Beauty Eten & drinken

Wellness tip | Teatox Fresh Focus & Harmony Chai

21 september 2016

teatox
Hoe kouder het wordt hoe meer ik een theedrinker begin te worden. Het liefst kies ik dan voor kruidentheevarianten en heb ik een nieuwsgierige voorkeur voor thee waaraan ook nog een bepaalde eigenschap wordt toegekend. Dus toen ik las over Teatox en twee smaken ontving kon ik niet wachten om ze uit te gaan proberen! Lees verder voor meer informatie over deze zogenoemde wellnesstheeën en mijn ervaring hiermee.

teatox
Een mooi en stralend uiterlijk komt niet alleen voort uit een goede uiterlijke verzorging, maar heeft ook voor een heel groot deel te maken met hoe je leeft en wat je eet en drinkt. De theeën van Teatox staan erom bekend om harmonie te brengen tussen lichaam, ziel en geest. Elke thee heeft een specifiek doel en is samengesteld door een team van wetenschappers, natuurgenezers, voedingsdeskundigen en theedeskundigen. In Nederland is dit merk nog niet heel erg bekend, maar in het buitenland is het al een enorme hit aan het worden.

De thee van Teatox is gemaakt van 100% biologische ingrediënten, is vrij van kunstmatige aroma’s of additieven en zijn vegan. De losse thee is verkrijgbaar in een mooi blikje met 50 gram inhoud en kost €14,90 maar er zijn ook verschillende cadeausets en accessoires zoals een mok met theefilter of een on-the-go thermo bottle verkrijgbaar. In Nederland wordt Teatox verkocht via SoloBioMooi, een webwinkel vol natuurlijke en biologische cosmetica van merken als Benecos, BoHo Cosmetics, La Fare, Lavera, Soley Organics en The Ohm Collection.

teatox teatox

Teatox Fresh Focus is een groene thee met sinaasappelschil, gember, appel-munt, rozemarijn, eucalyptus, ginkgo, guarana en ginseng met een volle en kruidige ‘groene’ opwekkende smaak. Ik krijg er binnen no time een heel ontspannen gevoel van zònder loom of moe te worden. Integendeel juist want ik krijg er een soort gecontroleerde energie van. Lastig uit te leggen, maar dit is de beste omschrijving :)

– Ginkgo staat erom bekend het geheugen en leervermogen te versterken
– ginseng geeft het immuunsysteem een boost en helpt vermoeidheid te verminderen
– guarana geeft het effect van een stevige bak koffie en verhoogt het concentratievermogen.

teatox

Teatox Harmony Chai is een zwarte thee met gember, kaneel, anijs, cacaoschillen, kruidnagel en zwarte peper en heeft een volle, kruidige en krachtige ‘winterse’ smaak. Ik ben echt een enorme fan van een goede Chai thee maar ook als een latte doet hij het goed; gewoon een sterke kop thee zetten en daar wat opgeschuimde melk overheen gieten en een klein beetje kaneel bovenop maakt al een heerlijke en verwarmende drank. Tijdens het trekken van de thee gaat ook nog eens je keuken/woonkamer heerlijk ruiken ♥

– De thee werkt opwekkend, is goed voor je maag en darmen, stimuleert de spijsvertering, werkt verzachtend bij verkoudheid en griep en helpt het lichaam om afvalstoffen kwijt te raken.

Het is bijzonder hoe het momentje van het thee drinken zelf – waar ik echt even de tijd voor neem dus niet snel snel achter de PC opdrinken – in combinatie met de ingrediënten ervoor zorgt dat het duidelijk méér is dan een normale thee. En een kleine tip: de aangegeven hoeveelheid op de verpakking is wel heel ruim aangegeven hoor, met een flinke theelepel kan je namelijk makkelijk een pot thee zetten in plaats van één mok. Wel even goed de tijd nemen om de thee te laten trekken zodat alle extracten uit de werkzame ingrediënten kunnen worden gehaald, maar daarna kan je heerlijk genieten ^^

Ben jij eerder een koffietype of een echte theeleut? Spreekt Teatox jou aan?

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 september 2016 at 08:28

  Ik hou van thee met een smaakje en ook diverse soorten koffie!

  Xoxo

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 21 september 2016 at 19:01

  Ik ben beide! Ik geniet van thee, met een smaakje! Sinds wij in het dorp een theewinkeltje hebben ben ik er meer van gaan houden.

 • Avatar van Farah
  Reply Farah 21 september 2016 at 14:59

  Ik ben een echte theeliefhebster! Heerlijk bij het ontbijt, als tussendoortje en in de avond! Teatox kende ik niet (nu dankzij jou wel), ik zal eens in de gaten houden of ik het ergens tegen kom (of is het alleen via de webwinkel verkrijgbaar?)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 september 2016 at 15:24

   Het is qua fysieke winkels volgens mij bij Vitaminstore verkrijgbaar :)

   • Avatar van Farah
    Reply Farah 22 september 2016 at 11:43

    Tnx, goed om te weten!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 21 september 2016 at 12:34

  Lekker!

 • Avatar van Jonna@Burgertrutjes
  Reply Jonna@Burgertrutjes 21 september 2016 at 10:35

  Deze thee lijkt me heel lekker! Hebben een kokend water kraan thuis, ideal!

 • Avatar van Mariëlle
  Reply Mariëlle 21 september 2016 at 09:29

  Ik ben dol op thee en heb hier nog een mooie set van staan om te proberen, ik ben zo benieuwd <3

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 21 september 2016 at 07:58

  Ik ben een echte theedrinker. Ik lust helemaal geen koffie.

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 21 september 2016 at 06:35

  Ik ben een regelrechte theeleut en hou niet zo van koffie. Ik kan lekkere thee ook steeds meer waarderen. Op dit moment drink ik vooral witte thee :-).

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.