Lifestyle

How to | Zo krijg en hou je ’s nachts warme voeten!

15 november 2016

warme voeten
De eerste nachten met temperaturen onder het vriespunt hebben we alweer achter de rug. Ik hoor regelmatig mensen over koude voeten waardoor ze gewoonweg niet in slaap kunnen vallen òf dat ze er zelfs wakker door worden in de nacht. En dat terwijl er toch een aantal dingen zijn die je eenvoudig toe kan passen waardoor je hier geen last meer van hebt. In dit artikel deel ik enkele tips met zodat je ’s nachts warme voeten krijgt èn houdt.

1. De koude voeten – ook wel wintervoeten – genoemd ontstaan vaak door een slechte doorbloeding. Het eerste wat je dus zou kunnen gaan proberen is om je voeten voor het slapen gaan even lekker te masseren. Het is één van de plekken waar je zelf het meest gemakkelijk bij kan als het om zelfmassage gaat dus geen reden om het niet te proberen! Mocht je een echte die-hard zijn en er tegen kunnen dan zou je hiervoor een product als tijgerbalsem kunnen gebruiken zodat je voeten direct warm worden, maar door een goede massage zonder crème of met een normale bodylotion en/of voetencrème komt de bloedsomloop vanzelf al op gang en zal je snel verbetering merken.

Neem er lekker de tijd voor en maak er een rustmomentje voor het slapen gaan van. Zorg dat je voeten schoon zijn, dat je een voetencrème naast je bed hebt staan en ook je pantoffels neerzet of een paar sokken op je nachtkastje neerlegt. Mocht je er ’s nachts uit moeten dan glijd je in ieder geval niet uit!

2. Aanvullend op bovenstaand punt zou je je voeten ook kunnen inmasseren of insmeren met vaseline. Worden ze niet alleen zacht van, maar bovenal legt het een beschermingslaagje over de voeten waardoor je lichaamswarmte minder makkelijk kwijt raakt.

warme voeten

3. Natuurlijk kan je de natuur ook een handje helpen door een elektrische deken aan te schaffen. Zelf hebben we er eentje van Inventum ontvangen van Coolbue. We hebben een 1-persoons elektrische deken maar hebben hem over ons gehele voeteneinde gelegd. Last van een koud lichaam hebben we namelijk niet snel. Ook handig: doordat deze elektrische deken een losse voetverwarmingszone heeft zou je deze kant bij degene kunnen leggen die het meest snel last heeft van koude voeten en kan je ook alleen bij die persoon de deken aan kunnen zetten. Slim bedacht, toch?! Een kruik zou eventueel ook kunnen, maar dat hete water en lekgevaar in bed vind ik een minder prettig idee..

4. Je zou ’s nachts eventueel een paar losse sokken aan kunnen trekken, maar kies dan wel voor sokken die gemaakt zijn van natuurlijk materiaal zoals katoen of wol. Of kies voor twee paar dunne katoenen sokjes die je over elkaar draagt. Tussen de twee laagjes ontstaat dan een laagje warme lucht wat je voetjes heerlijk warm houdt. Ook sokken waarin zilvergaren verwerkt zit kan helpen de warmte goed vast te houden.

warme voeten

5. Maak in de avond een stevige wandeling. Dit is goed om de doorbloeding lekker soepeltjes te laten verlopen wat ook zeker doorwerkt tot in de voeten. Zo’n avondwandeling is trouwens ook nog eens erg fijn om de gedachten van de dag van je af te zetten en een frisse neus te halen, waardoor je sneller en beter in slaap zal vallen.

6. Neem voor het slapen gaan een wisselbadje met je voeten van afwisselend warm water en koud water. Het is even de tanden op elkaar zetten en doorbijten, maar echt de moeite waard. Ook dit punt is vooral goed om de doorbloeding een boost te geven waardoor je voeten warmer zullen worden.

Ik hoop dat je wat aan bovenstaande tips hebt zodat ook jij ’s nachts warme voeten hebt. Mocht je nog aanvullende tips hebben, deel ze dan zeker onder dit artikel zodat je er anderen mee kan helpen :)

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 15 december 2016 at 20:26

  Ik zweer bij mijn granny dekentje! De elektrische dus halleluja ❤️

 • Avatar van Ineke
  Reply Ineke 17 november 2016 at 14:55

  Ik heb van die zachte warme sokken die ik draag in huis en ook in bed. De fluffy varianten met anti slip incl pompoms.. Alles erop en eraan dus :).

 • Avatar van Loes | Gewoon iets met Loes
  Reply Loes | Gewoon iets met Loes 16 november 2016 at 21:25

  Ik warm mijn voeten ook meestal aan mijn man, die er niet zo blij mee is, haha, maar dat duurt maar even :-). En als het echt te gek word, doe ik gewoon sokken aan in bed. Dat is soms ook echt heel fijn!

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 15 november 2016 at 22:49

  Ik hou niet van warme voeten, kan ik niet slapen, ze hangen ‘buiten boord’.

 • Avatar van Annette
  Reply Annette 15 november 2016 at 18:55

  Ik start altijd met sokjes als ik koude voeten heb, ik kan er niet mee slapen dan wordt ik toch wakker omdat mijn voeten dan te warm zijn :) dus als ze een beetje op temperatuur zijn gaan de sokjes uit

 • Avatar van Jonna@Burgertrutjes
  Reply Jonna@Burgertrutjes 15 november 2016 at 18:53

  Handige tips, ik warm mijn voeten aan mijn vriend haha! Is hij minder blij mee maar daar hebben we geen boodschap aan haha

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 15 november 2016 at 18:06

  Dat lijkt me zo fijn om een elecktrische deken te hebben.
  Ik smeer de voeten altijd in met een créme maar sokken doe ik aan voordat ik slapen.
  Maar doe ze kort voor het slapen gaan uit.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.