Huis & interieur

Momtalk | Dyson Cinetic Big Ball Absolute stofzuiger

3 september 2016

dyson cinetic big ball
In een huis met een peuter die het liefst al rondlopend crackers eet en graag van alles van buiten mee naar binnen neemt, met een langharig poezenbeest en waarin ik heel graag lekker op blote voetjes rond wil lopen kom ik niet onder stofzuigen uit. Een karwei waar ik eigenlijk tegenop zie omdat het nogal een werkje is om de vloeren, plinten, trappen, tapijten en meubels te stofzuigen. Laat ik het zo zeggen: het neemt nogal wat uitdagingen met zich mee om alles lekker schoon en stof-, cracker- en haarvrij te krijgen. Tot ik de nieuwe Dyson Cinetic Big Ball Absolute stofzuiger uitprobeerde. In het kader van ‘momtalk’ met tips om die dagelijkse klusjes net even wat makkelijker te maken vertel ik je graag meer over dit apparaat. 

dyson cinetic big ball
Even wat facts & figures op een rij

– het heeft meer dan 2,5 jaar aan ontwikkeling gekost om de Dyson Cinetic Big Ball te ontwikkelen
– het is een stofzuiger zonder onderhoud want er zijn geen filters of stofzuigerzakken die vervangen hoeven te worden
– zelfs microscopisch stof wordt opgevangen in de opvangbak
– de stofzuiger belooft geen zuigkracht te verliezen
– de stofzuiger kan niet omvallen, hij zet zichzelf weer rechtop
– je kan zonder vieze handen of stofwolk het grote reservoir hygiënisch legen in je prullenbak
– je krijgt maar liefst 5 jaar garantie op onderdelen en arbeid.

De Dyson Cinetic Big Ball Absolute stofzuiger is onder andere verkrijgbaar via de Dyson webwinkel voor €629,00 inclusief musclehead vloerzuigmond, verlengstuk voor plafonds en onder het bed, turbo borstelkop, combi accessoire met kierenzuiger, trapzuigmond, flexibele parketborstel en de tangle-free turboborstel voor meubels, het bed etc.

dyson cinetic big ball

Onze ervaring
Onze vorige stofzuiger was er eentje van Philips met een flink wattage en was speciaal voor honden & katten en ik dacht altijd dat hij toch redelijk wat zuigkracht had. Tot ik voor het eerst deze Dyson stofzuiger gebruikte. Man, wat een zuigmonster! * Ik probeer mijn innerlijke huisvrouw die hier echt heel erg enthousiast van wordt een beetje in bedwang te houden want anders lijkt het wel een erg Amerikaanse reclame. * Maar echt: wat een ge-wel-dig apparaat. Op het redelijke geluid wat hij produceert na heb ik geen enkel nadeel kunnen ondervinden en ik ben toch echt wel kritisch aangelegd!

Waar ik eerst een beetje schrok van alle hulpstukken die erbij geleverd worden, kwam ik er al snel achter dat er eigenlijk geen zijn die ik nooit gebruik. Mijn favoriete en meest gebruikte stukken zijn de parketborstel voor de vloer (een fijne smalle en platte kop waardoor ik overal onderdoor en langs kom), het stuk voor meubels (ha! die kattenharen en kruimels hebben geen schijn van kans meer!), de turboborstel voor tapijten (ik schrok van wat er de eerste keer allemaal uitgezogen werd) en het opzetstuk met een zacht en flexibel borsteltje waardoor de trap in no time schoon is en ik langs alle hoekjes en randjes kom.

Ook fijn; we merken dat visite met kattenallergie tegenwoordig een heel stuk minder last heeft hiervan. Bevestigt toch redelijk dat deze stofzuiger een heel stuk beter werkt dan zijn voorganger. Na twee maanden testen – zo’n dure aanschaf wil ik wel echt goed testen natuurlijk – merken we ook dat de stofzuiger het elk moment echt goed doet; hoe vol of leeg de opvangbak ook is. Het snoer is lekker lang en het apparaat (zowel het grondstuk als de handgreep) is erg wendbaar waardoor je lekker vlot door huis gaat. En ook aan de langere mensen is gedacht want met de lange steel is die half-gebukte pose tijdens het stofzuigen verleden tijd waar je lijf na elke zuigbeurt erg blij mee is :)

Welk huishoudelijk apparaat in jouw huis is voor jou echt onmisbaar geworden?

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Helena D
  Reply Helena D 2 januari 2017 at 20:55

  Duidelijke review. Mag ik vragen of je de stofzuiger van Dyson hebt gekregen om er een review over te schrijven? Hartelijke groet

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 januari 2017 at 20:57

   Dankjewel voor je compliment! Zoals onderaan het artikel staat, heb ik deze inderdaad ontvangen van het merk.

 • Avatar van Loes | Gewoon iets met Loes
  Reply Loes | Gewoon iets met Loes 5 september 2016 at 11:43

  Wauw, ik ben hier toch wel erg benieuwd naar! Wij hebben momenteel een zakloze stofzuiger van Philips, maar WAT een onding vind ik dat zeg… Ja, het is makkelijk om de bak zo in de otto leeg te kieperen, maar er zit zo’n stom filter in wat je nog schoon moet maken en dat lukt niet zonder zelf helemaal onder het stof te komen… Dus er moet een keer een andere komen, maar ik weet nog niet zo goed wat ik dan wel wil. Het nadeel van Dyson vind ik wel echt de prijs: ik zal niet zeggen dat het duur is, maar ik vind het wel veel geld!

 • Avatar van Varenka
  Reply Varenka 3 september 2016 at 18:07

  Het is een fixe uitgaven, maar als je gaat verhuizen worden er vaak zulke grote bedragen uitgegeven aan verf, renovatie en het verhuizen op zich dat ik denk dat je z’on power monsters het beste meteen kan aanschaffen om het bij het potje “verhuis”kosten op te tellen. Net als een nieuwe keuken of bank, je hebt er jaaaaaaren plezier van.

 • Avatar van Tamara V
  Reply Tamara V 3 september 2016 at 17:07

  Ik ga vast sparen,wat een kanjer.En ik ben met mijn 181 cm de kleinste in huis dus fijn dat er ook aan de iets langere “huisvrouw”gedacht is.Wij wonen zeer dichtbij een ringweg dus een dagje niet stofzuigen is geen optie.Dit lijkt me een geweldige stofhapper.Onder het mom “het kost een paar centen maar dan heb je ook wat “

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 3 september 2016 at 11:52

  Zodra onze huidige stofzuiger het leven laat halen we denk ik wel een Dyson in huis.

 • Avatar van Jonna@Burgertrutjes
  Reply Jonna@Burgertrutjes 3 september 2016 at 08:17

  Twee jaar geleden heb ik een stofzuiger van Dyson gekocht en vorig jaar de draadloze versie erbij. Werkt echt super, en ik wil nooit meer een andere stofzuiger. Makkelijk in gebruik en zo schoon te maken.

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 3 september 2016 at 07:31

  Een goede stofzuiger is zo belangrijk, zeker als je huisdieren hebt. Ik zou never nooit zo veel geld uitgeven voor een stofzuiger, maar hey.. zeg toch maar nooit, nooit ;-). Ik weet dat de producten van Dyson over het algemeen ontzettend goed zijn.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 september 2016 at 06:59

  Prachtige robot onder de stofzuigers.
  Nu wordt het daarmee in huis echt een feest om het huishouden te doen voor een fris en schoon huis ;-)

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.