Eten & drinken

Brownie Monchou taart (deze heb je echt zó gemaakt!)

28 februari 2017

brownie monchou taart
Een Pinterest-waardige taart om te serveren op je verjaardag of op die van je kind(eren) en hij zal geheid een succes zijn. Een combinatie van plakkerige brownie, friszoete cheesecake en zomerzoete kersen.. Deze Brownie Monchou taart ziet er niet alleen prachtig uit, maar hij is ook nog redelijk budgetvriendelijk en vooral heeeeeel erg gemakkelijk om te maken. Ik beloof je: hier hoef je geen keukenprinses voor te zijn. Enjoy!

brownie monchou taart
Wat heb je nodig?

– Dr. Oetker Monchoutaartmix
– 200gr pakjes monchou
– HomeMade browniesmix
– AH Basic slagroom 200ml
– HAK Taart & Vlaaifruit kersen
– witte en pure chocoladereep.

brownie monchou taart

Hoe maak je de Brownie Monchou taart?
– knip een bakpapiertje op maat voor de bodem van de springvorm, leg deze erin en sluit de springvorm
– bereid de browniemix, bak de brownie in z’n geheel in de springvorm en laat geheel afkoelen
– bereid enkel de Monchoutaartmix voor de vulling (dus het bodemdeel kan je bewaren voor een ander baksel), verdeel dit in de springvorm over de brownie en laat het minstens 2 uur opstijven in de koelkast
– verdeel de kersen over de taart en maak af met chocoladekrullen
– maak een smeermes nat, haal deze langs de binnenkant van de taartvorm om de zijkanten netjes los te krijgen, haal de springvorm los.. Serveren maar!

brownie monchou taart

Qua tijd dat je effectief bezig bent met het maken van deze Brownie Monchou taart kan je rekenen op nog geen kwartiertje. Het tussendoor wachten tot de brownie compleet afgekoeld is en de Monchou opgestijfd is in de koelkast is het lastigere werk ;) De complete taart kost je ongeveer €8,50 en daar kan je serieus redelijk wat mensen van laten genieten. Het geheel maakt namelijk een compacte en zware taart die ook nog eens machtig is, dus je kan gerust kleinere stukjes dan normaal serveren.

Hoe ik die chocoladekrullen maak? Je legt een reep chocolade met de platte kant naar boven voor je neer, je pakt een groot scherp mes en zet deze haaks bovenaan op de chocoladereep, geef tegendruk met je buik en trek het mes voorzichtig over de chocolade naar je toe. Tadaa!

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Mariska
    Reply Mariska 19 februari 2022 at 14:55

    Ik heb nog niet vaak iets gebakken maar wil deze taart graag maken. Dr oetker monchoutaartmix, ik neem aan dat t de naturel mix betreft? En de slagroom hou ik de hoeveelheid van dit recept aan of ook nog ns extra zoals op de bereidingswijze van de monchoutaartmix vermeld staat?

  • Avatar van Synchroonchick
    Reply Synchroonchick 3 januari 2022 at 11:51

    Ik ga deze taart voor mijn verjaardag maken!!
    Hij lijkt me echt heerlijk!

  • Avatar van Roxanne
    Reply Roxanne 18 maart 2017 at 19:26

    Ok, ik wil dit….nu! ♥

  • Avatar van Stephanie
    Reply Stephanie 8 maart 2017 at 14:28

    Deze ga ik vrijdag maken ^^ Een vraagje, hoe groot moet de springvorm zijn? xxx

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 8 maart 2017 at 16:56

      Ik zou een kleinere, bijvoorbeeld 20cm, pakken om zo een mooie hoogte te krijgen :) Leuk dat je hem gaat maken!

      • Avatar van Stephanie
        Reply Stephanie 10 maart 2017 at 16:30

        Thanx :D ik ben er nu mee bezig. Ik ben benieuwd ^^

        • Avatar van Desirée
          Reply Desirée 10 maart 2017 at 17:10

          Oeh, leuk! Geniet alvast <3

          • Avatar van Stephanie
            Stephanie 12 maart 2017 at 17:16

            Het was een groot succes! Zelfs iemand die niet van monchou hield heeft hem gegeten! Bedankt! Deze ga ik zeker vaker maken. X

          • Avatar van Desirée
            Desirée 13 maart 2017 at 08:06

            Wat enorm tof om te horen! X

  • Avatar van Rowan
    Reply Rowan 4 maart 2017 at 18:37

    Wat een heerlijk en super fotogeniek taartje zeg!

  • Avatar van Ineke
    Reply Ineke 2 maart 2017 at 15:21

    Ik heb deze paar jaar geleden gemaakt en is zo lekker mmmm.. Dringend eens opnieuw maken :D.

  • Avatar van Tina
    Reply Tina 1 maart 2017 at 15:22

    Nog even een vraagje, ik zie op dr Oetkers monchou verpakking ook nog eens 250ml slagroom staan, heb je die ook gebruikt of heb je daar die 200ml voor in de plaats?

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 1 maart 2017 at 15:29

      Ik had inderdaad 200ml gebruikt voor een steviger geheel :)

  • Avatar van Tina
    Reply Tina 1 maart 2017 at 09:45

    Perfecte timing, morgen is mijn verjaardag en ik zocht nog een idee voor een taart!

  • Avatar van Priscilla
    Reply Priscilla 28 februari 2017 at 19:11

    Wat een goed idee! Ik maak meestal bodem van Oreo of Bastognekoeken maar brownie klinkt ook goddelijk. Dit ga ik zeker proberen.

  • Avatar van Sonja
    Reply Sonja 28 februari 2017 at 18:43

    Mjummy… dit moet je eigenlijk niet bekijken als je in een streng dieet zit. Maar wie weet, zaterdag mijn moeder vragen of ze dit maakt! Dan heb ik een ‘vreet’-dag…

  • Avatar van Jamey
    Reply Jamey 28 februari 2017 at 14:06

    bye bye dieet! Ziet er echt heerlijk uit!

  • Avatar van priscilla
    Reply priscilla 28 februari 2017 at 13:50

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ga het onthouden :)

  • Avatar van Loes
    Reply Loes 28 februari 2017 at 12:15

    Dit ziet er goddelijk uit! Jammie!

  • Avatar van Wies | Nature of Happiness
    Reply Wies | Nature of Happiness 28 februari 2017 at 11:48

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Vooral die kersen vind ik altijd echt goddelijk :)

  • Avatar van Juliette
    Reply Juliette 28 februari 2017 at 09:26

    Oh wauw dit ziet er echt heeeerlijk uit zo, zelf op de vroege ochtend….

  • Avatar van Varenka W
    Reply Varenka W 28 februari 2017 at 08:55

    Zalig wat een fijn recept is dit.
    Binnenkort jarig en dan zal ik dit recept zeker eens gaan proberen.

  • Avatar van Jonna@burgertrutjes
    Reply Jonna@burgertrutjes 28 februari 2017 at 08:54

    jammie!!! Wat een heerlijk recept. Niet moeilijk maar oh zo lekker!

  • Avatar van Dionne
    Reply Dionne 28 februari 2017 at 08:28

    Oh jeetje! Hij ziet er echt onwijs lekker uit!

  • Avatar van Malou | Blonde Blossom
    Reply Malou | Blonde Blossom 28 februari 2017 at 08:19

    Wauw zo heerlijk! Ik zou er denk ik geen pak voor gebruiken, maar ‘m zelf maken, dat doen wij thuis regelmatig. Alleen de chocolade doe ik er niet op, dat moet ik maar eens doen! Malou x

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 28 februari 2017 at 07:52

    Mmmmmm deze taart ziet er heerlijk uit!

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.