Beauty

Amixur heat therapy coconut oil candle (voor je haar!)

9 september 2016

amixur heat therapy
Zon, zee, chloor, je haren (ont)kleuren, de warmte van je föhn en/of stijltang, stylingproducten.. Soms kan je haar weleens wat extra’s gebruiken om te herstellen van alle handelingen die we ermee doen en die het door het weer ondergaat. Zo kreeg ik onlangs een heel bijzonder product binnen, namelijk een kaars voor je haar. De Amixur heat therapy coconut oil candle!

amixur heat therapy amixur heat therapy
Op het eerste gezicht ziet en ruikt dit als een normale geurkaars in een blikje en zo zou je hem ook kùnnen gebruiken, maar hij is toch echt bedoeld voor je haren. Eventjes laten branden tot er een laagje gesmolten is, de kaarsjes uitblazen en wachten tot het gesmolten laagje heel iets is afgekoeld, dit vervolgens aanbrengen in je haren en als treatment vóór het wassen minstens 10 minuutjes in laten trekken. Je kan je haren ook nog afdekken met een handdoek zodat de warmte beter gevangen blijft en de olie beter zijn werk kan doen.

De geur is echt heerlijk en doet me een beetje denken aan de geur van Aveda producten; lekker kruidig en rustgevend tegelijk. Er zit onder andere soja olie, shea boter, perzikpitolie, kamille extract, salie olie en ylang-ylang olie in verwerkt en er is geen harde reiniger, alcohol, parabeen of parfum in te vinden.

amixur heat therapy

De warme olie giet ik in mijn handen (een klein beetje is genoeg!) en verdeel ik over mijn vingertoppen voor ik het in mijn haar inmasseer en hierbij ook mijn gevoelige hoofdhuid meeneem. Het versmelt door de warmte van mijn hoofdhuid nog wat meer en laat zich gemakkelijk verdelen. Tijdens de inwerktijd neem ik een gezichtsmaskertje en stap ik onder de douche. Ik was bang dat het lastig zou zijn om de olie uit te wassen, maar dit viel reuze mee. Je kan hierna eigenlijk elke shampoo en conditioner gebruiken maar ik heb de bijbehorende Amixur shampoo en conditioner in gebruik die beide geen harde reinigers, parabenen en slechts minimaal parfum bevatten en waar veel verzorgende ingrediënten aan toegevoegd zijn.

amixur heat therapy

Ik merkte direct vanaf de eerste keer gebruik al een positief effect. Niet alleen voelden mijn haren heerlijk zacht en glanzen ze mooi, vooral mijn hoofdhuid lijkt er erg van te genieten en ik heb minder last van jeuk, droogheid en schilfertjes. En dat zonder dat mijn haren er sneller vet van worden of plat gaan zitten. En nog een heel fijn voordeel: de badkamer ruikt na elke behandeling heerlijk! ♥

De Amixur heat therapy coconut oil candle bevat 75gr product, kost €49,95 en is goed voor ongeveer 25 behandelingen. De producten van Amixur zijn in Nederland onder andere bij John Beerens verkrijgbaar.

Gebruik jij wel eens een heat therapy product voor je haar?

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van hillybillybeauty
  Reply hillybillybeauty 9 september 2016 at 20:16

  Wat een grappig apart en vooral mooi product zeg! Nooit van gehoord.

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 9 september 2016 at 18:17

  Dit lijkt me nou echt een geweldig product! Ik hou hier van, echt weer eens iets anders :-)

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 9 september 2016 at 17:46

  Hoe verzinnen ze het! Ik ben echt verrast! Zo leer je op je oude dag ? Weer wat bij!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 9 september 2016 at 13:30

  Oh wow, speciaal concept zeg, cool!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 9 september 2016 at 11:01

  woahh klinkt wel erg goed :D

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 9 september 2016 at 10:19

  Wow, nog nooit van gehoord! Wel erg leuk!

 • Avatar van Natalie
  Reply Natalie 9 september 2016 at 10:11

  Ik heb nog nooit van dit product gehoord, maar dit klinkt heel goed!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 9 september 2016 at 07:50

  Wat leuk en zo apart!
  Het klinkt erg goed.

  Xoxo

 • Avatar van Susan
  Reply Susan 9 september 2016 at 07:15

  Wat grappig zeg! Alleen wel veel gedoe, eerst een kaars branden en dan pas je maskertje. Ben wel heel benieuwd hoe het zou werken op mijn haar!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 september 2016 at 11:05

   Ach, kaarsje aandoen en vervolgens make-up verwijderen en uitkleden en dan kan je hem alweer uitblazen en gebruiken ;)

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 9 september 2016 at 06:59

  Ik had nog nooit van een heat therapy voor mijn haren gehoord. Ik vind dit onwijs fijn klinken en je hebt mij (weer eens) erg enthousiast gemaakt.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.