Persoonlijk

Personal | I’m getting sleeved!

18 januari 2017

gastric bypass blog
Ik heb je zo’n anderhalve week geleden verteld dat ik dit jaar een maagverkleinende operatie zal ondergaan inclusief de weg ernaartoe en wat er tot die tijd allemaal gebeurd was in het voortraject. Gisteren had ik een lange dag in het ziekenhuis als vervolgstap hierop. Er werden testen en onderzoeken gedaan, er werd veel informatie gedeeld en het was tijd voor wat gesprekken met onder andere de chirurg om te kijken naar welke variant van een maagverkleining het zal gaan worden. Ik neem je graag mee in dit proces in aanloop naar de gastric sleeve operatie en vertel je meer over het traject waarin ik nu zit.

Ik moest om 07.30u nuchter in Ziekenhuis Rijnstate verschijnen. We hebben Shae extra vroeg afgezet bij de opvang (fijn dat dat al vanaf 07u kan) en zo kon Paul de hele dag met me mee. Om me te steunen maar ook omdat twee meer horen en opslaan dan één. Heel fijn dus om hem bij me te hebben ♥

gastric sleeve blog

Laat ik maar gelijk beginnen met een mooie stelling die we te horen kregen. Dat we het traject moeten zien als een mooie stoel met vier stevige poten. Eén poot staat voor de operatie, de tweede voor regelmaat, de derde voor voldoende beweging en de vierde voor gezond en gevarieerd eten. De operatie is dus zeker wel een hulpmiddel maar niet “de makkelijke oplossing”. De vier poten moeten elkaar echt ondersteunen om succes te behalen. Een mooie om bij stil te staan!

De pre-operatieve screening voor een maagverkleining (POS)
1. Langs de poli-chirurgie om te wegen, meten en nuchter bloed te laten prikken. Mijn gewicht is al een tijdje stabiel dus dat is heel erg prettig en de uitslag van de bloedtesten zouden we als het meezit diezelfde dag nog ontvangen.
2. Voorlichting van zowel de chirurg, verpleegkundige als anesthesist over de operatie waarin we goed de voordelen, nadelen, complicaties, verwachtingen etc. te horen kregen zodat je zeker zou weten waar je aan gaat beginnen of misschien nog de keuze kon maken om alsnog met het traject te stoppen. Heel veel informatie, soms best pittig en ‘in your face’ maar zo weet je wel waar je echt aan toe bent en wordt er een realistische blik op het geheel gegeven.
3. Persoonlijk gesprek met de verpleegkundige en de chirurg om te kijken naar je medische geschiedenis, je huidige gezondheid en welke vorm van de maagverkleining het beste bij mij(n situatie) past, maar ook het tekenen van de overeenkomst voor de operatie omdat beide partijen er helemaal vol voor moeten gaan en ook goed begrijpen wat de operatie in zal houden. Het was een kort en positief gesprek omdat ik geen noemenswaardige medische geschiedenis heb en volgens de testuitslagen (lichamelijke plus de uitgebreide bloedonderzoeken van eerder die dag) ook op mijn overgewicht na ‘gezond’ werd verklaard. Over her type operatie wat ik zal gaan krijgen zal ik zo wat meer vertellen.
4. Een afspraak met de apothekersassistente om te kijken welke medicijnen je nu neemt en of er dingen aangepast moeten worden voor en/of na de operatie. Aangezien ik op een mirena spiraaltje verder geen medicijnen nodig heb was dit een kort gesprekje, maar er werden wel drie recepten meegegeven als voorbereiding op de operatie. Over deze medicijnen zal ik zo ook wat meer vertellen.
5. Metingen, informatie en gesprek met de anesthesioloog omtrent de narcose voor de operatie.

Gastric Sleeve
De chirurg vroeg in het gesprek aan mij of ik een voorkeur had voor een gastric bypass of een gastric sleeve en ik gaf aan een voorkeur te hebben voor de laatste. De chirurg kon zich helemaal vinden in mijn voordelen en vond dit ook een erg goede keuze die past bij mijn gezondheid en leeftijd. Er hoefde dus niet lang nagedacht te worden en zo tekenden we de overeenkomst. Ik ga dus een gastric sleeve krijgen.

Een gastric sleeve is een maagverkleining waarbij een deel van de maag operatief verwijderd wordt en je een maag overhoudt die zo groot is als ongeveer een kleine duim-dikke banaan. In bovenstaand filmpje wordt de operatie heel duidelijk uitgelegd. Het grootste voordeel van deze operatie in tegenstelling tot een gastric bypass is voor mij vooral dat het volledige darmstelsel intact zal blijven waardoor er na de operatie niks veranderd in de opname van vitamines en mineralen. Maar daarnaast verandert de operatie ook positief wat in de werking van de hormonen, komen er er geen dumpings voor (aanvallen waarbij je onder andere duizelig en misselijk wordt), je maagklep wordt behouden, daarnaast is de operatietijd wat korter, blijft je ontlasting vaster en lijken er minder complicaties bij voor te komen. En stel dat we in de toekomst ooit nog van gedachten veranderen en toch nog voor een tweede kindje besluiten te gaan dan zou een gastric sleeve ook positiever zijn in verband met bijvoorbeeld die betere opname van vitamines en mineralen.

Medicijnen tot aan de operatie
Ik zal geopereerd gaan worden in maart of april en de definitieve datum hoor ik pas kort voordat het ook zo ver is. Nog even spannend dus! Maar tot die tijd heb ik drie verschillende medicijnen meegekregen die ik in zal moeten gaan nemen:

1. Hooggedoseerde Vitamine D ampullen om de weerstand, het immuunsysteem en energielevels een boost te geven en te helpen meer calcium uit je voeding op te laten nemen door het lichaam.
2. Metoclopram. Eentje om de avond voor de operatie in te nemen en eentje om 2 uur voor de operatie in te nemen. Het is voor de narcose van de operatie heel belangrijk dat je maag leeg is en dit medicijn helpt om voedsel sneller van de maag naar de darm te laten gaan en helpt om misselijkheid en braken voor en na de operatie te voorkomen.
3. Omeprazol. Dit is een maagbeschermer die de aanmaak van zuren in de maag verminderd wat natuurlijk heel prettig is als je aan je maag geopereerd wordt. Ik moet er eentje de avond voor de operatie innemen en eentje 2 uur voor de operatie. Daarnaast heb ik deze hoger gedoseerde maagbeschermer ook meegekregen voor enkele dagen na de operatie waarbij ik er één per dag moet innemen.

gastric sleeve blog

Het was natuurlijk een heel informatieve dag en ik merkte dat ik echt eventjes ‘vol’ was toen ik weer thuiskwam. Vol met informatie maar ook met gevoelens. Ik merk dat ik er echt heel erg klaar voor ben en dat er nu al een soort van rust over me heen komt. De groepsbijeenkomsten bij de Nederlandse Obesitas Kliniek moeten nog beginnen en de operatie duurt ook nog eventjes maar ik ben er helemaal klaar voor. Bring it on!

Ik weet dat dit een heleboel informatie in één artikel is, maar ik merk aan de reacties, mailtjes en social berichtjes dat er echt interesse in is. Niet alleen om met me mee te kunnen leven (zo, zo, zó lief van jullie en dat doet me echt ontiegelijk goed ♥) maar ook omdat sommigen zelf denken aan zo’n operatie maar echt te weinig kunnen vinden wat het hele traject nu precies inhoudt. Ik ben hier graag open in en neem jullie zo stap voor stap met me mee door het hele proces. Mocht je dus ergens vragen over hebben laat het me dan gerust weten zodat ik er de volgende keer op in kan gaan :)

–> Lees hier het eerste persoonlijke artikel waarin ik vertel over de reden van deze stap.

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Carrie Kok
  Reply Carrie Kok 24 december 2017 at 17:25

  Hi Desiree,
  Na lang overwegen heb ik de stap gezet en 23 januari as krijg ik mijn sleeve. Mijn Broer is 30 November geholpen en dat gaat heel goed. Nu hoefde hij voor de operatie geen Modifast en ik wel, welk pre op dieet heb jij gevolgd???

 • Avatar van Agnes
  Reply Agnes 16 maart 2017 at 07:30

  Hoi Desirée, weet heel goed wat je mee maakt. Ben zelf ook 35 kilo te zwaar en ben bezig met koolhydraten dieet Dat wil zeggen geen koolhydraten en ben nu al 9,5 kilo kwijt. Dezel stap heb ik nog niet overwogen. Wens je heel veel sterkte en succes ,groetjes Agnes

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 maart 2017 at 08:53

   Hi Agnes! Ik ben zelf door koolhydraatbeperking en meer eiwitten te nemen ook de eerste ruime 30 kilo afgevallen, maar ik kom helaas niet verder en heb toch echt nog een lange weg te gaan. Ik hoop dat je het kan redden zonder operatie :)

 • Avatar van Viola
  Reply Viola 24 februari 2017 at 09:37

  Hoi!
  Ik lees graag met je mee. Bij punt 2 mis ik alleen wat info mbt nuchter zijn bij algehele narcose. Nuchter zijn heeft niet zo zeer met misselijkheid te maken maar wel met als je maag niet leeg is en je bent onder algehele narcose dat dan de maaginhoud in je longen terecht kan komen (als je moet braken).
  Dit wilde ik even melden want heel veel mensen denken dat nuchter zijn te maken heeft met misselijkheid.
  Succes met het traject!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 februari 2017 at 10:01

   Hi Viola, ik wilde dit puntje inderdaad nog aanhalen in het artikel over de operatie :) Dankjewel voor je succeswensen!

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 1 februari 2017 at 16:18

  Oh een sleeve! Dat is ook wel fijn.. Wat een dag zeg, maar wow, die omschrijving van die stoel. Die klopt ook echt als een bus. Ik heb zelf een GBP gehad en sinds mijn zwangerschap is mijn eet- en sportpatroon een beetje aan gort. Ik wil binnenkort echt wel weer aan de bak, ik doe nu 1x per week aan yoga en de dag er op wandel ik veel met mijn zoon, maar daarna zit ik 3 dagen in de week. Ik sport niet zo vaak meer en dat mis ik ook echt wel. Het is een cirkeltje, of ja, die stoelenpoten houden die cirkels wel in stand. Ik vind het zo bijzonder wat je gaat doen en echt, je krijgt er zoveel voor terug en het is echt een dappere keuze die je hebt gemaakt. Ik ga je nog meer volgen!

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 29 januari 2017 at 22:16

  Dank je voor alle informatie! Ik leef echt helemaal met jullie mee. Zoals ik reeds gezegd heb, ben ik zelf aan het overwegen een dergelijke operatie aan te gaan, dus dit is voor mij super informatief! Verder vind ik het voor jou ook leuk dat je de stap hebt gezet en dat alles vlot verloopt. Ik vind je trouwens enorm dapper dat je dit zo open deelt!
  Mijn man werkt in het operatiekwartier en is hoofdzakelijk actief in gynaecologische, urologische en abdominale chirurgie. Hij ziet dit soort operaties passeren en helaas ook de enkele keren dat er iets misloopt nadien (wat eigenlijk bij elke operatie een risico is). Hij weet wel dat dit echt heel uitzonderlijk is, maar het maakt wel dat hij liever heeft dat ik zo’n operatie niet laat uitvoeren. Daarom heb ik hem ook over jou verteld en dat we via jou het grote plaatje kunnen volgen. Hij ziet enkel de operatie zelf, maar niet wat er allemaal bij komt kijken voor en na deze operatie.
  Ik wist tot nu niet dat deze gastric sleeve operatie bestond. Deze heeft ook bij mij de absolute voorkeur!

  Veel succes alvast! Ik kijk uit naar de vervolgverhalen!

 • Avatar van Tamara
  Reply Tamara 26 januari 2017 at 20:42

  Hoi Desiree, natuurlijk is het een spannend traject, maar ik denk wel dat het goed voor je is. Je hebt deze overwinning nodig om uiteindelijk een beter leven te leiden. En zoals ik je maar een klein beetje ken, gaat dit je lukken. Natuurlijk zal de ingreep niet gemakkelijk zijn, maar ik ben er van overtuigd dat je na een paar maanden er beter op terug kunt en zult kijken en dat dit een hele fijne verandering zal zijn. Maar blijf op alle fronten gewoon jezelf, altijd even vriendelijk en toegankelijk. Daar kom je verder mee in het leven. Liefs, Tamara Passievrouwen

 • Avatar van Christiane
  Reply Christiane 26 januari 2017 at 12:51

  Hallo
  Hier ook maart/april operatie en 14 feb pos 16 feb begint de groepssessies vind super hoe je pos omschrijft zodat ik precies weet wat ik kan verwachten blijf je blog volgen

 • Avatar van Debbie
  Reply Debbie 25 januari 2017 at 12:22

  Ben ik de enige die door de titel dacht dat je je arm ging laten tatoeëren?! :-)
  Goed dat je deze beslissing hebt genomen en ik ben heel benieuwd naar je ervaringen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 januari 2017 at 15:04

   Haha, ik zelf in ieder geval wel! ;) Een beetje een dubbele titel maar hij ‘bekt wel lekker’ en past bij de situatie. En ach, wie weet komt die andere sleeve er ooit nog wel ;)

 • Avatar van Emma
  Reply Emma 19 januari 2017 at 20:36

  Wat goed dat je zo in detail verteld wat je allemaal doormaakt. Achteraf denk ik fijn voor jou, en heel prettig voor mensen die iets dergelijks overwegen. Knap van je! Ik wens je een succesvolle ingreep en een spoedig herstel.

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 19 januari 2017 at 19:02

  Hopelijk pakt het allemaal goed uit en heb je er niet zo super veel last van, na de operatie!

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 19 januari 2017 at 15:28

  Spannend allemaal hoor, nogmaals heel veel succes en ik hoop dat alles voorspoedig zou gaan.
  leuk dat je ons via je blog op de hoogte houd.

 • Avatar van De M van Mama - Jessica
  Reply De M van Mama - Jessica 19 januari 2017 at 11:43

  Wat een spannende dag en veel informatie. Fijn dat je dat samen kon doen ❤
  Het wordt nu wel echter he?
  Ik vind het super knap van je dat je dit doet en dat je het deelt ook. Je bent een topper ?

 • Avatar van Loes | Gewoon iets met Loes
  Reply Loes | Gewoon iets met Loes 19 januari 2017 at 10:32

  Ik had nog nooit van een sleeve gehoord, dat klinkt als de beste optie voor jou inderdaad. Ik wist al wel dat dit niet de makkelijkste oplossing zou zijn om af te vallen. Ik ken 2 mensen die een maagverkleining hebben gehad en het traject is echt heel ingrijpend (en ook goed!). En je hele leven verandert, ook na de tijd. Je kunt niet meer ‘zomaar’ alles eten, en dat is voor veel mensen nog onbegrijpelijker. Ik vind het echt ontzettend dapper dat je dit doet en reuze interessant om te lezen hoe dat allemaal werkt. En laat de mensen die het niet begrijpen lekker in de waan dat het ‘makkelijk’ is. Zelf weet je wel beter, en je doet dit niet voor hen, maar lekker voor jezelf!! <3

 • Avatar van Josine
  Reply Josine 18 januari 2017 at 22:48

  Lieve Desiree, sorry dat ik niet eerder heb gereageerd. Je vorige bericht is me even ontgaan (own personal shit, zullen we maar zeggen). Wat een stap! Natuurlijk lees ik hier veel over in ‘ons’ plus size wereldje.. Ook ik heb ooit de stap genomen en tenslotte bewust gekozen om het niet te doen. Ik begrijp je heel goed; je best doen en geen resultaten zien is eigenlijk de conclusie voor heel 2016 wat mij betreft. Ondanks ik geen groot voorstander ben van een dergelijke operatie, heb ik een aantal vriendinnen die er heel blij mee zijn. Alles wat iemand gelukkig kan maken, daar sta ik achter. En meningen.. die hebben mensen nu eenmaal altijd. Makkelijk is het zeker niet, hopelijk wel de oplossing voor jou. Heel veel liefs, Josine

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 januari 2017 at 08:11

   Hi Josine, dankjewel voor je lieve reactie. Ik heb twee jaar geleden ook al eens de doorverwijzing gevraagd om het traject te starten, maar ben er toen mee gestopt omdat ik echt dacht het nog wel verder zelf te kunnen. Maar helaas.. Ondertussen wel weer een paar jaar ouder en ik wil gewoonweg bepaalde klachten of ziektes voorkomen en gezond/fit worden. Die meningen van anderen probeer ik dan inderdaad ook goed los te laten :)

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 18 januari 2017 at 18:12

  Wow… ik moet zeggen dat ik vroeger wel ook dacht ‘lekker makkelijk zo’n bandje’ en ik maar puffen in de sportschool om op mijn gewicht te komen. Echter ik spreek over 10 kilo, terwijl er dames zijn die vechten om 100. Vandaag sprak ik iemand die dit ook gedaan heeft en ze zij ik ben zo bevrijd! Dat gewicht was zo belastend. En nu heb ik mijn mening de laatste tijd wel bijgesteld, het is voor iedereen een andere strijd.

 • Avatar van Patricia
  Reply Patricia 18 januari 2017 at 17:50

  Nooit geweten dat je zo’n ingreep ook gevolgen kan hebben voor kinderwens, zoals je aanstipt. Ik leer hier Eem hoop van. Goed ook om te zien dat het xo’n uitgebreid traject is; dit doe je dus niet als bevlieging. Succes!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 januari 2017 at 08:12

   Nope, zeker geen bevlieging! Ik denk dat veel mensen ook echt geen idee hebben dat het een proces van maaaaanden is en er heel wat bij komt kijken. Fijn om hier wat meer inzicht in te geven :) Dankjewel!

 • Avatar van manon
  Reply manon 18 januari 2017 at 16:58

  Ik vind het heel dapper van je, erg spannend ook! veel succes x

 • Avatar van Jacques
  Reply Jacques 18 januari 2017 at 15:30

  wens jou en je gezin sterkte in de spannende tijd die eraan komt

 • Avatar van Marian B
  Reply Marian B 18 januari 2017 at 13:12

  Heel dapper van je dat je deze stap hebt genomen! Het gaat je zeker lukken. Succes gewenst!

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 18 januari 2017 at 11:45

  Zó herkenbaar, je verhaal! Ik heb afgelopen november mijn sleeve gekregen en ik kan me helemaal vinden in die stoel! Het is zeker een pittig traject en nee het wordt niet makkelijk, maar jij gaat dit gewoon rocken!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 januari 2017 at 14:53

   Dankjewel! Doet me goed om te horen van een ervaringsdeskundige dat het zo’n goede stap geweest is :)

 • Avatar van Meliss
  Reply Meliss 18 januari 2017 at 10:49

  You go girl, zo moedig dat je hier voor gaat!!

 • Avatar van Anne-Marie
  Reply Anne-Marie 18 januari 2017 at 10:48

  Als ik dit zp lees lijkt het weer allemaal als de dag van gisteren! Goed voorbeeld van die stoel met 4 poten! Je zult altijd mensen hebben die denken (en soms ook zeggen): ja lekker makkelijk met zo’n operatie. Ik kan je vertellen dat je het uiteindelijk toch echt allemaal zelf doet. Maar zoals je zelf al zegt. Je doet het voor jezelf, met jezelf en door jezelf. En daar hebben anderen uiteindelijk niets mee te maken. Succes!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 januari 2017 at 14:55

   Weet je? Ergens kan het me helemaal niets interesseren als mensen denken dat dit ‘de makkelijke weg’ is, maar het zal in de praktijk straks vast wel steken. Laten we het er dan maar op houden dat dat hun tekortkoming is door er te weinig vanaf te weten ;) Ik doe dit inderdaad helemaal voor mijzelf (okee, en voor een hopelijk gezonder en langer leven samen met mijn grote liefdes). Dankjewel!

 • Avatar van Juliette
  Reply Juliette 18 januari 2017 at 10:12

  Wauw wat een dag was het gisteren! Lekker dat jullie het met zn tweeen konden doen, voor het steunen maar ook inderdaad wat je zegt, dat twee meer horen.. Zeker met zoveel informatie! Fijn dat je de sleeve kan krijgen! Rustig aan! :D

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 18 januari 2017 at 10:06

  Oeh dat lijkt me een hele spannende dag, fijn dat Paul heel de dag meekon. Inderdaad, met z’n tweeën hoor je meer dan één persoon en het is gewoon fijn om iemand naast je te hebben. Ik vind het een dappere beslissing! Succes x

 • Avatar van Nancy
  Reply Nancy 18 januari 2017 at 09:54

  Spannend! Heel veel succes.

 • Avatar van Ilona
  Reply Ilona 18 januari 2017 at 09:50

  Ik vind het heel spannend voor je! Zet hem op!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 18 januari 2017 at 09:49

  Er gaat echt een wereld voor me open. Heel interessant om te lezen. Ik kende die sleeve niet. Zo goed dat je dit gaat doen! En toevallig heb ik een hele goede vitamine D ontdekt. Daar lees je morgen over :) #eindesluikreclame

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 januari 2017 at 09:52

   Ben zelf ook heel blij met de stap ernaartoe, nu al! Benieuwd naar je vitamine D, is zo’n belangrijke vitamine!

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 18 januari 2017 at 09:40

  Ik wens je veel succes, ik vind het zo knap dat je dit gaat doen, ook dat je dit kan en wil delen. Ik denk dat het alleen maar goed is dat meer mensen weten wat z’on ingreep precies inhoud en wat er allemaal niet bij komt kijken. Het is niet niks zeg, fijn dat je zoveel steun krijgt …zet ‘m op!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 januari 2017 at 09:42

   Dankjewel voor je bemoedigende woorden, doet me goed! Het is inderdaad zeker niet niks en ik merk dat er veel vraag is maar ook onwetendheid. Na overleg met Paul besloten maar over de drempel te stappen en jullie mee te nemen in het echte proces van A tot Z, fijn dat dat gewaardeerd wordt :)

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 18 januari 2017 at 09:36

  Spannend! Fijn dat die dag tsjokvol infomatie zo goed verlopen is. Top dat je er zo open over bent!

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 18 januari 2017 at 08:56

  Wat super interessant om te lezen en heel helder verhaal inderdaad. Goed dat je precies weet waar je aan toe bent. Ben benieuwd wanneer je de oproep krijgt voor de operatie, spannend dat dit relatief kort van te voren is.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 januari 2017 at 09:44

   Ik ben er zelf ook heel erg benieuwd naar wanneer het precies plaats zal vinden. Maar gewoon de gedachte alleen al dat het nog maar 2/3 maandjes zal duren.. Ieeeek!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 18 januari 2017 at 08:47

  Zo een goed artikel met veel informatie!
  Fijn dat je man met je meegegaan was.
  Je helpt hier velen mee….
  Goed van jou dat jij er zo positief over bent.
  Ik had altijd alleen gedacht dat het alleen kon dmv. een maagband.
  Wat gaat de tijd toch snel en wens je veel succes met het wachten op de datum wanneer jij geopereerd kan worden…..

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 januari 2017 at 09:45

   Een maagband wordt eigenlijk niet meer gezet vanwege falende resultaten en complicaties op de langere termijn. De tijd gaat supersnel, nog maar een paar maandjes en dan is de operatie al!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 18 januari 2017 at 08:26

  Wat fijn dat alles zo duidelijk,word uitgelegd. Wat fijn dat het de ooeratie gaat worden die je zelf ook voor ogen had én een operatie die minder bijwerkingen heeft, om het maar zo te worsen. Het is een heel traject wat je in gaat, maar het is wel meer dan duidelijk dat je er helemaal klaar voor bent. Ik hoop dan ook voor jou dat je snel aan de beurt zult zijn, want ook al ben je er helemaal klaar voor, het is toch wel ingrijpend en spannend allemaal. Ik vind het heel knap dat je het doet en hoop dat het heel voorspoedig zal gaan allemaal

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 18 januari 2017 at 06:50

  Wat was het een spannende dag, bomvol belangrijke informatie. Ik kan mezelf goed voorstellen dat daar allerlei emoties bij komen kijken. Super spannend, maar ik ben zo benieuwd! Fijn dat de gesprekken zo goed zijn gegaan en dat je er klaar voor bent. Laat die datum maar snel bekend worden (ook al is het maar kort van tevoren), dan kun je er helemaal goed naar toeleven. Ik vind het een dappere beslissing, want het is toch allemaal erg spannend.

 • Avatar van Patricia
  Reply Patricia 18 januari 2017 at 06:48

  Wat fijn zo’n heldere uitleg! Fijn dat Paul met je mee kon, zo belangrijk. Veel succes de komende tijd!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.