Eten & drinken

Food tip | Maak je eigen salade on-the-go!

14 september 2016

salade on-the-go
Ik ben echt dol op salades en vind het dan ook leuk om hierin lekker te variëren. Een salade maken is relatief eenvoudig maar over het algemeen ook gezond en je kan er alle kanten mee op. Of je nu meer een vlees- of visliefhebber bent of hem liever volstopt met enkel groentes! Ook als ik onderweg ben en tussendoor wat wil/moet eten dan kies ik voor een salade. Als lunch, als avondeten of letterlijk als ik onderweg ben door even ergens een salade samen te stellen of af te halen en in de trein of op een bankje in een park op te eten. Vandaag wil ik een leuke tip delen hoe je je eigen salade on-the-go kan maken en met je mee kan nemen. Lekker, makkelijk èn healthy!

Een salade klaarmaken en met je meenemen en dat hij tegen de tijd dat je ervan wil genieten nog lekker fris en knapperig is is niet heel gemakkelijk, maar met deze salade bowl ben je alweer een stap dichterbij. Hij is van Black+Blum en bestaat uit vier onderdelen: een bakje die ook in de magnetron kan dus je zou er ook andere gerechten in mee kunnen nemen, een deksel die door het dichtdoen vacuüm zuigt en dus echt goed sluit en de boel helpt wat verser te houden, een apart bakje voor je sausje of dressing en een vork met snijkant die je vast kan klikken aan het deksel. Handig!

salade on-the-go

Als je zorgt dat je ‘natte’ ingrediënten zoals tomaatjes of druifjes heel laat en de dressing ook echt pas op het laatste moment toevoegt blijft de salade knapperig tot je hem zelf husselt. In dit artikel zie je één van mijn favoriete combi’s van dit moment die letterlijk in één minuutje gemaakt is voor ik de deur uit ga. Het is een combinatie van eikenbladsla-melange waar ook al rode uitjes in versnipperd zitten, snacktomaatjes, mini-mozzarella, peper en wat zeezout en een pesto-dressing. Ik snack ergens gedurende de dag de salade on-the-go op en als ik thuis kom stop ik alle onderdelen in de vaatwasser.

Ik heb deze Black + Blum lunchbox cadeau gekregen van de webwinkel Decoraza; dit is een lifestyle webwinkel met leuke design spullen voor in de keuken en je huis. Heerlijk om even lekker rond te snuffelen en ook handig als je op zoek bent naar een cadeautje voor iemand anders. Ik zag er erg veel leuke opties voor dingen die ik Paul zou kunnen geven en dat terwijl ik normaal een cadeau voor hem kopen echt wel lastig vind. Een toffe shop om te onthouden dus!

Ben jij ook zo’n salade fan? Mocht je een lekkere combinatie hebben dan hoor ik het graag om eens uit te gaan proberen :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?

balkje-nieuwe-layout

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 september 2016 at 06:42

  Ben zo dol op salades…..

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 14 september 2016 at 16:51

  Ik vind salades erg lekker, maar soms ben ik ook wel even ‘sla moe’ zoals ik dat dan noem :-).
  Dit lijkt me een heel handig bakje, maar zou hem zelf niet kopen omdat ik zelden onderweg ben. De site vind ik erg leuk, dus daar ga ik even lekker rond snuffelen, :-)

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 14 september 2016 at 16:49

  Ik kocht ooit zo een handig salade bakje. En waar die nu gebleven is?
  Wat ik een pluspunt vind is de extra aparte dressing deel, wat die van mij dus niet heeft.

 • Avatar van Jamey
  Reply Jamey 14 september 2016 at 16:26

  Leuke tip!

 • Avatar van Nicole @ Everyday-Life.nl
  Reply Nicole @ Everyday-Life.nl 14 september 2016 at 10:38

  Ik ben gek op salades! Vooral met geitenkaas en walnoten en honing hmmmmm

 • Avatar van Jonna@Burgertrutjes
  Reply Jonna@Burgertrutjes 14 september 2016 at 09:11

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik al heel veel bakjes in de kast heb staan, maar deze lijkt me ook weer super handig! Vooral omdat de sla lekker knapperig blijft.

 • Avatar van Sharity Jayde
  Reply Sharity Jayde 14 september 2016 at 08:50

  Hoooooi,

  Leuk artikel. Maar dit bakje bestaat al heel lang van Sistema! Echte aanrader :)

  Gr,
  Sharity

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.