Beauty

Maak je huid in 5 stappen herfstproof!

20 september 2016

huidverzorging in de herfst
Nog even en we gaan het gure weer van de herfst weer tegemoet vol wind, kouder weer en regen en als tegenhanger de warmte en droogte van de verwarming die we weer voor het eerst aan gaan zetten. Je huid kan hier een flinke shock van krijgen! Tijd dus om je huid voor te bereiden om droge en jeukende plekjes, een trekkerig gevoel, dofheid en velletjes te voorkomen. In dit artikel deel ik verschillende tips voor huidverzorging in de herfst die de weerstand van je huid een boost geven en deze zo meer bestand maakt tegen de komende (weers)veranderingen.

Ik gebruik in dit artikel enkele persoonlijke favorieten – voor de drogere huid – en/of nieuwe producten die me echt het proberen waard lijken, maar je kan natuurlijk ook even snuffelen in je eigen kast of in de winkel tussen jouw favoriete merken voor een soortgelijk product.

huidverzorging in de herfst
Switch je crèmes naar een meer voedende variant. Crèmes die je in de zomer gebruikt zijn vaak wat meer hydraterend en luchtiger van textuur zodat ze snel intrekken en niet snel ‘uitzweten’ gedurende de dag, maar nu de temperaturen naar beneden gaan mag er wat meer voeding bij komen kijken en mogen ze dus zeker al wat rijker/voller worden.

Philosophy ultimate miracle worker lightweight emulsion SPF25 45ml, €79,95
Deze crème komt in een lichtgewicht variant die supersnel intrekt maar wel echt goed hydrateert gedurende de dag. Daarnaast werkt hij tegen rimpeltjes, maakt hij de huid strakker, gaat hij grote poriën tegen, heeft deze crème een anti age werking, geeft hij een mooie glow en beschermt hij de huid waardoor deze zichzelf nog beter kan herstellen en het gure herfstweer met gemak aan kan.

Clarins Multi-Active Jour 50ml, €62,50
Eigenlijk een dagcrème maar omdat er geen SPF in zit en het Philosophy product deze wel bevat gebruik ik deze Clarins crème voor de nacht. Hij gaat de eerste fijne lijntjes en rimpeltjes tegen, geeft de huid een boost om zichzelf beter te kunnen beschermen en zorgt weer voor die mooie glow zodat een doffe huid voorkomen wordt.

huidverzorging in de herfst

Voeg een huidolie toe aan je verzorgingsroutine. Ik gebruik zelf eigenlijk het hele jaar door graag een huidolie voor zowel mijn lichaam als mijn gezicht, maar hoe kouder het wordt hoe meer deze ook echt in mijn dagelijkse routine komt te zitten. Ik gebruik deze in de herfst meestal door enkele druppels in de avond te vermengen met mijn nachtcrème of als ik in de avond douche in plaats van een nachtcrème. Je huid neemt door de warmte van de douche een product als een huidolie net even wat dieper in zich op en het gaat gelijk het licht trekkerige gevoel wat een douche kan bezorgen tegen. Win win!

Mijn favoriete huidoliën zijn op dit moment:
Biodermal anti age olie waarin ik je in dit artikel al meer vertelde (30ml, €29,99)
Weleda Amandel Verzachtende Gezichtsolie (50ml, €15,99)
Sans Soucis Anti Age Special Active face oil (30ml, €32,50).

huidverzorging in de herfst

Exfoliëren. Ik ben echt een enorme liefhebber van exfoliëren en denk dat dit wel hèt nummer één product is wat voor mijn huid ontiegelijk veel verschil heeft gemaakt. Een exfoliant is zeg maar een scrub voor het gezicht maar dan zonder harde scrubdeeltjes erin maar op basis van AHA en/of BHA zuren. In dit artikel kan je er meer over lezen. Het verwijdert dode huidcellen, gaat huidveroudering, rimpeltjes, lijntjes en pigmentvlekken tegen, houdt onzuiverheden weg en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Je merkt vaak na een paar weekjes al echt een flink verschil.

– Deze Lancaster 365 Skin Repair Night Gentle Peel Detoxifying Foam (100ml, €45,00) reinigt de huid en heeft een exfoliërende werking. Erg gemakkelijk in gebruik (gezicht vochtig maken, eventjes inmasseren, 30 seconden wachten en afspoelen) en is geschikt voor alle huidtypes.
– Ik heb onlangs een pakketje van een – voor mij – nieuw merk ontvangen en ik werd instant verliefd op de Danish Skin Care Smooth Skin Treatment (100ml, €40,00). Het is heel effectieve maar toch milde exfoliant die ook nog eens volgestopt is met voedende, verzorgende en kalmerende ingrediënten. Binnenkort meer over dit merk op de site!

huidverzorging in de herfst

Neem regelmatig een gezichtsmaskertje, maar kies hierbij wel voor een variant waarin mooie ingrediënten zitten zodat het echt wat doet voor je huid. Deze zijn vaak wat duurder, maar je hoeft ze echt niet heel erg dik te smeren waardoor je alsnog een redelijk aantal keer met een tube doet. Mijn favorieten zijn op dit moment:

hannah Hydro Mask (50ml, €38,50) heb ik al meerdere keren opgemaakt en blijft fijn. Beschermt de huid, helpt haar sneller te vernieuwen, hydrateert, stimuleert en zit vol belangrijke vitamines voor je huid. Je kan hem ook als nachtcrème gebruiken in kuurvorm en merk hierbij altijd zoveel verschil ♥
Dermalogica skin hydrating masque (75ml, €42,95) verfrist, hydrateert en verzacht de droge en gestreste huid en ondersteunt het huidherstellende vermogen
Mineral Care elements facial mud mask (100ml, €28,50) die de huid reinigt, poriën verfijnt en onzuiverheden verwijdert maar tegelijk ook de vochtbalans beschermt en de huid lekker glad en zacht laat aanvoelen.

huidverzorging in de herfst

En als laatste kan je er maar beter lekker op tijd bij zijn om je lippen te verzorgen. Gooi de eerste de beste lippenbalsem die je tegenkomt in je handtas en smeer regelmatig even je lippen in. Zo werkt deze niet alleen om nu je lippen zacht en soepel te houden, maar ook preventief om droge, schrale en gebarsten lippen inclusief die nare velletjes te voorkomen. Mijn favoriet? De Clarins daily energizer lovely lip balm die nu in een speciale limited edition bij ICI Paris XL verkrijgbaar is voor €17,00. Ruikt naar bloemen en sappig fruit, proeft naar ouderwetse snoepjes, zit bomvol verzorgende, hydraterende en voedende ingrediënten en geeft bij iedereen een net andere roze glans die zich aanpast op de pH-waarde van je huid.

Vraagje
Mocht je willen weten hoe ik de bovenstaande frisse make-uplook gemaakt heb in slechts 5 minuutjes tijd, dan hoor ik het graag zodat ik aan de slag kan gaan met een face of the day. Zo kan niemand meer zeggen dat ze geen tijd hebben om te make-uppen in de ochtend ;) Laat vooral ook weten of je het liever met foto’s ziet of in de vorm van een filmpje!

Merk jij al wat aan je huid door de weersveranderingen? En hoe pak jij je huidverzorging in de herfst aan?

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van fablefrique
    Reply fablefrique 19 september 2017 at 12:22

    Ook al is dit bericht alweer een jaar oud zie ik, enorm interessant om te lezen!
    x Frederique
    http://fablefrique.com

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 19 september 2017 at 14:37

      Dankjewel! Gelukkig om te horen dat je er nu nog wat aan hebt gehad :)

  • Avatar van Diy Make-up
    Reply Diy Make-up 4 januari 2017 at 10:21

    Mooi artikel! En dank voor de goede tips.

    Gr.
    Bjorn

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 23 september 2016 at 10:33

    Wat een fijn artikel is dit.. Ik zou ook graag uitleg over je look willen zien, het ziet er zo mooi uit. Ik ben inmiddels ook bezig met het aanpassen van verzorgingsproducten. De gezichtsolie staat al weer klaar, voorlopig alleen nog voor de nacht, voor overdag als het straks wat kouder is. Een masker doe ik ook regelmatig op mijn gezicht. Ook ben ik weer fanatiek aan het smeren met handcreme en zo veranderd alles langzaam maar zeker.

  • Avatar van hillybillybeauty
    Reply hillybillybeauty 20 september 2016 at 22:00

    Ik ben een echt najaarstype, en dat blijkt denk ik ook uit mijn huidverzorgingsroutine. Vanaf half september pak ik minstens 3 x per week een masker, smeer ik mij rijkelijk in met Body Butter en voeg ik extra huidverzorging toe. Ik heb pas het Oils of Life essence toegevoegd van The Body Shop. Heerlijk om met je handen nog een extra tussenstap na je lotion toe te voegen. Ook gebruik ik in de avond het oil serum van diezelfde lijn. Zalig!! Ik heb de 2 maskers die jij laat zien ook binnen, kan niet wachten om te gaan testen.

  • Avatar van YuStSoMe
    Reply YuStSoMe 20 september 2016 at 20:51

    Kijk dat is weer een handig en voor mij ook informatief artikel! Ik heb vandaag het Mineral Care masker ontvangen en dit lijkt mij ontzettend fijn. Morgen ga ik die eens fijn testen! En dan olie. Nu valt er bij weer een kwartje, ik was een olie kwijt en ik lees hier en voila… Gevonden zat in mijn sporttas!

  • Avatar van Simone
    Reply Simone 20 september 2016 at 10:55

    Hi Desirée, informatief en interessant artikel weer! Ik was erg benieuwd naar de Clarins daily energizer lovely lip balm maar kan deze niet vinden online bij Ici Paris XL, kan dat kloppen?

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 20 september 2016 at 14:13

      Ik zie hem daar ook nog niet tussen staan inderdaad, maar als je op Google zoekt op “clarins daily energizer lovely lip balm” kom je wel minstens twee andere Nederlandse webwinkels tegen waar hij zelfs nog wat goedkoper is ;)

  • Avatar van Jonna@Burgertrutjes
    Reply Jonna@Burgertrutjes 20 september 2016 at 09:39

    Ben wel benieuwd naar je look! Product van Weleda lijkt mij erg fijn.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 20 september 2016 at 14:14

      Ik ga aan de slag met een artikel over deze look! ^^

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 20 september 2016 at 08:30

    Dat zijn fijne tips voor een goede voorbereiding voor de huid in het komend seizoen!
    Wat een mooie subtoele make-up look.
    Ilk zou zeker graag willen weten hoe jij deze look hebt gemaakt en zo super snel…..
    Maakt niets uit of het fpoto’s zijn of een video.

    Xoxo

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 20 september 2016 at 14:14

      Leuk dat je de look uitgelegd wil zien worden, ga ermee aan de slag!

  • Avatar van Femke
    Reply Femke 20 september 2016 at 06:32

    Wat een heerlijke producten komen er weer aan bod. De Biodermal anti age olie en de Weleda Amandel Verzachtende Gezichtsolie heb ik thuis liggen maar nog niet geprobeerd. Naar beide ben ik echt ontzettend benieuwd. Vooral omdat jij aangeeft dat dit enkele van je favoriete oliën zijn!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.