Beauty Lifestyle

Awareness | Oktober borstkanker maand

16 oktober 2016

Nee, dit geen gesponsord artikel. Ik wil gewoon heel graag aandacht geven aan deze verschrikkelijke ziekte om zo de awareness omtrent dit onderwerp te vergroten. Want maar liefst 1 op de 7 vrouwen zal in haar leven borstkanker krijgen. De behandeling van de ziekte heeft vaak ingrijpende en blijvende gevolgen zoals hart- en vaatziekten door bestraling en chemotherapie, het moeten accepteren van een lichaam zonder borst(en) en onvruchtbaarheid door chemo- of hormoontherapie. En dan is er ook nog het verdriet, de angst en de onzekerheid.. Oktober is borstkanker maand en daarom wil ik graag mijn bereik inzetten om hier meer aandacht aan te geven.

borstkanker maand


Shocking fact
: dagelijks sterven er in Nederland gemiddeld 9 mensen aan de gevolgen van borstkanker.

Het lijkt misschien een beetje vreemd, maar als het eenmaal in je routine zit denk je er niet eens meer bij na: zelfonderzoek. Ga voor de spiegel staan en kijk naar je borsten, betast je borsten, borstspieren en tepels en druk met een platte hand het weefsel af met ronddraaiende bewegingen. Voel je gekke deukjes of bultjes op de huid van/rondom je borsten, heb je ineens een ingetrokken tepel, zie je dat je tepel van kleur of gevoel verandert, komt er bruin of rood vocht uit je tepel, heb je zonder reden ineens last van je borstspieren of -weefsel, heb je een borst die rood is verkleurd en warm aanvoelt of geneest een wondje op de huid van je borst(en) niet goed? Ga naar de dokter! Je hoeft natuurlijk niet gelijk van het ergste uit te gaan – want er zijn ook goedaardige aandoeningen of ‘gewone’ ontstekingen – maar het is belangrijk om er zo vroeg mogelijk bij te zijn.

borstkanker maand

Natuurlijk kan je geld doneren voor onderzoek en behandeling van deze verschrikkelijke ziekte. Maar ook dit jaar zijn er weer verschillende producten verkrijgbaar rondom oktober borstkanker maand waarvan een deel van de winst naar borstkankeronderzoek gaat. Zo is er dit jaar weer een mooie Pink Ribbon armband, is er een Pink Ribbon Magazine verkrijgbaar en is er bij DEEN supermarkten een Pink Ribbon boeket aanschaffen. Voor meer informatie over borstkanker, mogelijkheden voor donaties en de verkrijgbare producten waarmee je indirect doneert verwijs ik je naar de volgende websites: Borstkankervereniging Nederland, BCA Campaign en Stichting Pink Ribbon.

borstkanker maand

Van Aveda is er bijvoorbeeld de limited edition Hand Relief Moisturizing Crème verkrijgbaar waarmee ze dit jaar proberen om $300.000 op te halen voor Breast Cancer Awareness. Hiermee zal dierproefvrij borstkankeronderzoek worden ondersteund om hopelijk een medicijn te vinden voor deze meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Van elke tube wordt er €3,00 gedoneerd.

Ik hoop met dit artikel de awareness rondom borstkanker te kunnen vergroten en ik vraag jou om in oktober borstkanker maand hetzelfde te doen zodat we hopelijk de cijfers van gestelde diagnoses en sterfgevallen in een dalende lijn krijgen.

Ik wens je een heel mooie zondag toe.

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Stephanie Werlotte
  Reply Stephanie Werlotte 17 oktober 2016 at 21:12

  Heel fijn dat je hier aandacht aan besteed. Mijn moeder is helaas een maand geleden overleden. Jammer genoeg had ze juist medicijnen gekregen die ze niet mocht krijgen. Bloed was niet nagekeken.. Heb je die ziekte (borstkanker) gaat ze dood aan een sepsis (bloedvergiftiging) door een fout van het ziekenhuis.. Ze had ook al uitzaaiingen maar dan nog was het haar tijd nog niet. Ik mis haar iedere dag. Veel liefs

 • Avatar van Loes | Gewoon iets met Loes
  Reply Loes | Gewoon iets met Loes 17 oktober 2016 at 09:31

  Goed dat je dit onder de aandacht brengt! Ik vind de webshop van Pink Ribbon echt fantastisch, je kunt er leuke dingen shoppen en je steunt direct een goed doel. En ik vind de kleur zo ontzettend leuk van hun producten. Leuk dat er ook beautymerken zijn die limited editions uitbrengen speciaal voor dit goede doel!

 • Avatar van marleen@burgertrutjes
  Reply marleen@burgertrutjes 16 oktober 2016 at 17:03

  Fijn artikel. Een vriendin van mij is vorig jaar genezen van borstkanker (godzijdank) maar ik merk wel dat mensen om mij heen met kanker steeds jonger worden. Dus dames.. laat je regelmatig testen! Ik denk dat ik de creme ga aanschaffen maar ik ga zeker even een kijkje op de site nemen.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 16 oktober 2016 at 13:52

  ik vind het echt super goed dat je hier aandacht aan besteed <3

 • Avatar van Varenka
  Reply Varenka 16 oktober 2016 at 10:22

  Wat ben je toch een intens mooi mens!
  Het is gewoon ontroerend lief dat je hier over en voor dit onderwerp tijd en plaats hebt gemaakt.
  Zo ontzettend goed dat je je lezers er op wijst zich zelf regelmatig te checken, want ja….als je het niet van dichtbij mee maakt kan ik me voorstellen dat je het vergeet.
  -xxxxx-

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 16 oktober 2016 at 08:46

  Mooi Desirée, dat je hier aandacht aan besteed. Ik vind het goed dat er steeds meer awareness wordt gecreërd voor verschillende soorten kanker. Ieder jaar koop ik wel iets ‘van’ Pink Ribbon of een ander merk dat geld doneert voor onderzoek naar kanker.. als je het mij vraagt één van de makkelijkste manieren om onderzoek naar kanker te sponsoren.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 16 oktober 2016 at 07:21

  Goed dat je hier aandacht aan besteedt.
  Ik wist niet dat er behalve de armband ook speciale beautyproducten werden verkocht.

  Fijne dag Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.