Beauty

How to | Jezelf een gezichtsmassage geven

29 oktober 2016

gezichtsmassage
Eén van de massages die je het beste bij jezelf kan uitvoeren is een gezichtsmassage. Niet alleen is het heel erg lekker om zo even een momentje rust voor jezelf te pakken, ook kan het huidverjongend werken en helpt het bij allerlei kwaaltjes zoals hoofdpijn en stress. Lees dit artikel, bekijk één van de voorbeeldfilmpjes en ga er eens rustig voor zitten. Even je hoofd helemaal leeg maken en de dagelijkse stress vergeten.. In dit artikel deel ik informatie en verschillende tips en tricks met je!

gezichtsmassage
Massage heeft een positief effect op je huid doordat het de bloedcirculatie stimuleert en helpt om afvalstoffen sneller af te kunnen voeren. Maar niet alleen voor je huid is het goed want de fijne aanraking van massage stimuleert de hersenen om oxytocine te produceren en dat wordt niet voor niks het gelukshormoon genoemd. Hierdoor ervaar je al snel minder stress, kom je meer tot rust en het is ook nog eens goed voor je hart, bloedvaten, spijsvertering en je geheugen.

gezichtsmassage

Moet je per sé een massageolie gebruiken bij een gezichtsmassage?
Als je geen voorstander bent van een huidolie dan zou je deze achterwege kunnen laten en de massage uit kunnen voeren met je favoriete nachtcrème of een crèmemasker. Persoonlijk kan ik een heel klein beetje olie zeker aanraden om te gebruiken omdat het de ervaring net even wat prettiger maakt vanwege het gevoel en de geur. Daarnaast hebben ingrediënten zoals zoete amandelolie en druivenpitolie een voedende, beschermende en verzachtende werking en worden er vaak essentiële oliën aan toegevoegd die ook weer hun uitwerking hebben.

Als voorbeeld laat ik je deze Oil of Treasures massageolie van Het Masagehuys zien die op dit moment mijn favoriet is. Het is een 100% natuurlijke olie zonder kunstmatige geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Hier zitten de volgende etherische oliën in met bijbehorende werking:

– petitgrain versterkt je eigenwaarde
– mandarijn ontspant en geeft een gevoel van welbehagen
– oranjebloesem versterkt je zelfvertrouwen en helpt emoties los te laten
– cipres versterkt het onderscheidingsvermogen
– sandelhout versterkt je intuïtie
– rozenhout stimuleert de doorbloeding
– mirre vermindert stress en beurt de geest op
– wierook stelt je open voor spiritualiteit en zorgt voor innerlijke rust.

Of je in deze positieve bijwerkingen gelooft of niet, de combinatie van bovenstaande geuren werkt in ieder geval enorm rustgevend. Ik heb zelf in het verleden een certificaat in aromatherapie behaald dus ik geloof er zeker in en pas zoveel jaren later nog steeds regelmatig de principes hiervan toe. Ik zal er binnenkort in een artikel wat meer over vertellen omdat ik er sinds kort weer even net wat meer mee bezig ben :)

Voorbereiding voor een gezichtsmassage
Om te kunnen beginnen met je gezichtsmassage kan je het beste vooraf de tijd nemen om een rustige ruimte voor jezelf te creëren. Steek geurkaarsen of wierook aan, zorg dat de ruimte lekker op temperatuur is, zet de televisie en je telefoon uit, een rustgevend muziekje aan en zorg dat je handen en gezicht lekker fris en schoon zijn en je nagels geen scherpe haaltjes hebben. Een paar druppels olie verwarmen tussen je vingertoppen en je kan beginnen!

De grootste voordelen van gezichtsmassage
Nee, natuurlijk zal je niet na één keer rimpelvrij zijn en direct van al je stress ontdaan zijn. Maar als je zo’n momentje voor jezelf een paar keer per week kan toepassen dan zal je na een tijdje zeker verschil gaan merken. Waar het vooral goed voor is? Ten eerste om minder stress te ervaren en daarbij ook eventuele hoofdpijn te verlichten, maar ook zeker om je huid een boost te geven. De doorbloeding wordt gestimuleerd, rimpeltjes, lijntjes en puffy eyes zullen verminderen, de huid zal minder droog worden, ingrediënten van verzorgingsproducten worden beter opgenomen en het zorgt voor een prachtige natuurlijke glans.

De belangrijkste informatie en tips voor een gezichtsmassage op een rijtje:
– zorg voor een rustige ruimte zonder afleiding van televisie en/of telefoon
– neem de tijd en oefen niet teveel druk uit met je vingers
– let erop dat je handen schoon zijn en je nagels geen haaltjes of harde hoekjes hebben en je je gezicht gereinigd hebt
– neem ook zeker je nek en de aanhechtingspunten van je spieren onderaan je schedelrand en achter je oren goed mee om hoofdpijn en stressgevoelens direct te verlichten
– en vergeet je oren niet, hier komen namelijk alle meridianen samen en daarom hebben ze bijvoorbeeld ook een speciale plek in de acupunctuur.

Ik ben er zelf ondertussen zo enorm aan gewend geraakt dat het vaste routine is om mijn skincare routine in de avond af te sluiten met nachtcrème en een mini-gezicht/hals/nek massage. Daarnaast geef ik mijzelf gemiddeld eens per week uitgebreider een gezichtsmassage met massageolie. Fijn bijvoorbeeld op een zondagavond als afsluiting van de week en een heerlijk wellnessmomentje om de nieuwe week mee in te gaan ♥

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die door een merk/bedrijf zijn toegestuurd. Animatiefoto Shutterstock.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 2 november 2016 at 12:27

  wat leuk om te lezen en te zien. Ik masser vaak wel uitgebreid mijn nachtcrème in, maar echt een massage zoals je beschrijft doe ik eigenlijk niet en het lijkt me heerlijk, dus dat ga ik maar eens proberen.

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 29 oktober 2016 at 17:07

  Wat een fijne tip! En zo raar dat je het zelf kunt doen en gewoon er nooit tijd voor neemt… dit moet ik ook eens gaan inbouwen!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 29 oktober 2016 at 13:56

  ik denk dat ik het zelf ook eens ga proberen :D kan vast geen kwaad ;)

 • Avatar van burroholanda
  Reply burroholanda 29 oktober 2016 at 12:46

  Leuk artikel. Met interesse gelezen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 oktober 2016 at 14:35

   Leuk om te horen, dankjewel!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 29 oktober 2016 at 10:40

  Kan zo’n deugd doen eh!

 • Avatar van Nienke
  Reply Nienke 29 oktober 2016 at 10:35

  Fijn artikel! Ik vind het heerlijk om bijvoorbeeld tijdens het aanbrengen van mijn gezichtscreme alles goed in te masseren.

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 29 oktober 2016 at 10:07

  Ik heb nog nooit een gezichtsmassage gehad, laat staan mezelf er één gegeven. Ik ga dit ens een keer proberen :-).

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 29 oktober 2016 at 09:29

  Leuke tips! ik heb dit nog nooit geprobeerd maar ik ben nu wel heel benieuwd :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 29 oktober 2016 at 09:14

  Het klinkt goed!
  Goede tips!
  Ben er nu zelf zo benieuwd naar….
  Heb al een kijkje genomen in de webshop die dit verkoopt.

  Xoxo

 • Avatar van .jonna@burgertrutjes
  Reply .jonna@burgertrutjes 29 oktober 2016 at 06:50

  Wat een leuk artikel! Stom dat ik eigenlijk nooit mezelf een gezichtsmassage geef. Kan hier namelijk onwijs van genieten! Vanaf nu ga ik het invoeren op de zondagavond

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.