Dit is misschien wel de lekkerste risotto die ik ooit gegeten heb. Zo’n heerlijk warm bord vol met smeuïge risotto met de smaak van geroosterde pompoen, het zachte van feta en de pittige pangrattato.. Je gaat het heerlijk vinden. Geloof me. En als je denkt dat je daar een enorme keukenprinses voor moet zijn dan valt dat ook nog best heel erg mee, het kost je alleen een beetje tijd. Perfect dus om komend weekend te gaan maken ^^ Hierbij het pompoenrisotto recept + hoe je zelf in no time pittige pangrattato maakt.
Pangrattato is Italiaans voor gemalen brood en het wordt ook wel eens Parmezaan voor arme mensen genoemd. Je maakt het zelf heel eenvoudig door brood van de korst te ontdoen, deze in een keukenmachine fijn te malen en vervolgens met een beetje olijfolie in een pan te bakken totdat deze goudbruin van kleur wordt. In dit gerecht wordt de pangrattato gekruid met chili, tijm en grof zeezout waardoor het hele gerecht meer pit krijgt.
Het pompoenrisotto recept is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Alles wat je nodig hebt is het volgende:
– 1 flespompoen in stukken
– olijfolie
– 1 liter groentebouillon
– 1 gesnipperde ui
– 300g risottorijst
– 120ml witte wijn.
Verwarm de oven voor op 210C. Halveer de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd de pompoen in grove blokjes. Schudt deze met olijfolie, peper en zout en verdeel dit over een bakplaat. Rooster de pompoen voor 30 minuten. Pureer de helft voor in de risotto en laat de andere helft heel om er overheen te verdelen.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hier 2 minuutjes de ui in. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak dit mee totdat alle korrels glazig zijn. Daarna giet je de wijn bij de rijst en wacht je totdat de korrels al het vocht hebben opgenomen. Langzaam en soeplepel voor soeplepel begin je nu de bouillon toe te voegen en voeg pas weer toe als de vorige lepel bouillon helemaal opgenomen is. Blijf ondertussen roeren en zet het vuur niet te hoog. Na ongeveer 20 minuten is de risottorijst beetgaar en klaar. Meng hier de gepureerde pompoen doorheen en maak het geheel af met feta, de stukken pompoen en als laatste de pangrattato.
Alle credits voor dit overheerlijke recept gaan naar het All-day Bowls kookboek van Denise Kortlever (Uitgeverij Spectrum, ISBN 9789000352425). Het boek staat echt vol met comfort–food-recepten voor gerechten in een kom. Ik ben fan!
Ben jij ook zo’n risottofan? Mocht je nog een lekkere combinatie hebben of een risottorecept willen delen, laat je tips en/of linkje dan gerust achter in de comments onder dit artikel :)
Liefs,
Desirée
–> Volg jij mij al via Twitter, Instagram, Facebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.
Reacties op dit artikel
Potverdorie dat ziet er echt heerlijk uit!!!
Klinkt goed! Het is mooi recept voor in het weekend, als ik niet zo nauw kijk met eten!
Dit ziet er heerlijk uit :-)
Ik ben dol op risotto dus ik ben best benieuwd hoe dit smaakt.
Lijkt me erg lekker! Leuk recept!
Ho ho ho, dit lijkt me ZO lekkerrrrrrr!
Oh lijkt me echt heerlijk!!
Oh dit lijkt me zo lekker! Risotto heb ik nog nooit gemaakt, word nu toch echt weleens tijd om dit lekkers een keer te maken
Het ziet er zo heerlijk uit ;-)
Dit boek ken ik niet.
Xoxo
Ik moet er nu nog even niet aan denken omdat het nog zo vroeg is, maar het ziet er heerlijk uit x