Persoonlijk

Personal | 2017 wordt een spannend jaar..

7 januari 2017

persoonlijk verhaal
Ik vind het eerlijk gezegd best eng om dit artikel te schrijven, weet niet goed hoe ik moet beginnen en het kan een beetje van de hak op de tak gaan maar ik wil je graag wat vertellen. Iets waar ik al mijn halve leven mee worstel en waarvan ik vorig jaar besloten heb dat het genoeg is en ik hulp moest gaan zoeken. Alhoewel dit jaar nog maar net begonnen is, kreeg ik rond de jaarwisseling het beste nieuws binnen waar ik op dat moment op zat te wachten. Ja, 2017 gaat een pittig maar hopelijk goed jaar worden!

Als je mij al langer volgt dan heb je mijn strijd met overgewicht vast al meegekregen. Ik ben al lange tijd veel te zwaar en ik heb gevochten, veel geprobeerd en keihard mijn best gedaan. In totaal ben ik vanaf mijn hoogste gewicht ooit al ruim 30 kilo kwijt, maar er is nog een lange weg te gaan. Hoe frustrerend is het dan ook dat ik gewoonweg niet meer verder kom. Na lang overleg met Paul heb ik ongeveer een half jaar geleden besloten naar de huisarts te gaan voor een doorverwijzing naar de Nederlandse Obesitas Kliniek om het traject in te gaan wat zal gaan leiden tot een maagverkleinende operatie als hulpmiddel om de kilo’s blijvend kwijt te gaan raken.

Juist omdat ik nog zo’n lange weg te gaan heb voor ik op een gezond gewicht zit, juist omdat ik nog ‘maar’ 32 jaar ben, juist omdat ik nu nog niet veel last heb van de extra kilo’s, juist omdat ik moeder ben en omdat ik een gezond gezinsleven wil en een goed voorbeeld wil zijn voor onze dochter. Juist omdat ik gewoonweg gezond wil zijn. Ik voldeed zonder problemen aan alle eisen die er voor een doorverwijzing gesteld zijn en zo zat ik een maand later samen met Paul in de kliniek voor de informatieochtend. Ik kreeg hierna een eetdagboekje mee wat ik een week lang heel precies bij moest gaan houden en moest deze met de intake meenemen.

Zo’n anderhalve maand later was ik aan de beurt voor een intensieve intake en screening. Ik ging er in mijn eentje naar toe en was best heel erg gespannen. Na het invullen van meerdere vragenlijsten werd ik gemeten en gewogen en vervolgens door zowel een arts, diëtist, bewegingsdeskundige en psycholoog ‘onder handen’ genomen. Gesprekken, vragen, informatie, een fittest.. En toen wist ik dat het tot zo’n zeven weken kon gaan duren voordat ik het advies toegestuurd zou gaan krijgen. En wat duurden die weken lang!

persoonlijk verhaal

Net op de laatste werkdag van het jaar viel er een brief op de deurmat van de kliniek. En ja hoor, daar kwamen de tranen. Ik kreeg een positief advies!

Hoe het nu verder zal lopen? Ik heb binnenkort een afspraak in ziekenhuis Rijnstate Arnhem om bloed te laten prikken, voorlichtingsbijeenkomsten bij te wonen over de ziekenhuisopname en de operatie, een gesprek met de bariatrisch chirurg en verpleegkundige, een afspraak met de apotheek over de medicijnen die ik gebruik en een afspraak met de anesthesioloog voor de Preoperatieve Screening. Volgens mij een best pittig dagje qua informatie maar ik kijk er wel naar uit.

In de brief met het positieve advies kreeg ik door dat ik in maart/april 2017 geopereerd zal gaan worden. Ineens gaat het allemaal heel snel! Voor die tijd zal ik nog 6 x een groepsgesprek met zowel andere patiënten als een diëtist, arts en psycholoog gaan hebben om me voor te bereiden op de operatie. Daarnaast wil ik nog één a twee keer een afzonderlijk gesprek met een diëtist hebben omdat ik de neiging heb terug te vallen in maaltijdvervangers uit gemak of tijdnood en ik juist wil leren alle voedingsstoffen uit normale voeding te halen. Ik hoop er eentje toegewezen te krijgen die ervaring heeft met cliënten die een maagverkleining hebben gehad of gáán krijgen want ik wil zoveel mogelijk leren om dit tot een succes te gaan maken.

Voor nu is het dus de dag (over ongeveer anderhalve week) in het ziekenhuis met gesprekken en onderzoeken afwachten en daarna zal ik in een groep geplaatst worden voor de 6 x wekelijkse bijeenkomsten.

Ik ben ontiegelijk zenuwachtig voor alles wat komen gaat en vind het allemaal heel erg spannend. Maar ik ben er vooral ontzettend klaar voor. Om te werken aan een blijvend gezonde ik en een – hopelijk – lange toekomst samen met Paul en Shae ♥

Voor nu hou ik het even hierbij, anders wordt dit artikel veel te lang. Ik zal zodra ik weet welke variant van een maagverkleining (gastric bypass of gastric sleeve) ik ga krijgen ook hier wat meer over vertellen en ga je ook op de hoogte houden van het hele proces verder. En mocht je vragen hebben dan ga ik mijn best doen die zo goed en eerlijk mogelijk te beantwoorden.

–> Lees hier het vervolg met mijn ervaring met de screening en welke variant er bij mij toegepast zal worden.

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Sacha
  Reply Sacha 18 januari 2017 at 11:18

  Lieve Desiree,

  Oh wat spannend, ik heb eind 2006 zelf een maagbandje gekregen. Ben in anderhalf jaar tijd 55 kilo afgevallen. Maar ik had de laatste 2 jaar een aantal klachten gekregen, waardoor het bandje leeggehaald moest worden. Mijn gewicht was zo laag op dat moment. Maar in ong 2,5 maand ben ik bijna 10 kilo bijgekomen. Omdat je lichaam op de spaarstand gestaan heeft, pakt het nu alles heel snel. Ze zijn aan het kijken of het weer langzaam bijgesloten jan worden. Als ik weer te zwaar word, is er een kans groot dat er een bypass gedaan moet worden. Maar op dit moment wil ik dat liever niet. De arts bij het NOK zei ook dat er op dit moment ook bijna geen bandjes meer werden gezet. Hoef ook geen 10 kilo vanaf nu, maar 4 of 5 zou prettig zijn. Ik denk dat je van deze beslissing absoluut geen spijt gast krijgen. Je voelt je zoveel beter, niet meer hijgend de trap op, overal je kleding kunnen kopen en niet meer Nasr grote maten winkels. Heerlijk! Heel veel sterkte en super veel succes! ?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 januari 2017 at 14:53

   Wat een spannende periode ga je in! Ik hoop dat je op gewicht kan blijven en een nieuwe operatie uit kan blijven? Inderdaad, ik kijk er zo naar uit vooral echt weer gezonder en fitter te zijn.. Dankjewel voor je succeswensen!

   • Avatar van Sacha
    Reply Sacha 18 januari 2017 at 15:24

    Dank je wel lieve Desiree!

    • Avatar van Wilma
     Reply Wilma 8 december 2017 at 02:21

     Hoi Desiree ik krijg 19 december een gastic bypass…. Ben best bang. Bij de sleeve is mij verteld dat je aanzienlijk minder afvalt. Minder succesvol noemen ze dat in het maasstad ziekenhuis. Wist jij dat ook? Daar doen ze bijna nooit een sleeve. Alleen als de patiënt er nadrukkelijk om vraagt. Of bij mensen met heel ernstig overgewicht tegen of over de 200 kilo. Ze kunnen dan geen gb doen. Later met een tweede operatie doen ze dan alsnog dat. Ik wens je het allerbeste! ♡

     • Avatar van Desirée
      Desirée 8 december 2017 at 09:32

      Wat een spannende periode breekt er voor je aan, heel veel succes alvast! Er zijn verschillende studies gedaan dat er op de lange termijn met een bypass en een sleeve gelijke resultaten behaald kunnen worden, alleen dat je met de sleeve dan minder kans op complicaties kan hebben. Ik ken persoonlijk ook enkelemooie succesverhalen met meer dan voldoende gewichtsverlies met de sleeve. Ik heb in dit artikel uitgelegd waarom ik trouwens zelf voor een sleeve heb gekozen: https://curvacious.nl/blog/2017/01/gastric-sleeve-blog/

 • Avatar van Juliette
  Reply Juliette 17 januari 2017 at 13:52

  Ik was even offline, mis ik dit… Wat ontzettend spannend, eng en toch ook heel erg fijn voor je! Ik ga je traject zeker volgen, bijzonder dat je het deelt! <3 Succes en sterkte met je zenuwen ook :O

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 januari 2017 at 09:46

   Haha, ja dankjewel. Die zenuwen kan ik nu nog redelijk onder bedwang houden, dat zal zo tegen de operatiedatum wel anders zijn!

   • Avatar van Juliette
    Reply Juliette 18 januari 2017 at 10:01

    dat geloof ik gelijk, hoort er ook bij natuurlijk.. Gaat vast helemaal goedkomen!

 • Avatar van Annemarie
  Reply Annemarie 15 januari 2017 at 21:14

  Wat spannend!! En wat stoer dat je deze stap genomen hebt en dat je dat allemaal met ons deelt. Ik wens je veel succes en sterkte en ga je volgen!

 • Avatar van Loes | Gewoon iets met Loes
  Reply Loes | Gewoon iets met Loes 13 januari 2017 at 21:27

  Lekker late reactie, maar bedacht me dat ik nog helemaal niet gereageerd had (en al wel 3 keer gelezen ha). Wat een heftig besluit en wat een spannende periode ga je tegemoet. Ik vind het ontzettend dapper dat je de stap neemt en dat je er zo open over schrijft. Ik hoop dat het gaat zoals je graag zou willen, veel succes!

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 12 januari 2017 at 15:31

  Wow, wat spannend meid. Wat een dappere stap en mooi dat je hier zo open over durft te zijn.

 • Avatar van hillybillybeauty
  Reply hillybillybeauty 9 januari 2017 at 20:53

  Wow, dat is niet niks. Maar ik snap het wel, als je er al een lange tijd mee tobt héb je ook alles geprobeerd. Ik wens je heel veel succes in de weg naar de operatie toe, en ook het herstel nadien. Dat je het allemaal, later, als het beste besluit ooit mag ervaren. x

 • Avatar van Rory Blokzijl
  Reply Rory Blokzijl 9 januari 2017 at 11:00

  Wat goed, wat spannend, wat dapper. Ik kan mij goed voorstellen dat je dit gaat doen, maar ik kan mij ook goed voorstellen dat dit wel heel spannend is. Ik sprak eind vorig jaar een van de moeders op het schoolplein. Ze heeft een maagverkleining ondergaan. Het is zeker niet iets wat je zomaar doet. Maar ik vond haar beweegreden ook zo mooi klinken. Ik heb ervoor gekozen om mijn kinderen groot te zien worden en ik wil een goed voorbeeld voor ze zijn. Weet je, we kunnen er allemaal iets van vinden, maar het is aan jou wat je wilt en waarom. Ik kan alleen maar zeggen wat ik denk. Heel veel succes en sterkte.

 • Avatar van Veroniek
  Reply Veroniek 9 januari 2017 at 10:04

  Heel veel succes! Wat goed van je dat je zo overtuigend voor jezelf gekozen hebt!

 • Avatar van alexa
  Reply alexa 8 januari 2017 at 23:25

  Heel spannend maar ikdenk dat je er goed aan doet en zeker als je het graag wilt. Makkelijk? Nee dat zal het misschien niet zijn maar uiteindelijk wel de moeite. You can do this!! Heel dapper van je en cool dat je het zo deelt op je blog!

 • Avatar van Sandra
  Reply Sandra 8 januari 2017 at 23:17

  Heel erg dapper!! Ik ben zelf in september geopereerd (Gastric Sleeve) en nu al 28kg kwijt. Het gaat met ups en downs, maar ik ben zooo blij dat ik de stap heb genomen !

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 januari 2017 at 09:40

   Wow, wat gaat dat hard in drie maanden tijd! Kan me voorstellen dat je er blij mee bent en leuk om jouw positieve reactie te lezen :)

 • Avatar van Annelien
  Reply Annelien 8 januari 2017 at 22:57

  Al lange tijd volg ik je -welliswaar met tussenpozen- als een echte lurker maar nu móet er gereageerd worden: you can do this!! Zo knap om dit aan te gaan. Afgelopen november ben ik geopereerd, een heel andere operatie, in Rijnstate en mijn ervaringen zijn positief. Zo’n informatiedag vond ik vooral spannend omdat het heel ‘echt’ wordt allemaal. Vragen en info over hoe je zal eten na de operatie, voorkeuren qua zaal (gemengd of alleen vrouwen?), alles wat wel en niet mag voor de operatie… heel veel succes en sterkte! Het komt allemaal goed.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 januari 2017 at 09:41

   Dankjewel voor je lieve en bemoedigende reactie, doet me goed!

 • Avatar van Henry Braak
  Reply Henry Braak 8 januari 2017 at 10:18

  Antwoord van een man van 62 jaar. Vorig jaar 8 januari geopereerd en een mini gastric bypass gekregen.
  Inmiddels 55 kilo afgevallen. Gaat het allemaal van een leien dakje? Nee zeker niet, na een jaar gaat het eten weer iets beter. Ik heb het erg graag voor over gehad, en ik had het jaren eerder moeten doen. Maar ja.
  Succes gewenst, en een tip ga naar de maandelijkse bijeenkomsten na de operatie en ga sporten. Je voelt je beter door want door het afvallen gaan ook de spieren pijn doen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 januari 2017 at 09:41

   Dankjewel voor je reactie en respect voor jou om het hele traject ook op latere leeftijd nog aan te gaan. Wat een resultaat in één jaar, respect!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 8 januari 2017 at 10:18

  Wat een spannend jaar zal dit worden, maar wat goed dat je deze keuze hebt gemaakt voor jezelf en je gezin. ik weet dat je het heel goed zult gaan doen en wat goed en dapper dat je het hier deelt. Heel veel sterkte en succes met deze grote verandering.

 • Avatar van Ilse van Kreanimo
  Reply Ilse van Kreanimo 8 januari 2017 at 09:54

  Dapper, spannend,…
  Super veel succes gewenst!

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 8 januari 2017 at 08:41

  Wat spannend en wat een lef dat je die stap hebt durven zetten. Voor mij de beste keuze ooit gemaakt (3,5 jaar geleden geopereerd). En jij, jij komt er wel. Veel succes en op naar een mooie toekomst

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 januari 2017 at 09:42

   Dankjewel Cindy! Doet me heel erg goed om te horen van iemand die er zelf zo’n positieve ervaring mee heeft gehad :)

 • Avatar van jonna@burgertrutjes
  Reply jonna@burgertrutjes 8 januari 2017 at 08:20

  Zeker heel spannend!! Heel veel success!! x

 • Avatar van Lisette Kleiweg
  Reply Lisette Kleiweg 8 januari 2017 at 06:54

  Mooi en integer verhaal, heel herkenbaar ook, dankjewel dat je dit en je verdere belevenissen met ons wilt delen. Ik wens jou en je gezin kracht, moed en uithoudingsvermogen komend jaar, liefde en respect hebben jullie in ieder geval in overvloed, voor elkaar maar ook van je volgers.

 • Avatar van Joyce van de Pas
  Reply Joyce van de Pas 8 januari 2017 at 00:09

  Super stoer van je. Je hebt er goed over nagedacht, dus dit is de juiste beslissing, hoe spannend ook. Ik herken je gevoel, ook al was het bij mij geen maagverkleining, maar een ooglidcorrectie. Veel succes xxxx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 januari 2017 at 09:43

   Precies, zo voelt het ook echt he? Het voelt zo intens als de juiste beslissing <3

 • Avatar van Annemieke
  Reply Annemieke 7 januari 2017 at 22:46

  Knap van je! Heel veel succes. De eerste horde heb je al genomen, dus de rest lukt je ook! Fijn ook dat je van je gezin goeie support krijgt!

 • Avatar van Bo
  Reply Bo 7 januari 2017 at 21:18

  Heel dapper van je, heel veel succes hoor!

 • Avatar van julia van empel-stamate
  Reply julia van empel-stamate 7 januari 2017 at 19:36

  Spannend. Heel veel succes!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 januari 2017 at 18:37

  Applaus voor jou dat jij hier zo open op je blog over schrijft!
  Top dat jij dit alles aan durft.
  Wat goed van.

  Ik wens je héél veel succes…… Xoxo

 • Avatar van Martine
  Reply Martine 7 januari 2017 at 18:31

  Superiors dat je dit durft te delen! Mijn moeder heeft ook een gastrol bypass gekregen en is er nog steeds zo blij mee, ik weet zeker dat jij er ook super blij mee zult zijn. Veel succes en sterkte!

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 7 januari 2017 at 16:59

  Grote dappere stap! Zo’n operatie is niet makkelijk. Heel veel succes meid!

 • Avatar van Bianca Ronday
  Reply Bianca Ronday 7 januari 2017 at 16:52

  Wauw, wat een mega stap!! Heel knap om dit te delen! Ik wil je heel veel succes en sterkte wensen.

 • Avatar van Annette
  Reply Annette 7 januari 2017 at 16:36

  Wat een mooie stap Desiree, heel veel succes en we gaan het vast volgen. Dapper dat je erover schrijft is vast voor veel vrouwen een hart onder de riem.

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 7 januari 2017 at 15:56

  Super dapper van je! Ik wil je heel veel succes wensen met dit traject!

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 7 januari 2017 at 15:44

  Spannend hoor Desiree. Ik heb vorig jaar ook tests ondergaan om in aanmerking te komen voor zo’n operatie en jammer genoeg was ik niet ‘zwaar’ genoeg om alles terugbetaald te krijgen. En om de operatie zelf helemaal te financieren is het wat te duur.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 januari 2017 at 09:44

   Ai, wat zonde! Ja als je onder een bepaald BMI zit en verder geen klachten hebt dan krijg je het helaas niet vergoed.. Frustrerend moet dat zijn!

 • Avatar van Amanda
  Reply Amanda 7 januari 2017 at 15:06

  Hoi!

  Wat spannend! Ik heb in november mn 2 jaar na de oparatie bijeenkomst gehad en ik moet eerlijk zeggen dat het 1 van de beste beslissingen is geweest die ik gemaakt heb!
  Heel veel suc6 en ik hoop dat je af en toe een update geeft met hoe het allemaal is voor jou!!!

  Groetjes Amanda

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 januari 2017 at 09:44

   Wat fijn dat je er zo blij mee bent! Ik ben zeker van plan om af en toe een update erover te schrijven.

 • Avatar van Deborah
  Reply Deborah 7 januari 2017 at 15:02

  Spannend. Ik ga woensdag voor het gesprek met de chirurg.

  Heel veel succes.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 januari 2017 at 09:45

   Wat enorm spannend, woensdag al. Succes!!

 • Avatar van Marguerita
  Reply Marguerita 7 januari 2017 at 14:57

  Spannend. Mijn schoonvader heeft het afgelopen jaar laten doen. In oktober. Nu al is hij de helft van zijn buikomvang kwijt en ziet hij er een stuk gezonder uit. Bovendien hoeft hij geen spuiten meer te zetten voor diabetes. Het is uiteraard wel een heel ingrijpende operatie met een heel erg lang natraject. Ik wens je ontzettend veel sterkte met alles wat je het komende jaar moet overwinnen. Dapper van je om ervoor te gaan! Dikke knuffel <3

 • Avatar van manon
  Reply manon 7 januari 2017 at 14:53

  Knap dat je hier zo over praat. Wat word dit spannend! Heel veel sterkte xx

 • Avatar van Bregje
  Reply Bregje 7 januari 2017 at 14:36

  Oh wat spannend Desiree! Ik kan me voorstellen dat het veel emoties met zich meebrengt en dat het een pittig traject is. Heel veel succes! X

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 7 januari 2017 at 14:26

  Dat is inderdaad wel heel erg spannend en een hele grote stap! Heel veel succes!

 • Avatar van lois71
  Reply lois71 7 januari 2017 at 14:16

  Dat is zeker spannend. Wel ontzettend knap dat je deze stap zet.
  Ik wens je veel succes.

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 7 januari 2017 at 14:15

  Superspannend! Maar supergaaf! Ben erg nieuwsgierig hoe dit precies in zijn werk gaat. Niet dat ik het ooit zal ervaren, (iets met een leven lang juist ondergewicht ?), maar ik vind het zo goed dat dit soort trajecten kunnen! Dus ik ga je volgen!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 7 januari 2017 at 14:15

  Spannend zeg deze stap. Ik wil je heel veel sterkte toewensen!

 • Avatar van marije
  Reply marije 7 januari 2017 at 14:12

  Spannend! Maar goed dat je je gezondheid op 1 zet en dit traject ook met de juiste motivatie ingaat.

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 7 januari 2017 at 14:08

  Wat een tof nieuws kreeg je zo op de valreep van 2016!! Heel veel succes met de voorbereiding en het toewerken naar de dag!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 7 januari 2017 at 13:54

  Wat goed van je, ik worstel er zelf ook heel erg mee maar zie erg op tegen de operatie. Ik durf het gewoon niet. Ik zal dit traject zeker volgen! Succes.

 • Avatar van margriet kuper
  Reply margriet kuper 7 januari 2017 at 13:53

  knap dat je de stap neemt. Heel veel succes en sterkte de komende tijd.

 • Avatar van Kaya-Quintana
  Reply Kaya-Quintana 7 januari 2017 at 13:33

  Ik heb je hoe dan ook altijd een mooie vrouw gevonden. :) In ieder geval fijn dat je iets hebt gevonden om jezelf te helpen, want gezondheid gaat natuurlijk voor!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 januari 2017 at 09:46

   Dankjewel voor je lieve woorden <3

 • Avatar van Monique
  Reply Monique 7 januari 2017 at 13:31

  Inderdaad spannend, maar voor een heel mooi en goed doel. Heel veel succes en kracht toegewenst :)

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 7 januari 2017 at 13:27

  Oh fantastisch! Wat een leuk nieuws voor je! Ik ben hier persoonlijk ook ontzettend benieuwd naar. Ik vecht net als jij mijn hele leven tegen de kilo’s en deze operatie werd mij aangeraden door mijn huisarts.
  Veel succes met alles wat komt!! Ik volg het op de voet om zelf meer informatie te winnen voor mijn beslissing.
  Dank je wel om dit te delen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 januari 2017 at 09:46

   Zo spannend dan he, als je er een beetje informatie over aan het inwinnen bent en twijfels hebt over wel/niet. Leuk dat je me gaat volgen!

 • Avatar van Aileen
  Reply Aileen 7 januari 2017 at 13:10

  Een spannende tijd dus. Ik wens je heel veel sterkte!

 • Avatar van De M van Mama - Jessica
  Reply De M van Mama - Jessica 7 januari 2017 at 12:54

  Chick! You are amaaaaaazing! Kijk wat een toffe reacties je krijgt!!!
  Ik vind je super sterk en geweldig dat je deze keuze maakt, dat je het durft! Het is ook heel spannend maar wel voor een goed doel.
  Trots op je! Xx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 januari 2017 at 09:47

   Thanks lady, doet me goed! <3

 • Avatar van My happy kitchen
  Reply My happy kitchen 7 januari 2017 at 12:54

  Wat ontzettend goed van je, en wat een spannende tijd. Ik heb hetzelfde meegemaakt, exact een jaar geleden. Een week voor kerst kreeg ik mijn positief advies en op 1 maart 2016 ben ik geopereerd. De beste beslissing ooit, ben nu 49 kilo lichter en voel me fantastisch. Ik wens je veel sterkte en succes. Je mag me altijd mailen als je iets wilt weten of vragen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 januari 2017 at 09:47

   Wow, wat een enorm resultaat in driekwartjaar! Respect hoor, helemaal met een foodblog!

 • Avatar van Viola
  Reply Viola 7 januari 2017 at 12:52

  Wat een grote en dappere stap! Heb jarenlang (tot paar maanden geleden) op de uitslaapkamer van ziekenhuis Rijnstate gewerkt waar we bijna dagelijks deze patienten verplegen.
  Heel veel succes en mocht je vragen voor me hebben, mag altijd! (@violadraaijer op twitter)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 januari 2017 at 09:48

   Wat lief, je aanbod. Heel erg bedankt en ik onthoud het zeker!

 • Avatar van Monica
  Reply Monica 7 januari 2017 at 12:46

  Super spannend! Ik ken twee mensen met een maagverkleining en beide hebben er geen moment spijt van gehad. Ze zien er ook echt fantastisch uit maar nog belangrijker ze zijn eindelijk blij met zichzelf.

 • Avatar van Maaike
  Reply Maaike 7 januari 2017 at 12:39

  Wat goed! Spannend, maar het gaat je heel goed doen. Heel erg veel succes! Ik ga voor je duimen!

 • Avatar van Lotte
  Reply Lotte 7 januari 2017 at 12:32

  Ah wat een goed besluit, Dees! Ik vind het heel dapper van je. Het wordt vast niet makkelijk, maar jou kennende bereid je je er zo goed mogelijk op voor. You can do it, topper! X

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 7 januari 2017 at 12:31

  Jeetje meis, dit wordt het jaar van verandering voor je!! Wat mooi dat je wens kan gaan uitkomen en ik wens je een heel goed en krachtig jaar toe!!!

 • Avatar van Britt
  Reply Britt 7 januari 2017 at 12:29

  Wat spannend allemaal! Ik kan het me helemaal voorstellen dat dit toch een engere periode wordt, heel veel succes en wij staan achter je!

 • Avatar van Monique van t sant
  Reply Monique van t sant 7 januari 2017 at 12:28

  Heel veel succes, het is heel spannend alkemaal maar zeer de moeite waard. Het gaat je lukken! Is mij ook gelukt.

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 7 januari 2017 at 12:28

  …. Wat een grote en spannende stap.
  Succes!
  X

 • Avatar van Danique
  Reply Danique 7 januari 2017 at 12:25

  Wat een dappere beslissing! Heel veel succes!

 • Avatar van Shanna
  Reply Shanna 7 januari 2017 at 12:23

  Aaww, wat krijg je geweldige reacties! Je weet al een beetje hoe ik het vind dat je het gaat doen, maar ook hier wil ik zeggen: you are a motherfreaking tough (proteïne)cookie! <3 Ik ben zo blij dat je voor jezelf kiest. Op lange termijn betaalt het zich allemaal terug. :-) Liefs!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 januari 2017 at 09:49

   Ik zit hier gewoon met traanoogjes hoor, wat een lieve woorden en zo bemoedigend ook. Dankjewel!

 • Avatar van Romy
  Reply Romy 7 januari 2017 at 12:22

  Wauw, wat een ontzettend dappere beslissing! Dit gaat een heftig jaar worden, maar ik weet zeker dat je het kunt! Zet hem op!

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 7 januari 2017 at 12:18

  Ik snap de keuze. Als alles al gedaan is en je dit gaat doen, lijkt mij het een goed overdachte keuze. Het is jouw lichaam en jij moet er mee leven. Knap! In de sportschool zie ik ook twee dames die het gedaan hebben en dan zie je gewoon hoe veel prettiger ze in het leven staan. Succes!

 • Avatar van Karin
  Reply Karin 7 januari 2017 at 12:17

  Wat ontzettend spannend! In mijn omgeving is ook iemand die het gedaan heeft, het was zwaar maar dat vond ze het achteraf meer dan waard. Ik wens je veel succes en ga je zeker volgen!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 7 januari 2017 at 12:12

  Zo waanzinnig trots op jou! Echt een lastige keuze, maar ontzettend goed dat je voor jezelf en je gezin kiest. Op naar een gezondere Dees!

 • Avatar van smilingbeauties
  Reply smilingbeauties 7 januari 2017 at 12:09

  Wat spannend allemaal zeg! Maar fijn dat Paul achter je staat en je weloverwogen dit besluit maakt. Heel veel succes!

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 7 januari 2017 at 12:06

  Oh wauw, wat spannend om dit zo te delen. Wat heb ik een bewondering voor jou. Heel spannend allemaal. Ik hoop dat het allemaal goed gaat uitpakken en dit één van de beste keuzes wordt die je ooit hebt moeten nemen. Moedige stap hoor!

 • Avatar van MamaPlaneet
  Reply MamaPlaneet 7 januari 2017 at 12:02

  Wat ontzettend dapper! Super spannend maar volgens mij heb jij meer dan voldoende motivatie. Jij kan dit! Succes!!!

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 7 januari 2017 at 11:58

  Spannend! Heel veel succes straks. Ik heb wel eens eraan zitten denken maar ben heel bang voor de operatie zelf, ben nu ook 31 en de kilo’s blijven een hekel punt. Wie weet durf ik de knop ook om te zetten. Ben erg benieuwd naar je ‘avontuur’ straks, zet hem op ❤️

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 januari 2017 at 09:50

   De twijfels en de ‘angst’ speelde hier ook zo ontzettend lang! Tot ik ‘voelde’ dat ik moést :)

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 7 januari 2017 at 11:57

  Super spannend! Voor mij was dit ook de meest zenuwslopende periode in mijn leven, dus ik leef met je mee! Succes! Je gezondheid is het mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven!

 • Avatar van Patricia
  Reply Patricia 7 januari 2017 at 11:56

  Dapper! En top dat je het zo open deelt. Er komt zoveel meer bij kijken dan mensen altijd denken. Laat ons de ogen maar openen met jouw verhalen. Ik wil ze graag lezen.

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 7 januari 2017 at 11:56

  Oh wow, zeer spannend zeg! Ik duim voor je.

 • Avatar van Lindy
  Reply Lindy 7 januari 2017 at 11:54

  Oh wauw, wat super stoer!! Ik vind het een heel dappere keuze, moet niet makkelijk geweest zijn.
  Alvast heel erg veel sterkte en succes, you go girl!!!

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 7 januari 2017 at 11:52

  Wat spannend! En wat moedig om de stap te zetten én om er zo open over te schrijven. Ik wens je veel sterkte toe, veel kracht en doorzettingsvermogen, en hoop dat de operatie alles brengt wat je hoopt. Veel liefs, Marieke

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 7 januari 2017 at 11:47

  Heel veel sterkte! Spannend!

 • Avatar van Barbara Bouman
  Reply Barbara Bouman 7 januari 2017 at 11:46

  Heftig besluit. Ik ken van dichtbij de goede maar ook zeker de minder goede kanten van een bypass. Sterkte ermee!!

 • Avatar van Gea
  Reply Gea 7 januari 2017 at 11:45

  go girl!

 • Avatar van Margo
  Reply Margo 7 januari 2017 at 11:44

  Wat fijn voor je Desiree! Ik wens je heel veel succes en sterkte en ik ben heel benieuwd naar het verloop!

 • Avatar van Bar
  Reply Bar 7 januari 2017 at 11:40

  Holy shit girl. Dapper van je!

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 7 januari 2017 at 11:39

  Power to you. Veel succes, Dees!

 • Avatar van Lies
  Reply Lies 7 januari 2017 at 11:35

  Heftig en spannend zeg! Heel veel sterkte!

  • Avatar van Valentina
   Reply Valentina 8 januari 2017 at 11:51

   Ik ga jou volgen want ik zit in het zelfde tijdsbestek, mijn operatie is vermoedelijk april.

   • Avatar van Desirée
    Reply Desirée 9 januari 2017 at 09:41

    Wat spannend! Zeker leuk elkaar een beetje te volgen :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.