Eten & drinken

Family meals | Veggie snack plate!

7 oktober 2016

veggie snack plate
Je kinderen groenten laten eten kan een hele uitdaging zijn. Zo zit Shae ook echt in een moeilijke periode met eten en is het elke dag weer een challenge om het eten voor haar zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Tijd om van de geijkte paden af te gaan en de boel eens flink op te vrolijken waardoor ze meer geprikkeld wordt om wèl te eten. Zoals met deze veggie snack plate die bomvol verstopte groenten zit. Yum!

veggie snack plate veggie snack plate
Het gekoelde groenteschap bij Albert Heijn met alle verse voorgesneden groenten is uitgebreid met allemaal nieuwe soorten. Niet alleen verschillende soorten groenten trouwens, maar ook werd ik geïnspireerd door de verschillende manieren van bereiding. Zoals bij deze groentefriet met gele en oranje wortel, koolraap en knolselderij die je kan bakken in de oven of waarmee je kan roerbakken. Echt een patatje vervangen doen ze natuurlijk niet echt, maar het maakt zeker een erg lekkere en verrassende groente variatie die lekker gemakkelijk te gebruiken is omdat het al schoongemaakt en voorgesneden is.

Ik heb de groentefriet bereid door ze te mengen met wat olijfolie, een klein beetje chilipeper, peper en zout en zo in de oven in 35 minuutjes af te bakken. Ze krijgen zo net een licht pittig randje en worden erg smaakvol wat leuk combineert met de andere smaken in dit gerecht.

veggie snack plate veggie snack plate

Verder heb ik de veggie snack plate aangevuld met baby romaine sla, een salade van tomaatjes, olijfolie, peper, zout, kikkererwten en knoflook, vers gemaakte tzatziki, wat fijngesneden rode ui, verse peterselie en een klein handje tortilla chips wat dan ook zo’n beetje het enige ongezonde aan het geheel is. Dit is echt zo’n heerlijk maaltje voor op zondagmiddag en het voelt ook echt als een feestje om er lekker van te eten.

Of je nu een soort wraps maakt van de romaine sla, de chipjes dipt, met een vork eet of lekker met je vingers de groentefrietjes eruit pakt.. genieten is het zeker. Echt een combinatie van verschillende smaken en stijlen – Grieks, streetfood en Mexicaans – in één dus voor iedereen wel wat ^^

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Albert Heijn.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 7 november 2016 at 06:33

  Ziet er vooral mooi uit! Nodigt echt uit om te eten, al die kleurtjes.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 9 oktober 2016 at 02:35

  Oh wat ziet dit er super lekker uit. Ik ga die groente friet ook echt eens proberen. Wat vond Shae hiervan?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 oktober 2016 at 14:53

   Ze vond het heel feestelijk en at ze op deze manier nog wel redelijk mee. Voor een moeilijke eter zoals haar zeker een dikke duim dus! :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 oktober 2016 at 06:22

  Dat ziet er zo heerlijk uit!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 7 oktober 2016 at 16:50

  Dat ziet er lekker uit

 • Avatar van Jamey
  Reply Jamey 7 oktober 2016 at 15:20

  ziet er heerlijk uit!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.