Beauty

Natural Beauty | Atlas Argan producten

22 januari 2017

atlas argan producten
Arganolie wordt ook wel het Marokkaanse goud genoemd en dat heeft alles te maken met de fijne eigenschappen van dit ingrediënt. Met een grote voorliefde voor natuurlijke producten en huidoliën was ik dan ook heel erg benieuwd naar de biologische producten van Atlas Argan. Dit is namelijk een Nederlands bedrijf wat zelf de olie perst en hier onder andere verzorgingsproducten mee ontwikkelt. Ik vertel je er graag wat meer over en review enkele producten!

Atlas Argan Company is een bedrijf uit Leiden met een eigen fabriekje en is hiermee de enige producent van arganolie buiten Marokko. Doordat ze zelf de olie persen kunnen ze ervoor zorgen dat de hoogwaardige kwaliteit wordt gewaarborgd. Een uniek verhaal en een natuurlijk product van eigen bodem. Dat kan ik alleen maar toejuichen!

atlas argan producten atlas argan producten

Atlas Argan 100% pure olie 50ml, €17,95
Arganolie heeft verschillende eigenschappen en is vooral heel erg fijn voor de droge huid, maar kan ook door de gevoelige huid en zelfs door mensen met psoriasis en eczeem worden gebruikt. Niet alleen versterkt en herstelt het huid en haar en helpt het huidveroudering te vertragen en littekentjes te vervagen maar ook zit het bomvol antioxidanten, essentiële vetzuren en vitamine E. Pure argan olie is heel zuinig in gebruik en dus op meerdere manieren in te zetten; van haarolie tot huidolie en voor droge nagelriemen en ellebogen. Gewoon lekker smeren dus :)

Wel even goed opletten bij het pompje. Er komt namelijk redelijk wat product per keer uit, dus echt heel voorzichtig drukken om te doseren. Je hebt namelijk echt maar een klein beetje per keer nodig!

atlas argan producten atlas argan producten atlas argan producten

Atlas Argan dagcrème 30ml, €13,95
De dagcrème komt in een pompflacon en er zit enkel rozenwater, arganolie, pH-neutrale basiscrème, etherische olie en rokonsal (natuurlijk en mild conserveringsmiddel) in. Je ruikt er duidelijk rozen in terug en de crème is zuinig in gebruik. Onder make-up werkt hij voor mij net even iets minder prettig vanwege de voedende ingrediënten, maar voor de make-uploze dagen of in combinatie met een primer als tussenlaag voor onder de make-up gaat het prima.

atlas argan producten atlas argan producten atlas argan producten

Atlas Argan nachtcrème 30ml, €13,95 (dag- en nachtcrème samen voor €19,95)
De nachtcrème komt in eenzelfde verpakking als de dagcrème en bevat dezelfde ingrediënten. Toch lijkt hij net even wat voller aan te voelen waardoor ik verwacht dat de hoeveelheden van elk ingrediënt net wat verschillen. Je hebt echt maar een klein beetje nodig om je gezicht, hals en decolleté in te kunnen smeren. Ik vind hem vooral met enkele druppels pure arganolie eronder helemaal geweldig, maar als je een minder droge huid hebt dan voldoet de nachtcrème alleen ook prima. De geur is wederom heel zacht en ruikt naar rozen, de crème trekt redelijk vlot in en laat de huid lekker soepel en zacht aanvoelen.

atlas argan producten

Niet alleen vind ik de producten echt heel erg goed betaalbaar, ook ben ik blij dat alles in hygiënische verpakkingen zit zodat de werking van de ingrediënten tot het laatste gebruik goed blijft, vind ik de verpakkingen verder ook mooi in de badkamer staan en zitten er goede ingrediënten in. De producten van Atlas Argan Company zijn via de webwinkel te bestellen of te koop in de winkel in Leiden.

Ik was bijna vergeten hoe fijn argan olie ook al weer is omdat ik zoveel producten test en uitprobeer en arganolie als skincare al even niet meer voorbij was gekomen. Maar zeker nu met het winterweer merk ik dat mijn huid gelijk zachter, soepeler en minder droog aanvoelt en ook mijn haar minder statisch is als ik een paar druppels olie als leave-in treatment gebruik.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 23 januari 2017 at 12:00

  Goede ingredienten, mooie prijs en een plaatje in de badkamer wat willen wij nog meer. ;-)

 • Avatar van Juliette
  Reply Juliette 23 januari 2017 at 09:46

  Wat een mooie producten zeg, qua beschrijving maar ook de verpakking!! Ben erg nieuwsgierig hiernaar!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 22 januari 2017 at 17:52

  oeh deze lijken me wel nice :D

 • Avatar van Natalie
  Reply Natalie 22 januari 2017 at 13:28

  Ik heb nog nooit van dit merk gehoord, maar dit klinkt echt goed! Ben hier erg benieuwd naar geworden! En wat een fijn prijsje hebben de producten!

 • Avatar van Liset
  Reply Liset 22 januari 2017 at 10:09

  Wat een fijne review! Ik heb zelf de arganolie5, die is heerlijk voor mijn droge eczeemhuid. Nu ben ik wel heel benieuwd wat de andere twee crèmes voor mijn huis kunnen doen. Het klinkt lekker!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 22 januari 2017 at 09:29

  Het ziet er leuk uit en het lijken me hele fijne producten. Dank voor de tip! Ik ben dol op dit soort producten met argan.

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 22 januari 2017 at 09:27

  Wat een mooi vormgegeven producten. De prijzen zijn prima en ze klinken nog erg fijn ook. Normaal gesproken vind ik Arganolie niet zo lekker ruiken, maar als ik jouw omschrijving hoor klinkt het prima.

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 22 januari 2017 at 08:05

  Wat een leuk verhaal hierachter, misschien gek, maar daar hou ik wel van.
  Ik vind het zeker heel betaalbaar en z’on pompje is een altijd een groot voordeel.
  Nog nooit van gehoord maar mij lijken dit wel hele fijne creme’s zeg. Fijn ook zo zonder parfum maar toch ’n fijn geurtje.
  Misschien volstaat de dagcreme ook als nachtcreme aangezien deze al zo vol is.
  Ik wil deze zeker een x gaan proberen.
  Heel leuk weer iets nieuws te ontdekken.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 januari 2017 at 09:03

   Dat blijft voor mij ook echt één van de leukste dingen aan mijn werk en passie voor beautyproducten: elke keer wat nieuws te kunnen ontdekken <3

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 januari 2017 at 07:11

  Het ziet er goed uit!
  Jammer dat men zeer voorzichtig moet zijn om iets van het product uit het pompje te laten komen.
  Mooie zeer overzichtelijke website waar dit alles te koop is.

  Xoxo

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 22 januari 2017 at 06:50

  Fijne producten in goede verpakkingen. Ik hou ervan. Enig minpunt vind ik wel is dat ik Arganolie niet lekker vind ruiken. Een beetje nootachtig ofzo.Maar zoals je als zegt,gelukkig heb je er maar heel weinig van nodig.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.