Je kan mij heel erg blij maken met een lekker uitgebreid ontbijt of brunch. Heerlijk lang tafelen met een goede kop koffie, vers sapje, een perfect gekookt eitje, oude kaas.. en natuurlijk verse – en het liefst ook nog warme – broodjes. Yum! Ik vind het dan ook leuk om regelmatig zelf wat lekkers voor het ontbijt te maken in het weekend en onlangs werden dat deze heerlijke kwarkbollen met rozijnen. Hierbij het recept!
Omdat deze broodjes niet hoeven te rijzen staan ze echt in no time op tafel. Dit is trouwens ook een enorm leuk recept om in het weekend of op de woensdagmiddag samen met je kinderen te maken want ze zijn zó klaar en je hebt er geen keukenmachine of iets dergelijks bij nodig.
Wat heb je nodig voor 4 kwarkbollen met rozijnen?
– 50g rozijnen
– 10g boter
– 100g volle kwark
– 1 ei
– 2tl suiker
– ½tl kaneel
– 100g bloem
– 1tl bakpoeder
– een snuf zout
Hoe maak je de kwarkbollen met rozijnen?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en week de rozijnen 10 minuten in een kommetje met warm water. Smelt de boter in een pannetje en laat een beetje afkoelen.
2. Klop de kwark met het ei, suiker, kaneel en een snufje zout en voeg hier de boter aan toe
3. Zeef de bloem en het bakpoeder en meng alles goed
4. Laat de gewelde rozijnen even uitlekken en meng ze daarna door het beslag
5. Verdeel het beslag in vier delen en leg dit in bolletjes op een bakplaat met bakpapier, dit gaat het beste met twee lepels omdat het beslag wat plakkerig is
6. Bak de broodjes in ongeveer 18-20 minuten tot ze goudbruin zijn.
De kwarkbollen met rozijnen combineren perfect met oude kaas en appelstroop of met jam, maar zijn zelfs zonder beleg heerlijk ^^
Alle credits voor dit overheerlijke recept gaan naar het All-day Breakfast kookboek van Denise Kortlever (Uitgeverij Spectrum, ISBN 9789000347094). In dit kookboek vind je meer dan 80 ontbijt- en brunchrecepten en van alleen de prachtige foto’s al krijg je spontaan trek waardoor je het zeker wil maken om echt te kunnen proeven.
Ben jij ook zo’n ontbijt/brunch-type? Wat is jouw favoriete ontbijtje?
Liefs,
Desirée
–> Volg jij mij al via Twitter, Instagram, Facebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.
Reacties op dit artikel
Mmmm, deze lijken me lekker en simpel om te maken!
Dit ziet er zo lekker uit…en had al zo’n trek! :-)
Oh, wat een fotogenieke broodjes!! Die zien er echt heerlijk uit! Ik ben zelf niet zo’n fan van rozijnen, dus zou deze dan maken met cranberries. Ziet er makkelijk te maken uit.
Oh lekker. Ik heb weer een makkelijke oven, dus deze gaat in de agenda!
Dat ziet er zeker niet verkeerd uit hihi!
Hmmm! Ziet er heerlijk uit!
oh wat ziet dat er lekker uit zeg!!
Ohh dat klinkt goed !!
Oh wat heerlijk! Dankjewel voor dit recept, want ik ben dol op kwarkbollen :). Nu kan ik ze lekker zelf maken!
Ziet er heerlijk uit!!
Wat een uitkomst! Ik zag net dat ik niet genoeg brood in huis heb om mee te geven vandaag (nu is de bakker maar 1 minuut lopen hoor….) ik ga het meteen proberen , krijgen ze warme verse broodjes mee :-)
Wat leuk! Waren ze gelukt en vielen ze in de smaak?
Dit ziet er zo heerlijk uit ;-)
Xoxo