Beauty

Beauty around the world | Danish Skin Care

7 oktober 2016

danish skin care
Ik heb de merknaam Danish Skin Care nu al in twee eerdere artikelen genoemd en dat zonder dat ik nog een deftige introductie van het merk op de site heb gemaakt. Iets wat echt niet vaak voorkomt want ik ben bij skincare altijd wat sceptisch van tevoren, zeker als het zoveel belooft te doen. Ik ontving een kit voor de normale tot droge huid van dit merk, ging ermee aan de slag en ben door enkele producten ervan heel erg onder de indruk. Laat me je er iets meer over vertellen!

De founder van Danish Skin Care, Mads Timmermann, heeft altijd veel last gehad van acné. Hij besloot zichzelf om te scholen tot dermatoloog en heeft vervolgens het heft in eigen handen genomen om een huidverzorgingslijn te ontwikkelen zonder irriterende ingrediënten en vol met krachtige ingrediënten die de huid juist verzorgen. Na verschillende successen in het buitenland probeert Danish Skin Care nu de Nederlandse markt te veroveren.

danish skin care

De Danish Skin Care Clean Skin Face Wash is een reiniger die vuil, een teveel aan talg en olie en make-up belooft te verwijderen. Voor mijn drogere en gevoeligere huid een niet al te beste eerste kennismaking met het merk, want hij deed het hem gewoonweg niet voor mij. Niet alleen omdat er SLES in zit terwijl er toch echt veel mildere reinigers verkrijgbaar zijn maar ook omdat ik mijn make-up er niet mee verwijderd kreeg en mijn huid er niet voldoende door gehydrateerd werd. Iets wat een oliereiniger bijvoorbeeld wel allemaal doet.

danish skin care

De absolute bestseller van dit merk is de Danish Skin Care Smooth Skin Treatment en ik begrijp na enkele weken gebruik zeker waarom. Zoals je weet ben ik gek op een goede exfoliant en dat is dit product zeker, maar dan nog méér. Het bevat namelijk onder andere salicylzuur (een BHA) en daarnaast niacinamide, vitamine E, kamille extract en glycerine. Niet alleen een peeling die dode huidcellen oplost en littekentjes vervaagt, maar ook een verzorgend, kalmerend, hydraterend en verzachtend product dus. Zelfs mijn huid die toch redelijk wat gewend is als het op exfolianten aankomt, reageerde er direct goed op en de eerste paar keer was het watje echt wat viezig na gebruik. Je merkt, ziet en voelt gelijk dat het product wat doet voor je huid.

danish skin care danish skin care

De Perfect Skin Day Protector is een goed voedende crème bomvol voedende en verzorgende ingrediënten zoals aloë vera, glycerine, een SPF15, kamillewater, shea boter, kokosolie, komkommerextract, vitamine A, verschillende antioxidanten, allantoïne en panthenol. Zuinig in gebruik, laat geen witte waas achter , is niet te vol voor onder de make-up en laat de huid de hele dag zacht en soepel aanvoelen.

De Perfest Skin Moisturizer die je als nachtcrème gebruikt is ook heel fijn in gebruik. Er zit onder andere aloë vera, kokosolie, glycerine, arganolie, niacinamide, vitamine A, vitamine C, hyaluronzuur, vitamine E en zoete amandelolie in. Een mooie voedend, verzachtend en effectief huidverzorgingsproduct dus die ook zeker mooie werkzame bestanddelen tegen huidveroudering in zich heeft. Wederom zuinig in gebruik, smeert lekker, laat een iets voedend laagje achter en maakt de huid lekker zacht en rustig.

danish skin care

En als laatste is er nog de Lip Care. Een kleur-, geur- en smaakloze lippenbalsem met olus olie, vitamine E en koolzaadolie die de lippen zacht houdt en beschermt tegen de aankomende koude periodes. Smeert lekker, glanst heel subtiel op de lippen en werkt prettig voor de nacht als laatste stap in de routine.

danish skin care

De grootste pluspunten van deze producten? Dat ze in hygiënische en cleane verpakkingen komen waar je zeker even mee vooruit kan en dat ze geen parfum en geurstoffen, parabenen, kleurstoffen en harde alcoholen bevatten. Maar als ik eerlijkheidshalve ook enkele nadelen op moet noemen dan is dat zeker dat de ingrediënten niet op de verpakking vermeld staan maar pas te vinden zijn na een kleine zoektocht op hun website en dat de producten redelijk prijzig zijn in aanschaf.

De complete set van 4 fullsize producten is verkrijgbaar voor twee verschillende huidtypes en kost €132,00 en hier krijg je dan de lippenbalsem bij cadeau en worden er geen verzendkosten in rekening gebracht. Natuurlijk zijn de producten ook los verkrijgbaar. Voor meer informatie en de webshop neem je een kijkje op de website.

Mijn aanraders? Overduidelijk de Danish Skin Care Smooth Skin Treatment! Maar ook beide crèmes zijn echt heel erg goede producten bomvol fijne ingrediënten. Mocht je interesse hebben dan zou je eventueel ook de mini skin care kit (€67,00) eerst eens kunnen proberen om de producten een tijdje uit te kunnen proberen.

Mocht je trouwens meer willen weten over exfoliëren, antioxidanten of wat bepaalde ingrediënten en producten voor je huid doen, gebruik dan de zoekfunctie rechtsbovenin de website en je komt veel artikelen erover tegen :)

Had jij al gehoord van Danish Skin Care? Is het een merk wat jou aanspreekt?

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 9 oktober 2016 at 12:27

  Van dit merk heb ik nog nooit gehoord, het klinkt heel goed allemaal. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt naar het Skin Smooth Treatment.

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 7 oktober 2016 at 21:06

  Dat is toeval, ik zag het voorbij komen op Instagram en had even gemaild met ze. Was heel erg benieuwd, maar toen ging mijn computer stuk en ik ben de mail kwijt. Goed dat even aan de kant zettend, lijkt het me heerlijke producten om te gebruiken. Ideaal voor huidjes waar wat meer aandacht voor nodig is.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 7 oktober 2016 at 17:18

  Klinkt erg goed. Ik ben benieuwd naar wat ik ervan vind!

 • Avatar van Loes | Gewoon iets met Loes
  Reply Loes | Gewoon iets met Loes 7 oktober 2016 at 13:40

  Ik kende dit merk nog helemaal niet. Ik vind de vormgeving niet helemaal je van het, maar daar gaat het natuurlijk uiteindelijk ook niet om.

 • Avatar van Jonna@Burgertrutjes
  Reply Jonna@Burgertrutjes 7 oktober 2016 at 13:38

  Mooie producten zonder overbodige fratsen. Ben benieuwd naar de werking ervan.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 7 oktober 2016 at 11:30

  ik ken het merk nog helemaal niet :O

 • Avatar van Mieke | mieksmind
  Reply Mieke | mieksmind 7 oktober 2016 at 10:32

  Klinkt goed! Ik ken het merk nog helemaal niet. Ik heb zelf een normaal tot droge huid dus dit zou wel prima bij me passen. Door jou ben ik ook nieuwsgierig geworden naar het Smooth Skin Treatment!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 7 oktober 2016 at 10:20

  De Danish Skin Care Smooth Skin Treatment klinkt inderdaad heel goed!

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 7 oktober 2016 at 09:49

  Dit merk kende ik niet! De Smooth Skin Treatment klinkt erg goed. Mooi ook, dat Scandinavische design. :-)

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 7 oktober 2016 at 08:22

  Wat een heldere review! Ik kende dit merk niet maar ga zeker even doorklikken!

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 7 oktober 2016 at 08:05

  Wat weet jij toch altijd weer mooie skincare te reviewen. Deze lijnen kende ik nog niet. De vormgeving vind ik wat minder, wat stom ook dat de ingrediënten niet op de verpakking staan.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 oktober 2016 at 07:36

  Fijn en duidelijk artikel van producten waar ik het merk niet van ken.
  Heb al een kijkje op de website genomen die dit verkoopt.

  Xoxo

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.