Beauty

How to | Zo vind je jouw perfecte parfum!

12 augustus 2016

jouw perfecte parfum 1 - How to | Zo vind je jouw perfecte parfum!
Als je op zoek bent naar een nieuw parfum dat helemaal bij jou past dan is dat vaak geen gemakkelijke zoektocht. Ik snap het dan ook zeker dat veel vrouwen het bij één of hooguit enkele vaste geuren houden en de zoektocht opgegeven hebben. Die keren dat je je door een verkoopster liet overhalen in een winkel was je na een paar dagen dragen toch niet meer zo enthousiast waardoor je deze geur achter in je kast schoof en greep naar je vertrouwde parfum.. Daarnaast is een nieuw parfum aanschaffen vaak ook nog redelijk prijzig. Met deze tips vind je hopelijk wèl jouw perfecte parfum!

 jouw perfecte parfum 2 - How to | Zo vind je jouw perfecte parfum!
Wat voor type ben je

Als je je wil laten voorlichten in een parfumerie, zorg dan dat je je huiswerk doet. Zet voor jezelf op een rijtje wat voor type je bent (romantisch, sportief, zakelijk), voor welke situatie je een geur zoekt (zakelijke besprekingen of juist voor een date) èn wat op dit moment je favoriete drie geuren zijn. Op deze manier zou een goede verkoopster je echt al wat goede tips moeten kunnen geven.

De verpakking zegt meer dan je denkt
Kijk naar de kleuren van de flesjes van jouw favoriete geuren op dit moment. Deze tip werkt wel als je al een redelijke parfumverzameling hebt. Vaak zijn frisse geuren verpakt in groene en blauwe flacons, romantische en vrouwelijke geuren in roze flacons en sensuele geuren in paarse en rode flacons. Ook de vorm van veel flesjes zegt meer over de geur dan je in eerste instantie zou denken. Zachte geuren komen vaak in een ronde flacon en meer intense geuren in flacons met meer hoeken. Mocht je op zoek zijn naar een geur die precies in jouw straatje past dan kan je hier al veel uit afleiden.

jouw perfecte parfum 5 - How to | Zo vind je jouw perfecte parfum!

Liefde voor Fragrantica
Ga online op zoek! Mijn favoriete website hiervoor is Fragrantica en nee, ik krijg er geen geld voor om dit te zeggen. Als je hier een geur invoert die je op dit moment graag draagt maar je op zoek bent naar een nieuwe geur in dezelfde geurstijl dan zie je enkele geurtips links in je scherm opduiken bij ‘people who like this also like’ maar ook worden er in de reviews onderaan de pagina vaak verrassende tips gegeven.

Losse geurnoten
Snuffel eens rond aan ingrediënten in je keuken en spullen in je huis en denk terug aan bepaalde geurherinneringen die je hebt. Komt hierbij direct de geur van rozen of bijvoorbeeld vanille naar boven en krijg je daar een goed gevoel bij? Houd je van de geur van koffie, leer, peper, wierook of de zee? Schrijf drie van je favoriete geurnoten op en ga hiermee op zoek via internet of in een goede parfumerie.

jouw perfecte parfum 4 - How to | Zo vind je jouw perfecte parfum!

Op zoek naar de neus
Heb je een favoriete geur die je graag wil behouden maar ben je op zoek naar een soortgelijke blend? Zoek dan eens uit welke ‘neus’ (iemand die parfums ontwerpt) die specifieke geur ontworpen heeft. Vaak houden ze een signature aan die heel herkenbaar is in andere geuren van diezelfde ‘neus’. Ook deze informatie is trouwens vaak terug te vinden op Fragrantica.

Welke intensiteit in combinatie met je huidtype
Bedenk goed of je van de wat meer subtiele geur om je heen houdt of van juist een sterkere variant en denk hierbij ook aan wat past bij de gelegenheid waar je deze geur het meeste zal gaan dragen. Zo kan je alvast de keuze maken of je eerder op zoek bent naar een eau de cologne of eau de toilette (lichtere en subtielere varianten) of bijvoorbeeld een eau de parfum of parfumolie (sterkere en intense varianten). Hou hierbij – vreemd genoeg – ook je huidtype in je achterhoofd omdat geuren vaak minder lang en minder intens op een droge huid blijven ruiken en juist langer en intenser op een vettere huid.

jouw perfecte parfum 3 - How to | Zo vind je jouw perfecte parfum!

Maak gebruik van samples
Voel je je uiteindelijk aangetrokken tot enkele nieuwe geuren, houd je dan niet in en vraag dan eerst om proefjes hiervan zodat je de geur meerdere dagen kan dragen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Zo weet je al heel snel of het echt een geur voor jou is of dat je nog even verder moet zoeken.

Ik hoop dat je met bovenstaande tips hopelijk jouw perfecte parfum weet uit te zoeken in de parfumerie!

Wat is op dit moment jouw favoriete parfum?

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 12 september 2016 at 12:42

  Ik gebruik telkens maar één flacon; pas wanneer die op is, koop ik een nieuwe. Momenteel heb ik Smuggler’s Soul van Lush in gebruik; ik hou van de geur van sandelhout! ♥

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 12 augustus 2016 at 20:45

  Ik weet precies wat bij mij past. Bijna mannelijk, met een vleugje sex-appeal…
  De geuren van Thierry Mugler zijn op mijn lijf geschreven. De lekkerste is voor mij toch wel Eau du Sucree. Die is in het begin even wennen en daarna past het zich aan (zo voelt dat bij mij dan).
  Toch koop ik ook andere merken en vind ik Oriflame ook erg fijne geuren hebben!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 augustus 2016 at 08:07

   De geuren van Thierry Mugler blijven hier ook favoriet, Angel Muse is ook zo lekker <3

 • Avatar van Varenka
  Reply Varenka 12 augustus 2016 at 16:53

  Fragantica… Oh wat hou ik van die site.
  Zonder overdrijven, ik denk dat ik minimaal 3 uur per week aan ’t rond snuffelen ben op die site.
  Dat is al stukken minder geworden want ik zat er uren per dag ipv van een filmpje kijken keek ik fragantica.
  Inmiddels ken ik de site van A tot Z uit mijn hoofd dus heeft uren ronddwalen geen zin meer.
  Voor ik een geur aanschaf kijk ik altijd eerst op fragantica.com (de .nl vind ik stukken minder intresant trouwens)
  Ik heb dan ook een enorme verzameling parfum, m’n man en kids grappen wel eens dat als er ooit brand uit zou breken dat tot zuid Spanje te ruiken zal zijn.
  Zo leuk dat je als tip erbij zegt dat je ook naar de neus achter een geur kunt kijken.
  Die tip krijg je niet vaak maar is juist heel waardevol vind ik persoonlijk.
  Vind dit weer een top artikel hihi….zo leuk hoe je mensen elke x weer iets orgineels weet te leren op een gezellige manier.
  Goed gedaan en geniet van je weekend <3

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 augustus 2016 at 08:08

   Wow, dankjewel voor je compliment! En wat heerlijk om nog een geurverslaafde ;) tegen te komen!

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 12 augustus 2016 at 13:24

  Hele goede tips! Zelf ben ik dol op vanille, maar vaak is het toch te overdreven. Alsof je een rondwandelende cake bent, haha. Ik vind Noa heel lekker, maar Lady Million (die ik heel anders vind) ruikt ook lekker. Bij mij is het vaak dat ik het van samples moet hebben, inderdaad. Dan zit er soms opeens een heerlijk luchtje tussen en die haal ik dan.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 12 augustus 2016 at 12:57

  ik draag op dit moment marc jacobs daisy dream, zoooo lekker :D

 • Avatar van Hilde
  Reply Hilde 12 augustus 2016 at 10:06

  Ik heb meerdere favorieten waaronder J’adore en La Vie Est Belle. Toen ik bij de parfumerie werkte lieten we de klant eerst een selectie maken van 3 favorieten. Die sprayde ik dan op verschillende plekken op de arm. Dan gaven wij als advies om even in het dorp een boodschapje te gaan doen zodat de geur tijd had om zich te vormen. Vaak kwam er dan toch 1 geur uit die de klant het lekkerst vond.

 • Avatar van Eunice
  Reply Eunice 12 augustus 2016 at 09:35

  Leuk artikel!
  Ik draag nu met veel plezier barfly van scotch &soda
  Heerlijk geurtje!

 • Avatar van Sophie
  Reply Sophie 12 augustus 2016 at 09:31

  Zo waar dit allemaal! Ik ben echt dól op parfum, maar wel echt specifieke parfums. Die van die neus is dus wel een goede, dat zou ik inderdaad eens moeten opzoeken, hihi!

  • Avatar van Sophie
   Reply Sophie 12 augustus 2016 at 09:33

   Ik heb die website overigens geprobeerd en mijn favoriete geur ingetikt (Chanel Coco Mademoiselle) en bij wat andere mensen ook lekker vinden heb ik 5 van dat rijtje geuren, haha! Ik ken mijn smaak goed :’)

   • Avatar van Desirée
    Reply Desirée 12 augustus 2016 at 09:38

    Wat enorm leuk dat het dus bij jou ook echt blijkt te kloppen!

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 12 augustus 2016 at 07:55

  Super tips! Het is idd heel lastig om echt fijne geuren te vinden, mijn favoriet is Police to Be (de paarse) van de Douglas. Heel betaalbaar en echt mijn go to parfum! :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 12 augustus 2016 at 06:33

  Zeer handige tips om de perfecte parfum te vinden!
  Dit artikel bewaar ik.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Beauty
the body shop superfood masks
The Body Shop superfood masks

Superfoods zijn niet meer weg te denken in de hele healthy food community en zijn tegenwoordig zo’n beetje bij elke...

Close