Mama & Kind Reizen & vrije tijd

Family Travel | Martinhal Family Resort Cascais (Lissabon, Portugal)

23 maart 2017

martinhal family resort cascais
Ondertussen hebben we ons reisje naar Portugal alweer een beetje kunnen laten bezinken en is het tijd om er naast de Instagramfoto’s ook wat meer over te vertellen. Ik vertel je alles over Martinhal Family Resort Cascais, wat we hier zoal gedaan hebben en hoe het ons is bevallen. We begonnen ons tripje naar Lissabon, Portugal, met een uur vertraging op het vliegveld en flink wat turbulentie maar eenmaal gearriveerd kwamen we al snel in de relaxmodus..

martinhal family resort cascais
Het was voor Shae de eerste keer dat ze ging vliegen en wij vonden dit toch best even spannend. Je bent namelijk toch zo’n drie uur in de lucht en onze grootste angst was dat ze drie uur lang helemaal los zou gaan. Als je van het ergste uit gaat kan het alleen maar meevallen toch? ;) Gelukkig verliep alles helemaal soepeltjes en gedroeg ze zich heel netjes en pas bij het uitstappen had ze in de gaten dat we in een vliegtuig hadden gezeten. Huh?! Kwam vast doordat we door een slurf het vliegtuig in zijn gegaan, maar hoe ze van die turbulentie niets heeft gemerkt is ons nog steeds een raadsel.

Bij aankomst viel een alleraardigste man met mijn naam op een bordje duidelijk op en zo werden we naar de taxi gebracht en naar onze eerste locatie vervoerd. Shae was al snel naar dromenland en zo konden wij een praatje maken met de chauffeur over deze mooie regio en het resort. Na een klein half uurtje kwamen we aan op onze locatie. Het leek wel een sprookje zoals alles eruit zag en hoe mooi het in de avond verlicht was..

martinhal family resort cascais

We waren namelijk aangekomen bij het Martinhal Family Resort Cascais. Cascais is een plaats en gemeente in het district Lissabon, dus een fijne mogelijkheid tot uitstapjes in de omgeving en om te genieten van de zee. Allereerst is de ligging echt prachtig. Je wandelt zo naar prachtige uitkijkjes over het water, bent met het shuttlebusje vanuit het resort voor €3,00 heen en terug naar het centrum van Cascais om te kunnen winkelen, struinen en ijsjes te kunnen eten bij Santini of als je fan bent kan je golfen bij de prachtig aangelegde golfbaan pal naast het resort. Ook Lissabon zelf is bereikbaar op zo’n 30km afstand langs een prachtige weg langs de Atlantische Oceaan en rivier de Taag.

martinhal family resort cascais

Als je op zoek bent naar de perfecte plek om vakantie te vieren als gezin met kinderen, dan ben je bij Martinhal aan het juiste adres. Alles voelt en ziet er gigantisch luxe uit en toch zijn kinderen welkom. Welkom is nog een understatement met alle ruime en uitdagende speelzones en de kidsclub ìnclusief geschoolde leidsters, speciale kindermenu’s in de restaurants van baby’s tot aan tieners, een welkomstpakketje met badjas, slippers en zonnehoedje op maat, een rugzakje en een lief knuffeltje.. Shae heeft zich hier enorm vermaakt en wij als ouders kwamen daardoor al heel snel helemaal in zenmodus.

Het resort is erg mooi aangelegd, er zijn meerdere restaurantjes, een sportzaaltje en een prachtige spa met binnen- en buitenzwembad, er worden veel activiteiten georganiseerd voor het hele gezin, alle medewerkers zijn lief voor kindjes en staan de hele dag paraat om je te helpen met je vragen en tips te geven omtrent de omgeving. De kamers zijn allemaal zo’n 40 tot 60 vierkante meter, hebben een kingsize bed, groot balkon/terras en gigantische badkamer met bad en inloopdouche, er zijn ook kamers met naast het kingsizebed een stijlvolle slaapbank of een prachtig design stapelbed die je uit de muur kan klappen, mogelijkheden tot het koppelen van twee kamers en zelfs villa’s met twee verdiepingen om met een bevriend stel, familieleden of oudere kinderen te kunnen betrekken..

martinhal family resort cascais

Wij hebben in ieder geval enorm genoten van onze dagen in het prachtige Martinhal Family Resort Cascais, de heerlijke rust die we er al snel vonden, de vriendelijke medewerkers en hun behulpzaamheid, Shae te zien genieten van de speelmogelijkheden, heerlijke ontbijtjes met perfecte scrambled eggs en cappuccino’s, het prachtige Cascais, een allerlekkerst eerste ijsje van het jaar bij Gelados Santini (pistachio, yumm!) en het fijne zonnetje ♥ Klik hier voor meer informatie over dit resort.

Binnenkort het tweede artikel over onze heerlijke gezinsvakantie naar Lissabon!

Liefs,
Desirée

* Een deel van deze reis werd aangeboden door Martinhal Family Resorts.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 28 maart 2017 at 16:29

  Wat ziet het er prachtig uit. Wat fijn dat er zoveel voor Shae te doen was, snap dat dat voor jullie ook heel ontspannend was. Ik ben benieuwd naar deel twee.

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 24 maart 2017 at 18:31

  Het is dat ik moet vliegen… maar anders vertrok ik in mei! Wat een mooie plek!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 maart 2017 at 07:04

  Leuk en zo mooi ;-)

 • Avatar van marleen@burgertrutjes
  Reply marleen@burgertrutjes 23 maart 2017 at 16:28

  Oh dit ziet er top uit! Mijn vriend en ik zijn meer van de AirBnb’s als we op stedentrip gaan dus we hebben vorige keer echt in hartje centrum van Lissabon gelogeerd, maar dit vind ik ook wel een fijne (rustige) optie ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 maart 2017 at 16:42

   Ha! Dan ga je het artikel met deel 2 vast leuk vinden, met ons appartement midden in het centrum ^^

 • Avatar van Monica
  Reply Monica 23 maart 2017 at 14:33

  Het ziet er echt super mooi uit. Iets om te onthouden ?

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 23 maart 2017 at 12:25

  Dat ziet er echt ontzettend gezellig uit allemaal!

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 23 maart 2017 at 12:08

  Ziet er prachtig uit, zeg! Leuk dat jullie het zo naar jullie zin gehad hebben. Grappig dat Shae niets van de turbulentie gemerkt heeft!

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 23 maart 2017 at 11:19

  Cascais is een prachtige stad. Waarschijnlijk zullen we eind dit jaar nog eens naar Lissabon gaan. Vind het een zalige stad

 • Avatar van Leslie Verhasselt
  Reply Leslie Verhasselt 23 maart 2017 at 08:54

  Hey Desirée,

  Wij gaan in juni naar Lissabon, ik wil mijn man de stad laten ontdekken want ben zelf al geweest. Daarnaast doen we ook Sintra. Vind je dat we een daguitstap naar Cascais zeker niet mogen missen in onze planning? We hebben namelijk 4 dagen en soms denk ik Cascais te laten vallen zodat we zeker al de rest niet missen.

  Bedankt!

  Gr,
  Leslie

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 maart 2017 at 09:10

   Ik zou zeker een half dagje Cascais meepakken voor de mooie rotsige kustlijn, de bijzondere straatjes, de boulevard, de winkeltjes, een ijsje bij Santini.. Alvast veel plezier gewenst!

   • Avatar van Leslie Verhasselt
    Reply Leslie Verhasselt 23 maart 2017 at 13:05

    Merci voor de tip! ?

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 23 maart 2017 at 08:42

  Ah dat ziet er echt prachtig uit!

 • Avatar van Jonna@burgertrutjes
  Reply Jonna@burgertrutjes 23 maart 2017 at 07:06

  Heb al vaker enthousiaste reacties over dit resort gelezen. Ziet er super uit!

 • Avatar van Patricia
  Reply Patricia 23 maart 2017 at 06:51

  Dat ziet er echt prachtig uit. In verleden al over gelezen, maar wordt volgens mij echt goed onderhouden daar.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 maart 2017 at 09:11

   Het resort van Martinhal hier bestaat sinds september en is echt een prachtige plek, eigen tuinarchitect met onderhoudsplan etc. Love it!

   • Avatar van Patricia
    Reply Patricia 24 maart 2017 at 07:08

    Ooh dan is dat inmiddels ook alweer hele keten geworden. Voor mijn gevoel was het toen een resort, haha.

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 24 maart 2017 at 08:54

     Klopt, ondertussen zijn er al meerdere vestigingen (4 locaties).

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.