Persoonlijk

Personal | 2017 wordt een spannend jaar..

7 januari 2017

persoonlijk verhaal 1 - Personal | 2017 wordt een spannend jaar..
Ik vind het eerlijk gezegd best eng om dit artikel te schrijven, weet niet goed hoe ik moet beginnen en het kan een beetje van de hak op de tak gaan maar ik wil je graag wat vertellen. Iets waar ik al mijn halve leven mee worstel en waarvan ik vorig jaar besloten heb dat het genoeg is en ik hulp moest gaan zoeken. Alhoewel dit jaar nog maar net begonnen is, kreeg ik rond de jaarwisseling het beste nieuws binnen waar ik op dat moment op zat te wachten. Ja, 2017 gaat een pittig maar hopelijk goed jaar worden!

Als je mij al langer volgt dan heb je mijn strijd met overgewicht vast al meegekregen. Ik ben al lange tijd veel te zwaar en ik heb gevochten, veel geprobeerd en keihard mijn best gedaan. In totaal ben ik vanaf mijn hoogste gewicht ooit al ruim 30 kilo kwijt, maar er is nog een lange weg te gaan. Hoe frustrerend is het dan ook dat ik gewoonweg niet meer verder kom. Na lang overleg met Paul heb ik ongeveer een half jaar geleden besloten naar de huisarts te gaan voor een doorverwijzing naar de Nederlandse Obesitas Kliniek om het traject in te gaan wat zal gaan leiden tot een maagverkleinende operatie als hulpmiddel om de kilo’s blijvend kwijt te gaan raken.

Juist omdat ik nog zo’n lange weg te gaan heb voor ik op een gezond gewicht zit, juist omdat ik nog ‘maar’ 32 jaar ben, juist omdat ik nu nog niet veel last heb van de extra kilo’s, juist omdat ik moeder ben en omdat ik een gezond gezinsleven wil en een goed voorbeeld wil zijn voor onze dochter. Juist omdat ik gewoonweg gezond wil zijn. Ik voldeed zonder problemen aan alle eisen die er voor een doorverwijzing gesteld zijn en zo zat ik een maand later samen met Paul in de kliniek voor de informatieochtend. Ik kreeg hierna een eetdagboekje mee wat ik een week lang heel precies bij moest gaan houden en moest deze met de intake meenemen.

Zo’n anderhalve maand later was ik aan de beurt voor een intensieve intake en screening. Ik ging er in mijn eentje naar toe en was best heel erg gespannen. Na het invullen van meerdere vragenlijsten werd ik gemeten en gewogen en vervolgens door zowel een arts, diëtist, bewegingsdeskundige en psycholoog ‘onder handen’ genomen. Gesprekken, vragen, informatie, een fittest.. En toen wist ik dat het tot zo’n zeven weken kon gaan duren voordat ik het advies toegestuurd zou gaan krijgen. En wat duurden die weken lang!

persoonlijk verhaal 2 - Personal | 2017 wordt een spannend jaar..

Net op de laatste werkdag van het jaar viel er een brief op de deurmat van de kliniek. En ja hoor, daar kwamen de tranen. Ik kreeg een positief advies!

Hoe het nu verder zal lopen? Ik heb binnenkort een afspraak in ziekenhuis Rijnstate Arnhem om bloed te laten prikken, voorlichtingsbijeenkomsten bij te wonen over de ziekenhuisopname en de operatie, een gesprek met de bariatrisch chirurg en verpleegkundige, een afspraak met de apotheek over de medicijnen die ik gebruik en een afspraak met de anesthesioloog voor de Preoperatieve Screening. Volgens mij een best pittig dagje qua informatie maar ik kijk er wel naar uit.

In de brief met het positieve advies kreeg ik door dat ik in maart/april 2017 geopereerd zal gaan worden. Ineens gaat het allemaal heel snel! Voor die tijd zal ik nog 6 x een groepsgesprek met zowel andere patiënten als een diëtist, arts en psycholoog gaan hebben om me voor te bereiden op de operatie. Daarnaast wil ik nog één a twee keer een afzonderlijk gesprek met een diëtist hebben omdat ik de neiging heb terug te vallen in maaltijdvervangers uit gemak of tijdnood en ik juist wil leren alle voedingsstoffen uit normale voeding te halen. Ik hoop er eentje toegewezen te krijgen die ervaring heeft met cliënten die een maagverkleining hebben gehad of gáán krijgen want ik wil zoveel mogelijk leren om dit tot een succes te gaan maken.

Voor nu is het dus de dag (over ongeveer anderhalve week) in het ziekenhuis met gesprekken en onderzoeken afwachten en daarna zal ik in een groep geplaatst worden voor de 6 x wekelijkse bijeenkomsten.

Ik ben ontiegelijk zenuwachtig voor alles wat komen gaat en vind het allemaal heel erg spannend. Maar ik ben er vooral ontzettend klaar voor. Om te werken aan een blijvend gezonde ik en een – hopelijk – lange toekomst samen met Paul en Shae ♥

Voor nu hou ik het even hierbij, anders wordt dit artikel veel te lang. Ik zal zodra ik weet welke variant van een maagverkleining (gastric bypass of gastric sleeve) ik ga krijgen ook hier wat meer over vertellen en ga je ook op de hoogte houden van het hele proces verder. En mocht je vragen hebben dan ga ik mijn best doen die zo goed en eerlijk mogelijk te beantwoorden.

–> Lees hier het vervolg met mijn ervaring met de screening en welke variant er bij mij toegepast zal worden.

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Sacha
  Reply Sacha 18 januari 2017 at 11:18

  Lieve Desiree,

  Oh wat spannend, ik heb eind 2006 zelf een maagbandje gekregen. Ben in anderhalf jaar tijd 55 kilo afgevallen. Maar ik had de laatste 2 jaar een aantal klachten gekregen, waardoor het bandje leeggehaald moest worden. Mijn gewicht was zo laag op dat moment. Maar in ong 2,5 maand ben ik bijna 10 kilo bijgekomen. Omdat je lichaam op de spaarstand gestaan heeft, pakt het nu alles heel snel. Ze zijn aan het kijken of het weer langzaam bijgesloten jan worden. Als ik weer te zwaar word, is er een kans groot dat er een bypass gedaan moet worden. Maar op dit moment wil ik dat liever niet. De arts bij het NOK zei ook dat er op dit moment ook bijna geen bandjes meer werden gezet. Hoef ook geen 10 kilo vanaf nu, maar 4 of 5 zou prettig zijn. Ik denk dat je van deze beslissing absoluut geen spijt gast krijgen. Je voelt je zoveel beter, niet meer hijgend de trap op, overal je kleding kunnen kopen en niet meer Nasr grote maten winkels. Heerlijk! Heel veel sterkte en super veel succes! ?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 januari 2017 at 14:53

   Wat een spannende periode ga je in! Ik hoop dat je op gewicht kan blijven en een nieuwe operatie uit kan blijven? Inderdaad, ik kijk er zo naar uit vooral echt weer gezonder en fitter te zijn.. Dankjewel voor je succeswensen!

   • Avatar van Sacha
    Reply Sacha 18 januari 2017 at 15:24

    Dank je wel lieve Desiree!

    • Avatar van Wilma
     Reply Wilma 8 december 2017 at 02:21

     Hoi Desiree ik krijg 19 december een gastic bypass…. Ben best bang. Bij de sleeve is mij verteld dat je aanzienlijk minder afvalt. Minder succesvol noemen ze dat in het maasstad ziekenhuis. Wist jij dat ook? Daar doen ze bijna nooit een sleeve. Alleen als de patiënt er nadrukkelijk om vraagt. Of bij mensen met heel ernstig overgewicht tegen of over de 200 kilo. Ze kunnen dan geen gb doen. Later met een tweede operatie doen ze dan alsnog dat. Ik wens je het allerbeste! ♡

     • Avatar van Desirée
      Desirée 8 december 2017 at 09:32

      Wat een spannende periode breekt er voor je aan, heel veel succes alvast! Er zijn verschillende studies gedaan dat er op de lange termijn met een bypass en een sleeve gelijke resultaten behaald kunnen worden, alleen dat je met de sleeve dan minder kans op complicaties kan hebben. Ik ken persoonlijk ook enkelemooie succesverhalen met meer dan voldoende gewichtsverlies met de sleeve. Ik heb in dit artikel uitgelegd waarom ik trouwens zelf voor een sleeve heb gekozen: https://curvacious.nl/blog/2017/01/gastric-sleeve-blog/

 • Avatar van Juliette
  Reply Juliette 17 januari 2017 at 13:52

  Ik was even offline, mis ik dit… Wat ontzettend spannend, eng en toch ook heel erg fijn voor je! Ik ga je traject zeker volgen, bijzonder dat je het deelt! <3 Succes en sterkte met je zenuwen ook :O

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 januari 2017 at 09:46

   Haha, ja dankjewel. Die zenuwen kan ik nu nog redelijk onder bedwang houden, dat zal zo tegen de operatiedatum wel anders zijn!

   • Avatar van Juliette
    Reply Juliette 18 januari 2017 at 10:01

    dat geloof ik gelijk, hoort er ook bij natuurlijk.. Gaat vast helemaal goedkomen!

 • Avatar van Annemarie
  Reply Annemarie 15 januari 2017 at 21:14

  Wat spannend!! En wat stoer dat je deze stap genomen hebt en dat je dat allemaal met ons deelt. Ik wens je veel succes en sterkte en ga je volgen!

 • Avatar van Loes | Gewoon iets met Loes
  Reply Loes | Gewoon iets met Loes 13 januari 2017 at 21:27

  Lekker late reactie, maar bedacht me dat ik nog helemaal niet gereageerd had (en al wel 3 keer gelezen ha). Wat een heftig besluit en wat een spannende periode ga je tegemoet. Ik vind het ontzettend dapper dat je de stap neemt en dat je er zo open over schrijft. Ik hoop dat het gaat zoals je graag zou willen, veel succes!

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 12 januari 2017 at 15:31

  Wow, wat spannend meid. Wat een dappere stap en mooi dat je hier zo open over durft te zijn.

 • Avatar van hillybillybeauty
  Reply hillybillybeauty 9 januari 2017 at 20:53

  Wow, dat is niet niks. Maar ik snap het wel, als je er al een lange tijd mee tobt héb je ook alles geprobeerd. Ik wens je heel veel succes in de weg naar de operatie toe, en ook het herstel nadien. Dat je het allemaal, later, als het beste besluit ooit mag ervaren. x

 • Avatar van Rory Blokzijl
  Reply Rory Blokzijl 9 januari 2017 at 11:00

  Wat goed, wat spannend, wat dapper. Ik kan mij goed voorstellen dat je dit gaat doen, maar ik kan mij ook goed voorstellen dat dit wel heel spannend is. Ik sprak eind vorig jaar een van de moeders op het schoolplein. Ze heeft een maagverkleining ondergaan. Het is zeker niet iets wat je zomaar doet. Maar ik vond haar beweegreden ook zo mooi klinken. Ik heb ervoor gekozen om mijn kinderen groot te zien worden en ik wil een goed voorbeeld voor ze zijn. Weet je, we kunnen er allemaal iets van vinden, maar het is aan jou wat je wilt en waarom. Ik kan alleen maar zeggen wat ik denk. Heel veel succes en sterkte.

 • Avatar van Veroniek
  Reply Veroniek 9 januari 2017 at 10:04

  Heel veel succes! Wat goed van je dat je zo overtuigend voor jezelf gekozen hebt!

 • Avatar van alexa
  Reply alexa 8 januari 2017 at 23:25

  Heel spannend maar ikdenk dat je er goed aan doet en zeker als je het graag wilt. Makkelijk? Nee dat zal het misschien niet zijn maar uiteindelijk wel de moeite. You can do this!! Heel dapper van je en cool dat je het zo deelt op je blog!

 • Avatar van Sandra
  Reply Sandra 8 januari 2017 at 23:17

  Heel erg dapper!! Ik ben zelf in september geopereerd (Gastric Sleeve) en nu al 28kg kwijt. Het gaat met ups en downs, maar ik ben zooo blij dat ik de stap heb genomen !

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 januari 2017 at 09:40

   Wow, wat gaat dat hard in drie maanden tijd! Kan me voorstellen dat je er blij mee bent en leuk om jouw positieve reactie te lezen :)

 • Avatar van Annelien
  Reply Annelien 8 januari 2017 at 22:57

  Al lange tijd volg ik je -welliswaar met tussenpozen- als een echte lurker maar nu móet er gereageerd worden: you can do this!! Zo knap om dit aan te gaan. Afgelopen november ben ik geopereerd, een heel andere operatie, in Rijnstate en mijn ervaringen zijn positief. Zo’n informatiedag vond ik vooral spannend omdat het heel ‘echt’ wordt allemaal. Vragen en info over hoe je zal eten na de operatie, voorkeuren qua zaal (gemengd of alleen vrouwen?), alles wat wel en niet mag voor de operatie… heel veel succes en sterkte! Het komt allemaal goed.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 januari 2017 at 09:41

   Dankjewel voor je lieve en bemoedigende reactie, doet me goed!

 • Avatar van Henry Braak
  Reply Henry Braak 8 januari 2017 at 10:18

  Antwoord van een man van 62 jaar. Vorig jaar 8 januari geopereerd en een mini gastric bypass gekregen.
  Inmiddels 55 kilo afgevallen. Gaat het allemaal van een leien dakje? Nee zeker niet, na een jaar gaat het eten weer iets beter. Ik heb het erg graag voor over gehad, en ik had het jaren eerder moeten doen. Maar ja.
  Succes gewenst, en een tip ga naar de maandelijkse bijeenkomsten na de operatie en ga sporten. Je voelt je beter door want door het afvallen gaan ook de spieren pijn doen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 januari 2017 at 09:41

   Dankjewel voor je reactie en respect voor jou om het hele traject ook op latere leeftijd nog aan te gaan. Wat een resultaat in één jaar, respect!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 8 januari 2017 at 10:18

  Wat een spannend jaar zal dit worden, maar wat goed dat je deze keuze hebt gemaakt voor jezelf en je gezin. ik weet dat je het heel goed zult gaan doen en wat goed en dapper dat je het hier deelt. Heel veel sterkte en succes met deze grote verandering.

 • Avatar van Ilse van Kreanimo
  Reply Ilse van Kreanimo 8 januari 2017 at 09:54

  Dapper, spannend,…
  Super veel succes gewenst!

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 8 januari 2017 at 08:41

  Wat spannend en wat een lef dat je die stap hebt durven zetten. Voor mij de beste keuze ooit gemaakt (3,5 jaar geleden geopereerd). En jij, jij komt er wel. Veel succes en op naar een mooie toekomst

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 januari 2017 at 09:42

   Dankjewel Cindy! Doet me heel erg goed om te horen van iemand die er zelf zo’n positieve ervaring mee heeft gehad :)

 • Avatar van jonna@burgertrutjes
  Reply jonna@burgertrutjes 8 januari 2017 at 08:20

  Zeker heel spannend!! Heel veel success!! x

 • Avatar van Lisette Kleiweg
  Reply Lisette Kleiweg 8 januari 2017 at 06:54

  Mooi en integer verhaal, heel herkenbaar ook, dankjewel dat je dit en je verdere belevenissen met ons wilt delen. Ik wens jou en je gezin kracht, moed en uithoudingsvermogen komend jaar, liefde en respect hebben jullie in ieder geval in overvloed, voor elkaar maar ook van je volgers.

1 2 3 4

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Persoonlijk
christmas tag
Personal | Winter & Christmas Tag

Er zijn echt ontiegelijk veel tags in omloop die over de winter en Kerst gaan en het leek me leuk...

Close