Mama & Kind Reizen & vrije tijd

Travel trends voor mama’s!

28 augustus 2016

travel trends
Ik vind het niet alleen interessant om de laatste trends te volgen op het gebied van beauty in de ruimste zin van het woord, lifestyle, (plussize) fashion en interieur maar ook op het gebied van reizen hou ik ze graag in de gaten. Erg interessant dan ook om de uitslag van het Cherry LAB (PR bureau op het gebied van reizen) x ANVR (brancheorganisatie op het gebied van reizen) Travel Experience Tomorrow report te lezen waarin enkele voorspellingen worden gedaan voor reizen in 2025. Als moeder zijnde vond ik vooral de travel trends voor mama’s erg interessant om te lezen en ik deel ze graag met je inclusief mijn mening hierover.

Waar het in de toekomst op het gebied van reizen om zal draaien? De belangrijkste pijlers:

– we gaan steeds meer zelf organiseren, onze eigen droomreis van A tot Z gaan plannen en genieten en leren van een land of stad alsof we locals zijn
– een all-exclusive bucketlist waarbij we van highlight tot highlight over de wereld ‘hoppen’ waarbij vooral de under-the-radar bestemmingen ver weg van het massatourisme centraal zullen staan
– reizen we niet alleen maar om de wereld te zien maar ook om onszelf te (her)ontdekken en te ontwikkelen
home away from home, willen we de verbondenheid voelen en banden versterken met onze gezinsleden, familie en vrienden waardoor we als één gezelschap samen genieten op vakantie
collecting karma, waarbij we niet alleen reizen om een bestemming te bezichtigen maar vooral ook wat terug willen doen voor het land of de community.

Mocht je het interessant vinden: klik hier voor het complete Cherry LAB x ANVR Travel Experience Tomorrow trendonderzoek.

De twee belangrijkste travel trends voor mama’s

1. Home away from home
“De jaarlijkse bijtank-vakantie wordt heilig in 2025 want het dagelijks leven wordt nog digitaler en planmatiger geleefd. Cocoonen en quality time met familie en vrienden zijn dan ook het uitgangspunt. Naast uitrusten willen we verbondenheid voelen en de band met onze dierbaren versterken. We zoeken comfort en veiligheid: genieten kan pas op een veilige bestemming waar alles goed geregeld is. Omdat de jaarlijkse trip een divers gezelschap kent, zijn betrouwbaarheid, flexibiliteit en persoonlijke aandacht essentieel. Er is namelijk weinig tijd te verliezen en er moet met ieders wensen rekening worden gehouden. We worden dan ook steeds creatiever in de invulling. Zo gaan we niet alleen met drie of meer generaties op reis, maar nemen we ook nog onze vrienden mee. Ook combineren we verschillende accommodaties; eerst verblijven we een week in een villa en daarna overnachten we in een campertje op de camping met de zoete inval. De mannen gaan samen vissen als de vrouwen aan het winkelen zijn en (overgroot)oma en -opa spelen met de kids als papa en mama er even samen tussenuit willen. Het gevoel van thuis, maar dan net even anders!”

2. Renew yourself on the go
“Jezelf opnieuw ontdekken wordt een belangrijke behoefte in 2025. Zowel zakelijk als privé slaan we regelmatiger een nieuwe weg in. Multileven vervangt lineair leven: zo kan de fase van moeder, parttime werknemer en yogafanaat worden opgevolgd door die van ondernemer en foodie. De voorspelling is dat we steeds vaker op reis gaan, alleen of met naasten, omwille van zelfontplooiing en zingeving en om oude patronen te doorbreken en plaats te maken voor nieuwe gedachten. Door te ontsnappen van je werk, gezin en je vertrouwde omgeving, kun je even echt stilstaan bij wat je hebt, jezelf weer opladen, je eigen identiteit versterken of zelfs een nieuwe ik ontdekken. Denk hierbij aan oplaadtripjes met o.a. stiltewandelingen, meditaties, yogaretraites en sapkuren. Maar ook bijvoorbeeld op maat gemaakte themareizen zoals ‘no husbands allowed’ of ‘digital detox 2.0’, waarbij je totaal disconnected bent van de buitenwereld.”

–> Lees ook: Melissa reed een prachtige autoroute door Zuid-Afrika. Wat een ervaring!

travel trends

Mijn mening
Ik vind het erg grappig om deze twee travel trends zo uitgeschreven te zien worden want ik sta hier qua gevoel heel erg achter. Ik ben heel erg graag samen met mijn gezinnetje en vind de band met onze ouders, broers/zussen en onze vrienden ook heel belangrijk en in een ideale wereld zie ik ons zo samen één geweldige villa huren in een omgeving die afwisselend genoeg is zodat er voor iedereen wat te doen is. Kids samen spelen, gezellig samen marktjes afstruinen en koken, met z’n allen eten en drinken, toffe uitstapjes maken.. Ja, dat lijkt me echt heerlijk! ♥

Daarnaast denk ik er de laatste tijd steeds vaker aan om eens alleen op reis te gaan. Voor iemand die een enorm perfectionistische control freak is en niet graag de touwtjes uit handen geeft – en tot een aantal jaren geleden nog straatvrees had – misschien niet helemaal ideaal, maar zoals ik laatst al in een persoonlijk artikel schreef ben ik meer en meer uit mijn comfort zone aan het stappen. Ik merk dat ik hierdoor mijzelf ontwikkel en hier echt gelukkiger van wordt. Dus ja, mijzelf (her)ontdekken op een reis die draait om rust, prioriteiten vaststellen, goed voor mijzelf zorgen en vaste patronen te kunnen doorbreken lijkt dit me dus niet alleen spannend maar ook iets wat ik eens zou moeten gaan plannen voor mijzelf. Kan iemand me een schopje geven om die drempel over te gaan?

Welke travel trends voor de toekomst spreken jou aan? En.. ben jij wel eens alleen op reis geweest? Ik hoor/lees graag jouw ervaring :)

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van marleen@burgertrutjes
  Reply marleen@burgertrutjes 29 augustus 2016 at 10:03

  Alleen reizen kan ik iedereen echt aanraden. Na mijn studie ben ik zeven maanden alleen in Griekenland geweest. Echt een top ervaring. Je leert zoveel nieuwe mensen kennen en heel veel van het land & gebruiken! En je leert ook nog eens veel over jezelf, bijvoorbeeld dat je véél meer kan dan je denkt! (aarden in een vreemd land bijvoorbeeld)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 augustus 2016 at 10:27

   Dankjewel voor het delen van jouw ervaring, zo gaat het helemaal kriebelen! Alleen 7 maanden zal niet lukken natuurlijk met man en kindje achterlaten (moet er niet aan denken!) maar voor een kortere tijd..

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 28 augustus 2016 at 20:05

  Mmmmm traveltrends. Ik ben een echte vreselijke huismus. Ik ga het liefst niet. Of een camper met alles erop en eraan dat spreekt mij wel aan. Maar wat dat kost? Ik zie een oude dubbeldekker voor me maar dan verbouwd! Yeah!
  Oh en ik heb vliegangst, zou best er vanaf willen onder begeleiding.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 augustus 2016 at 08:25

   Oh, yes! Zo’n camper hebben wij ook eens voor gekeken, lijkt ons norm tof. Maar die prijzen! *slik*

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 28 augustus 2016 at 15:18

  Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen in de puberleeftijd. Eens in de twee maanden boek ik een hotel en ga alleen weg. Je hoeft niets en je kunt de dagen inplannen zoals je dat zelf wilt. Ik maak meestal een stadswandeling, ga lekker uit eten (dan kan prima alleen, is helemaal niet raar) en slaap heerlijk uit. Ik vind het heerlijk!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 augustus 2016 at 08:26

   Wat gigantisch leuk om te horen en zeker dat het je zo goed bevalt. Misschien ook eerst maar eens beginnen met een weekendje wat dichterbij zodat ik even kan ‘wennen’ :)

 • Avatar van Jessica
  Reply Jessica 28 augustus 2016 at 10:44

  Hier een echte reisfanaat. Samen hebben we heel wat van de wereld gezien, van Azie tot een maand roadtrippen door Amerika. Sinds onze dochter er is blijven we dichter bij huis. Toch is de reislust mij niet vergaan en de oplossing is dat ik naast onze gezinsvakanties, probeer eens per jaar alleen op vakantie te gaan. Ik kan met een fijn gevoel weg als ik weet dat ‘papa’ gewoon thuis is bij onze dochter. Ooit zou ik wel samen met mijn man op vakantie willen, maar daarvoor vind ik onze dochter nog te klein. En tsja, nu komt er natuurlijk nog eentje aan ;). Dit jaar dus geen vakantie alleen, ik hoop volgend jaar zeker weer te gaan!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 augustus 2016 at 08:26

   Wat goed dat je dat doet eens per jaar, misschien hier ook maar eens in gaan voeren!

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 28 augustus 2016 at 08:44

  De twee travel trends die jij uitlicht spreken mij ook wel aan hoor… Wat tof dat je er aan denkt om eens alleen op reis te gaan. Lijkt me doodeng en tegelijkertijd echt ontzettend tof!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 augustus 2016 at 08:27

   Echt he? Die dubbele gevoelens daarbij ^^ Misschien maar eens met een weekendje alleen weg beginnen om te oefenen ;)

 • Avatar van Jonna@Burgertrutjes
  Reply Jonna@Burgertrutjes 28 augustus 2016 at 08:06

  Ben nog niet eerder alleen op reis gegaan, denk ook niet dat ik dit snel zal doen. Wij kiezen ook niet meer voor en kant-en-klare pakketreis. Zelf samenstellen is veel leuker, volgend jaar weer een roadtrip naar Amerika. Van Las Vegas naar Dallas, kijk nu al uit naar het plannen

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 augustus 2016 at 08:27

   Wat een heerlijk vooruitzicht altijd zo’n reis plannen, tof hoor!

 • Avatar van Susan
  Reply Susan 28 augustus 2016 at 07:09

  Goed artikel!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 28 augustus 2016 at 06:49

  Zeer leuke en handige travel tips!
  Prachtige foto’s.
  Goed artikel.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.