Persoonlijk

Personal | Gastric Sleeve operatie (groepssessies + operatiedatum)

24 februari 2017

gastric sleeve operatie
Mijn laatste update over de aankomende Gastric Sleeve operatie is nu alweer van een maand geleden en sinds die tijd is er een boel gebeurd. De groepssessies zijn inmiddels begonnen en ook de operatiedatum is bekend. Spannend! In deze update neem ik je weer een stapje dichter met mij mee naar de operatie toe die over niet al te lange tijd plaats zal vinden..

Tussen de Pre-Operatieve Screening van halverwege januari en de eerste groepssessie zat een kleine maand tijd en dat duurde voor mijn gevoel erg lang. In die periode heb ik me vooral heel erg bezig gehouden met inlezen over de operatie, ervaringsverhalen en tips lezen in Facebookgroepen van lotgenoten en zelfs een live Gastric Sleeve operatie bekijken via een filmpje op internet. Reuze interessant om te zien wat er straks allemaal zal gaan gebeuren in mijn lijf. Je moet er wel het type voor zijn en er tegen kunnen maar anders kan ik dit zeker aanraden om te bekijken als voorbereiding.

gastric sleeve operatie

De groepssessies
Inmiddels zijn dus ook de groepssessies begonnen. Ik heb deze zes weken lang iedere maandagavond en zo’n sessie duurt in totaal 3,5 uur. Deze uren zijn opgedeeld in drie blokken van een uur met tussendoor pauze. In elk blok spreek je als groep met afwisselend een bewegingsdeskundige, voedingsdeskundige/diëtist, een arts/chirurg en een psycholoog en leer je over onze valkuilen in het verleden waardoor het overgewicht is gekomen, waar we nu staan, de aankomende operatie en over de periode erna. Er is echt ontzettend veel te leren en hoe verder je in het proces komt hoe duidelijker je merkt dat het hele traject echt niet alleen een lichamelijke verandering (de operatie) is, maar dat het mentale deel nog veel belangrijker zal worden.

Onze groep bestaat uit totaal tien mensen en we variëren in leeftijd van begin 20 tot eind 50. Een leuke en gevarieerde groep met gemotiveerde en energieke mensen! Ik was bang dat ik niet iemand zou zijn die het gemakkelijk zou vinden om van alles te delen en te bespreken in een groep, maar omdat je zo’n begrip hebt voor elkaars situatie ontstaat er al snel een hecht groepsgevoel. Zo hebben we een groepsapp via WhatsApp waarin we elkaar vragen kunnen stellen, op de hoogte houden en motiveren en ik vind het fijn dat dit er is. We zullen elkaar namelijk niet alleen voor de operatie meerdere keren zien, maar ook na de operatie zullen we nog verschillende groepssessies hebben.

De operatiedatum
Ik begin nu de kriebels wel te krijgen hoor, want mijn voorlopige operatiedatum staat op 29 maart. Nog maar 5 weken! Ik kan als het goed is op 21 maart nog even bellen of de datum echt vast staat en hoe laat en door welke chirurg ik geopereerd zal gaan worden. Nou, eind maart zal dus niet alleen het nieuwe seizoen (de lente ♥) starten maar zal het ook de start zijn van Desirée 2.0!

gastric sleeve operatie

Tot aan de operatie
De focus ligt nu echt op de groepssessies en het huiswerk wat we hierin meekrijgen. Zelfreflectie, regelmatig bewegen, netjes m’n extra vitamine D innemen, proberen zo gezond mogelijk te leven, meer tijd voor mijzelf en ontspanning te nemen.. Allemaal dingen die me hopelijk zullen helpen zo gezond mogelijk de operatie in te gaan! Daarnaast ben ik alvast bezig om mijzelf ‘de regels’ voor na de operatie aan te leren. Het wordt dan namelijk afgeraden om tegelijkertijd te eten en te drinken dus ik probeer nu een half uurtje vóór en een half uurtje ná het eten te drinken en ook om alvast naar zes keer per dag eten te gaan. Ook ben ik nog even een keer uit mijzelf afzonderlijk naar een diëtist gegaan voor een 1-op-1 gesprek voor extra informatie, tips en tricks. Ik hoop er zo – voor zover dat kan – over 5 weken echt helemaal klaar voor te zijn!

Ik wil graag eindigen met een bedankje voor alle lieve en positieve reacties die ik heb gekregen. Het zijn er ontzettend veel en het steunt me enorm ♥ Het is niet altijd even makkelijk om hier zo open over te zijn maar alle bemoedigende woorden steunen me er in dat het een goede keuze is geweest mijn verhaal en traject te gaan delen. Mocht je vragen hebben over het hele proces, dan mag je ze gerust stellen zodat ik deze de volgende keer kan beantwoorden :)

Liefs,
Desirée

–> De stap naar een maagverkleining (artikel 1)
–> Welk type operatie en de pre-operatieve screening (artikel 2)

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Fiesta
  Reply Fiesta 14 februari 2019 at 17:02

  Dank je hartelijk,ik hoop het ook ben er klaar voor.

 • Avatar van Fiesta
  Reply Fiesta 13 februari 2019 at 10:32

  Goedendag; Fijn om dit blog gevonden te hebben, en te lezen .Ik ga binnenkort ook voor een sleeve en vind het erg spannend. De groepssessies heb ik al door lopen, maar nog geen datum voor de operatie. Tijdens de onderzoekingen die je moet door lopen kwamen ze achter dat ik slaapapneu heb die eerst behandelt moet worden, dus af wachten nog voor mij. Heel mooi geschreven en ik ben erg benieuwd naar jou ervaring straks. Heel veel succes.
  Gr Fiesta

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 februari 2019 at 13:25

   Wat spannend die periode voordat je een datum te horen krijgt! Ik hoop dat je ondanks je apneu alsnog geopereerd mag worden. Succes!!

 • Avatar van Saskia
  Reply Saskia 17 september 2018 at 00:49

  Hi Desiree,

  Ik zit vol bewondering je blogs te lezen over je ervaringen rondom de gastric sleeve.
  Misschien heb ik er overheen gelezen maar wat zijn de creteria’s waaraan jij moest voldoen om de operatie te krijgen?
  Hoe zwaar was je toen je de operatie in ging?
  Je ziet er geweldig uit nu maar ook voor je operatie !
  en van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 september 2018 at 08:43

   Hi Saskia, dankjewel voor je interesse! Ik was als criteria een veel te hoog BMI, een selectie door een psychologoog, voedingsdeskundige, bewegingsdeskundige en arts en daarnaast moest ik meerdere serieuze afvalpogingen hebben ondergaan, waarvan minimaal 6 maanden onder begeleiding van een professionele diëtist/voedingsdeskundige en daarvan rapporten overhandigen.

   Dankjewel voor je complimenten en felicitatie :)

 • Avatar van Annabel Gerrard
  Reply Annabel Gerrard 17 november 2017 at 09:30

  Hallo, ik ben 45 jaar en zit al geruime tijd te denken aan een sleeve. Weet alleen niet waar ik dat het beste kan laten doen. Tips graag!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 november 2017 at 10:05

   Hi Annabel, dankjewel voor je berichtje. Ik zou hiervoor contact opnemen met je huisarts zodat deze je kan doorverwijzen naar de juiste afdeling/kliniek/ziekenhuis in jouw buurt. Heel veel succes gewenst!

  • Avatar van rene
   Reply rene 31 mei 2018 at 09:11

   IK BEN 28 MEI GEOPEREERD IN EINDHOVEN SUPER ZIEKENHUIS EN GEWELDIG TEAM

 • Avatar van Clourinda
  Reply Clourinda 15 juli 2017 at 21:57

  Hi ik wil eigenlijk weten hoe t nu met je gaat?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 juli 2017 at 08:55

   Wat lief dat je ernaar vraagt! Het gaat goed! Als je iets specifieker wil weten mag je dit gewoon vragen, dan kan ik je vraag meenemen in een volgend artikel hierover :)

 • Avatar van Annelien
  Reply Annelien 3 maart 2017 at 12:46

  Wat fijn dat je steun beleefd aan het programma eromheen! Helaas had mijn operatie, een totaal andere ingreep, dit niet. Ik heb mij best wel alleen gevoeld. Zoals eerder genoemd denk ik wel dat je bij Rijnstaete goed zit! Helaas was ik zelf erg ziek van de narcose en vond ik de periode in het ziekenhuis hierdoor erg heftig. Ga er open in, vertrouw op je eigen gevoel, vraag alles dat je vragen wil en bereid je goed voor op het herstel. Succes met de pittige periode waar je in zit! Liefs, Annelien

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 maart 2017 at 13:52

   Dankjewel voor je bemoedigende woorden!

 • Avatar van Juliette
  Reply Juliette 28 februari 2017 at 09:32

  Wat spannend, nu je een datum hebt is het helemaal echt he :O
  Rustig aan de komende tijd! Hoop dat je niet te veel stress voelt..
  x

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 27 februari 2017 at 13:05

  Ik vind het geweldig dat je hier zo open over bent. Ik wens je ontzettend veel succes! Wat spannend, nu komt het inderdaad wel érg dichtbij!

 • Avatar van Rikie
  Reply Rikie 27 februari 2017 at 11:19

  Heb zelf sinds 4 weken een sleeve ben al 14 kilo kwijt en nergens last van gehad
  Ga er open in laat het over je heen komen
  Veel suxses

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 februari 2017 at 14:54

   Wow, wat een resultaat al! Fijn dat je nergens last van hebt gehad :)

  • Avatar van rene
   Reply rene 31 mei 2018 at 09:15

   IK HEB OOK EEN SLEEVE ONDERGAAN , IN CATRINA ZIEKENHUIS EINDHOVEN 28 MEI 2018 GEWELDIG TEAM GOEDE VERZORGING. CHIRURG DR SW.NIENHIJS GEWELDIGE PERSOON .MET GROTE DANK AAN VERPLEEGING 13 WEST. ALLES GOED GEGAAN ,12 KILO KWIJT MET MODIFAST MIDDELS 3 DAGEN LATER WEER 2 KILO . PIJN IS VERDRAAGZAAM KRIJGT GENOEG MEDICIJNEN MEE. NOGMAALS DANK AAN SUPER TEAM UIT EINDHOVEN CATRINA

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 25 februari 2017 at 18:22

  Ik heb hem 4 jaar geleden gehad. Nu weer 30 kilo erbij. Dus je moet ook na de operatie opletten. Ik was gestopt met roken. Kan niet veel eten. Maar wel te goed de verkeerde dingen. En dat was dus voorheen ook mijn probleem. Dus toch levenslang ondanks sleeve

 • Avatar van Cobra
  Reply Cobra 25 februari 2017 at 11:39

  Hoi hoi . Heel erg spannend. Ikzelf ben 3 weken geleden geopereerd aan een bypass – sleeve . Onderschat de operatie niet en hou rekening met complicaties. Ikzelf lig al 3 weken op bed met zenuwpijn bij de maag . Helaas moet dit uit zichzelf overgaan zegt de chirurg . Dus we wachten af . Maar kan je vertellen dat het bed me nu al de neusgaten uitkomt . Eten en drinken gaat gelukkig wel goed ( idd niet veel meer dan de grote van een ei ) maar alles blijft er netjes in . Nu hopen dat doe zenuwpijn snel weggaat . Dus ik wil hier mee zeggen hou rekening met lang herstel . Ik zelf had hier geen rekening mee gehouden dacht weekje rust en dan weer alles rustig oppakken . Maar 3 weken ( vrees langer ) helemaal niks kunnen dat had ik niet verwacht . Geen huishouden geen eten koken .niks totaal niks kunnen . Hoop dat het met jouw goed gaat . Veel succes . Xxx cobra…….Ps maar wel al 10.5 kilo kwijt in 5 weken dus hey daar doen we het voor

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 25 februari 2017 at 10:56

  Wat spannend! Ik leef met je mee- wat eigenlijk best gek is als je iemand niet persoonlijk kent, maar via blogverhalen. Toch wil ik je meegeven dat je een prachtige, sterke en mooie vrouw bent. Nu al, voor de operatie. Dat je je zó uitgebreid voorbereid, inleest en op onderzoek uitgaat is een indicatie van je toewijding. Je gaat het zeker tot een goed einde brengen, jouw Desiree 2.0, dat kan niet anders. Zet ‘m op de komende weken!

 • Avatar van Eoin
  Reply Eoin 24 februari 2017 at 23:20

  20 maanden geleden ging ik zelf onder het mes voor dezelfde procedure. Je beschrijft precies wat er destijds ook in mij om ging.
  Ik wil je toch waarschuwen. Ookal ben ik het grootste gedeelte van mijn overgewicht kwijt en heb ik mijn fysieke leven terug, ik heb er het grootste deel van de tijd enorme spijt van gehad.
  Vooraf kun je je geen voorstelling van maken hoe weinig je kunt eten.
  Neem van mij aan: doe je warme maaltijd op een schoteltje, neem een kwart boterham per keer en een jezelf aan zes tot acht eetmomenten per dag. Dat geeft je een goed beeld van wat je de eerste maanden na de operatie je eetregime zal zijn

 • Avatar van Deborah
  Reply Deborah 24 februari 2017 at 20:37

  Wow spannend. Mijn operatie datum zal eind april zijn. Dus ben heel benieuwd hoe het jou verder vergaat.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 24 februari 2017 at 20:22

  Fijn dat je de datum weet, het komt steeds dichterbij! spannend!

 • Avatar van Marielle
  Reply Marielle 24 februari 2017 at 19:48

  Super spannend! Fijn dat je een datum weet nu, begint het opeens toch ‘echt’ te worden!

 • Avatar van Monica
  Reply Monica 24 februari 2017 at 18:54

  Ik vind het zo leuk en spannend voor je. Ik blijf je volgen hierin en hoop dat alles je meevalt
  Ik heb in mijn omgeving alleen maar positieve verhalen gehoord dus dat gaat vast ook voor jou zo zijn. X

 • Avatar van Annette
  Reply Annette 24 februari 2017 at 18:08

  Spanned zeg succes nog even de komende weken.

 • Avatar van Loes
  Reply Loes 24 februari 2017 at 16:05

  Super spannend zeg, dat de datum vast staat. Heel veel sterkte en succes gewenst vast!

 • Avatar van Hennie
  Reply Hennie 24 februari 2017 at 14:25

  Heel, héél erg spannend dat je dit doet. Ik snap dat je er onwijs naar uitkijkt.
  Mag ik als ervaringsdeskundige je een tip meegeven? Ik heb dan geen ervaring met de operatie die je moet ondergaan, maar ik heb wel ervaring met veel afvallen (bijna 50 kilo in 2008, waarvan er vorig jaar weer 22 bij zaten maar die heb ik allemaal weer geëlimineerd) en ik weet nog heel goed dat je de metamorfose niet moet onderschatten, zowel geestelijk als lichamelijk. En dat zal best wel voor wat verwarring zorgen. Ik weet nog wel dat ik een soort van mini identiteitscrisis had. Nou ja, opoe spreekt en je lijkt me een hele pientere dame, dus het gaat helemaal goedkomen. Maar wilde het toch even zeggen.

  HEEL VEEL SUCCES! En geniet van alle succesjes op de pad, groot en klein!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 februari 2017 at 14:32

   Dankjewel voor je woorden. Goed om in het achterhoofd te houden! Ik hoop dat mijn hoofd mee zal gaan met hoe mijn lijf er echt uit ziet :)

 • Avatar van Carine
  Reply Carine 24 februari 2017 at 11:19

  Heel veel succes met alles en je positieve ingesteldheid zal je zeker helpen. xx

 • Avatar van Gonny
  Reply Gonny 24 februari 2017 at 10:37

  Hoi Desirée
  …ontzettend spannend allemaal.
  Ik wil je alvast heel veel succes wensen met alles…
  Liefs
  Gonny

 • Avatar van Simi
  Reply Simi 24 februari 2017 at 10:15

  Pluim voor jou en je doorzettingsvermogen en je openheid. Heeel veel Suc6 vast

 • Avatar van Melle
  Reply Melle 24 februari 2017 at 09:37

  Ik vind het echt zo knap dat je dit doet. Echt heel mooi om te lezen hoe je ervoor gaat. Je vastberadenheid vind ik heel inspirerend. Je hebt nu een doel en dat doel ga je halen ook! Het gaat je absoluut lukken <3

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 24 februari 2017 at 09:06

  Wat fijn dat je nu een datum hebt, je bent er zo goed en druk mee bezig dat het fijn is dat je weet wanneer je de volgende stap kunt zetten. Ik heb bewondering voor de manier waarop je je voorbereid, voor de manier waarop hierover schrijft en reken maar dat ik heel hard voor je ga duimen straks.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 februari 2017 at 09:22

   Wat enorm lief dat je zo meeleeft <3

 • Avatar van Sacha
  Reply Sacha 24 februari 2017 at 08:53

  Het begint al op te schieten, zal heel spannend voor je zijn! Heel mooi dat je hier zo open over schrijft. Ik heb zelf sinds 10 jaar een maagbandje, maar dit werkt op dit moment niet meer, waardoor het leeggehaald is. Ik zie dat de kilo’s er weer aan schieten, en ben nu via het NOK aan het kijken of een GB ook iets voor mij is, want ik vind het zo jammer dat ik zo hard gewerkt heb en dadelijk alle kilo’s er weer aan zitten. Vrijdag 3 maart heb ik weer de afspraak met de chirurg, dus ik ben nu heel hard aan het duimen dat dit ook voor mij weggelegd is. Heel veel succes alvast, en knap maar snel op. X

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 februari 2017 at 09:05

   Dankjewel voor je reactie. Wat moet het voor jou ook een spannende tijd zijn, lijkt me erg frustrerend! Ik duim voor je mee dat je door mag voor een bypass of sleeve!

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 24 februari 2017 at 08:32

  Heel veel respect Desiree X

 • Avatar van joyce
  Reply joyce 24 februari 2017 at 08:07

  Respect Desiree en mooi dat je ons meeneemt tijdens dit avontuur. Wat een spannende tijd gaat er voor jou komen X

 • Avatar van Roos
  Reply Roos 24 februari 2017 at 07:43

  Heel veel respect Desiree dat je jouw weg zo persoonlijk Laat zien. Dat vind ik zo sterk en stoer! Deze 5 weken nog aftellen dat lijkt me best pittig en ik wil je heel veel succes wensen. toi toi toi x

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 februari 2017 at 07:43

  Pluim voor jou en alle goede artikelen die jij hierover schrijft op jou blog!
  Je schrijft alles zeer duidelijk op….
  Ook zal je velen hierdoor helpen door het vertrouwen en de juiste informatie.
  De komende weken zijn spannend voor je jou en je gezin maar ook na de opetratie.
  You go girl!
  Het is nu echt aftellen…..

  Succes met de groepssessies etc…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.