Beauty

De perfecte nude lipsticks voor een lichte huid

14 april 2017

nude lipsticks
De nude lipsticks blijven populair en de bruintinten zien we ook de komende seizoenen weer veel terugkomen in beautyland. Voor mij als iemand met een lichte huid en koele ondertoon een grote frustratie, want het is echt niet gemakkelijk om een mooie nude (huidkleurig) lipproduct te vinden dat niet te donker of te warm/oranje is. In dit artikel laat ik je er drie zien die ik persoonlijk erg mooi vind en daarom graag met je wil delen. Ze variëren van licht tot wat donkerder en van matte tot glanzend.

nude lipsticks nude lipsticks
Clinique Pop Lacquer
lip colour + primer 05 Wink Pop, €22,50 (6,5g)
Laat ik beginnen met een product die ik al eerder heb laten zien. Ik had hem ooit vanuit het persbureau ontvangen en heb hem daarna zelf nogmaals aangeschaft. En geloof me: dat doe ik bij een lipproduct niet snel! De kleur is duidelijk een nude met roze ondertoon, de dekking is redelijk goed voor een glossproduct, er zitten geen glittertjes in en heeft een glanzende creamy finish.

nude lipsticks nude lipsticks

Rimmel London The Only 1 Lipstick 210 Mauvement, €11,99 (3,4g)
Deze lipstick ontving ik afgelopen week in een perspakketje en het was liefde op het eerste gezicht. De naam verklapt het al een beetje: deze lipstick heeft een mauve (paarsige) ondertoon en is zeker een match voor mensen met een koele huid. Hij komt uit de nieuwe voorjaarscollectie dus hopelijk is hij snel in de winkels te vinden. De dekking is zeker volledig te noemen, er zitten geen glittertjes in en heeft een satijnglanzende finish.

nude lipsticks nude lipsticks

Milani Cosmetics Color Statement Matte Lipstick 61 Matte Naked, €9,50 (3,97g)
Ik was al een tijdje op zoek naar een iets donkerdere en matte nude lipstick en heb echt ontiegelijk lang gezocht via reviews en foto’s van buitenlandse bloggers. Keer op keer kwam ik uit bij deze lipstick dus ik besloot hem aan te schaffen. Gelukkig geen miskoop! Gedurende de dag en afhankelijk van de look die ik draag lijkt hij de ene keer wat meer roze, dan weer wat paarser en soms zelfs een tikkeltje grijs. Grappig hoe dat zo lijkt te verschillen! Ondanks dat het een matte lipstick is draagt hij echt heel erg prettig zonder dat bekende ‘droge’ gevoel wat veel matte lipsticks geven. Door de matte finish blijft hij wel heerlijk lang op z’n plek zodat je gedurende de dag niet vaak hoeft bij te werken.

nude lipsticks nude lipsticks nude lipsticks

Kleurtjes zoals hierboven vind ik echt perfect voor elke dag en elke gelegenheid en ze passen bij iedere make-uplook. Waar je dus vooral op moet letten als je een lichte(re) huid met een koele/roze ondertoon hebt is dat je gaat voor de nude lipsticks met een koele ondertoon. Gaan ze richting een tintje roze, paars of zelfs grijs? Dan zullen ze vaak een juiste match zijn en is het alleen nog kijken welke kleurdiepte en finish je mooi vindt.

Wat is jouw favoriete nude lipstick?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Es
  Reply Es 17 april 2017 at 05:07

  Mac mehr is vast ook mooi bij je.

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 15 april 2017 at 19:13

  Ik dacht altijd dat nude niet zou staan bij een lichte huid. Totdat Myrna mij een nude toestuurde in mijn prille blog tijd. Wauw ik was echt verrast. Ik vind de Rimmel erg mooi.

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 15 april 2017 at 08:17

  Hele mooie lipsticks. Alle drie de kleurtjes matchen heel mooi met jouw huid :-). Ik vind alle drie de merken ook heel erg fijn.

 • Avatar van Loes | Gewoon iets met Loes
  Reply Loes | Gewoon iets met Loes 14 april 2017 at 20:04

  Prachtig, die van Clinique vind ik de mooiste! Het is inderdaad altijd lastig om een goede nude kleur te vinden.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 14 april 2017 at 19:19

  Allemaal heel erg mooi. Ik ben dol op nude lipsticks!

 • Avatar van Teddy
  Reply Teddy 14 april 2017 at 14:30

  Wat een mooie lipsticks!

 • Avatar van Muki
  Reply Muki 14 april 2017 at 14:14

  Handig zeg!Ik blijf vaak erg lang zoeken naar de juiste kleur die goed bij me staat. Ik ga deze zeker uitproberen :). Muki

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 14 april 2017 at 13:12

  Wat een mooie nude lipsticks zeg! Ik vind die van Rimmel echt ontzettend mooi!

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 14 april 2017 at 11:04

  Ze staan je alle drie heel mooi.
  Zelf ben ik heel benieuwd naar die van Rimmel.

 • Avatar van Soraya
  Reply Soraya 14 april 2017 at 10:23

  Wat een leuk artikel. Ik heb dus ook vaak dat nudes te oranje of donker zijn. Zo is MAC velvet teddy bij mij ook oranje en donker. Ik heb zelf die lipstick van Milani en dat is echt mijn everyday favoriet. Die van Rimmel wil ik zeker gaan kopen!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 14 april 2017 at 09:05

  Prachtige subtiele kleuren!
  De de eerste staat je het mooist _;-)

  Xoxo

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 14 april 2017 at 09:04

  Oeh ik vind vooral die van Milani heel erg mooi, al kan je ze alle drie echt heel goed hebben!

 • Avatar van jonna@burgertrutjes
  Reply jonna@burgertrutjes 14 april 2017 at 08:34

  Die van Clinique is mijn favoriet. Deze kleurtjes staan je altijd heel mooi! Ik ben ook fan van de nude lipsticks. De matte lipstick van Sleek is ook heel fijn

 • Avatar van Britt
  Reply Britt 14 april 2017 at 08:31

  Die van Rimmel vind ik heel mooi staan!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.