Beauty

Ecobeauty | Natural Self

21 maart 2017

Natural Self
Bring out your inner beauty.. Met deze slogan probeert het Belgische beautymerk Natural Self haar missie neer te zetten: mooie natuurlijke producten om het mooiste van jouzelf naar buiten te halen. Als je een liefhebber bent van natuurlijke, ecologische en dierproefvrije producten dan ga je hier erg vrolijk van worden. Ik maakte kennis met enkele producten van dit merk en vertel je er graag wat meer over.

Qua bestanddelen is dit merk echt gericht op het voeden, beschermen en herstellen van de huid en dat zie je terug in ingrediënten zoals kokos-, macadamia-, soja- en arganolie, shea boter, aloë vera en vitamine E. Fijn om te weten: er zitten geen parabenen, synthetische geur- en kleurstoffen en andere nasties in de producten en is het merk volledig dierproefvrij.

Natural Self Natural Self Natural Self

De Natural Self ‘Fine Delicate’ body butter (200ml, €42,65) komt in een mooie stevige pot met houten draaideksel. Waar je met zoveel rijke ingrediënten misschien een dik en lastig smeerbaar product zou verwachten, is deze body butter juist verrassend luchtig. Hij voelt bijna aan als een mousse, smeert heerlijk uit en trekt redelijk vlot in. Je huid voelt duidelijk gevoed en soepel aan zonder dat er een plakkerig laagje achter is gebleven.

Tip: deze body butter is veilig genoeg om te gebruiken bij zeer gevoelige, eczeemgevoelige en de allergische huid en zelfs geschikt voor tere babyhuidjes.

Natural Self

De Natural Self ‘All Night Starlight’ nachtrème (50ml, €58,95) is geschikt voor de gewone, gevoelige en droge huidtypes. Natuurlijk is het een persoonlijke smaak, maar ik vind de verpakkingen van de producten echt prachtig en ze staan mooi en luxe in de badkamer. Ook deze nachtcrème zit boordevol voedende, herstellende en beschermende ingrediënten. Hij voelt rijk aan op de huid, smeert prettig uit en laat een fijn voedend laagje achter. Mijn drogere huid reageert er erg goed op en voelt de ochtend zacht en soepel aan en krijgt er een mooie natuurlijke glow van.

Natural Self

De geur van deze producten is zo’n zachte en subtiele wellnessgeur. Aan de ene kant heel verzorgend en crèmig en aan de andere kant ruik je er ook wat kruidigs in terug. Tijdens het gebruik van de producten kom ik al lekker tot rust en om dat gevoel ook verder in je huis vast te kunnen houden is er ook een geurkaars (€28,57) van 100% sojawas verkrijgbaar. Deze heeft een brandtijd van 36 uur. Een uurtje branden is voldoende voor een avond lang heerlijke geur omdat de warme was na het doven nog lange tijd geur af geeft.

Dit was een fijne kennismaking met een nieuw merk en ik ben onder de indruk hoe dit merk van A tot Z klopt. Enkel 100% natuurlijke ingrediënten, gecertificeerde recyclebare verpakkingen, werken met hart voor het milieu, dierproefvrij.. ♥ De producten van Natural Self zijn via de Nederlandse webwinkel verkrijgbaar.

* Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Anne
    Reply Anne 11 januari 2020 at 20:38

    Met mijn extreem droge en gevoelige eczeem huid was het altijd een uitdaging om een dag/nachtcrème te vinden. Ik heb er veel geprobeerd, maar als ze mijn huid niet irriteerde leken ze ook niks voor mijn huid te doen. Hoewel ze erg prijzig zijn kan ik deze voor de probleemhuidjes echt aanraden! Na deze review ga ik de body butter ook eindelijk uitproberen.

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 21 maart 2017 at 22:03

    Het ziet er mooi uit!
    Nu ik je artikel gelezen heb en ook iets op een ander blog zal ik snel een kijkje nemen op de website die dit verkoopt.

  • Avatar van hillybillybeauty
    Reply hillybillybeauty 21 maart 2017 at 20:46

    De producten zien er zeker prachtig uit. Ik vind houten deksels altijd al erg sjiek staan. Wat leuk dat ze ook geurkaarsen hebben, dat maakt het merk extra aantrekkelijk. Fijne review!

  • Avatar van Annette
    Reply Annette 21 maart 2017 at 18:48

    Mooie verpakking ook met die houten dop, geeft het net iets extra’s ziet eruit als mooie producten.

  • Avatar van Sonja
    Reply Sonja 21 maart 2017 at 18:11

    Ik zit gelijk met het deuntje Me-Myself-and-I in mijn hoofd… ‘mirror mirror on the wall’… wat een mooie schone lijn!
    Als ik een rijke vent getrouwd zou zijn, voila… doe mij maar een hele emmer! En ik ben dol op soja-wax! Die kan ik verdragen met mijn astmatische bronchitus!

  • Avatar van Mieke | mieksmind
    Reply Mieke | mieksmind 21 maart 2017 at 17:22

    Wat lijken mij dit fijne producten! ziet er super goed uit en ik ben dol op kaarsen en body butter. Een fijne nacht crème is ook handig dus I LIKE!

  • Avatar van Manon
    Reply Manon 21 maart 2017 at 16:28

    Wat ziet die kaars er leuk en mooi uit. Ik ben benieuwd naar de body butter.

  • Avatar van Varenka W
    Reply Varenka W 21 maart 2017 at 15:00

    Ik had al eens wat producten hiervan gezien en was ook helemaal onder de indruk. Wat een fijne lijn hebben ze gemaakt. Het ziet er inderdaad ook heel mooi en lieflijk uit.
    Het is wel vrij prijzig vind ik, maar als ik voor een luxe product/creme ga verwacht ik dat er geen opvulsel of “rommel” in zit er mooi uitziet , lekker ruikt en vooral prettig in gebruik is.
    Dat zit bij Natural Self wel goed zo te lezen.
    Deze gaat op m’n whislist…

  • Avatar van Jamey
    Reply Jamey 21 maart 2017 at 13:19

    Ik ben echt fan van de dag en nachtcreme!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 21 maart 2017 at 15:12

      Ah, je maakt me nieuwsgierig! Ook omdat de dagcrème in de prijzen is gevallen!

  • Avatar van Madelon
    Reply Madelon 21 maart 2017 at 12:43

    Perfect voor mijn huid!

  • Avatar van Loes
    Reply Loes 21 maart 2017 at 12:11

    Ik kende dit merk nog niet, maar het ziet er echt onwijs tof uit! Heel mooi!

  • Avatar van Lindsey Beljaars
    Reply Lindsey Beljaars 21 maart 2017 at 10:55

    Wat een tof merk, deze kende ik nog niet. Ziet er goed uit!

  • Avatar van Céline
    Reply Céline 21 maart 2017 at 09:11

    Super leuke verpakkingen! En de werking klinkt ook heerlijk!

  • Avatar van Malou | Blonde Blossom
    Reply Malou | Blonde Blossom 21 maart 2017 at 08:40

    Ik heb dit al vaker gezien; die verpakkingen zien er zo prachtig uit! Ik ben hier echt heel erg benieuwd naar. Malou x

  • Avatar van Jessica J.
    Reply Jessica J. 21 maart 2017 at 08:21

    Ik heb het merk al vaak zien passeren. Het ziet er prachtig uit en ik kan me er volledig in vinden qua ingrediënten en ideologie, maar vind het toch ook behoorlijk prijzig…

  • Avatar van Patricia
    Reply Patricia 21 maart 2017 at 07:42

    Qua looks ziet dit merk er echt perfect uit zeg. Maar best aan de prijs…

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.