Lifestyle Media

Currently reading.. | Boeken voor zelfontwikkeling

27 november 2016

boeken voor zelfontwikkeling
Het type boek wat ik lees gaat eigenlijk altijd in fases. Zo ben ik de ene periode echt helemaal in to marketing, PR, online media en dergelijke aan het duiken en kies ik de andere keer voor spannende psychologische thrillers of juist meeslepende – en een tikkeltje sexy – romans. Maar de laatste tijd zit ik met mijn snufferd helemaal in de boeken voor zelfontwikkeling. Het zal er vast mee te maken hebben dat we naar het einde van het jaar gaan en ik veel bezig ben met persoonlijke en zakelijke dromen aan het opschrijven voor het nieuwe jaar. Deze boeken geven in ieder geval een duwtje in de rug en kan ik aanraden als jij ook bezig bent met zelfontwikkeling en boeken zoekt ter motivatie en inspiratie.

Elle Luna – The Crossroads of should and must (find and follow your passion)
“There are two paths in life: should & must. We arrive at this crossroads over and over again, and every day, we get to choose. Starting out or starting over, making a career or making a life change, the most life-affirming thing you can do is to honor the voice inside that says you have something special to give, and then heed the call and act. Many have traveled this road before. Here’s how you can, too.”

Ik heb dit boek aangeschaft in het Engels, maar er is ook een Nederlandse vertaling verkrijgbaar. Ik denk dat dit één van de meest inspirerende boeken is die ik sinds lange tijd gelezen heb en hij zit vol met herkenbare stukken en de gevoelens en twijfels die bij nieuwe plannen komen kijken. Echt een aanrader als je moeite hebt met het kiezen tussen ‘zouden’ (voor omgeving, wat ‘juist’ is, wat er van je verwacht wordt en dergelijke) en ‘moeten’ (vanuit een innerlijke drive naar wat je echt zou willen in je leven). – Uitgegeven door Workman Publishing New York, ISBN 9780761184881.

boeken voor zelfontwikkeling

Dagmar Valerie – Liever met Lef
“Het leven voor de volle 100% leven, hoe doe je dat? Niet alleen door je hart te volgen, maar ook door kwetsbaar te zijn, positief te denken en door te zetten. In dit boek vind je motiverende quotes, leuke lijstjes en fijne tips om niet alleen te dromen, maar vooral ook te doen. Wat staat er op jouw bucketlist? Volg je hart en maak je dromen waar, leef met lef!”

Een heerlijk feel good boek wat luchtig leest en je door middel van vragen en lijstjes gelijk aan het werk zet. Heerlijk positief en herkenbaar geschreven. – Uitgegeven door Uitgeverij Kok, ISBN 9789043527224.

boeken voor zelfontwikkeling

The Mindfulness Project – Ik ben hier nu (het creatieve mindfulness werkboek)
“Ik ben hier nu stimuleert je nieuwsgierigheid naar de wereld om je heen, zodat je momenten van mindfulness kunt vinden in je dagelijkse leven, terwijl tegelijkertijd je creativiteit alle vrijheid krijgt.”

Wreck This Journal is een enorm bekend boek wat vol staat met opdrachten en uitdagingen om mee aan de slag te gaan en je creativiteit de vrije loop te geven. Dit boek is vormgegeven op dezelfde manier en staat vol met oefeningen om te ontwikkelen, te leren concentreren, over observeren en onderzoeken en hoe je je zintuigen beter/anders in kan zetten. Erg leuk om in te werken en tegelijkertijd handvatten te krijgen voor in je dagelijks leven. – Uitgegeven door Unieboek Spectrum, ISBN 9789000350681.

boeken voor zelfontwikkeling

Inspirerend Leven Nachtboek
“Een boek voor op je nachtkastje, met quotes, tips, en oefeningen die inspireren, om je nachtgedachten in op te schrijven als je toch eens wakker ligt en dan met een opgeruimd hoofd te gaan dromen. Het perfecte cadeau voor jezelf of iemand die lief is.”

Ik heb zo’n hoofd wat nooit stil is en vooral net voor het slapen gaan kunnen de gedachtes, to-do lists, toffe ideeën en meer ineens naar binnen vliegen. Aan de ene kant natuurlijk erg leuk zo’n brainstormsessie met jezelf voor het slapen gaan maar voor het in slaap vallen en je nachtrust helemaal niet zo fijn. Dit boek is hier perfect voor! Niet alleen kan je er je nachtgedachten in kwijt, ook staan er fijne oefeningen in om rustiger van te worden, mooie quotes die inspireren en tips om beter in slaap te kunnen vallen. – Uitgeverij AnkhHermes en Inspirerend Leven, ISBN 9789020213171.

Spreken dit soort boeken voor zelfontwikkeling jou aan? Mocht je nog een goede aanrader willen delen dan zie ik je tip graag in de reacties hieronder, wie weet inspireer je er ook een ander mee :)

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat ook product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Saskia
  Reply Saskia 18 december 2016 at 16:34

  Hier zitten zeker heel wat fijne boeken tussen, dank voor de inspiratie!

 • Avatar van Dineke
  Reply Dineke 29 november 2016 at 14:16

  Wauw, dit klinkt erg goed! De laatste tijd ben ik er zo mee bezig, dus ik ga zeker even een kijkje nemen! :)

 • Avatar van Inge
  Reply Inge 28 november 2016 at 19:34

  Wat een fijn overzicht! Er zitten wel een paar boeken tussen die ik graag zou willen lezen. Ik sla je artikel eventjes op! :-)

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 27 november 2016 at 16:39

  Ha.. fijne leestips. Ik zit nu vooral in de babyboeken en ik wil binnenkort aan Judas beginnen (eerst maar eens tijd vinden), maar ik heb ook van die periodes dat ik continu dit soort boeken lees.

 • Avatar van Charel
  Reply Charel 27 november 2016 at 13:36

  Ik vind het onwijs fijn om dit soort boeken te lezen!

 • Avatar van Dionne Knooren
  Reply Dionne Knooren 27 november 2016 at 09:39

  Ik hou van dit soort boeken! IK ben vooral benieuwd naar het eerste boek!

 • Avatar van Romy
  Reply Romy 27 november 2016 at 09:32

  Wat een leuk lijstje! Ik houd ook echt van dit type boeken. Liever met Lef heb ik onlangs gelezen, maar de andere boeken kende ik nog niet. Zelf ben ik ook erg benieuwd naar ‘Nooit meer te druk’.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 27 november 2016 at 09:20

  Wat een leuke leestips!
  Nooit gedacht dat ber zoveel inspirerende boeken bestaan.
  Ik ga er meteen naar op zoek….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.