Mama & Kind

Kids Talk | Fisher Price Smart Scan kleurenkameleon

15 mei 2017

fisher price smart scan kleurenkameleon
Is het herkenbaar voor andere ouders als ik zeg dat ik de leeftijd van ongeveer 3,5 jaar oud van een kindje erg lastig vind qua speelgoed? Onze dochter is op echt veel dingen snel uitgekeken en als je dan gaat zoeken naar iets met meer uitdaging kom je vaak op 5+ speelgoed uit. Toen deze Fisher Price Smart Scan kleurenkameleon binnen kwam was ik dan ook direct benieuwd. Hij is gericht op kindjes van 3 tot 6 jaar. Zou Shae zich er voldoende mee kunnen vermaken?

De Fisher Price Smart Scan kleurenkameleon is een vrolijk diertje die zo uit een tekenfilm gelopen kan zijn met een penseel in zijn hand. Het is een item uit de Denken & Leren categorie en werkt heel interactief. Zo leert je kindje samen met de kameleon alles over kleuren en cijfers in verschillende speelvarianten.

fisher price smart scan kleurenkameleon

De kameleon komt met 10 gekleurde schijfjes die je aan kan wijzen met het penseel, waarna je op de knop drukt, het lijfje de kleur krijgt van het schijfje en er een vrolijk stemmetje vertelt welke kleur je net hebt gescand. Maar hij kan het ook omdraaien door te vragen om een bepaalde kleur te scannen. Of je leert kleuren te mengen of op zoek te gaan naar meerdere items van één bepaalde kleur. Dit laatste is een favoriete speelmethode hier in huis want het moet binnen een bepaalde tijd gebeuren waardoor er lekker wat hectiek, gezonde spanning en veel gelach bij komt kijken. Tijdens het scannen van meerdere items worden ze door de kameleon ook nog eens geteld, waardoor ook het leren tellen leuk aan bod komt.

Ja, Shae vindt de kleurenkameleon een erg leuk nieuwtje in huis en is vooral fan van het samen ermee spelen, bepaalde kleuren uit te zoeken, mee te tellen etc. Zeker iets voor deze leeftijd en ook iets waar ze nog wel even mee vooruit kan aangezien het tellen en sommige kleurtjes nog niet altijd even goed gaan. Een lekker uitdagend stukje speelgoed dus! Eén nadeel: als het binnen te licht is dan pakt de kameleon kleurtjes niet of niet goed, wat voor wat frustratie kan zorgen. Even de gordijnen (deels) dichtdoen is dan dè tip!

De Fisher Price Smart Scan kleurenkameleon is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor €34,99.

* Dit artikel bevat een product dat door een merk of bedrijf is toegestuurd en een affilate link.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 17 mei 2017 at 11:28

  Hier komen ze om in het speelgoed! Iedere keer wat anders. Eerst speelden ze gewoon met alles, maar ik merkte al gauw dat het heel lastig was voor mijn oudste om lang zijn aandacht bij een bepaald speelgoed te houden vanwege de (te) grote keuze, dus nu wissel ik om de zoveel dagen af met een aantal speeltjes. Zo komt alles aan bod en spelen ze er een stuk langer mee. Mijn jongste is nog maar 10 maandjes en ik merk dat het bij hem dus al meteen heel anders is. Deze methode werkt dus goed bij ons.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 mei 2017 at 14:44

   Dankjewel voor het delen van je tip, ga ik ook eens proberen!

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 15 mei 2017 at 18:38

  Wat een schattig stukje speelgoed. Ik vind het leerzaam… iets voor grafische vormgevers in de dop!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 15 mei 2017 at 15:44

  Zo leuk en zeer leerzaam!
  Inderdaad het is voor deze leeftijd erg lastig om leuk speelgoed te vinden.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.