je er iets aan hebt.

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 4 augustus 2016 at 21:57

     Dankjewel voor je uitgebreide reactie. Ik ben enorm benieuwd geworden en woon zelf ook in Arnhem dus zal zeker eens langsgaan bij Dyanne aan de Steenstraat :)

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 4 augustus 2016 at 08:22

  Goede tips!! Ik heb niet heel erg dik haar dus ik ga even wat tips noteren :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 augustus 2016 at 09:21

   Ik hoop dat ze helpen! :)

 • Avatar van June
  Reply June 4 augustus 2016 at 08:11

  Wegens een nare exceem heb ik soms zelfs kalende plekken, tot nu toe niets geholpen wat 100% werkt maar om mijn hoofdhuid zo rustig mogelijk te houden was ik mijn haar alleen nog maar met Nioxin.
  Zodra ik overstap op iets anders komen de jeuk en plekken weer terug.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 augustus 2016 at 09:21

   Wat enorm vervelend dat je hier zo’n last van hebt.. Lijkt me echt heel lastig! Heb je er al eens naar laten kijken door een dermatoloog?

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 4 augustus 2016 at 08:04

  Goede tips!
  Ik heb juist dik haar.
  Soms valt het iets uit.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 augustus 2016 at 09:22

   Wat heerlijk dat je gezegend bent met een volle en dikke bos! ^^

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 4 augustus 2016 at 07:55

  Wat een fijne tips. Mijn haar valt vooral uit door mijn stress. Ik ben nogal snel ‘over de flos’…
  Wat ik doe is elke dag Biotine slikken en ook vitamine B (een pil met meerdere cijfers).
  Ik merk vooral na een haarverf sessie dat de haaruitval heftiger is.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 augustus 2016 at 09:22

   Zo herkenbaar.. In stressperiodes is het hier ook zo erg :(

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 4 augustus 2016 at 07:04

  Ik heb al mijn hele leven dunner worden haar… ;) Gelukkig heb ik slag en wel veel haar. Ik gebruik er eigenlijk nooit speciale producten voor, dus ik ben benieuwd naar tips van anderen!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.