Beauty

Een mooie huid in vijf stappen

20 mei 2017

een mooie huid
Zoals je weet ben ik een enorme skincare junkie en zoals je daarbij kan verwachten neem ik hiermee een flink deel in van het badkamerschapje. En toch heb ik periodes dat ik even geen zin heb in al die poespas en terug ga naar de basis. Want met slechts 5 producten kan iedereen zijn of haar huid reinigen en verzorgen en daarmee ben je hard op weg naar een mooie huid. Ik vertel je welke producten daarvoor onmisbaar zijn en laat als voorbeeld de producten zien die ik op dit moment gebruik.

Ik krijg vaak complimentjes dat ik een mooie huid heb, dus ik hoop hiermee de beste tips te hebben gegeven hoe je deze zelf – hopelijk – ook in slechts enkele stappen kan gaan bereiken. Het dagelijks twee keer goed reinigen en verzorgen van de huid hoeft namelijk echt maar enkele minuutjes per keer in beslag te nemen maar is wel echt een onmisbare handeling. Zorg er alleen wel voor dat je producten gebruikt die echt aansluiten bij jouw huidtype.

Ik heb een drogere en een gevoeligere huid, ben 32 jaar en de eerste lijntjes en rimpeltjes laten zich duidelijk zien. Ook heb ik last van enkele hormonale onzuiverheden rondom mijn kingebied en een paar pigmentvlekjes hier en daar. Onderstaande stappen kan je eigenlijk door elk gewenst product uit jouw kast of naar je eigen budget aanvullen, maar mocht je jouw huidtype herkennen uit de omschrijving van mijn huid dan haal je uit dit artikel ook vast goede producttips. Let’s go!

een mooie huid

Reinigen
Als het op reinigen aankomt geloof ik heel erg in het dubbelreinigen. Zo neem ik eerst een oliereiniger die ik met ronddraaiende bewegingen op mijn droge huid (en ja, dus ook óver make-up) aanbreng en vervolgens met een washandje en warm water afneem. De olie verandert dan in een melkachtig goedje en hiermee verwijder je in no time vuiltjes, onzuiverheden en make-up, zelfs waterproof mascara en longlasting foundation.

Nadat ik mijn gezicht heb gedroogd neem ik vervolgens een watje met wat micellaire lotion die alle laatste restjes vuil en make-up verwijdert en het gezicht verzacht. Na deze twee stappen voelt mijn huid nooit droog of trekkerig aan, maar juist lekker fris en zacht en goed gereinigd.

Melvita nectar de roses milky cleansing oil / Bioderma Sensibio H2O micellaire lotion for sensitive skin

een mooie huidVerzorgen
Qua verzorging gebruik ik in de avond twee stappen. Eerst breng ik een exfoliant/peeling aan om rimpeltjes, lijntjes, onzuiverheden en pigmentvlekjes aan te pakken en te zorgen voor een gladdere en egalere huid. (Klinkt als een wondermiddel, is het ook. Gewoon trouw gaan peelen. Echt!) Daarna breng ik in plaats van een nachtcrème een huidolie aan. Dit vindt mijn drogere huidje echt heerlijk en ik merk dat mijn huid er een mooie glow van krijgt en zachter van aan gaat voelen dan met welke nachtcrème dan ook.

In de ochtend ben ik met één stap klaar na het reinigen. Ik gebruik dan namelijk een moisturizer + SPF in één die aansluit bij mijn huidtype. Ondanks dat dit een lichte formule is zorgt hij wel dat mijn huid beschermd is tegen de schadelijke effecten van de zon en de hele dag door niet trekkerig aan gaat voelen. Deze doet het trouwens ook erg goed ònder make-up, zonder dat het gaat ‘glijden’. Fijn!

Paula’s Choice skin perfecting 8% AHA gel exfoliant / Squalan pure huidolie / Paula’s Choice skin recovery daily moisturizing lotion

Wat is in jouw huidverzorgingsroutine een product waar je niet zonder kan?

Liefs,
Desirée

Lees ook:
Skincare Basics stap 1: reinigen
Skincare Basics stap 2: toner/lotion
Skincare Basics stap 3: peelen/exfoliëren
Skincare Basics stap 4: booster/serum/olie
Skincare Basics stap 5: moisturizer

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 22 mei 2017 at 11:19

  Ik reinig mijn huid ook in twee fasen. Eerst gebruik ik Ultrabland van Lush, wat ik afneem met een vochtig washandje. Dan droog ik m’n gezicht en gebruik ik een toner. En daarbovenop inderdaad een dacrème. Peelen zou ik ook moeten beginnen doen!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 21 mei 2017 at 10:31

  Handige tips en interessant artikel ;-)

 • Avatar van Natascha Velthuis
  Reply Natascha Velthuis 21 mei 2017 at 07:25

  Bedankt voor voor dit artikel. Fijn om te lezen. Ik had nog een vraagje: bestaat er ook een budget exfoliant? Dank je wel!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 mei 2017 at 14:40

   Hi Natascha, ik moest er even goed over nadenken want de meeste exfolianten zijn in aanschaf net even wat prijziger. Je doet er vaak wel lang mee, maar toch. Als je echt een budgetvriendelijke variant zoekt dan zou je kunnen beginnen met de Eau Précieuse uit dit artikel. Deze komt in een fles van 375ml voor nog geen €10,00. Succes!

   • Avatar van Natascha
    Reply Natascha 23 mei 2017 at 17:46

    Dank je wel voor het meedenken! Ik ga deze maar is bestellen. Fijne avond.

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 23 mei 2017 at 19:09

     Ik hoop dat je er fijne resultaten mee gaat behalen :)

 • Avatar van Annika - Mrs. Marvelous
  Reply Annika - Mrs. Marvelous 20 mei 2017 at 17:05

  Op dit moment kan ik niet zonder The Buffet van The Ordinary, erg fijn spul.

 • Avatar van Claire
  Reply Claire 20 mei 2017 at 15:13

  Ik heb na het lezen nog wel een vraagje, heb je ooit nagedacht over een reinigings-borstel, een elektrische, dat scheelt mij in ieder geval heel veel moeite! Verder ga ik deze artikelen sowieso nog even bekijken :)

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 20 mei 2017 at 13:41

  Bioderma is echt geweldig! Heel erg leuk om te lezen welke producten jij fijn vind voor een mooie huid!

 • Avatar van Natascha
  Reply Natascha 20 mei 2017 at 09:49

  Wij hebben geloof ik vrijwel hetzelfde huidtype en ook dezelfde routine! Ik kan me ook niet voorstellen dat ik mijn huid niet goed zou reinigen. Waar ik niet zonder kan? Ik denk micellair water, daar ben ik zo gek van!

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 20 mei 2017 at 09:30

  Fijn om te lezen
  Ik heb helaas weer last van rosacea dus meer dan goed en vooral zacht reinigen en verzorgen zit er momenteel niet in
  Reinigen met een zelf gemengde olie basis (amandel, jojoba, argan en beetje gastor olie) werkt voor mij nu het beste
  Gelukkig komen er steeds meer zachte producten in de schappen te liggen

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 20 mei 2017 at 09:12

  Ik vind jouw huisverzorgingsroutine altijd zo fijn om te lezen. Ik reinig mijn huid regelmatig ook met twee stappen, al doe ik dat vooral in de winter omdat mijn huid dan erg droog is. Eerst gebruik ik dan een cleansing balm van Clinique en daarna een micellair reinigingswater van Garnier (met de roze dop uiteraard haha)!

 • Avatar van Liset - Beautydagboek
  Reply Liset - Beautydagboek 20 mei 2017 at 09:07

  Ik heb precies dezelfde huid als jij en daarom ben ik ook zo benieuwd naar het gebruik van een peeling. Zelf durfde ik dat niet zo goed aan, maar als ik jou zo hoor, levert dat dus best wel een mooi resultaat op. Gebruik je die van Paula’s Choice daarvoor (die op de foto)?

 • Avatar van INge
  Reply INge 20 mei 2017 at 08:57

  Het enig wat echt iets doet aan anti aging is vit A. Dit is mijn dagelijkse nachtcrème

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 20 mei 2017 at 08:30

  Handige post, ik heb ook een droge tot normale huid met niet al te veel onzuiverheden, behalve op de kin af en toe. Ik reinig het ook altijd met een olie, maar inderdaad misschien handig om er nogmaals overheen te gaan zodat het ook echt goed schoon is. Die neem ik mee. Bedankt!

 • Avatar van Jonna@burgertrutjes
  Reply Jonna@burgertrutjes 20 mei 2017 at 06:56

  Thanks for sharing! De tea tree toner van Lush vind ik ook heel fijn als extra stap bij de verzorging van je huid. Heerlijk spul!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.