Beauty

De beste tips voor de gevoelige huid

20 oktober 2016

tips voor de gevoelige huid
Het is alweer even geleden dat ik een oproepje plaatste waarin je jezelf in kon schrijven voor de gratis Weleda Sensitive Skin Challenge. Deze is inmiddels afgelopen en in dit artikel deel ik je de beste tips voor de gevoelige huid die ik hieruit geleerd heb en wat mijn persoonlijke favorieten van de Weleda Amandel lijn zijn die ik de afgelopen tijd uitgebreid getest heb.


tips voor de gevoelige huid
Gevoelige huid

Eén op de twee mensen geeft aan soms last te hebben van een gevoelige huid. Dit uit zich het meeste in een droog, trekkerig of geïrriteerd gevoel of een huid die oneffenheden, schilfertjes of rode vlekken vertoont. Een gevoelige huid is een huid die uit balans is waardoor de natuurlijke barrière niet meer werkt zoals het hoort en deze daardoor sterker reageert op externe prikkels.

Een gevoelige huid hebben kan erfelijk zijn waardoor je hier al vanaf je geboorte last van hebt, maar ook hormonen kunnen de boosdoener zijn. Dan zal je het vooral rondom de pubertijd, een zwangerschap of in de overgang gaan merken. Als laatste optie kan het ook komen door gebruik van medicijnen of een periode van langdurige ziekte en/of stress.

De beste tips voor de gevoelige huid
– probeer lief voor je huid te zijn en vermijd bepaalde ingrediënten in je verzorgingsproducten zoals synthetische geurstoffen en conserveringsmiddelen, minerale oliën, ‘harde’ alcoholen en sulfaten
– gebruik geen heet water voor het wassen van je gezicht en/of het badderen en douchen
– probeer je huid te ontzien van externe prikkels zoals deze teveel aanraken, harde of kriebelende stoffen te dragen en zorg voor een juiste luchtvochtigheid in huis
– gebruik geen scrub of peeling met harde deeltjes, een exfoliërend product is veel zachter voor de huid en werkt effectiever
– vermijd pittig gekruid eten en probeer je alcohol- en caffeïne-inname te verminderen
– eet voldoende eiwitten en goede vetten in zoals die uit vis, avocado en noten
– neem je rust. Doe ontspanningsoefeningen, probeer je smartphone en computer wat vaker los te laten en zorg voor voldoende slaap. Ook inspanning – zoals door sport – werkt ontspannend voor lichaam en geest.

tips voor de gevoelige huid

Mijn favoriete producten uit de Weleda Amandel lijn? Dat zijn de douchecrème, handcrème en gezichtsolie. Deze drie kan ik iedereen aanraden om eens te proberen. De douchecrème is duidelijk zoveel zachter voor je huid dan de gemiddelde douchegel, de handcrème trekt snel in maar hydrateert toch erg goed en de gezichtsolie? Die gebruik ik ook om make-up te verwijderen en maakt de huid heerlijk zacht. Ook fijn als nagelriemolie voor het slapen gaan trouwens ♥

Fijn om te weten: alle producten zijn vrij van synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen en grondstoffen op basis van minerale olie en is gecertificeerde natuurcosmetica. De producten voor het gezicht zijn bovendien allemaal parfumvrij, de lichaamsproducten bevatten een zacht parfum op basis van natuurlijke oliën.

Wil je weten hoe het met jouw huid gesteld is? Doe dan deze Weleda Sensitive Skin Test en maak hiermee kans op een unieke verwenbehandeling bij een Weleda Schoonheidsspecialist.

Heb jij een gevoelige huid? Wat is jouw favoriete product dat je hiertegen gebruikt?

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Weleda. De bovenste foto komt van Shutterstock.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Beauty Treasures
    Reply Beauty Treasures 22 oktober 2016 at 10:19

    Weleda is een fijn merk! Ik ben momenteel medicatie aan het innemen en hierdoor wordt mijn gezicht heel erg droog. Vanavond een lekker dik romig maskertje aanbrengen.

  • Avatar van YuStSoMe
    Reply YuStSoMe 21 oktober 2016 at 18:43

    Soms is het, klinkt ff duf, niet goed om te veel crèmes te testen, mijn huid stuiterd dan hevig!
    Daarom heb ik recent eea afgeslagen om te testen. Eerst weer rust in mijn huishouding.

  • Avatar van Varenka
    Reply Varenka 21 oktober 2016 at 16:01

    Al jaren mijn budget huid red middeltjes …. Echt zo super fijn spul.

  • Avatar van Jonna@Burgertrutjes
    Reply Jonna@Burgertrutjes 21 oktober 2016 at 00:21

    Goede tips! Voor mij is het erg lastig om niet te heet te douchen. Ben er echt verslaafd aan!

  • Avatar van hillybillybeauty
    Reply hillybillybeauty 20 oktober 2016 at 19:01

    Ik heb het geluk met een vrij makkelijke huid. Wel merk ik dat ik met het koudere weer wat meer voeding nodig heb, dus pak ik de oliën erbij.

  • Avatar van Johanneke van der Steen
    Reply Johanneke van der Steen 20 oktober 2016 at 18:42

    Aloe vera dag en nachtcreme van Holland and Barret is het enige dat mijn huid verdraagt. (Weleda producten waren voor mij geen succes helaas)

  • Avatar van Manon
    Reply Manon 20 oktober 2016 at 17:26

    Fijne tips!

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 20 oktober 2016 at 14:59

    ik heb in de winter een wat meer gevoelige huid dan normaal heb ik het idee, geen idee of het eigenlijk mogelijk is, maar dat is hoe het voor mij aanvoelt XD die weleda items lijken me wel erg fijn!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 20 oktober 2016 at 15:05

      Klinkt voor mij heel logisch! Aangezien ‘we’ dan meer aan onze huid zitten, het weer er meer invloed op heeft vanwege wind en regen en koude temperaturen, er komt meer tegen je huid aan van shawls en mutsen, de droogte van de verwarming binnenshuis, vaak warmer en pittiger eten.. Kan allemaal een meer gevoelige huid veroorzaken :)

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 20 oktober 2016 at 14:32

    Dit zijn goede tips!
    Ik ben zeer benieuw naar deze producten!

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.