Beauty

Natural Beauty Brand | Uoga Uoga

19 augustus 2016

uoga uoga
Toen de producten van dit merk binnenkwamen kreeg ik gelijk nostalgische flashbacks naar de hele minerale make-up hype van jaren geleden. Was jij er toen ook zo’n fan van of ben je dat nog steeds?.. Sindsdien lijkt het wel minder populair geworden te zijn en dat terwijl er nog steeds veel minerale make-up verkrijgbaar is en wordt uitgebracht. Vandaag wil ik je heel graag wat meer over het merk Uoga Uoga vertellen en review ik enkele producten natuurlijk inclusief voor- en na-foto’s!

uoga uoga
Uoga Uoga is een mineraal cosmeticamerk wat door twee jonge moeders is opgericht in 2010 en vol zit met extracten van bosbessen en groene kruiden. Uoga Uoga betekent dan ook letterlijk ‘besje besje’. Bij de ontwikkeling van hun producten kiezen ze enkel voor natuurlijke en ongeraffineerde ingrediënten zoals klei, water, oliën, bloemen, honing en kruiden. De make-up is verrijkt met gemalen amber omdat ze in de Baltische staten geloven dat dit huidveroudering tegen gaat.

Ondanks dat het merk uit Litouwen steeds groter begint te worden maken ze nog steeds alle producten met de hand en in kleine hoeveelheden zodat het altijd vers is. De producten zijn 100% natuurlijk, eco-friendly, dierproefvrij en op producten met bijenwas en honing na ook vegan. Een groot voordeel is dat de minerale make-up een ingebouwd natuurlijk zonnefilter heeft.

uoga uoga

Laat ik beginnen met de Uoga Uoga foundation brush (€17,90). Deze is gemaakt van synthetische haren, ligt lekker in de hand en is heerlijk zacht. Ik ben aardig kieskeurig als het op make-upkwasten aankomt maar deze is echt heel erg fijn in gebruik en verliest geen haren. Perfect voor poedermake-up maar ook fijn voor vloeibare foundation als buffer brush.

uoga uoga uoga uoga uoga uoga

De Uoga Uoga foundation (8gr, €28,90) is een minerale make-up en heeft dus een kleine handleiding om er het maximale effect uit te halen. Je tikt wat poeder in het deksel, draait hier een kwast stevig in rond zodat er goed product in wordt opgenomen, tikt het teveel aan poeder af en brengt het vervolgens met kleine ronddraaiende bewegingen aan op de huid. De dekking van de foundation is medium en voldoende voor elke dag, alleen voor een feestje zou ik zeker nog een concealer toe willen voegen of zou ik hem over een lichtere vloeibare foundation aanbrengen.

Ik gebruik de kleur Petals of Sakura en dit is de lichtste kleur in het assortiment. Gelukkig is hij ook echt licht genoeg en ‘koel’ genoeg voor mijn huid waardoor het een perfecte match is. Zoals je straks op de voor- en na-foto kan zien wordt mijn huid duidelijk egaler en worden de meeste oneffenheden wel bedekt, behalve wat pigmentvlekjes en donkere kringen die nog net wat extra dekking mogen gebruiken. Ook heel fijn: de foundation is erg zuinig in gebruik, laat mijn huid eruit zien alsof er niks op zit, mijn huid voelt heerlijk zacht aan de hele dag en droge plekjes worden verder niet geaccentueerd.

uoga uoga uoga uoga uoga uoga

De Uoga Uoga blush (4gr, €18,90) draag ik hier in de kleur That Real Rose wat een mooie en frisse koraalroze kleur geeft met een matte finish. Een klein beetje is meer dan voldoende en het geeft mijn gezicht een frisse blos.

uoga uoga uoga uoga

Als laatste heb ik ook de Uoga Uoga eyeliner (2,5ml, €12,90) in de kleur Tidal Wave geprobeerd. Ik ben echt totaal geen held met creamy en vloeibare eyeliners, maar met een stevig klein schuin-afgesneden kwastje kwam ik toch nog een heel eind op weg naar een mooie en subtiele winged eyeliner. Doordat de eyeliner wat ‘droog’ is pak je niet snel teveel op je kwastje en kan je de kleur mooi opbouwen. Door de jojoba olie, bijenwas, carnaubawas, vitamine E en shea boter was ik even bang dat hij misschien niet lang op z’n plek zou blijven zitten en/of zou gaan ‘stempelen’ in de arcadeboog maar hij blijft verrassend goed zitten. Ik zou er niet mee gaan zwemmen maar een normale dag overleeft hij gemakkelijk en hij is ’s avonds zonder te hoeven boenen met een milde reiniger te verwijderen.

uoga uoga uoga uoga

Mijn eerste ervaring met de minerale make-up van Uoga Uoga is zeker positief te noemen en bovenstaande voor- en na-foto’s maken de review duidelijk af. Ik heb op de voorfoto enkel een gereinigde huid en hierop een hydraterend serum en dagcrème met SPF aangebracht en op de na-foto naast de drie Uoga Uoga producten enkel een lipgloss, wenkbrauwpoeder en mascara gebruikt. Wat een verschil!

De producten van Uoga Uoga zijn in Nederland verkrijgbaar bij de webwinkel SoloBioMooi waar het assortiment bestaat uit foundation, concealer, eyeliner, blush, lipgloss, kwasten, oogschaduw en lip & cheek balms.

Gebruik jij wel eens natuurlijke of minerale make-up? Spreekt dit merk jou aan?

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Ann Ages Gracefully
  Reply Ann Ages Gracefully 21 augustus 2016 at 16:02

  Wat een prachtige producten zeg en wat een enorm mooie look heb je ermee gemaakt.

 • Avatar van hillybillybeauty
  Reply hillybillybeauty 19 augustus 2016 at 19:16

  Wow wat een mooi resultaat! Je hebt echt een mooie teint en huid zeg. Ik ken dit merk nog niet, maar die losse poeder ziet er prachtig uit.

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 19 augustus 2016 at 12:52

  Heb van het merk nog nooit gehoord maar het ziet er allemaal heel mooi uit en betaalbaar.

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 19 augustus 2016 at 12:22

  Nooit van gehoord, maar ziet er goed uit! Maar goed… wat staat jou niet goed? Beauty!

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 19 augustus 2016 at 11:51

  Ik ken dit merk eigenlijk nog helemaal niet, maar het resultaat ziet er wel heel erg mooi uit x

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 19 augustus 2016 at 11:19

  oehh ik ken dit merk nog helemaal niet :o

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 19 augustus 2016 at 10:11

  Licht, fris en draagbaar, mooi.

 • Avatar van Nienke
  Reply Nienke 19 augustus 2016 at 09:56

  Kende het merk nog niet, fijne review!

 • Avatar van Marleen@Burgertrutjes
  Reply Marleen@Burgertrutjes 19 augustus 2016 at 09:45

  Heel erg mooi!!

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 19 augustus 2016 at 09:25

  Wat leuk! Ik ken het merk niet en heb volgens mij ook nog nooit minerale make-up gebruikt. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 19 augustus 2016 at 09:07

  Ik gebruik zelf geen minerale make-up, maar ik vind dit prachtig bij je staan! Mooi merk :-)

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 19 augustus 2016 at 08:45

  Wat een fantastisch product! Ik zweer al jaren bij minerale foundation, vind het gevoel van poeder veel fijner dan van vloeibare foundation. Van alles geprobeerd, maar sinds een tijdje ben ik groot fan van bare minerals. Deze ziet et ook goed uit, als mijn huidige op is, ga ik deze zeker proberen. Ik hou het wel bij foundation, ik ben niet zo’n fan van losse blush of oogschaduw. Dat vind ik te veel gedoe blijkbaar. Maar het eindresultaat ziet er werkelijk prachtig uit!

 • Avatar van Gina
  Reply Gina 19 augustus 2016 at 07:59

  Jazekers, ik gebruik al tijden de minerale make-up van Creative Cosmetics en van Colorescience. Ik heb acne littekens en deze worden zo goed als onzichtbaar door de minerale make-up. Ik zou geen gewone poeder meer gebruiken. Nog een tip hoe je kan testen of je goede minerale poeder hebt. Vul een glas tot de helft met water, beetje poeder erin. Goede minerale poeder blijft bovenop het water liggen, slechte zakt naar de bodem en maakt het water troebel.

 • Avatar van Paulien
  Reply Paulien 19 augustus 2016 at 07:58

  Heb wel vaker mineralen make up gezien en trekt mij zeker…. alleen mijn partner en portemonnee trekt t niet ;-)

 • Avatar van Gina
  Reply Gina 19 augustus 2016 at 07:57

  Jazekers, ik gebruik al tihden de minerale make-up van Creative Cosmetics en van Colorescience. Ik heb acne littekens en deze worden zo goed als onzichtbaar door de minerale make-up. Ik zou geen gewone poeder meer gebruiken. Nig een tip hoe je kan testen of je goede minerale poeder hebt. Vul een glas tot de helft met water, beetje poeder erin. Goede minerale poeder blijft bovenop het water liggen, slechte zakt naar de bodem en maakt het water troebel.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 augustus 2016 at 06:44

  Dit merk ken ik niet!
  Ben niet bekend met minerale make-up.
  Wat een prachtige look.
  Ik ben op zoek naar een nieuwe blush.
  Zal meteen even een kijkje nemen in de webshop die dit verkoopt.

  Xoxo

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 19 augustus 2016 at 06:38

  Ik heb nog nooit minerale make-up gebruikt. Ik vind de blush verrassend mooi staan.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.