Beauty Lifestyle

CBD olie | Betere nachten en minder last van onrust en hoofdpijn?

20 oktober 2016

cbd olie blog 2 - CBD olie | Betere nachten en minder last van onrust en hoofdpijn?
Alweer een tijd geleden was ik aanwezig bij een pers-event waar ook een vertegenwoordiger stond met CBD olie. Dit is olie van de cannabisplant die heilzame werkingen zou hebben. Ik was toen al erg benieuwd maar ben het flesje helaas kwijtgeraakt. Toen ik onlangs van een ander bedrijf CBD olie toegestuurd kreeg wilde ik het dan ook zeker uitgebreid gaan testen. Ik had namelijk last van wat verschillende klachten zoals innerlijke onrust en hoofdpijn. Maar wat is CBD olie nu precies en wat zou het kunnen doen voor je? En hoe is mijn ervaring? Lees verder!

cbd olie blog 1 - CBD olie | Betere nachten en minder last van onrust en hoofdpijn?
CBD olie

CBD is de afkorting voor cannabidiol, één van de werkzame werkzame stoffen uit de hennep van de cannabisplant. De olie hieruit bevat minder dan 0,2% THC (het stofje waar je high van wordt) en is een volledig goedgekeurd en legaal product zonder bijwerkingen wat bij verschillende gezondheidswinkels en bijvoorbeeld via deze CBD olie webwinkel verkrijgbaar is. De prijzen lopen heel erg uiteen wat te maken heeft met het percentage van de werkzame bestanddelen en natuurlijk de inhoud van het flesje.

Het gesprek rondom CBD olie is een erg hot topic en er wordt veel over gesproken en geschreven. Het zou een geneeskrachtige werking hebben en bijvoorbeeld kunnen helpen bij bijvoorbeeld

– het remmen van ontstekingen
– spanning- en stressgevoelens
– slaapstoornissen
– angsten
– spier- en gewrichtspijn
– en zou je immuunsysteem een boost geven.

cbd olie blog 3 - CBD olie | Betere nachten en minder last van onrust en hoofdpijn?

Mijn ervaring
Ik wilde dit product vooral gaan testen om te kijken of de uurtjes slaap die ik ‘krijg’ (onze dochter van ruim 2,5 jaar slaapt echt heel erg slecht en onrustig) beter van kwaliteit zouden worden, of de innerlijke onrust die ik al lange tijd ervaar zou verminderen en de altijd sluimerende hoofdpijn hopelijk weg zou trekken.

Ten eerste heeft de olie een redelijk aanwezig smaak waar ik persoonlijk echt niet aan kan wennen. Zelfs de variant met muntsmaak maakt dit niet minder. Maar hey, je moet er wat voor over hebben?! Ik neem ’s ochtends en ’s avonds 5 druppeltjes in en dacht op het eerste moment dat het niks deed. Totdat ik vooral na een paar weekjes merkte dat ik sneller in slaap viel als ik in bed ging liggen en in de ochtend me duidelijk meer uitgerust begon te voelen. Toen ik uit vergeetachtigheid de olie enkele dagen niet in had genomen kwam ik er pas achter dat mijn sluimerende hoofdpijn ineens weer aanwezig was. Moet je nagaan dat ik daar dus zo aan was gewend en deze ‘weg stopte’ dat het me niet eens gelijk opviel dat die dus ook een heel stuk minder was geworden. En ja hoor, na een tijdje weer elke dag de druppels innemen werd deze gelijk weer minder.

Ik vind het lastig om nu gelijk te zeggen dat CBD olie een wondermiddel is, maar mijn ervaring is positief en ik blijf het voorlopig zeker nog gebruiken. Ik gebruik de biologische Medihemp CBD olie 5% die verkrijgbaar is in een naturel versie en eentje met muntsmaak. Een flesje met een inhoud van 10ml is verkrijgbaar voor ongeveer €30,00.

Disclaimer
Ik wilde dit onderwerp puur als informatief artikel en uit mijn eigen ervaring met jullie delen zonder medische claims te uiten. Dit artikel vervangt geen bezoek aan een (huis)arts als je twijfels hebt over je eigen gezondheid.

Had jij al eerder gehoord van CBD olie? Zo nee, spreekt het jou aan? Zo ja, wat is jouw ervaring ermee?

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van robert
  Reply robert 30 januari 2019 at 11:56

  Als je de beste CBD olie wilt proberen zou ik de Original CBD-olie aanraden. Niet alleen omdat ik het een top product vindt maar ze kunnen ook aantonen met certifcaten dat wat er in de verpakking zit ook daadwerkelijk zit.

  Dit geeft mij veel vertrouwen ook en zekerheid dat ik sowieso een CBD-olie heb met de juiste percentages.
  Dit aangezien zoals op televisie ook wel is gemeld dat je veel verschillende CBD-oliën kunt kopen maar dat wat op de verpakking staat niet er ook daadwerkelijk in zit.

  Met de Original CBD-olie kun je wel zeggen dat wat ze zeggen er ook daadwerkelijk in zit.
  deze kun je bij volgens mij elke drogisterij tegenwoordig wel kopen of online bij deonlinedrogist of op hun eigen website: http://www.originalcbd.nl

 • Avatar van Olga
  Reply Olga 16 oktober 2018 at 14:34

  Jij hebt het over wietolie. Het artikel hier gaat over cbd olie. Dat is heel iets andera.

 • Avatar van Loes
  Reply Loes 3 juni 2018 at 12:53

  Ik slik nu bijna twee weken cdb olie van medihemp. Volgens velen de beste onder de cbd verkopers. Ik neem ’s morgens en ’s middags vijf druppels. Ik had gehoopt dat het tegen angst en depressie zou helpen en ik er meer energie van zou krijgen maar tot nu toe voel ik niets. Ik slik daarnaast natuurlijk wel medicijnen tegen mijn klachten, zou dat wel goed combineren vraag ik me af…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 juni 2018 at 09:22

   Ik denk dat je met deze vraag het beste contact op kan nemen met je huisarts. Succes!

 • Avatar van Brian Meerkerk
  Reply Brian Meerkerk 6 juni 2017 at 15:49

  Ik zit al een aantal maanden te lezen over CBD en zie dat er over het algemeen positieve reacties op zijn het zal niet voor iedereen in iedere situatie werken.. Maar dat is ook te verwachten omdat het een natuurproduct is. Ik heb er zelf nog geen ervaringen mee omdat ik het op dit moment zelf aan het maken ben en het duurt ongeveer 3 weken voor de olie klaar is..

  wat mij heel erg tegenhield om het eens te proberen is de prijs in de winkel voor een klein flesje.. Dus ik ben eens gaan zoeken en je kan het heel simpel zelf maken (ik weet niet of ik een linkje mag plaatsen ivm reclame). Ik heb momenteel voor 250 ml olie ingredienten besteld en dat voor 40 euro. Ik had hier een startset ( gemalen hennep blad, pipet flesje, spuitje om de flesjes te vullen, filterzakje en een latex handschoen. Daarbij 250 ml bio hennepzaad olie en 10 pipetflesjes van 30 ml. Als ik het uitreken dan kom ik op ongeveer 5 euro per 30 ml. Ik heb zelf nog een weckpot moeten aanschaffen maar dat is 3 euro extra in totaal.

  Het maken is ook heel simpel ik moest het hennepblad in 3 delen, 1 deel van het hennep blad in de weckpot de olie eroverheen en op een warme plek zetten. Dit goedje moet je dagelijks even schudden en na een week moet je de de olie met blad zeven (in een kaasdoek of in mijn geval bijgeleverd filterzakje. Daarna de olie weer in de pot en het 2de deel hennepblad erbij en weer een week laten staan en dagelijks even schudden een week later weer het zelfde en daarna is het bottelen in kleine pipetflesjes :)..

  Ik wil het later ook gaan gebruiken om creme mee te maken en dat is volgens mij bijenwas en kokosboter met CBD olie.. Daar zijn ook redelijk wat recepten en werkwijzen van te vinden op het internet.. Maar ik moet eerst nog een week of 3 wachten tot mijn olie klaar is :).

  @Desiree als het linkje naar de webshop mag waar ik de info heb gevonden en waar je de ingredienten kan vinden mag je me altijd even mailen wilde dat niet zomaar plaatsen :)

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Beauty, Lifestyle
the body shop kerstcollectie
Newsflash | The Body Shop Kerstcollectie 2016

The Body Shop komt met een actie waarmee je een heerlijke body butter kan personaliseren. Zo kan je een ‘eigen’...

Close