Beauty

Mijn huidige haarroutine

3 november 2016

haarroutine
Zoals je onlangs in een artikel kon lezen heb ik toch weer eens besloten om mijn haren te laten groeien. Jaja, lekker wispelturig! Deze keer ga ik proberen om echt even door de vele zure appels van de verschrikkelijke tussenfases heen te bijten om hopelijk uit te komen op een bos gezond haar in een LOB model (long bob, tot rond de schouders). Zo kan ik toch weer een handig staartje maken en weer eens wat experimenteren met stylingapparaten. Kortom: terug naar mijn natuurlijke haarkleur, gezond haar en laten groeien! Ik laat je zien welke haarproducten ik op dit moment gebruik en naar welk kapsel ik toe zou willen.

Zoals veel van jullie wel weten heb ik een redelijk gevoelige hoofdhuid die al snel strak en niet comfortabel aanvoelt, jeukerig is en waarbij helaas regelmatig ook wat schilfertjes loslaten. Iets waar ik zeker onzeker van kan worden en waarvoor ik al jaren erg cleane shampoos en andere haarproducten voor gebruik om het een beetje onder controle te kunnen houden.

haarroutine

Zo eigenwijs als ik ben probeerde ik de nieuwe Head & Shoulders 3-Action in de variant Glad & Zijdezacht uit en zelfs Paul wist niet wat hij zag. “Dees, dat is een harde shampoo waarom doe je dat nu!” en ik zelf had de verschillende soorten sulfaten, het parfum en zelfs zoutzuur op de verpakking ook wel zien staan. Zo eigenwijs als ik ben was ik toch erg getriggerd deze shampoo te proberen door de tekst in het persbericht en de beloftes die er worden gemaakt. Het belooft namelijk de eerste cosmetische shampoo te zijn die ook 100% effectief werkt tegen roos. Cosmetisch omdat het goed reinigt, ontklit en je haar zacht en vitaal maakt waardoor een conditioner zelfs overbodig zou moeten zijn en je ook niet meer zou hoeven te vrezen voor het sneller vervagen van je gekleurde lokken.

Een beetje huiverig voor de ingrediënten – maar aan de andere kant ook erg nieuwsgierig naar de eventuele werking ervan – probeerde ik de shampoo in mijn nieuwe routine. En.. ik bleef hem gebruiken. Mijn haar glanst mooi en valt lekker zacht zònder plat te zitten maar vooral: mijn hoofdhuid voelt toch echt een stuk minder oncomfortabel aan èn ik heb minder last van schilfers. Tsja. Zo staat zelfs deze cynische ingrediëntenlijstjesuitpluizer ineens met haar mond vol tanden. En nee, ik krijg niet betaald om reclame te maken voor Head & Shoulders en heb ook geen aandelen in het bedrijf. Ik wissel de shampoo trouwens wel af met de Amixur of Keune So Pure varianten.

– Als conditioner gebruik ik de Fudge Clean Blonde violet toning conditioner. Deze is dus eigenlijk bedoeld voor mensen met blond haar om warme tonen te verwijderen en het haar ‘koeler’ te maken. Ik heb zelf alleen op de één of andere manier een supereigenwijze rode gloed die maar terug blijft komen terwijl ik duidelijk een ‘koel’ type ben. Met deze conditioner (en heel af en toe de shampoo ervan) lijkt die rode gloed toch echt langer weg te blijven. Yay!

– En als laatste stap in mijn huidige haarroutine gebruik ik op handdoekdroog haar een haarserum of olie met beschermende en voedende ingrediënten. Mijn favoriet is op dit moment die van Eva NYC waar ik gisteren een artikel over online had staan.

– Ook heb ik weer mijn oude en vertrouwde Braun Satin Hair 7 ionische haarborstel (<– linkje naar een review van ruim 4 jaar geleden!) er weer bij gepakt. Mijn haar begint bovenop alweer echt wat langer te worden en als ik deze borstel gebruik lijk ik er makkelijker doorheen te komen en wordt het duidelijk minder statisch.

haarroutine

En dan de kapsels waar ik heel graag naartoe zou willen. Een messy lange bob tot rond de schouders en dan het liefst in verschillende natuurlijke bruin/blond tinten. Volgens mij een kapsel waar je echt heel erg veel kanten mee op kan. Love it! Gelukkig groeit mijn haar redelijk vlot dus ik hoop tegen volgende zomer toch echt weer een staartje te kunnen maken ^^

Welk product uit jouw haarroutine kan jij niet meer missen?

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Heidi De Winter
  Reply Heidi De Winter 26 december 2016 at 00:34

  Ik vind kort best mooi, maar naar een vrij korte tijd al ben ik dat beu en ben ik jaloers op iedereen die een langer kapsel heeft :-). En bij mij duurt het zeker 1 jaar om een korte rechte bob tot net in mijn hals te hebben. Om die reden ga ik niet zo vlug meer naar een kort kapsel :-) En omwille van mijn fijne haren is een opgeknipte bob geen voltreffer. Ik weet precies hoe jij je nu voelt erbij, maar je moet doorzetten wil je dat mooi kapsel hebben ;-) En het zal je geweldig staan ;-) Doorzetten meid!

 • Avatar van Stephanie
  Reply Stephanie 4 december 2016 at 00:30

  Hi Dees,

  Die shampoo van Head & Shoulders die je laat zien zet mij aan het denken.
  De laatste tijd heb ik ook last van schilfertjes op mijn hoofdhuid die vaak bovenop mijn haar liggen, zichtbaar dus.
  Omdat ik mijn haar verf durf ik geen antiroos shampoo te gebruiken omdat ik bang ben dat het de kleur uitbijt. Ik zie dat je het in jouw stukje even hebt over gekleurd haar. Deze shampoo kan dus echt geen kwaad en is veilig voor de geverfde koppies onder ons?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 december 2016 at 10:30

   Ik heb zelf echt niet het idee dat de kleur sneller vervaagt of terugloopt dan anders en deze vernieuwde formule belooft ook zacht genoeg te zijn voor gekleurde lokken :)

 • Avatar van astri
  Reply astri 20 november 2016 at 10:18

  Hee desiree wat leuk langer haar ik doe met je mee? ik heb sinds een week of 4 mijn haar laten knippen,stukken korter? heb nu spijt als haren op mijn hoofd hahaha? duss laat ook weer groeien…blijf je volgen ben heel benieuwd,zullen we in de zomer een Bob hebben????suc6!!!!

 • Avatar van Carine
  Reply Carine 5 november 2016 at 11:02

  Ik zit ook weer in die fase van ‘ik wil langer haar’ en ja die tussenfases, daar zit ik nu in.
  Ik wil ook de lengte van schouderlang halen, maar vrees toch dat ik er weer niet zal komen.
  Ik ben benieuwd naar jouw resultaat, jij komt van heel kort.
  Succes!!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 november 2016 at 07:21

   Gewoon volhouden, we kunnen het!!

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 3 november 2016 at 18:35

  Kijk, jij hebt dus ook een koele huid met een warme gloed in je haar! Ik was me ook suf met zilvershampoo (1x per week) echter het lijkt dweilen met open kraan. Daarom nu weer donker. Ik weet dat lang haar mij niet staat, maar o wat lijkt me dat toch heerlijk een weelderige bos… ? Dus zet hem op! Of zal ik meedoen? Voor de oma met knot verkiezing!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 november 2016 at 08:55

   Haha, jaaaa! Eigenwijs he, die hardnekkige rode gloed? De shampoo hiervan is echt de beste die het het meest ‘koel’ houdt <3

 • Avatar van marleen@burgertrutjes
  Reply marleen@burgertrutjes 3 november 2016 at 16:36

  Dat kapsel vind ik echt heel erg cool! Zal je goed staan! Ik vind het altijd leuk om andermans haar routines te lezen. Helemaal als ze compleet ander haar dan ik hebben haha!

 • Avatar van Loes | Gewoon iets met Loes
  Reply Loes | Gewoon iets met Loes 3 november 2016 at 13:15

  Leuk dat je je haar wilt laten groeien, dat is altijd zo lastig! Ik heb het al tijden op ongeveer dezelfde lengte, en bij wordt het maar niet langer. Elke keer zegt de kapper dat er echt weer een stukje af moet omdat de onderkant niet mooi is en dan laat ik het maar weer knippen :(. Ik heb niet echt een favoriet haarproduct. Ik merk dat als ik een shampoo of conditioner langer gebruik, de werking lijkt te ‘verminderen’. Ik gebruik dan ook lekker alles door elkaar. Steeds weer wat anders. Ik ben trouwens super benieuwd naar die Head & Shoulders want daar is iedereen echt super enthousiast over.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 3 november 2016 at 11:59

  Fijn dat je je haren weer aan wilt laten groeien. Ik vind dat korte ook wel mooi bij je. Ik heb head & shoulders ook geprobeerd, maar ik kreeg daar heel stug haar van.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 3 november 2016 at 10:53

  Wat leuk dat je je haar ook weer wilt laten groeien, ik ben ook druk bezig en zit nu in een eerste tussenfase. Had net als jij kort haar, maar met krullen. Heb nu coupe chaos, maar wil net als jij naar een bob, alleen mag die van mij iets korter :-) Ik ben erg aan het zoeken naar een fijne shampoo, heb al het nodige geprobeerd en ben weer even terug bij Andrelon, maar ben nog niet helemaal tevreden. Ik ga rustig verder zoeken. Wat ideaal dat je shampoo hebt gevonden die de rode gloed uit je haar haalt, misschien moet ik die maar eens gaan proberen. Succes met alle tussenfases die gaan komen.

 • Avatar van Charlene
  Reply Charlene 3 november 2016 at 10:41

  Ik doe mee mat haren laten groeien. Mijn haar is iets korter dan t jouwe. Even doorzetten inderdaad. Vooral bij de oren en nek word t zo lelijk :(

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 november 2016 at 11:02

   Haha, zo herkenbaar! Ik zit hier nu ook met ‘flapjes’ in mijn nek en bij m’n oren.. Doorzettennnnn. We kunnen het!

 • Avatar van Lindy
  Reply Lindy 3 november 2016 at 10:02

  Ohhhh, van kort naar langer is echt een hel… Ik heb nog nooit zo veel mutsen op gehad als tijdens die herfst, winter en lente!
  Zet m op, niet knippen, you can do it!!!

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 3 november 2016 at 09:15

  Gaaf dat je je haar laat groeien! Staat je vast super :)

 • Avatar van foryourstyle
  Reply foryourstyle 3 november 2016 at 09:05

  Dat kapsel is heel erg mooi! Die fudge shampoo zou ik ook heel graag willen hebben!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 november 2016 at 09:12

   Die shampoo is ook echt de beste zilvershampoo die ik ken, zeker eens proberen!

 • Avatar van Varenka
  Reply Varenka 3 november 2016 at 09:04

  oh ik denk dat dit kapsel jouw heel mooi gaat staan.
  Past prima bij jouw gezichts vorm.
  Eventjes doorzetten , gelukkig word het weer mutsen weer dan kan je in ieder geval buiten je kapsel nog een beetje verdoezelen tot het weer okay zit.
  Maar volgens mij gaat dat vast reuze mee vallen ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 november 2016 at 09:14

   Yes! Dat wordt dus op mutsjesjacht de komende tijd ^^

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 november 2016 at 08:18

  Leuk dat jij je kapsel weer wilt laten groeien!
  Zo een kapsel die je wilt zal je goed staan.
  Hou vol.
  Fijne review!

  Xoxo

 • Avatar van Romy
  Reply Romy 3 november 2016 at 07:49

  Wat leuk dat je je haar laat groeien! Ik heb inderdaad ook regelmatig mijn haar in zo’n tussenfase weer kort laten knippen, maar ben nu toch blij met mijn iets langere lokken. Het staat jou vast ook heel mooi!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 november 2016 at 09:14

   Ik kan niet wachten tot ik er ben hoor, even doorzetten ^^

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 3 november 2016 at 06:46

  Ahhhh wat knap dat je jouw haren weer wil laten groeien.. de tussenfases zijn zo irritant en dat is vaak het moment waarop je dan toch besluit om je haren weer kort te knippen. Ik zou zeggen hou toch vol, de kapsels die je laat zien vind ik erg mooi en dit zal je zeker mooi staan!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.