Beauty

Drie natuurlijke oliën voor een heerlijk zachte huid ♥

15 september 2016

natuurlijke oliën
De zomer is op z’n eind gekomen en waar de huid aan de ene kant vaak dan juist wat extra’s kan gebruiken wil je ook het liefst je eventuele zongebruinde tintje zo lang mogelijk vasthouden. Een product wat echt perfect is tijdens de wisseling van de seizoenen èn om je huid alvast te helpen een beschermingslaagje op te bouwen tegen het koudere weer wat eraan zit te komen is een huidolie. Ik zet vandaag drie verschillende natuurlijke oliën voor je op een rij die ik persoonlijk aan kan raden en allemaal in het rijtje ‘groene’ cosmetica vallen.

natuurlijke oliën
Laat ik beginnen met deze Derma body oil. Dit Deense merk vermijdt niet alleen potentieel schadelijke stoffen in huidverzorgingsproducten, ook willen ze onnodige chemische stoffen bannen uit de leefomgeving en het milieu. Dit omdat één op de vier personen een allergie zal ontwikkelen in zijn of haar leven en dit voorkomen moet kunnen worden. De producten van het merk bevatten daarom geen parfum, parabenen en kleurstoffen en zijn zo puur mogelijk samengesteld zonder in te leveren op kwaliteit en resultaten.

De olie is een onder andere Ecocert gecertificeerde biologische lichaamsolie waar kokosolie-extract, olus olie, abrikozenpitolie, amandelolie, jojoba olie en vitamine E in zit. That’s it! De olie is zo goed als geurloos, komt in een verpakking met handige spraydop en plakt niet op de huid. Kijk voor meer informatie over dit merk en de verkoopadressen op de Nederlandse Derma website. Deze Derma eco woman body oil is verkrijgbaar voor €10,99 (145ml).

natuurlijke oliën

De Naobay Spa massaging oil (250ml, €24,95) is meer een verzorgend product voor de huid dan enkel een massage olie en is wederom Ecocert gecertificeerd. De enige ingrediënten zijn kokosolie-extract, amandelolie en jojoba olie wat deze olie iets rijker maakt dan de olie van Derma. De geur is heel ietsje ‘notig’ en deze is door de vollere textuur misschien iets meer geschikt voor de wat drogere en rijpere huidjes.

Dit prachtige natuurlijke en organic merk is in Nederland niet heel gemakkelijk te verkrijgen, maar de Nederlandse webwinkel BeautyNatura heeft het in het assortiment. Dit Spaanse merk zou wat mij betreft zeker meer aandacht mogen krijgen.

natuurlijke oliën

En als laatste deze Cattier Paris multi-purpose dry oil die wederom in een handige sprayflacon komt. Dit is er duidelijk eentje voor diegenen die liever een product met parfum gebruiken, deze ruikt namelijk naar een zomerse vanillegeur. Deze Ecocert gecertificeerde olie is 100% natuurlijk en biologisch en bevat onder andere zonnebloemolie, camelia olie, jojoba olie, arganolie, vitamine E, lipiden en soja olie.

Deze olie van Cattier Paris komt in een flacon van 100ml en is voor €15,99 verkrijgbaar bij de Nederlandse webwinkel Big Green Smile.

natuurlijke oliënnatuurlijke oliën
Eigenlijk kunnen alle drie de oliën uit dit artikel niet alleen voor het lichaam, maar helpen ze ook je haar glanzender en minder pluizend te maken en kan je ze ook als gezichtsolie gebruiken onder je nachtcrème of als vervanging van je nachtcrème. De voedende ingrediënten zorgen dat je huid lekker zacht en soepel wordt, deze een mooie gloed krijgt èn helpt je zongebruinde tintje van de zomer zo lang mogelijk te behouden. Ook fijn om te weten: bovenstaande natuurlijke oliën zijn allemaal dierproefvrij.

Tip: mocht je een lichaamsolie nu te vol/rijk vinden, gebruik hem dan eens op de volgende manier; droog je lichaam na het badderen of douchen niet af, verdeel dan een kleine hoeveelheid olie in op je vochtige huid en dep hierna je huid nog een klein beetje droog. Op deze manier trekt de olie net even wat sneller in en heb je minder last van een eventueel ‘laagje’ op de huid.

Ben jij ook zo’n olie-liefhebber? Welke spreekt jou het meeste aan?

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf. Bron laatste foto via Shutterstock.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 september 2016 at 06:42

  Daar ben ik zo dol op.
  Ben er niet bekend mee.
  Zeker niet met deze producten zoals op de foto’s.
  Ben er wel benieuwd naar.
  Zeker nu ik je artikel gelezen heb.

  Xoxo

 • Avatar van hillybillybeauty
  Reply hillybillybeauty 15 september 2016 at 22:16

  Nog een reden waarom ik zin in het najaar heb! Dan gebruik ik vaker oliën op de één of andere manier. Dove pistache was altijd een grote favoriet. Ook Body shop oliën gebruik ik graag. Voor de winter heb ik er 1 van René Futerer staan, voorlopig ben ik dus nog even voorzien.

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 15 september 2016 at 21:07

  Olie… Het is dat het zo zuinig in gebruik is anders kocht ik alles! Vandaag bij de Trekpleister een eigen merk meegenomen! Voor 3,99 en die staat nu in de test! Als ik hier moet kiezen ben ik benieuwd naar die van Cattier.

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 15 september 2016 at 12:15

  Nieuwe ontdekkingen voor mij, altijd leuk!

 • Avatar van Jonna@Burgertrutjes
  Reply Jonna@Burgertrutjes 15 september 2016 at 11:15

  Sinds kort ben ik fan van olien als verzorging, ben erg benieuwd naar deze producten!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 15 september 2016 at 10:55

  Liefde voor huidolie! Mijn favoriet is die van Kneipp met amandelbloesem. Maar ik heb er ook een met lavendel die ik voor het slapen soms opsmeer. <3

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 15 september 2016 at 09:38

  Afgezien van massageolie heb ik volgens mij nog nooit een huidolie gebruikt! Die van Derma klinkt wel goed, en handig, zo’n spray!

 • Avatar van Jamey
  Reply Jamey 15 september 2016 at 08:22

  Die van Naobay vind ik ook erg fijn!

 • Avatar van Natascha
  Reply Natascha 15 september 2016 at 08:13

  Ik ben ook een groot fan van oliën en de variant van Derma spreekt mij wel aan! Ik gebruik momenteel pure tarwekiemolie, ook een aanrader!

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 15 september 2016 at 07:39

  Ik gebruik bijna geen olien maar heb dus een fijne huidolie gewonnen laatst en deze moet ik maar eens wat vaker opsmeren.

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 15 september 2016 at 07:01

  Hmmm ik ben dol op oliën. Deze klinken alle drie erg prettig. Vooral naar die van Naobay ben ik erg benieuwd, maar dat komt omdat ik altijd zo veel goeds over deze producten lees.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.