Beauty Lifestyle

CBD olie | Betere nachten en minder last van onrust en hoofdpijn?

20 oktober 2016

cbd olie ervaring
Alweer een tijd geleden was ik aanwezig bij een pers-event waar ook een vertegenwoordiger stond met CBD olie. Dit is olie van de cannabisplant die heilzame werkingen zou hebben. Ik was toen al erg benieuwd maar ben het flesje helaas kwijtgeraakt. Toen ik onlangs van een ander bedrijf CBD olie toegestuurd kreeg wilde ik het dan ook zeker uitgebreid gaan testen. Ik had namelijk last van wat verschillende klachten zoals innerlijke onrust en hoofdpijn. Maar wat is CBD olie nu precies en wat zou het kunnen doen voor je? En hoe is mijn ervaring? Lees verder!

cbd olie ervaring
CBD olie

CBD is de afkorting voor cannabidiol, één van de werkzame werkzame stoffen uit de hennep van de cannabisplant. De olie hieruit bevat minder dan 0,2% THC (het stofje waar je high van wordt) en is een volledig goedgekeurd en legaal product zonder bijwerkingen wat bij verschillende gezondheidswinkels en bijvoorbeeld via deze CBD olie webwinkel verkrijgbaar is. De prijzen lopen heel erg uiteen wat te maken heeft met het percentage van de werkzame bestanddelen en natuurlijk de inhoud van het flesje.

Het gesprek rondom CBD olie is een erg hot topic en er wordt veel over gesproken en geschreven. Het zou een geneeskrachtige werking hebben en bijvoorbeeld kunnen helpen bij bijvoorbeeld

– het remmen van ontstekingen
– spanning- en stressgevoelens
– slaapstoornissen
– angsten
– spier- en gewrichtspijn
– en zou je immuunsysteem een boost geven.

cbd olie ervaring

Mijn ervaring
Ik wilde dit product vooral gaan testen om te kijken of de uurtjes slaap die ik ‘krijg’ (onze dochter van ruim 2,5 jaar slaapt echt heel erg slecht en onrustig) beter van kwaliteit zouden worden, of de innerlijke onrust die ik al lange tijd ervaar zou verminderen en de altijd sluimerende hoofdpijn hopelijk weg zou trekken.

Ten eerste heeft de olie een redelijk aanwezig smaak waar ik persoonlijk echt niet aan kan wennen. Zelfs de variant met muntsmaak maakt dit niet minder. Maar hey, je moet er wat voor over hebben?! Ik neem ’s ochtends en ’s avonds 5 druppeltjes in en dacht op het eerste moment dat het niks deed. Totdat ik vooral na een paar weekjes merkte dat ik sneller in slaap viel als ik in bed ging liggen en in de ochtend me duidelijk meer uitgerust begon te voelen. Toen ik uit vergeetachtigheid de olie enkele dagen niet in had genomen kwam ik er pas achter dat mijn sluimerende hoofdpijn ineens weer aanwezig was. Moet je nagaan dat ik daar dus zo aan was gewend en deze ‘weg stopte’ dat het me niet eens gelijk opviel dat die dus ook een heel stuk minder was geworden. En ja hoor, na een tijdje weer elke dag de druppels innemen werd deze gelijk weer minder.

Ik vind het lastig om nu gelijk te zeggen dat CBD olie een wondermiddel is, maar mijn ervaring is positief en ik blijf het voorlopig zeker nog gebruiken. Ik gebruik de biologische Medihemp CBD olie 5% die verkrijgbaar is in een naturel versie en eentje met muntsmaak. Een flesje met een inhoud van 10ml is verkrijgbaar voor ongeveer €30,00.

Disclaimer
Ik wilde dit onderwerp puur als informatief artikel en uit mijn eigen ervaring met jullie delen zonder medische claims te uiten. Dit artikel vervangt geen bezoek aan een (huis)arts als je twijfels hebt over je eigen gezondheid.

Had jij al eerder gehoord van CBD olie? Zo nee, spreekt het jou aan? Zo ja, wat is jouw ervaring ermee?

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van cbddnl
  Reply cbddnl 9 juli 2022 at 12:16

  Beste Desiree,

  Erg leuk en informatief stuk over CBD olie.
  Wil je onze CBD olie eens testen dan horen we het graag.
  Kijk dan ook even op onze website https://cbdd.nl

 • Avatar van robert
  Reply robert 30 januari 2019 at 11:56

  Als je de beste CBD olie wilt proberen zou ik de Original CBD-olie aanraden. Niet alleen omdat ik het een top product vindt maar ze kunnen ook aantonen met certifcaten dat wat er in de verpakking zit ook daadwerkelijk zit.

  Dit geeft mij veel vertrouwen ook en zekerheid dat ik sowieso een CBD-olie heb met de juiste percentages.
  Dit aangezien zoals op televisie ook wel is gemeld dat je veel verschillende CBD-oliën kunt kopen maar dat wat op de verpakking staat niet er ook daadwerkelijk in zit.

  Met de Original CBD-olie kun je wel zeggen dat wat ze zeggen er ook daadwerkelijk in zit.
  deze kun je bij volgens mij elke drogisterij tegenwoordig wel kopen of online bij deonlinedrogist of op hun eigen website: http://www.originalcbd.nl

 • Avatar van Olga
  Reply Olga 16 oktober 2018 at 14:34

  Jij hebt het over wietolie. Het artikel hier gaat over cbd olie. Dat is heel iets andera.

 • Avatar van Loes
  Reply Loes 3 juni 2018 at 12:53

  Ik slik nu bijna twee weken cdb olie van medihemp. Volgens velen de beste onder de cbd verkopers. Ik neem ’s morgens en ’s middags vijf druppels. Ik had gehoopt dat het tegen angst en depressie zou helpen en ik er meer energie van zou krijgen maar tot nu toe voel ik niets. Ik slik daarnaast natuurlijk wel medicijnen tegen mijn klachten, zou dat wel goed combineren vraag ik me af…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 juni 2018 at 09:22

   Ik denk dat je met deze vraag het beste contact op kan nemen met je huisarts. Succes!

 • Avatar van Brian Meerkerk
  Reply Brian Meerkerk 6 juni 2017 at 15:49

  Ik zit al een aantal maanden te lezen over CBD en zie dat er over het algemeen positieve reacties op zijn het zal niet voor iedereen in iedere situatie werken.. Maar dat is ook te verwachten omdat het een natuurproduct is. Ik heb er zelf nog geen ervaringen mee omdat ik het op dit moment zelf aan het maken ben en het duurt ongeveer 3 weken voor de olie klaar is..

  wat mij heel erg tegenhield om het eens te proberen is de prijs in de winkel voor een klein flesje.. Dus ik ben eens gaan zoeken en je kan het heel simpel zelf maken (ik weet niet of ik een linkje mag plaatsen ivm reclame). Ik heb momenteel voor 250 ml olie ingredienten besteld en dat voor 40 euro. Ik had hier een startset ( gemalen hennep blad, pipet flesje, spuitje om de flesjes te vullen, filterzakje en een latex handschoen. Daarbij 250 ml bio hennepzaad olie en 10 pipetflesjes van 30 ml. Als ik het uitreken dan kom ik op ongeveer 5 euro per 30 ml. Ik heb zelf nog een weckpot moeten aanschaffen maar dat is 3 euro extra in totaal.

  Het maken is ook heel simpel ik moest het hennepblad in 3 delen, 1 deel van het hennep blad in de weckpot de olie eroverheen en op een warme plek zetten. Dit goedje moet je dagelijks even schudden en na een week moet je de de olie met blad zeven (in een kaasdoek of in mijn geval bijgeleverd filterzakje. Daarna de olie weer in de pot en het 2de deel hennepblad erbij en weer een week laten staan en dagelijks even schudden een week later weer het zelfde en daarna is het bottelen in kleine pipetflesjes :)..

  Ik wil het later ook gaan gebruiken om creme mee te maken en dat is volgens mij bijenwas en kokosboter met CBD olie.. Daar zijn ook redelijk wat recepten en werkwijzen van te vinden op het internet.. Maar ik moet eerst nog een week of 3 wachten tot mijn olie klaar is :).

  @Desiree als het linkje naar de webshop mag waar ik de info heb gevonden en waar je de ingredienten kan vinden mag je me altijd even mailen wilde dat niet zomaar plaatsen :)

 • Avatar van E. de Bruin
  Reply E. de Bruin 30 oktober 2016 at 09:21

  Wij zijn ook erg blij met de cbd olie van MediHemp. Ik gebruik de biologische variant maar volgens mij is dat niet dezelfde als jij hebt? Die van mij koste namelijk bijna 40 euro. Het flesje ziet er ook anders uit. Op die van mij staat een biologisch keurmerk en er staat dat er echt 5% CBD in zit, is dat bij die van jou ook? En zou het veel verschil maken als er wat minder cbd in zit? Wellicht kan ik de volgende keer dan namelijk ook de goedkopere nemen want het werkt voor mij ook vooral goed om beter te slapen. Ik vind het alleen wel erg duur dus :(

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 oktober 2016 at 09:29

   Jep, denk dat het wel dezelfde is maar misschien hebben ze nieuwe labeltjes gekregen? Er is inderdaad veel prijsverschil bij webwinkels te vinden. Ik denk dat het percentage zeker een verschil maakt omdat het toch de werkzame stof in het product is. Fijn dat jij er ook beter van kan slapen!

 • Avatar van Céline
  Reply Céline 27 oktober 2016 at 15:17

  Net een flesje gekocht nav dit artikel. Ben heel benieuwd wat het gaat doen. Het smaakt naar verrotte boomstam ofzo hahhaa. Krijg alleen wel heel lastig de vloeistof in het pipetje. Is heel stroperig.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 oktober 2016 at 15:56

   Misschien even goed schudden? Hier geen last van namelijk.. Wel heel benieuwd hoe het jou gaat bevallen!

   • Avatar van ceetje78
    Reply ceetje78 27 oktober 2016 at 16:34

    Oeps dat was ik vergeten ja …. en ik kwam net van buiten dus misschien moeten ze nog een beetje opwarmen oid :)

 • Avatar van Marion
  Reply Marion 21 oktober 2016 at 04:25

  Zelf gebruik ik het nu ruim een half jaar en heb er inmiddels 2 soorten medicatie mee afgebouwd ( in overleg met de huisarts) Ben nu bezig mijn anti-depressiva af te bouwen, die ik al 30 jaar slik ( ook in overleg met de huisarts)
  Ik neem 3 druppels voor het slapen gaan en 3 ’s morgens ( begonnen met 1 druppel en toen langzaam opgehoogd) Je raakt er niet high van omdat er dermate weinig THC ( de stof waar je wel high van word) in zit dat dit dus geen probleem is.

  Ik heb een adres voor 16,50 per 10 ml (8% CBD) dus er verdienen al heel veel mensen weer heel veel geld aan ( dit is zo jammer!!!). Mijn advies is zoek goed op internet. Diegene die de meeste reclame maken verdienen ook het meest ;-)

  Ik ben ook heel blij dat mijn huisarts er ook voor open staat!

  • Avatar van Pieneke
   Reply Pieneke 26 oktober 2016 at 15:27

   Welk adres is dat?

  • Avatar van Petra
   Reply Petra 30 december 2016 at 09:58

   Hoi Marion, ik ben al een tijdje aan het zoeken, maar aan die E 16,50 ben ik nog niet gekomen….heb je ook een websitenaam voor ons?

   • Avatar van Marion
    Reply Marion 30 december 2016 at 23:29

    Hoi Pieneke en Petra,

    Het webadres is: cbd4all.org

    Mijn ervaringen zijn daar erg goed. Veel succes!

    • Avatar van Petra
     Reply Petra 31 december 2016 at 09:09

     Dank je wel! :)

 • Avatar van Céline
  Reply Céline 20 oktober 2016 at 21:43

  Ik gebruik al heel lang elke dag valeriaan om me wat minder gestrest te voelen, maar vraag me de laatste tijd steeds vaker af of dit wel goed is. Als ik het een dagje niet gebruik word ik s middags toch weer wat chaotischer in mn hoofd. Misschien deze maar eens proberen dan!

 • Avatar van Simplynspecial
  Reply Simplynspecial 20 oktober 2016 at 20:36

  Ik ben hier ook benieuwd naar, hoor goede verhalen! Ook vaak hoofdpijn dus op zich zou het super zijn als het voor mij zou werken. Maar ja, wat me tegenhoudt is de prijs, en het gevoel dat je straks niet zonder kan?! Geen idee of dat zo werkt, maar als het echt werkt en je ondervindt de voordelen dan wil je natuurlijk dat dit zo blijft en daarvoor zou je dit dus moeten blijven gebruiken..

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 20 oktober 2016 at 20:33

  Ik heb drie vraagjes:
  – ik ben ontzettend bang dat ik er toch suf van wordt, high ofzo. Is het zeker dat je dat van deze olie niet wordt?
  – hoe lang doe je met zo’n flesje ongeveer?
  – is dit ook geschikt voor kinderen?

  Vast bedankt voor de antwoorden!

  Liefs

  • Avatar van Marion
   Reply Marion 21 oktober 2016 at 04:30

   Marijke,

   – Je word er niet suf of high van. Ik gebruik het ’s morgens en ’s avonds. ( je moet gewoon met 1 druppel beginnen en de volgende dag 2 druppels dit een poosje aanhouden en voel je nog geen verbetering dan ophogen naar de dosering waar jij je goed bij voelt)
   – er zitten ongeveer 200 druppels in 10 ml, dus het ligt eraan hoeveel druppels je nodig hebt.
   – Dit is een natuurproduct dus kan ook aan kinderen gegeven worden. Helpt goed bij ADHD!

   Veel succes en hopelijk heb je er net zoveel baat bij als ik. Zie mijn reactie op deze pagina.

   Liefs

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 oktober 2016 at 08:23

   Hi Marijke, ik zou je vragen stellen aan de webwinkel waar ik de olie ook vandaan heb (cbdolie.nl) aangezien ze daar ook echt aan persoonlijk advies doen :)

 • Avatar van Jacqueline
  Reply Jacqueline 20 oktober 2016 at 14:12

  Ik heb er weleens aan gedacht om het aan te schaffen, vooral vanwege de pijn die ik dagelijks heb. Maar ik ben zo slecht in iets structureel innemen, vraag me af of het ook nuttig is ‘in geval van nood’. En aan de andere kant: als ik er echt minder pijn door heb, ga ik dan niet teveel over mijn grenzen heen?

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 20 oktober 2016 at 13:04

  ik denk dat het best wel goed kan werken, het is in ieder geval een natuurlijk middel :)

 • Avatar van Saline
  Reply Saline 20 oktober 2016 at 12:31

  Cbd olie word gelukkig meer besproken, cannabis Is natuurlijk en het werkt door ontzettend veel kwaaltjes maar ook ziektes. Zelf medicatie vrij door cbd olie, het jammere alleen Is dat mensen nog steeds negatief over wiet denken. Wat heb je liever, je lichaam volproppen met chemische medicatie die waarschijnlijk niet eens helpen en je juist zieker maken of je neemt een paar druppels olie uit de natuur? Dan is voor mij de keuze snel gemaakt..
  Helpt overigens ook voor mensen met adhd, toevallen en autisme. Er valt gigantisch veel over te lezen over hoe cbd olie en thc olie werkt, alleen word je van thc idd high, maar helpt wel tegen gigantisch veel ziektes..Read and learn mensen.

 • Avatar van Marike
  Reply Marike 20 oktober 2016 at 12:30

  Dat klinkt wel als iets dat mij ook zou kunnen helpen, dank voor je artikel hierover, want ik had er nog nooit van gehoord :)

 • Avatar van Roos
  Reply Roos 20 oktober 2016 at 12:08

  Ik vind dat de druppels veeelste veel promoot worden. Ik gebruik ze zelf ook voor de ziekte van Lyme. Ik raad zeker niet iedereen de druppels aan die hun kwaaltje even willen oplossen. CBD olie is erg verslavend.

  • Avatar van Marion
   Reply Marion 21 oktober 2016 at 04:17

   Mag ik vragen hoezo dit verslavend is Roos. Ik gebruik het ruim een half jaar en kan er zo mee stoppen hoor.

  • Avatar van Olga
   Reply Olga 18 juni 2018 at 21:03

   Roos, ik denk dat jij cbd olie met wiet olie verward. In wietolie zit THC. In cbd olie minder dan 0,05 % en is dus niet verslavend. Je wordt er ook niet high van.

 • Avatar van Meike
  Reply Meike 20 oktober 2016 at 12:05

  Grappig. Drie weken geleden kwam mijn moeder heel enthousiast naar me toe dat ik CBD druppels echt moet proberen. Nu ik jouw verhaal lees denk ik dat ik ze misschien ook wel ga proberen.

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 20 oktober 2016 at 10:21

  Ik ben er nu ook wel benieuwd naar. Dit zijn altijd van die dingen waarbij ik denk: ‘Baat het niet, dan schaadt het ook niet’. Ik kan soms ook wel wat meer rust gebruiken, al heb ik tegenwoordig geen moeite meer met slapen ;)

 • Avatar van Loes | Gewoon iets met Loes
  Reply Loes | Gewoon iets met Loes 20 oktober 2016 at 09:56

  Mmmh, ik ben hier stiekem heel erg benieuwd naar. Ik wil ook graag beter slapen en heb vaak last van migraine, dus ben heeeel benieuwd of dit wat voor mij zal doen. Jammer dat de smaak niet echt fijn is, maar als het werkt, is dat wel te overzien toch? (Zeg ik nu terwijl ik het nog helemaal niet geproefd heb, haha).

 • Avatar van Astrid
  Reply Astrid 20 oktober 2016 at 09:47

  Ik heb er ook al veel goede dingen over gehoord. Op dit moment ben ik zwanger en mag ik het niet gebruiken, maar na de zwangerschap ga ik het ook proberen voor pijnklachten. Ben heel benieuwd!

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 20 oktober 2016 at 09:36

  Ik hoor hier meerdere goede verhalen over!

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 20 oktober 2016 at 09:33

  Het laatste jaar roepen verschillende mensen tegen me dat ik het moet gaan gebruiken. Ik ben chronisch ziek, pijnpatiënt en het schijnt met name mijn fibromyalgie klachten te kunnen verminderen. Momenteel gebruik ik wisselend Tramadol, Naproxen of Oxynorm, is toch best pittig :P
  Ik heb al eens zitten kijken op zo’n website maar ik weet nooit welke ik moet kiezen, haha. Ik wil sowieso níet high worden, vind het toch een beetje eng om dan zo op de gok wat te bestellen :P

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 oktober 2016 at 09:50

   Hi Sandy, ik kan me voorstellen dat je er dan zo benieuwd naar bent als veel mensen het je aanraden. Maar je kan de webwinkel waar ik het vandaan heb ook contacten voor een persoonlijk advies, wellicht een ideetje?

   • Avatar van Marja
    Reply Marja 20 oktober 2016 at 17:49

    Bij De Tuinen (nu Holland & Barret) weten ze er ook veel van. Daar heb ik het gekocht.

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 20 oktober 2016 at 08:52

  Mijn man gebruikt het ook, hij heeft er veel baat bij voor zijn hernia. Kijk maar eens online wat wietolie nog meer doet, echt een super middeltje.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 oktober 2016 at 09:10

   Interessant he?! Ik was gelijk zo nieuwsgierig toen ik er een tijd geleden voor het eerst van hoorde, echt fascinerend interessant! En wat fijn dat het bij jouw man ook zo goed werkt :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 oktober 2016 at 07:55

  Dit klinkt geweldig!
  Ik ben er zo benieuwd naar.
  Ook omdat degene hierboven er baadt bij heeft van artrose.
  Waar is deze olie te koop en wat kost het?
  Dank je.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 oktober 2016 at 08:50

   Hi! Misschien heb je eroverheen gelezen? Ik heb de CBD olie via deze webwinkel en de variant die ik heb kost ongeveer €30,- per flesje :)

 • Avatar van Marja
  Reply Marja 20 oktober 2016 at 07:47

  Twee druppels ’s morgens en twee ’s avonds zijn voor mij voldoende om de pijn in mijn knieën (artrose) draaglijk te maken en ik heb geen migraine-aanval gehad terwijl er meer dan genoeg triggers waren. En nu jij het zo opschrijft: ik slaap ook beter. Wondermiddel? Ik weet het niet, maar ik ben blij met mijn ene flesje in plaats van de meerdere doosjes met pillen die ik eerder nodig had. .

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 oktober 2016 at 08:51

   Wow! Wat enorm fijn dat het voor jou zo goed werkt, ik kan me voorstellen dat je blij bent dat je niet meer meerdere pillen nodig hebt.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.