Beauty

Smashbox Studio Skin foundation

13 februari 2017

smashbox studio skin foundation
Een foundation die belooft om 15 uur te blijven zitten, te hydrateren, een goede dekking heeft, zweet-, vochtigheid- en sportproof te zijn, niet af te geven en een semi matte finish te geven klinkt als een perfecte foundation. Ik liet begin december deze foundation al even voorbijkomen maar wilde hem uitgebreid testen voor ik er een review over zou schrijven. Na twee maanden testen is het zover: mijn ervaring met de Smashbox Studio Skin foundation!

smashbox studio skin foundation
De Smashbox Studio Skin 15 hour wear hydrating foundation (oil free) is verkrijgbaar in 22 verschillende kleuren waarvan ik de lichtste kleur heb. De kleur 0.5 Porcelain is een heel erg lichte kleur met een redelijk neutrale ondertoon en gelukkig precies goed voor mijn huidskleur in de winter. Voor de zomer zou een tintje donkerder meer geschikt zijn.

De foundation komt in een handige en hygiënische glazen pompflacon met een inhoud van 30ml en belooft dus heel wat. Met een foundation ben ik altijd op zoek naar een redelijk goede dekking maar dat het resultaat toch natuurlijk blijft ogen. Daarnaast heb ik een drogere en gevoeligere huid en wil ik niet dat droge plekjes geaccentueerd worden of mijn huid ervan gaat jeuken. En als we toch bezig zijn zou het fijn zijn als hij de hele dag op z’n plek blijft. En ik kan eigenlijk alle punten hiervan afstrepen met deze foundation ♥

smashbox studio skin foundation smashbox studio skin foundation

De Smashbox Studio Skin foundation heeft een wat dunnere textuur waardoor ik even bang was dat hij niet voldoende dekking zou geven, maar hij dekt verrassend goed èn is daarnaast ook nog op te bouwen waardoor je een volledige dekking kan krijgen. Ik heb verschillende technieken uitgeprobeerd maar vind deze foundation het fijnst als ik hem met mijn vingers aanbreng. Door de warmte van mijn vingers versmelt hij echt met de huid waardoor hij niet als een masker aanvoelt. Een concealer is praktisch overbodig geworden en afpoederen eigenlijk ook, maar dit laatste doe ik alsnog om de foundation te setten.

smashbox studio skin foundation smashbox studio skin foundation

Mocht je een heel erg droge huid hebben dan zou ik zorgen voor een goede moisturizer en/of een hydraterende primer want ècht droge plekjes vallen toch wel net iets meer op na het aanbrengen. Maar gewoon droge plekjes, rimpeltjes en lijntjes worden zeker niet geaccentueerd maar lijken eerder wat vervaagd zoals je op de close-up foto van het uiteindelijke resultaat na de volledige make-up goed kan zien. De toegevoegde ingrediënten zoals vitamine E, hyaluronzuur en glycerine zijn zeker een flink pluspunt voor de huid!

En dan de houdbaarheid. Blijft deze foundation de hele dag op z’n plek? Daar kan ik een volmondig JA op zeggen. Zelfs op hele lange en drukke dagen waarin ik van hot naar her ga en tot in de avond bezig ben en de zweetdruppeltjes regelmatig op m’n voorhoofd hebben gestaan. Zelfs nadat ik tig keer aan m’n gezicht heb gezeten gedurende de dag. En zelfs na een regenbuitje. Telkens weer ben ik verbaasd als ik in de avond naar m’n make-up kijk, want het oogt nog fris zonder vervaagde delen of trekkerig gevoel.

De Smashbox Studio Skin foundation is wat mij betreft dus zeker een aanrader voor mensen met een normale tot droge huid. De foundation is verkrijgbaar bij Parfumerie Douglas voor €39,50.

Wat is jouw favoriete foundation?

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat producten die ik van een merk/bedrijf heb ontvangen en een affiliate link.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Laura
    Reply Laura 9 juli 2017 at 14:21

    Ik heb deze foundation nu ongeveer 6 maand and I looove it?
    blijft inderdaad zitten als n huis, lijkt natuurlijk maar dekt ook goed.
    Zeker mn favoriet?

  • Avatar van Nicole
    Reply Nicole 25 februari 2017 at 23:19

    Deze foundation staat al zo enorm lang op mijn wishlist! Hij ziet er ook echt zo goed uit op je huid. Ik ben blij dat de lichtste kleur wel echt licht is! Ik ga hem zeer binnenkort ook eens kopen en testen.

  • Avatar van Loes | Gewoon iets met Loes
    Reply Loes | Gewoon iets met Loes 15 februari 2017 at 14:52

    Wauw! Die ziet er mooi uit! Ik heb nog niet echt mijn favoriete foundation gevonden, en probeer dus steeds wat anders. Ik ben hier wel super benieuwd naar.

  • Avatar van Juliette
    Reply Juliette 15 februari 2017 at 12:07

    Hij ziet er echt heel erg goed uit! Ben wel altijd een beetje bang met mijn droge voorhoofd in de winter ;-)

  • Avatar van Josine
    Reply Josine 14 februari 2017 at 23:45

    Ik ben helemaal weg van Smashbox dus ik geloof meteen dat dit een mooi product is [wil ik ook, hihi!!] liefs Josine

  • Avatar van Inge
    Reply Inge 14 februari 2017 at 21:29

    Heel mooi! Ik heb die van MUD omdat ik het perfecte kleuradvies bijkreeg….

  • Avatar van Mieke | mieksmind
    Reply Mieke | mieksmind 14 februari 2017 at 20:49

    ziet er super uit! die ga ik onthouden .. thanks!

  • Avatar van Wendy
    Reply Wendy 14 februari 2017 at 07:17

    Sinds kort ook mijn favoriet! Na lang zoeken een perfecte foundation gevonden die fijn aanvoelt en eindelijk de perfecte kleur gevonden (2.1). Ik gebruik als primer de Photo Finish, echt super!

  • Avatar van Sonja
    Reply Sonja 13 februari 2017 at 21:47

    Het ziet er geweldig uit. Alleen ben ik weer bang dat het voor mijn rijpe huid teleurstellend zou zijn. Zijn er ook monstertjes te krijgen? #dtv

    • Avatar van Brenda Andriese
      Reply Brenda Andriese 14 februari 2017 at 22:07

      Hoi Sonja,
      Ik ben 48 jaar en heb deze foundation ook. Ik heb zelf een droge huid en vind het een twijfelgevalletje. Aan de ene kant ziet het er bij mij wel mooi uit, maar het voelt niet heel comfortabel. Ik overweeg nu de primer oil van Smashbox aan te schaffen en verwacht dan wel een goede match te hebben. Het is qua dekking en kleur voor mij echt wel een wondertje.

  • Avatar van Mariska
    Reply Mariska 13 februari 2017 at 19:24

    Hij ziet er wel heel erg fijn uit en bij heel veel foundations heb ik helaas de schilfertjes op mijn huid :( zo vervelend altijd.

  • Avatar van Manon
    Reply Manon 13 februari 2017 at 16:39

    Wow ik vind de foundation echt perfect bij je huid passen!

  • Avatar van Monica
    Reply Monica 13 februari 2017 at 14:23

    De kleur is echt perfect voor jou. Vind het altijd zo een drama om goede foundation te vinden voor mijn vette huid.

  • Avatar van Britt
    Reply Britt 13 februari 2017 at 13:19

    Wel een mooi effect zeg, ik heb helaas wel een hele droge huid dus dan is het niet helemaal verstandig, maar inderdaad is er met een goeie primer een hoop te verhelpen!

  • Avatar van Annika
    Reply Annika 13 februari 2017 at 12:37

    Hij staat je erg mooi! Ik zou hem best willen proberen, maar ik vind hem behoorlijk aan de prijs.

  • Avatar van Saskia
    Reply Saskia 13 februari 2017 at 12:30

    Wat een geld weer zeg.
    Des ondanks wel erg nieuwsgierig geworden.

  • Avatar van Iris
    Reply Iris 13 februari 2017 at 12:25

    Toevallig ben ik net op YouTube iets over deze foundation aan het kijken en nu zie ik je review. Ga hem asap kopen! Dankjewel voor je mooie review. Liefs

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 13 februari 2017 at 12:39

      Toeval bestaat niet ;) Thanks voor je reactie!

  • Avatar van Lindsey Beljaars
    Reply Lindsey Beljaars 13 februari 2017 at 11:53

    Klinkt echt als een hele fijne foundation! Deze houd ik absoluut in mijn achterhoofd!

  • Avatar van Samantha
    Reply Samantha 13 februari 2017 at 10:47

    De foundation ziet er mooi uit op je huid! Als ik weer een keer een nieuwe foundation wil proberen, dan hou ik deze zeker in mijn achterhoofd. :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.