Huis & interieur

Liefde voor design | HAY

29 november 2016

hay wooden hand
Het Deense design merk HAY werd in 2002 opgericht en is onder interieur- en vooral Scandinavisch designliefhebbers enorm populair. Ik snap het wel! De producten hebben een duidelijk herkenbare en minimalistische stijl en mijn wishlist ervan begint aardig te groeien.. Ik vertel je meer over dit merk en laat je mijn nieuwste aanwinst – de HAY Wooden Hand – zien en vertel je waarom dit een stukje persoonlijkheid in mijn interieur brengt.

hay wooden hand hay wooden hand hay wooden hand hay wooden hand
De inspiratie haalt HAY Studio vooral uit de stijl van de jaren ’50 en ’60 en het merk is zeker minimalistisch en functioneel te noemen. Ik vind het bijzonder om te zien dat zo’n mooi merk samen durft te werken met zowel gevestigde als nieuwe internationale ontwerpers om zo telkens weer nieuwe designs te kunnen introduceren. De uitgangspunten hierin zijn duurzaamheid, hoge kwaliteit, een uniek, herkenbaar en bijzonder karakter en dat toch tegen een best redelijke prijs. En ondanks de samenwerkingen met verschillende designers haal je een product van dit merk er vaak zó uit als je het ziet.

hay wooden hand hay wooden hand

De collectie van HAY bestaat inmiddels uit een heel scala aan meubels, woon accessoires en zelfs verlichting en mijn aandacht hierin gaat toch vooral naar de woonaccessoires. Ze zijn vaak echt betaalbaar maar toch duidelijk een stuk unieker en geven je interieur gelijk meer karakter. Je krijgt best een goed beeld van dit merk door de foto’s in dit artikel. Er zijn enkele HAY winkels in Nederland (die in Amsterdam is echt aan te raden voor een bezoekje.. zo mooi!) en ook via verschillende webwinkels is het merk terug te vinden.

hay wooden hand hay wooden hand

Eén van de items is in ieder geval de mijne geworden: de HAY Wooden Hand. Ergens heb ik iets met de anatomie van het menselijk lichaam (past goed bij de massage-opleidingen uit mijn verleden voor een eigen salon die ik met een bitterzoet gevoel vanwege carpaal tunnel syndroom op moest geven) en dit geeft daarom een mooi persoonlijk detail in het interieur. Daarnaast is het ook nog eens een mooi stukje design voor een vriendelijke prijs (€25,- in het medium formaat) en is hij stevig en mooi afgewerkt. Love it!

Er gaan vast vragen over komen.. De print op de achtergrond van de foto’s met de hand is van het jonge Nederlandse merk PolyWolves van de Nederlandse web- en graphics designer Jesse Huisman.

Voor welke interieur/design merken heb jij een soft spot? En spreekt het merk HAY jou aan?

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat producten die ik van een merk en/of bedrijf heb ontvangen.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 2 december 2016 at 17:31

  Wat grappig zeg, ik ken dit nog helemaal niet :) leuke foto heb je gemaakt met het parfum in de hand.

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 30 november 2016 at 18:48

  Wauw… love it! Als grafisch vormgeefster blijft design prikkelen! En ik zal deze op de kerstlijst zetten!

 • Avatar van Ineke
  Reply Ineke 30 november 2016 at 17:58

  het hand is ook absoluut mijn favoriet! Had hem al maandje geleden opgemerkt en meegedaan toen aan hun instagram winactie maar helaas :(

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 30 november 2016 at 06:30

  Prachtige woonaccesoires!
  Leuke overzichtelijke webshop.

  Xoxo

 • Avatar van Inge
  Reply Inge 29 november 2016 at 22:15

  Toevallig heb ik de mijne vandaag per post ontvangen, voor een mooie prijs op de kop weten te tikken. Als Scandinavië liefhebber kan dit item simpelweg niet ontbreken :-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.