Persoonlijk

Personal | Winter & Christmas Tag

27 december 2016

christmas tag
Er zijn echt ontiegelijk veel tags in omloop die over de winter en Kerst gaan en het leek me leuk om uit verschillende van deze vragenlijsten samen te voegen. Een lekker winters feel good artikel waarin je mij gelijk ook weer een stukje beter leert kennen. Van mijn favoriete winterdrankje en winterherinneringen tot aan tradities en wat wij deze Kerst op tafel hadden staan. Hierbij mijn antwoorden in de Winter & Christmas Tag 2016. Let’s go!

1. Hou je van kou?
Ik heb geen enkele moeite met koude temperaturen. Eerlijk is eerlijk: je maakt me zelfs blijer met temperaturen rond de 10 graden dan met die rond de 30 graden. Tegen kou kan je je makkelijk kleden met een shawl, jas, muts en handschoenen en binnen lekker opwarmen met de verwarming en gezelligheid van kaarsjes ^^

2. Wat doe je het liefst in de winter?
In de winter ben ik echt een cocoonkonining. Lekker op de bank, Netflix aan voor een film of serie, een boek lezen, brainstormen over persoonlijke of zakelijke plannen, goede gesprekken, samen met familie en/of vrienden koken en lang tafelen.. Heerlijk!

christmas tag

3. Wat is je favoriete winterdrankje?
Dat is toch zeker wel een Chai Latte. Zo lekker verwarmend en kruidig ♥

4. Welke buitenactiviteit doe je het liefst in de winter?
Wandelen! Met of zonder camera gewoon de deur uit lopen en de nieuwe wijk en woonomgeving leren kennen.

5. Wat is je favoriete wintergeur?
Dat is een kruidige en verwarmende geur van brandhout, kaneel, dennenbomen en glühwein. Zo’n typische mengelmoes van winterse geuren zoals je op een wintermarkt goed kan vinden.

6. Wat is je favoriete kledingstuk in de winter?
Een lekker groot en warm vest. Ik woon er praktisch in als de temperaturen dalen.

christmas tag

7. Wat is je favoriete winterherinnering?
Dat moet toch wel het schaatsen op de plassen aan de dijk achter mijn ouderlijk huis zijn. Warm aankleden, met bibbers het ijs op, met vriendjes en vriendinnetjes gekken en daarna thuis komen in een warm thuis en opwarmen met thee met melk. Dat dronk ik erg graag als kind!

8. Verantwoord of lekker verwennen?
Qua eten ga ik dan wel echt voor lekker verwennen maar dan met mate. Iets wat ik ook belangrijk vind om door te geven aan onze dochter. Qua cadeautjes ga ik liever voor verantwoord. Cadeautjes waar echt over nagedacht is, waar een leerelement in zit en echt voor langere tijd is.

9. Geef je je kind wel eens tweedehands cadeautjes?
Zo lang als het cadeautje echt nog in goede staat en niet vies is zou ik hier geen moeite mee hebben. Wij hebben Shae’s nieuwe meegroeibed (geen speelgoed, maar toch) en de Wheely Bug (loopwagentje in de vorm van een bij) die we op ons wensenlijstje hadden staan in een Facebookgroep van onze woonwijk erg leuk op de kop kunnen tikken.

10. Zijn er verschillen met hoe je nu zelf Kerst viert en hoe je dat vroeger thuis deed?
Eigenlijk zie ik daar niet heel erg veel verschillen in. De dagen draaien vooral om samen zijn, Kerstliedjes luisteren, gezelligheid, lekker eten en drinken, lachen en wat kleine cadeautjes omdat we met Sinterklaas hier meer mee uitpakken. Ook gaan we nu niet meer naar onze eigen opa en oma (kan ook niet meer vanwege overlijden en de anderen wonen te ver om te kunnen combineren) maar gaan we naar onze eigen ouders: de opa’s en oma’s van onze kindjes!

11. We gaan helemaal los en over de top of doe maar normaal met versieren van je huis?
Helemaal over de top gaan doen we niet hiermee, maar we kleden het huis wel feestelijk aan en branden dan net even meer kaarsjes dan normaal. Niet zo heel uitbundig dus maar wel lekker gezellig.

christmas tag

12. Een foute kersttrui of een glitterjurk?
Aangezien ik helemaal geen jurkjestype ben ga ik voor de kersttrui! Haha nee, die zal ik thuis gerust aantrekken maar wanneer we de deur uit gaan om met de (schoon)familie Kerst te vieren dan ga ik voor een comfortabele maar feestelijke outfit. Beetje netjes en ergens altijd iets van een glittertje of pailletje ^^

13. Heb je een echte kerstboom in huis?
Nee, we hebben geen echte boom omdat ik bang ben dat die Kerst niet zal halen met mijn groene vingers ;) We hebben nu een mooie en volle kunstboom waar de lampjes vast in zitten en zonder dat het opvalt is het stiekem een halve boom. Klinkt gek maar hij ziet er wel ‘heel uit’ maar neemt dus stukken minder ruimte in beslag. Een ronde mand eronder om de voet te verstoppen, allemaal versiersels erin en lekker genieten van de gezelligheid!

14. Drie gangen, gourmetten of uit eten?
Ik ga dan liever voor gourmetten, als in: niet te moeilijk doen. Een drie gangen diner waarbij de gastvrouw hele dagen in de keuken heeft staan zwoegen zorgt voor onnodige stress en uit eten vind ik niet intiem en persoonlijk, iets wat ik met Kerst belangrijk vind. Op Kerstavond hebben we bij mijn ouders een heerlijk uitgebreid warm & koud buffetje gegeten, eerste Kerstdag Chinees na een lange dag in de dierentuin en gisteravond was het bij de schoonfamilie gourmetten. En gourmetten met kinderen is altijd een feestje, want dan eten ze ineens wél! :)

christmas tag

15. Kerstkaarten sturen of een berichtje via Facebook?
Deze perfectionist kan het niet hebben dat de Kerstkaartjes er dit jaar helemaal bij ingeschoten zijn. Op het moment dat we er voor wilden zitten was Kerst al zo’n beetje begonnen dus hebben we het deze keer achterwege gelaten. We hebben een berichtje via WhatsApp en via Facebook uitgestuurd. Volgend jaar weer aan de kaartjes!

16. Chocoladeletter of een oliebol?
Ik ben meer een hartige snoeper dan een zoete snoeper en zou dan gaan voor een oliebol. Maar dan niet zo’n heel erg vette, maar echt eentje met zo’n krokant laagje en lekkere luchtige binnenkant. Het liefst mèt krenten!

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen! Wat is jouw favoriete winterherinnering?

Fijne dag allemaal ♥

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Josine
  Reply Josine 27 december 2016 at 21:41

  Wat een leuke tag dit, een kijkje in jouw (kerst)leven. Wij hebben een kersttrui momentje met de hele familie gehad en ’s avonds het glitterjurkje, beetje van beide dus. Ik ben trouwens ook echt dol op de winter en kou, heerlijk!
  Liefs Josine

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 27 december 2016 at 18:33

  Leuk om te lezen met een warme cappo in mijn handen.
  Mijn leukste wintermomenten zijn die eerste keer sneeuw voor beide kinderen.

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 27 december 2016 at 16:40

  Soms heb ik het idee dat wij in een andere kosmos zussen waren ;)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 27 december 2016 at 15:15

  Zo een leuke tag en fijne antwoorden!
  Fijn dat jullie gezellige feestdagen hadden gehad.

  Xoxo

 • Avatar van Patricia
  Reply Patricia 27 december 2016 at 14:55

  Als ik aan de winter denk, denk ik aan mijn kinderjaren waarin we op natuurijs konden schaatsen. Altijd onzeker starten om vervolgens in de snijdende kou dwars door de natuur te glijden. Mijn vader die stoer met de jonge garde aan het ijshockeyen was en ze weg speelde en dan natuurlijk voorzichtig ook mee willen doen. Hopelijk komen die winters nog eens terug.

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 27 december 2016 at 12:01

  Leuk ingevuld :) ik hou vooral van kruidige geuren in de winter, heerlijk! Net als ook bijvoorbeeld de wintergloed thee van Pickwick.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 27 december 2016 at 09:28

  ik ben ook echt een cocooner XD

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 27 december 2016 at 08:28

  Leuke tag ik denk dat ik hem nog ga overnemen voor de komende week!

 • Avatar van Romy
  Reply Romy 27 december 2016 at 07:52

  Wat leuk om jouw antwoorden op de tag te lezen! Ik heb hem laatst ook met veel plezier ingevuld. Mijn favoriete kerstherinnering is toch wel sleeën van de heuveltjes af.

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 27 december 2016 at 07:19

  Wat een leuke tag! Klinkt alsof je een hele fijne Kerst hebt gehad! Ik ben echt een ontzettende koukleum, maar temperaturen van 10 graden daar kan ik zeker nog wel mee leven. Mijn leukste winterherinnering is ook het schaatsen van vroeger. In de sloten langs het huis van mijn tante en op de plas in de buurt. Dat was geweldig als kind!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.