Mama & Kind Persoonlijk

Mom Talk | Alle ballen in de lucht houden (tag)

6 februari 2017

mom talk
Het is alweer even geleden dat ik een tag (doorgeef-vragenlijst) invulde, maar ik kreeg van Marieke het stokje door om deze tag in te vullen en hij sprak me erg aan. Het is er eentje vol met vragen over het moederschap, de taakverdeling, wat ik qua huishouden echt niet leuk vind en mijn relatie met mijn man, vriendinnen en familie. Een persoonlijk artikel dus waarin ik open en eerlijk antwoord geef op de vragen rondom alle ballen in de lucht houden. Let’s go!

1. Wat is bij jullie thuis de verdeling van taken als het gaat om kinderen en huishouden etc?
Als het op het huishouden aan komt dan doe ik alles. Eerlijk is eerlijk, dat zou ik liever anders zien omdat het in combinatie met het moederschap, ondernemen en sociale momenten echt pittig is om die ballen hoog te houden. Toch ben ik er redelijk trots op dat het me lukt en daarom ben ik ook wel elke dag even in huis bezig zodat ik nooit uren achter elkaar aan de poets hoef.

Als het om de verdeling van de zorg voor Shae gaat dan is dit wel heel erg fijn verdeeld. Paul haalt haar uit bed in de ochtend en maakt haar klaar voor de dag, terwijl ik ontbijt voor ons drietjes klaar maak zodat we samen aan tafel kunnen voor de dag begint. En aan het eind van de dag na het avondeten brengt Paul haar ook weer naar bed toe. Zo kan hij ondanks zijn meer dan fulltime werkschema toch ook doordeweeks het meeste uit de tijd met ons meisje halen.

2. Hoe zorg je dat werk en privé gescheiden blijven?
Voor mij is dit sinds we in dit huis wonen een heel stuk gemakkelijker geworden. We wonen nu niet meer in een appartement waardoor ik nu de gehele tweede verdieping als bedrijfsruimte voor mijzelf heb. Een ruimte die dus echt af te sluiten is, waar Shae niet zomaar kan komen en die ik net als bij ‘een echte baan’ achter me kan laten als ik klaar ben met mijn werk. Doordat ik vanuit huis werk merk ik wel dat sommige mensen uit mijn omgeving hieraan moeten wennen, ook al werk ik al zo’n 15 jaar voor mijzelf vanuit huis ;) Ik ben niet zomaar “de hele dag thuis”, want als Shae naar de opvang is ben ik ècht aan het werk. En nee, ik kan dan niet even een bakkie doen, lange privé-telefoongesprekken voeren of mee naar de stad bijvoorbeeld. Ik ben daar echt een stuk strenger in geworden omdat ik echt zo min mogelijk aan het werk wil zijn als Shae thuis is en ik het dus echt van die uren moet hebben dat ze naar de opvang is.

3. Welke klusjes in het huishouden heb je opgegeven of laat je als eerste vallen?
Ik heb er geen enkele opgegeven, daar ben ik toch wel echt te netjes en/of te perfectionistisch voor. Maar ik heb wel echt een hekel aan strijken en dweilen. Met een huishouden met twee langharige poezen en een kleine kruimelverspreider (lees: Shae) ben ik toch regelmatig in de weer en probeer ik zo alles in een routine mee te nemen.

4. Wanneer was de laatste keer me-time en wat heb je toen gedaan?
Net als Marieke van wie ik de tag door kreeg ben ik ook iemand die echt even tijd voor zichzelf nodig heeft. Ik probeer dit meestal op de donderdag in te plannen. Shae is dan de hele dag naar de opvang en ik zorg dan dat ik die dag een halve dag voor mijzelf overhoud. De rest van de dag ben ik dan thuis aan het werk of naar een afspraak in Amsterdam. In de praktijk komt het er op neer dat ik ongeveer één middag in de twee weken echt voor mijzelf heb en dat zou ik wel iets anders willen hebben, maar het is helaas even niet anders.

5. Heb je wel eens een date night en wat doen jullie dan?
Jazeker! We vinden het heel erg belangrijk om ook echt tijd met z’n tweetjes door te brengen. We proberen elke maand een date night te hebben; Shae uit logeren en dan met z’n tweetjes uitgebreid uit eten, naar de film, drankjes doen, lekker de tijd nemen voor en met elkaar.. Heerlijk! Zo hadden we afgelopen zaterdag nog een date night. We zijn naar Assassin’s Creed gegaan in de bioscoop, hebben erna lekker lang getafeld bij ons favoriete Sushi & Grill restaurant en daarna thuis in bed ook nog een film gekeken. De volgende ochtend lekker uitgeslapen en toen ons meisje weer opgehaald die bij haar nichtje was logeren ^^

6. Hoe vaak zie je je vriend(inn)en en wat doen jullie dan?
Laat ik het erop houden dat ik zou willen dat ik mijn vriendinnen echt een stuk vaker zou willen zien, maar in de praktijk lukt dit helaas niet zo vaak. Wegens afstand, werkschema’s en verplichtingen lopen de agenda’s vaak langs elkaar heen. Iets wat me wel eens verdrietig maakt maar ik ook heb moeten accepteren. Als we elkaar zien voelt het gelukkig nooit alsof het lang geleden is en gaan we – afhankelijk van welke vriendin het is – lekker samen koken, uit eten, drankjes en dansjes doen of lekker burgerlijk ‘dubbeldaten’ met de partners en de kids naar een dierentuin of iets dergelijks.

7. Heb je veel contact met je familie?
Ik heb telefonisch, via Facebook en via WhatsApp redelijk veel contact met mijn (schoon)familie en we zien elkaar daarnaast ook regelmatig. Iets wat ik heel belangrijk vind en ik ben vooral heel erg blij dat we iedereen toch zo’n beetje binnen hooguit drie kwartier rijden hebben wonen.

8. Waaraan kan je als eerste zien dat er eigenlijk veel meer uren in een dag moeten zitten? Oftewel hoe zien jouw prioriteiten er uit?
Ehh, aan de hoeveelheid me-time? Of eigenlijk het tekort eraan ;) Ik krijg het huishouden, mijn werk en de zorg voor Shae met wat passen en meten elke dag toch naar tevredenheid voor elkaar. Maar als ik kijk naar de tijd voor mijzelf en voor vriendinnen dan zou ik graag wat meer uurtjes per dag willen hebben. Of liever, een paar extra dagen per week :P

9. Doe jij je soms wel eens beter voor dan in werkelijkheid?
Nee, eigenlijk nooit. Ik ben graag gewoon helemaal mijzelf en hou er niet van als mensen twee gezichten hebben. Dat wil trouwens niet zeggen dat ik een open boek voor iedereen ben hoor, ik ben buiten de deur en bij nieuwe mensen toch wel iemand die eerst even de kat uit de boom kijkt. Maar een reactie of mening is altijd eerlijk en oprecht!

10. Welke tips heb je voor andere moeders?
Dat we het onszelf niet zo moeilijk zouden moeten maken en wat vaker de boel de boel zouden moeten laten. Ja, eigenlijk zou ik dit ook wat strenger tegen mijzelf moeten zeggen maar dat vind de perfectionist in mij best moeilijk.. Maar probeer vooral te zorgen dat je voldoende rust krijgt. Om je op te laden voor de nieuwe dag om er weer vol voor jezelf en je gezin te kunnen zijn.

11. Wat vraag jij je wel eens af hoe andere moeders dat aanpakken?
Ik vergelijk mijzelf eigenlijk nooit met andere moeders dus vind dat heel erg lastig om te antwoorden. Ik vraag het me alleen oprecht af bij mensen met drie of vier kinderen die dan ook nog beiden werken. Hoe krijg je dat voor elkaar met het klaarmaken in de ochtend, sport-, muziek- en speelafspraakjes, rondom bedtijd en dergelijke. Petje af hoor!

Ik hoop dat je het leuk vond om weer eens een tag op de site te zien en zo mij misschien nog iets beter te leren kennen. Mocht je trouwens nog aanvullende vragen hebben, stel ze gerust :)

Heb jij er moeite mee alle ballen in de lucht te houden? Wat is jouw persoonlijke tip als hulpje hiervoor?

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 7 februari 2017 at 09:41

  Wat een leuke tag en wat leuk om te lezen. Vind het knap dat je het allemaal zo goed voor elkaar krijgt, maar het gekke is dat ik het ook bij je vind passen zo. Leuk artikel :-)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 februari 2017 at 05:28

  Zulke leuke antwoorden van deze fijne tag!
  Goed dat jij de deur kan dichtdoen achter je van de werkamer omdat die boven is.
  Fijn dat je man jullie dochter dagelijks uit bed haalt en naar bed brengt.

  Xoxo

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 6 februari 2017 at 22:20

  Leuk om te lezen. Leuke tag! Veel antwoorden herken ik bij mijzelf. Gedurende jaren heb ik geleerd om de controle los te laten op het huishouden… heerlijk! Doe geen reet meer ? Nee grapje ik doe heus nog wat, maar zo min mogelijk eigenlijk. De man doet hier ook het een en ander in het huishouden en mijn moeder komt 1x in de week schoonmaken.

 • Avatar van Patricia
  Reply Patricia 6 februari 2017 at 20:34

  Knap hoor ?? Mij lukt het niet. Ik werk 3 dagen,mijn man 4. We hebben een dochter van 16 maanden. Ik heb diabetes type 1 wat vaak ook een 24uurs baan is. Het huis is minder schoon en opgeruimd dan ik zou willen. Daarom overwegen we nu hulp in de huishouding.

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 6 februari 2017 at 20:03

  Leuk zo’n persoonlijk artikel tussendoor, vind ik leuk om te lezen. Erg knap dat je zoveel alleen doet hoor!

 • Avatar van manon
  Reply manon 6 februari 2017 at 16:23

  Ik ben geen moeder, maar vind dit allemaal erg knap van je

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 6 februari 2017 at 15:12

  Ah leuk je hebt ‘m ingevuld, heel erg leuk (en interessant!) om je antwoorden te lezen!

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 6 februari 2017 at 14:56

  Dat perfecte heb ik los gelaten. Mijn ramen hoef ik echt niet elke week te zemen, want ik word daar niet gelukkig van. Als het maar gewoon schoon is, maar net als de vloer dweilen: Doe ik ook niet. Die kleine kinderhandjes maken het toch na 3 seconden (say what, ik bedoel 1 seconde) weer vuil. Ik doe ook elke dag een beetje, maar in het weekend vaak wel wat meer. Mijn man doet altijd de badkamer schoonmaken elke week, heel fijn!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 februari 2017 at 15:08

   Precies, dat loslaten heb ik ook steeds beter onder controle. Was wel een proces hoor, maar zoal je zegt: het is ZO snel al weer vies elke keer. Wat heerlijk zo’n man die de badkamer onder handen neemt!

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 6 februari 2017 at 14:26

  Ik heb geen kinderen, maar vond dit wel erg leuk om te lezen! Knap dat je alles zo goed voor elkaar krijgt! Ik sukkel soms al zónder kinderen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 februari 2017 at 14:34

   Haha! Herkenbaar hoor. Toen Shae kwam heb ik ook heel lang gedacht “wáár was ik hiervoor dan zo druk mee?” LOL ^^

 • Avatar van Asterienne
  Reply Asterienne 6 februari 2017 at 14:18

  Shae is such a lovely name for a girl!

 • Avatar van Joyce van de Pas
  Reply Joyce van de Pas 6 februari 2017 at 13:36

  Leuk om te lezen Desirée!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 februari 2017 at 14:16

   Dankjewel, leuk om te horen!

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 6 februari 2017 at 10:58

  Leuk om te lezen en vind het zo knap om te zien hoe je de ballen allemaal hoog houdt zoals je het zelf ook noemt. Ik ben heel benieuwd hoe dit er straks bij ons aan toe gaat. Beide drukke baan (en vooral ook beide ambitieus), manlief 40u/per week van huis – zelf thuis werkend, baby die 2 dagen naar de opvang gaat straks, sociaal leven, willen blijven sporten… Ik probeer me er al een voorstelling van te maken maar het is toch aankijken hoe het straks allemaal uitpakt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 februari 2017 at 11:20

   Dat ambitieus herken ik heel erg en dat gecombineerd met redelijk perfectionistisch zijn maakt het echt niet altijd even makkelijk. Maar geef jezelf de tijd om te wennen aan alle nieuwe rollen in huis als de kleine man er is. Het komt vast goed, jou kennende :)

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 6 februari 2017 at 10:04

  Wat leuk te lezen….knap dat je dit allemaal zo strak geplant krijgt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 februari 2017 at 14:17

   Het gaat niet altijd even soepel hoor ;) Maar wel tof om te horen dat je het leuk vond om te lezen!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.