Beauty

De beste beautytips voor de winter

12 december 2016

beautytips voor de winter
Nog een ruime week en dan begint de meteorologische winter en de eerste dagen met vorst hebben we al gehad. Een periode met koudere buitentemperaturen en guur winterweer in combinatie met de warmte en droogte van een verwarming vraagt om wat extra verzorging. Voor je het weet krijg je namelijk last van gesprongen lippen, pluizig en statisch haar en droge jeukerige plekjes op je huid. Hierbij de beste beautytips voor de winter zodat jij deze stralend door komt!

beautytips voor de winter
Beautytips voor de winter – Gezichtsverzorging

Door het grote verschil tussen binnen (verwarming en droogte) en buiten (wind, koude temperaturen, vochtige lucht) wordt er veel vocht aan de huid onttrokken waardoor je huid vochtarm wordt. Kies voor deze periode voor een vollere gezichtscrème voor overdag en in de avond om dit (deels) op te vangen. Ook heel erg fijn om in deze periode toe te voegen aan je dagelijkse verzorgingsroutine is een goede huidolie, zoals de Cacay olie waar ik onlangs meer over vertelde, die je in plaats van je nachtcrème òf eronder kan gebruiken. Met een goede exfoliant zorg je dat onder andere droge velletjes en een doffe huid worden voorkomen en werkzame bestanddelen uit verzorgingsproducten beter worden opgenomen. En als laatste is een goede lippenbalsem aan te raden om je lippen zacht en soepel te houden. Ben je veel buiten? Gebruik dan een lippenbalsem met zonbescherming.

MiaFlora Cacay olie / Cinq Mondes phyto-peeling lotion / Vichy replumping lip balm / hannah Touch of Silk

beautytips voor de winter
Beautytips voor de winter – Wintersport

Het is belangrijk dat je ook tijdens je wintersport je huid goed blijft beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Wist je namelijk dat met iedere 1.000 meter hoger in de bergen de UV straling met 4% toe neemt? De sneeuw weerkaatst de zon en daardoor kan je snel verbranden. Smeer je gezicht in met een product met minimaal SPF30 en vergeet ook je oorlellen, neusbrug en lippen niet een extra bescherming te bieden met een goede sunblock of lippenbalsem met zonbescherming.

Sans Soucis outdoor protection lip balm SPF30 / Biosolis melt-in cream SPF30 / hannah Juvi Protect SPF30

beautytips voor de winter
Beautytips voor de winter – Haren

Je zal het vast wel herkennen; haren die ineens veel droger aanvoelen, pluizig en statisch zijn en gewoon net even wat minder goed vallen en minder glanzen dan normaal. Je kan je haren beschermen als je buiten bent door een hoedje of muts te dragen maar verder is een beetje extra liefde in de vorm van een haarmaskertje, haarolie en/of haarserum geen overbodige luxe.

Medavita radiance revealing haarolie

beautytips voor de winter
Beautytips voor de winter – Lichaamsverzorging

Ook je lichaam kan wel wat extra’s gebruiken in de winter. Je merkt het al snel als de huid droog wordt. Hij voelt dan trekkerig en ruwer aan, ziet er doffer uit en kan zelfs gaan jeuken en/of schilfertjes vertonen. Het enige wat hierbij kan helpen is je lichaam goed in te smeren. Kies voor een product dat aansluit bij de droogte van jouw huid. Een bodylotion is vaak wat dunner van textuur en iets minder voedend, dus perfect voor een normaal huidtype, maar als je een erg droge huid hebt kan je beter voor een body butter of huidolie met meer voedende ingrediënten kiezen.

Natuurlijk kan je ook je handen niet vergeten, aangezien deze – samen met je gezicht – de meeste klappen opvangen door het winterse weer. Ook hierbij geldt: smeren! Overdag met een luchtige handcrème en voor het slapen gaan met een wat vettere handcrème is vaak een fijne combinatie. Kan je voor het slapen gaan gelijk je nagelriemen goed meenemen om die ook zacht en soepel te houden.

Aveda hand relief / Nivea Care voedende crème / Grahams Sooth-it Balm / La Roche-Posay Cicaplast handcrème

Ik hoop dat je met de beautytips voor de winter in dit artikel stralend de winter door zal komen! Wil je van één van de genoemde producten graag een uitgebreide review zien, laat het me dan weten in de reacties onder dit artikel zodat ik er mee aan de slag kan gaan.

Deel ook gerust jouw eigen beautytip voor de winter onder dit artikel. Ik ben alvast benieuwd!

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf. Eerste foto Shutterstock.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Natalie
  Reply Natalie 12 december 2016 at 21:41

  Handige tips! Ik kan op dit moment ook niet zonder een goede bodybutter en olie!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 12 december 2016 at 15:51

  Zeer handige tips vooral die voor het pluizige haar!

  Xoxo

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 12 december 2016 at 10:17

  SOS balm van dr van der Hoog is heel fijn voor droge plekjes.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.