Beauty

Bourjois Healthy Mix foundation & concealer

5 mei 2017

bourjois healthy mix foundation
Het is echt alweer jaren geleden dat Bourjois de Healthy Mix lijn uitbracht. Ik zocht even terug en zag dat dat in 2012 geweest moet zijn en ik was toen zelfs nog Bourjois Ambassador ^^ Leuk om terug te zien! Met deze vernieuwde Bourjois Healthy Mix foundation & concealer beloven ze nog steeds een langhoudend product met toegevoegde vitamines als stukje skincare, maar deze keer net even met een ‘frisser’ effect. Ik was benieuwd en heb beide producten uitgeprobeerd. Lees verder voor meer informatie, foto’s, review en voor- en nafoto’s.


bourjois healthy mix foundation bourjois healthy mix foundation
Bourjois Healthy Mix foundation ‘anti-fatigue’
30ml, €14,99
Ik kreeg van deze foundation kleur 52 Vanille toegestuurd die voor mij helaas iets te donker is, maar ik heb goed nieuws voor diegenen met een erg licht huidje èn als je juist een donkerdere huidtint hebt. Deze foundation is nu namelijk in meer kleuren verkrijgbaar, van 50 Rose Ivory tot aan 58 Caramel.

De foundation komt in een glazen verpakking met een handig en hygiënisch pompje, heeft nagenoeg geen geur en geeft een semimatte finish. Hij is niet te dun of te dik van structuur maar wel lekker romig en dat vindt mijn droge huid erg fijn. Toch zou ik adviseren om er een primer onder te dragen als je een erg droge huid hebt, want helaas vallen droogtelijntjes na gebruik net iets meer op. Die semimatte finish is trouwens erg mooi van dit product. Hij houdt vettere delen goed onder controle, zonder zo’n mat en dof effect te geven en toch nog iets van een glow door te laten. Mooi!

De dekking van deze foundation zou ik medium noemen en is eigenlijk prima voor ‘elke dag’. Mocht je meer dekking nodig hebben dan zou ik ervoor kiezen de bijpassende concealer te gebruiken om plekjes, vlekjes en kringen extra dekking te geven.

bourjois healthy mix foundation bourjois healthy mix foundation bourjois healthy mix foundation

Bourjois Healthy Mix concealer ‘anti-fatigue’ 7,8ml, €10,99
De concealer komt in een transparante kunststof verpakking met een sponsapplicatortje. Ik breng hiermee enkele stipjes aan onder mijn ogen, rondom mijn kingebied en naast mijn neusvleugels en werk dit dan verder uit met een zacht kwastje. De concealer is redelijk romig en geeft een behoorlijke dekking. Met kleine beetjes werken en goed uitwerken op de huid is wel aan te raden, anders zou hij op kunnen hopen in lijntjes. Een klein beetje is dus al snel voldoende en als je dit goed afpoedert met een finishing powder hoef je je geen zorgen te maken dat deze gaat ophopen in lijntjes.

Ik heb deze concealer in de lichtste kleur ontvangen, namelijk 51 Light, en alhoewel de kleur best goed zou kunnen werken voor mij is hij wel net even te warm/geel van ondertoon. Hij is verder nog in kleur 52 Medium en 53 Dark verkrijgbaar. Deze kleurenrange had ik graag ruimer gezien zodat ze zouden matchen met de foundationtinten..

bourjois healthy mix foundation

Zo op de foto’s schrik ik toch altijd weer van het resultaat van enkel wat foundation en concealer. Wow! Maar naderhand eenmaal de rest van mijn make-up gedaan zorgt toch voor een redelijk natuurlijk resultaat wat ook nog eens lang mooi blijft zitten. Voor zo’n betaalbare foundation en concealer die gewoon bij de drogisterij verkrijgbaar zijn ben ik echt heel positief verrast. Ik heb normaal gesproken foundations die zo’n 3 x duurder zijn dan deze, dus ik hoop dat kleur 50 van de foundation een perfecte match is want dan heb ik een nieuwe favoriet!

* Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 10 mei 2017 at 13:52

  Ik twijfel steeds weer bij deze foundation, want ik lees uiteenlopende reviews erover…het resultaat is wel erg mooi bij jou.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 mei 2017 at 14:33

   Anders eens kijken of je in de winkel een proefje mag maken als je een potje meeneemt? Dan kan je hem een paar keer thuis proberen..

   • Avatar van Sarah
    Reply Sarah 17 mei 2017 at 11:15

    Goed idee! Ga ik eens proberen.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 6 mei 2017 at 23:00

  Wat geven ze een mooi resultaat zeg. Je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt, ik heb zelf ook een lichte huid en ga zeker kijken of de kleur voor mij geschikt is, mijn foundation is bijna op, dus dat is een mooie gelegenheid om deze te gaan proberen.

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 6 mei 2017 at 14:54

  Je zou bijna Bourjois vergeten! Dit merk staat niet zo vaak in de spotlights! Mooi resultaat is er te zien op de foto’s ik wil bijna naar de DA fietsen.

 • Avatar van Britt
  Reply Britt 6 mei 2017 at 14:46

  Geeft een heel mooi resultaat bij jou vind ik! Ik heb zelf deze met de blauwe dop, waar ik mega tevreden over ben, eindelijk eentje die echt goed past bij mijn sneeuwwitte huidskleur!

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 6 mei 2017 at 12:21

  Klinkt goed. Aangezien er zo veel verschillende tinten/kleuren foundation zijn, vind ik drie kleuren concealer wel heel erg weinig. Het uiteindelijke resultaat vind ik heel erg mooi.

 • Avatar van Josine
  Reply Josine 6 mei 2017 at 10:25

  Die concealer maakt het echt net even ‘af’ he? Mooie look! x

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 5 mei 2017 at 19:06

  oehh daar moet ik eens tussen gaan kijken of er een goede kleur voor mij is :3

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 5 mei 2017 at 19:04

  Ik vind het resultaat er heel erg goed uitzien

 • Avatar van marleen
  Reply marleen 5 mei 2017 at 17:21

  Ja, deze is echt heel erg fijn! Ik heb hem ook wel eens gebruikt ;)

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 5 mei 2017 at 13:36

  Heb al zoveel goeds gehoord over deze producten. Ga ze nu toch ook eens uitproberen.

 • Avatar van Annika - Mrs. Marvelous
  Reply Annika - Mrs. Marvelous 5 mei 2017 at 13:33

  Ik lees overal zulke goede verhalen over deze foundation, het wordt heel verleidelijk om hem ook te kopen.

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 5 mei 2017 at 12:05

  Wauw het ziet er echt zo goed uit! Ik heb de concealer ook sinds een tijdje en ik vind hem erg fijn. Ik vind het alleen jammer dat er in de concealer collectie zo weinig kleuren zijn!

 • Avatar van Loes
  Reply Loes 5 mei 2017 at 11:28

  Ik ga deze heel snel weer eens aanschaffen denk ik, was er altijd dol op!

 • Avatar van Annette
  Reply Annette 5 mei 2017 at 11:23

  Ik ben meestal merkvast als het om foundation gaat (Rimmel) maar ik hoor zo veel goeds over deze dat ik hem toch eens ga proberen.

 • Avatar van Julie
  Reply Julie 5 mei 2017 at 10:47

  Ik heb de ‘oude’ van deze foundation en vind die echt erg fijn! Ik heb nog een aantal back-ups omdat ik ze altijd in een actie koop maar ben wel zeer benieuwd naar de nieuwe! :-)

 • Avatar van Juliette
  Reply Juliette 5 mei 2017 at 10:39

  Vind de foundations van Bourjois altijd erg fijn! Wel viel mij op dat de kleuren donkerder zijn dan normaal, ik heb een kleur gekozen die normaal veel te licht zou zijn en dat was een match….

 • Avatar van fablefrique
  Reply fablefrique 5 mei 2017 at 10:30

  Wat een mooie dekking heeft dit product! Hij staat al een heel tijdje op mijn lijstje van nog aan te schaffen make-uppies. Moet hem toch echt eens gaan uitproberen!!
  x Frederique
  http://fablefrique.com

 • Avatar van jonna@burgertrutjes
  Reply jonna@burgertrutjes 5 mei 2017 at 09:46

  Dat is alweer even geleden dat ik iets van Bourjouis heb gekocht. Ik was altijd fan van de oogschaduws en smokey eye setjes.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 5 mei 2017 at 09:39

  Ah wat een mooi resultaat!!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 5 mei 2017 at 09:25

  Wauw, zo een prachtig resultaat!
  Het verschil is erg goed te zien.
  Perfect dat deze foundation zo goed dekkend is dat het pigmentvlekken minder zichtbaar maakt.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.