Persoonlijk

Personal | Gastric Sleeve operatie (groepssessies + operatiedatum)

24 februari 2017

persoonlijk verhaal 2 - Personal | Gastric Sleeve operatie (groepssessies + operatiedatum)
Mijn laatste update over de aankomende Gastric Sleeve operatie is nu alweer van een maand geleden en sinds die tijd is er een boel gebeurd. De groepssessies zijn inmiddels begonnen en ook de operatiedatum is bekend. Spannend! In deze update neem ik je weer een stapje dichter met mij mee naar de operatie toe die over niet al te lange tijd plaats zal vinden..

Tussen de Pre-Operatieve Screening van halverwege januari en de eerste groepssessie zat een kleine maand tijd en dat duurde voor mijn gevoel erg lang. In die periode heb ik me vooral heel erg bezig gehouden met inlezen over de operatie, ervaringsverhalen en tips lezen in Facebookgroepen van lotgenoten en zelfs een live Gastric Sleeve operatie bekijken via een filmpje op internet. Reuze interessant om te zien wat er straks allemaal zal gaan gebeuren in mijn lijf. Je moet er wel het type voor zijn en er tegen kunnen maar anders kan ik dit zeker aanraden om te bekijken als voorbereiding.

motivatie quote 2 - Personal | Gastric Sleeve operatie (groepssessies + operatiedatum)

De groepssessies
Inmiddels zijn dus ook de groepssessies begonnen. Ik heb deze zes weken lang iedere maandagavond en zo’n sessie duurt in totaal 3,5 uur. Deze uren zijn opgedeeld in drie blokken van een uur met tussendoor pauze. In elk blok spreek je als groep met afwisselend een bewegingsdeskundige, voedingsdeskundige/diëtist, een arts/chirurg en een psycholoog en leer je over onze valkuilen in het verleden waardoor het overgewicht is gekomen, waar we nu staan, de aankomende operatie en over de periode erna. Er is echt ontzettend veel te leren en hoe verder je in het proces komt hoe duidelijker je merkt dat het hele traject echt niet alleen een lichamelijke verandering (de operatie) is, maar dat het mentale deel nog veel belangrijker zal worden.

Onze groep bestaat uit totaal tien mensen en we variëren in leeftijd van begin 20 tot eind 50. Een leuke en gevarieerde groep met gemotiveerde en energieke mensen! Ik was bang dat ik niet iemand zou zijn die het gemakkelijk zou vinden om van alles te delen en te bespreken in een groep, maar omdat je zo’n begrip hebt voor elkaars situatie ontstaat er al snel een hecht groepsgevoel. Zo hebben we een groepsapp via WhatsApp waarin we elkaar vragen kunnen stellen, op de hoogte houden en motiveren en ik vind het fijn dat dit er is. We zullen elkaar namelijk niet alleen voor de operatie meerdere keren zien, maar ook na de operatie zullen we nog verschillende groepssessies hebben.

De operatiedatum
Ik begin nu de kriebels wel te krijgen hoor, want mijn voorlopige operatiedatum staat op 29 maart. Nog maar 5 weken! Ik kan als het goed is op 21 maart nog even bellen of de datum echt vast staat en hoe laat en door welke chirurg ik geopereerd zal gaan worden. Nou, eind maart zal dus niet alleen het nieuwe seizoen (de lente ♥) starten maar zal het ook de start zijn van Desirée 2.0!

motivatie quote - Personal | Gastric Sleeve operatie (groepssessies + operatiedatum)

Tot aan de operatie
De focus ligt nu echt op de groepssessies en het huiswerk wat we hierin meekrijgen. Zelfreflectie, regelmatig bewegen, netjes m’n extra vitamine D innemen, proberen zo gezond mogelijk te leven, meer tijd voor mijzelf en ontspanning te nemen.. Allemaal dingen die me hopelijk zullen helpen zo gezond mogelijk de operatie in te gaan! Daarnaast ben ik alvast bezig om mijzelf ‘de regels’ voor na de operatie aan te leren. Het wordt dan namelijk afgeraden om tegelijkertijd te eten en te drinken dus ik probeer nu een half uurtje vóór en een half uurtje ná het eten te drinken en ook om alvast naar zes keer per dag eten te gaan. Ook ben ik nog even een keer uit mijzelf afzonderlijk naar een diëtist gegaan voor een 1-op-1 gesprek voor extra informatie, tips en tricks. Ik hoop er zo – voor zover dat kan – over 5 weken echt helemaal klaar voor te zijn!

Ik wil graag eindigen met een bedankje voor alle lieve en positieve reacties die ik heb gekregen. Het zijn er ontzettend veel en het steunt me enorm ♥ Het is niet altijd even makkelijk om hier zo open over te zijn maar alle bemoedigende woorden steunen me er in dat het een goede keuze is geweest mijn verhaal en traject te gaan delen. Mocht je vragen hebben over het hele proces, dan mag je ze gerust stellen zodat ik deze de volgende keer kan beantwoorden :)

Liefs,
Desirée

–> De stap naar een maagverkleining (artikel 1)
–> Welk type operatie en de pre-operatieve screening (artikel 2)

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Fiesta
  Reply Fiesta 14 februari 2019 at 17:02

  Dank je hartelijk,ik hoop het ook ben er klaar voor.

 • Avatar van Fiesta
  Reply Fiesta 13 februari 2019 at 10:32

  Goedendag; Fijn om dit blog gevonden te hebben, en te lezen .Ik ga binnenkort ook voor een sleeve en vind het erg spannend. De groepssessies heb ik al door lopen, maar nog geen datum voor de operatie. Tijdens de onderzoekingen die je moet door lopen kwamen ze achter dat ik slaapapneu heb die eerst behandelt moet worden, dus af wachten nog voor mij. Heel mooi geschreven en ik ben erg benieuwd naar jou ervaring straks. Heel veel succes.
  Gr Fiesta

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 februari 2019 at 13:25

   Wat spannend die periode voordat je een datum te horen krijgt! Ik hoop dat je ondanks je apneu alsnog geopereerd mag worden. Succes!!

 • Avatar van Saskia
  Reply Saskia 17 september 2018 at 00:49

  Hi Desiree,

  Ik zit vol bewondering je blogs te lezen over je ervaringen rondom de gastric sleeve.
  Misschien heb ik er overheen gelezen maar wat zijn de creteria’s waaraan jij moest voldoen om de operatie te krijgen?
  Hoe zwaar was je toen je de operatie in ging?
  Je ziet er geweldig uit nu maar ook voor je operatie !
  en van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 september 2018 at 08:43

   Hi Saskia, dankjewel voor je interesse! Ik was als criteria een veel te hoog BMI, een selectie door een psychologoog, voedingsdeskundige, bewegingsdeskundige en arts en daarnaast moest ik meerdere serieuze afvalpogingen hebben ondergaan, waarvan minimaal 6 maanden onder begeleiding van een professionele diëtist/voedingsdeskundige en daarvan rapporten overhandigen.

   Dankjewel voor je complimenten en felicitatie :)

 • Avatar van Annabel Gerrard
  Reply Annabel Gerrard 17 november 2017 at 09:30

  Hallo, ik ben 45 jaar en zit al geruime tijd te denken aan een sleeve. Weet alleen niet waar ik dat het beste kan laten doen. Tips graag!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 november 2017 at 10:05

   Hi Annabel, dankjewel voor je berichtje. Ik zou hiervoor contact opnemen met je huisarts zodat deze je kan doorverwijzen naar de juiste afdeling/kliniek/ziekenhuis in jouw buurt. Heel veel succes gewenst!

  • Avatar van rene
   Reply rene 31 mei 2018 at 09:11

   IK BEN 28 MEI GEOPEREERD IN EINDHOVEN SUPER ZIEKENHUIS EN GEWELDIG TEAM

 • Avatar van Clourinda
  Reply Clourinda 15 juli 2017 at 21:57

  Hi ik wil eigenlijk weten hoe t nu met je gaat?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 juli 2017 at 08:55

   Wat lief dat je ernaar vraagt! Het gaat goed! Als je iets specifieker wil weten mag je dit gewoon vragen, dan kan ik je vraag meenemen in een volgend artikel hierover :)

 • Avatar van Annelien
  Reply Annelien 3 maart 2017 at 12:46

  Wat fijn dat je steun beleefd aan het programma eromheen! Helaas had mijn operatie, een totaal andere ingreep, dit niet. Ik heb mij best wel alleen gevoeld. Zoals eerder genoemd denk ik wel dat je bij Rijnstaete goed zit! Helaas was ik zelf erg ziek van de narcose en vond ik de periode in het ziekenhuis hierdoor erg heftig. Ga er open in, vertrouw op je eigen gevoel, vraag alles dat je vragen wil en bereid je goed voor op het herstel. Succes met de pittige periode waar je in zit! Liefs, Annelien

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 maart 2017 at 13:52

   Dankjewel voor je bemoedigende woorden!

 • Avatar van Juliette
  Reply Juliette 28 februari 2017 at 09:32

  Wat spannend, nu je een datum hebt is het helemaal echt he :O
  Rustig aan de komende tijd! Hoop dat je niet te veel stress voelt..
  x

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 27 februari 2017 at 13:05

  Ik vind het geweldig dat je hier zo open over bent. Ik wens je ontzettend veel succes! Wat spannend, nu komt het inderdaad wel érg dichtbij!

 • Avatar van Rikie
  Reply Rikie 27 februari 2017 at 11:19

  Heb zelf sinds 4 weken een sleeve ben al 14 kilo kwijt en nergens last van gehad
  Ga er open in laat het over je heen komen
  Veel suxses

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 februari 2017 at 14:54

   Wow, wat een resultaat al! Fijn dat je nergens last van hebt gehad :)

  • Avatar van rene
   Reply rene 31 mei 2018 at 09:15

   IK HEB OOK EEN SLEEVE ONDERGAAN , IN CATRINA ZIEKENHUIS EINDHOVEN 28 MEI 2018 GEWELDIG TEAM GOEDE VERZORGING. CHIRURG DR SW.NIENHIJS GEWELDIGE PERSOON .MET GROTE DANK AAN VERPLEEGING 13 WEST. ALLES GOED GEGAAN ,12 KILO KWIJT MET MODIFAST MIDDELS 3 DAGEN LATER WEER 2 KILO . PIJN IS VERDRAAGZAAM KRIJGT GENOEG MEDICIJNEN MEE. NOGMAALS DANK AAN SUPER TEAM UIT EINDHOVEN CATRINA

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 25 februari 2017 at 18:22

  Ik heb hem 4 jaar geleden gehad. Nu weer 30 kilo erbij. Dus je moet ook na de operatie opletten. Ik was gestopt met roken. Kan niet veel eten. Maar wel te goed de verkeerde dingen. En dat was dus voorheen ook mijn probleem. Dus toch levenslang ondanks sleeve

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Persoonlijk
familie
Geldzaken | Even stil staan bij later

Vandaag wil ik een onderwerp aankaarten welke je misschien niet direct verwacht op een feel good blog, maar eentje die...

Close