Beauty

Cruelty-free make-up kwasten van The Body Shop

28 november 2016

cruelty-free make-up
Onlangs kreeg ik een pakketje binnen van The Body Shop met daarin de complete nieuwe lijn cruelty-free make-up kwasten. Ik was een beetje sceptisch, want als het op make-up kwasten aan komt ben ik zo kieskeurig als wat. Ze moeten niet alleen lekker zacht zijn maar toch ook weer stevig genoeg voor wat ze horen te doen, ik wil dat ze gemaakt zijn van synthetische haren die geen haartjes verliezen tijdens het gebruik of de wasbeurten, ze moeten enigszins betaalbaar zijn en als ze er dan ook nog mooi uit zien is het plaatje pas compleet. Dat dat laatste wel goed zat zag ik direct toen ik de kwasten in de doos zag, maar verder was het tijd om ze eens uitgebreid te gaan bekijken en te gaan testen..

cruelty-free make-up
Deze The Body Shop 100% cruelty-free make-up kwasten zijn duurzaam geproduceerd van FSC hout in combinatie met synthetische haren en zijn ook nog eens vegetarisch. Wat opvallend is is de grijzige kleur van de haren. Dat komt door de coating van houtskool wat gedaan is zodat de kwasten langer fris blijven en langer mee gaan. Ik vind de donkere houten handvaten met het zwarte metaal en de donkergrijze haren er echt heel erg mooi, luxe en stijlvol uitzien. De kwasten zijn gigantisch zacht en dat zonder stevigheid te verliezen. Doordat ze zo zacht zijn reageert mijn gevoeligere en drogere huid na gebruik ook niet met roodheid of vlekken en ze pakken product lekker op waardoor er ook nog eens goed mee te werken is.

De kwasten verliezen tijdens het make-uppen geen haartjes – zelfs niet tijdens de eerste keer gebruik – en als test heb ik ze al enkele keren gewassen en laten drogen en ook hierna blijven ze mooi in model, zacht, mooi en laten er nog steeds geen haartjes los. I’m impressed!

cruelty-free make-up

De complete lijn kwasten bestaat uit de volgende modellen:

– eyeshadow blending brush, €11,00
– eyeshadow smudging brush, €10,00
– eyeshadow crease brush, €11,00
– eyeliner brush, €10,00
– fan brush, €13,00
– pointed highlighter brush, €14,00
– buffing brush, €16,00
– slanted blusher brush, €14,00
– contouring brush, €16,00.

Naast bovenstaande kwasten is er ook nog een handige fingertip brush cleanser verkrijgbaar voor €6,00 die je kan gebruiken als hulpje om kwasten met een milde reiniger beter schoon te kunnen maken. Deze nieuwe The Body Shop 100% cruelty-free make-up kwasten zijn nu verkrijgbaar bij The Body Shop.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat een affiliate link.

Reacties op dit artikel

Antwoorden

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
bioderma hydrabio moisturising anti-uv mist
Love it! | Bioderma Hydrabio moisturising anti-UV mist

Er zijn van die producten waar je enorm nieuwsgierig naar bent, maar waarvan je niet helemaal zeker weet of ze...

Sluiten