Beauty

Skincare | Mijn ervaring met de Clinique Fresh Pressed producten

17 maart 2017

clinique fresh pressed
Een tijdje geleden werd ik uitgedaagd voor de #7daychallenge met de nieuwe Clinique Fresh Pressed producten om er mijn eerlijke mening over te geven. Deze cleanser en booster die beide pure vitamine C bevatten beloven om je huid in slechts één week tijd al een flinke oppepper te geven. Ik had al even geen Vitamine C producten voor mijn huid gebruikt en ben er gelijk mee gestart aangezien ik te nieuwsgierig was en het zo goed kon gaan testen. Lees verder voor meer informatie over de producten en mijn ervaring na een week gebruik!

clinique fresh pressed clinique fresh pressed
Clinique Fresh Pressed Renewing Powder Cleanser

Dit is een reiniger in poedervorm die in combinatie met water geactiveerd wordt en de huid reinigt, verheldert, opfrist, zachter en egaler maakt. Vitamine C is erg lastig om stabiel in producten te krijgen zodat je van het eerste tot het laatste gebruik van je product van de vele voordelen ervan kan genieten. Daarom ben ik erg blij dat beide producten Vitamine C in poedervorm bevatten zodat je er het maximale uit kan halen.

Naast vitamine C zit er ook kaoline klei in wat zuiverende eigenschappen heeft en de huid zachtjes exfolieert en salicylzuur wat wederom werkt als een exfoliant maar ook overtollige olie helpt te verwijderen en de huid egaler en steviger maakt.

Je giet heel eenvoudig het poeder van één zakje in je hand, vermengt het met water tot het gaat schuimen, masseert dit met zachte ronddraaiende bewegingen in op de gezichtshuid, hals en je decolleté, wacht een minuutje zodat de vitamine C zijn werk kan doen en vervolgens spoel je het af.

clinique fresh pressed clinique fresh pressed clinique fresh pressed

Clinique Fresh Pressed Daily Booster
Dit product wordt geleverd in vier losse flaconnetjes waarin onder het oranje bolletje een poederlaagje met Vitamine C zit die je voor het eerste gebruik zachtjes moet breken door op het bolletje te drukken. Na flink schudden mengt het zo met de vloeistof en kan je een week vooruit met de inhoud door in de ochtend en avond twee druppeltjes door je dag- en nachtcrème te mengen.

Naast een hoge dosering vitamine C zit er verder onder andere molasses, verschillende vruchtenextracten, salicylzuur, sucrose, betaïne, algenextract en cafeïne in. De combinatie maakt een mooi anti-aging product met antioxidanten die ook nog eens pigmentvlekjes aan zal pakken, de huid beschermt, kalmeert en verzorgt.

Je moet na de eerste handelingen het flaconnetje voor elk gebruik goed schudden en daarna krijg je door op het oranje bolletje op de onderkant te drukken gemakkelijk druppels uit de flacon. Deze vermengen zich goed met de dag- en nachtcrème en het laat zich zo gemakkelijk over het gezicht, hals en decolleté verspreiden.

clinique fresh pressed

Mijn ervaring na de Clinique Fresh Pressed #7daychallenge
Ik vind de reiniger echt heel erg gemakkelijk en prettig in gebruik en merk na het droogdeppen van mijn huid dat zacht aanvoelde en mijn huid niet droog of trekkerig achter liet. De druppeltjes van de booster vermengen heel makkelijk met een andere crème en het geheel smeerde lekker vlot uit en trok snel in. Ik vind het met mijn drogere en gevoeligere huid toch altijd spannend om een nieuw skincareproduct te gaan gebruiken, maar dat bleek dus nergens voor nodig bij deze producten. Direct na de eerste dag gebruik merkte ik al dat mijn huid zachter leek en na een week merkte ik duidelijk dat mijn huid rustiger was, zachter en gladder aanvoelde en vooral frisser en egaler oogde. Op de foto hierboven draag ik echt amper gezichtsmake-up zoals foundation of concealer en dat is voor mijn doen uitzonderlijk op foto’s!

De Clinique Fresh Pressed Renewing Powder Cleanser is verkrijgbaar voor €30,00 per 28 zakjes. De Clinique Fresh Pressed Daily Booster komt in 4 flaconnetjes voor een week wat verkrijgbaar is voor €80,00.

Als je beide producten aanschaft ben je best een flink bedrag kwijt, maar toch zou ik het er voor over hebben. Ik zou dan 7 zakjes en één flaconnetje in een kuurvorm van een week gebruiken als ik merk dat mijn huid het echt kan gebruiken; net na de winter, na een stressvolle periode, na de zomervakantie, of bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid zoals een bruiloft. Zo kan je van het totaalpakketje in totaal 4 keer een weekkuur doen wat je per kuur €27,50 kost. Smart thinking! ;)

* Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Judy
  Reply Judy 22 oktober 2017 at 09:30

  Ik heb een kuurtje van 1 week gedaan en de pigmentvlekjes zijn een stuk lichter geworden. Daarna nog 1 week gedaan maar dat leverde geen extra resultaat op.

 • Avatar van Manouk
  Reply Manouk 21 maart 2017 at 17:58

  Een weekkuur kost bij de ici paris €25,19, is het dan niet handiger om die 4 keer aan te schaffen? ;)

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 18 maart 2017 at 15:58

  Wat ziet je huid er toch mooi uit zeg! Het lijkt me een fijn product, ook erg innovatief. Wel een behoorlijk prijskaartje!

 • Avatar van Monica
  Reply Monica 17 maart 2017 at 20:52

  Het lijken mij erg fijne producten en wat heb je toch een prachtige huid. Jaloers ben ik ?

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 17 maart 2017 at 19:49

  Clinique heeft altijd mooie producten! Ik las hiervan het persbericht en mijn nieuwsgierigheid was al gewekt. Fijne review!

 • Avatar van yvonne
  Reply yvonne 17 maart 2017 at 11:29

  Dit klinkt goed en de verpakkingen spreken mij ook erg aan.

 • Avatar van Loes
  Reply Loes 17 maart 2017 at 11:15

  Mooie producten! Wat grappig die cleanser in poedervorm, had dat nog nooit gezien.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 17 maart 2017 at 10:19

  Ah dat klinkt heel erg goed!!

 • Avatar van Natascha
  Reply Natascha 17 maart 2017 at 09:24

  Ik had de producten al gespot en fijn om te lezen dat jij zo enthousiast bent! Het leek mij namelijk ook wel wat! En inderdaad, zoals iemand hierboven ook al zei, wat zie je er goed uit meid!

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 17 maart 2017 at 09:16

  Wat zie je er goed uit op de foto’s zeg! ik vind dat langere haar ook zo leuk staan.
  Het lijken mij fijne producten van Clinique.
  Ik heb alleen maar goede ervaringen met hun producten.
  Mede door de mooie oranje verpakking krijg ik meteen zin om dit eens te gaan uit proberen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 maart 2017 at 09:19

   Ahww, dankjewel! Zo lief van je ^^

 • Avatar van jonna@burgertrutjes
  Reply jonna@burgertrutjes 17 maart 2017 at 07:23

  Het lijken mij erg fijne producten van Clinique. Zelf ben ik fan van de foundations van Clinique. Op dit moment gebruik ik argan olie als gezichtsverzorging. Ook erg blij mee!

 • Avatar van Patricia
  Reply Patricia 17 maart 2017 at 07:22

  Klinkt fijn zo’n boost voor je huid. Door de sinaasappels op foto nu wel zin in verse jus d’orange, haha. Gelukkig heb ik ze in huis.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 maart 2017 at 07:29

   Haha, nou: persen maar en proost!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 17 maart 2017 at 07:17

  Dat ziet er goed uit!
  Mijn huid van het gezicht kan zeker een goede boost gebruiken na de erg koude winter.
  Goed ter voorbereiding voor de lente….
  Leuke hoodie heb je aan.
  Waar had je die geshopt?

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 maart 2017 at 07:18

   Dankjewel! Die kocht ik bij H&M in de plussize collectie :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.