Beauty

Budget Beauty Tip | Haarverzorging zonder SL(E)S!

8 mei 2017

haarverzorging zonder sls sles
Met een gevoelige hoofdhuid ben ik toegewezen op haarverzorgingsproducten waar geen SLS en SLES in zit. Deze ‘harde reinigers’ strippen namelijk niet alleen je haren schoon, maar zijn ook nogal agressief voor je hoofdhuid. Dit resulteert bij mij in een strak en oncomfortabel gevoel, jeuk en schilfertjes. Haarverzorging zonder SL(E)S is vaak net even wat prijziger èn lastiger te vinden en daarom ben ik zo blij met deze nieuwe haarverzorgingsproducten van HEMA!

Niet alleen bevatten de producten geen SLS en SLES, ook zitten er geen siliconen, parabenen en kleurstoffen in. Beter voor je haar èn hoofdhuid dus! Ik heb zelf de Repair producten uitgeprobeerd en ben echt heel erg enthousiast. De verpakking vind ik qua kleur, handigheid en minimalistisch design helemaal niet verkeerd staan in de badkamer, deze lijn ruikt ongelooflijk lekker (tropische kappersgeur), doet goed wat het hoort te doen èn is enorm goed betaalbaar.

haarverzorging zonder sls sles

Waar ik vooral heel erg blij mee ben is dat de shampoo en afwisselend de conditioner en het haarmasker het ook erg goed doen met de reverse hair washing techniek. Lees zeker het artikel wat ik net linkte eens, het is een erg goede methode voor mensen met een gevoelige hoofdhuid, haar wat sneller vet wordt en mensen met droger haar en/of krullen.

Deze nieuwe haarverzorgingslijn van HEMA is in verschillende varianten verkrijgbaar; Repair, Everyday, Volume en Colour Care.

– HEMA Repair shampoo 300ml, €1,75
– HEMA Repair conditioner 300ml, €2,00
– HEMA Repair hair mask 150ml, €3,00
– HEMA Repair oil serum 150ml, €4,00

Voor slechts een paar euro heb je dus een grote fles shampoo en conditioner zonder SLS, SLES, parabenen, siliconen en kleurstoffen maar wel met een aantal erg fijne toevoegingen voor je haar en hoofdhuid. In de Repair lijn zit namelijk toegevoegde glycerine, keratine, niacinamide en panthenol en in het serum ook nog eens arganolie en vitamine E. Ja, hier word ik héél erg blij van ♥

* Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 14 januari 2019 at 10:51

  Hey, het zou handig zijn als je een foto maakt van de geweldige ingredientenlijst in de toekomst. :)

 • Avatar van Sassie
  Reply Sassie 4 januari 2019 at 22:09

  Deze heb ik geprobeerd idd lekker goedkoop maar nog steeds jeuk uitslag exeem niks voor mij dus

 • Avatar van Gab
  Reply Gab 8 juni 2017 at 15:39

  Hoi hoi, in het olie repair serum dat is afgebeeld zitten wél siliconen :( volgens de ingrediëntenlijst op de website van Hema staan als eerste twee ingrediënten siliconen genoemd. (Cyclopentasiloxane, Dimethiconol)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 juni 2017 at 15:42

   Ja klopt, in het olieserum zitten wel siliconen. Het artikel ging ook meer om de SLS, SLES en siliconen in de shampoo en conditioner. Dit was misschien niet duidelijk genoeg, excuses :)

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 16 mei 2017 at 22:59

  Van Hema? Dat zou je niet gelijk verwachten! De verpakking is erg simpel maar joh, het gaat uiteindelijk om de werking ;) Ik ben wel benieuwd naar de colour care lijn

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 8 mei 2017 at 22:44

  Ik zou deze producten nooit hebben gekocht als ik in de Hema rond zou wandelen. Nu ik jouw review heb gelezen wil ik ze juist proberen, Ik ben super benieuwd!

 • Avatar van Josine
  Reply Josine 8 mei 2017 at 20:59

  Dat is goed om te horen en ook nog eens voordelig! xx

 • Avatar van Gea
  Reply Gea 8 mei 2017 at 20:49

  bedankt voor je tip!
  die gaan we ook hier uitproberen, ben benieuwd wat het gekleurde haar ervan vindt?

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 8 mei 2017 at 19:21

  Deze ga ik binnenkort eens kopen, ben zo benieuwd of het voor mij ook werkt :)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 8 mei 2017 at 19:11

  Ik zag ze al staan in de winkel. Ben erg benieuwd!

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 8 mei 2017 at 18:31

  Doet een dansje! Binnen handbereik! Ik zeg toppie Hema!

 • Avatar van Ilonat
  Reply Ilonat 8 mei 2017 at 16:44

  Wauw hier ben ik blij mee, ga ik zeker proberen met mijn hoofdhuid met eczeem. De enige shampoo die ik nu kan gebruiken is de Guhl anti roos shampoo en die vind ik best aan de prijs (7 euro). Een budget afwisseling is dus zeker welkom!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 8 mei 2017 at 16:19

  Ik had de laatste tijd last van een onrustige hoofdhuid, dus ik let er nu zeker op. Heb nu de creme wash van L’Oreal Elvive. Ook fijn om te proberen!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 8 mei 2017 at 16:08

  Wat is dit goed nieuws. Ik heb zoveel last van mijn hoofdhuid en haar, dat ik maar naar de De Tuinen ben gegaan voor nieuwe shampoo en cremespoeling, maar deze van de Hema klinken niet alleen hoed, maar zijn ook veel vriendelijker voor mijn portemonnee. ;-). Als ik mijn shampoo op heb, ga ik deze van de Hema zeker proberen en hoop dat ik er net zo enthousiast over zal zijn.

 • Avatar van marleen
  Reply marleen 8 mei 2017 at 15:11

  Wat goed dat dit bij de hema verkocht wordt! Ik denk dat mijn krullen die repairlijn wel wat vinden! Ga dit zeker proberen!

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 8 mei 2017 at 15:06

  Wauw, interessant! De Repair-lijn lijkt me wel wat! Eerst maar eens wat shampoo en conditioner opgebruiken en dan ga ik eens een kijkje nemen! Ik had er eerlijk gezegd nog nooit aan gedacht om haarverzorging bij HEMA te kopen.

 • Avatar van Loes
  Reply Loes 8 mei 2017 at 14:36

  Eerlijk gezegd let totaal niet zo op al die ingredienten.. Heb niet echt het gevoel dat het veel verschil voor mij maakt. Maar deze producten klinken wel heel erg fijn!

 • Avatar van Annika - Mrs. Marvelous
  Reply Annika - Mrs. Marvelous 8 mei 2017 at 11:59

  Volgens mij heb ik daar dit weekend nog voor gestaan, maar ze niet meegenomen. Volgend weekend maar wel kopen dan. Het klinkt goed in ieder geval.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 8 mei 2017 at 10:42

  oehh ik moet dus echt eens wat vaker naar de hema gaan :D

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 8 mei 2017 at 10:38

  Wat fijn dat je hier een review over hebt geschreven want ik gebruik de repair zelf een tijdje nu en ben ook heel enthousiast. Ik zocht nml ook een shampoo om mijn reverse hair washing techniek mee af te wisselen en kocht deze dan meteen bij mn kapperswinkel, maar deze is zo lekker budget proof …. Scheelt een hoop.
  Maar vroeg me af of er dan niet weer wat anders in zou zitten om de SLS en SLES te vervangen wat dan blijkbaar nog heftiger is dan dat.
  Ze bedenken wat tegenwoordig hahaha maar gelukkig zit dat dus wel goed bij HEMA

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 mei 2017 at 11:02

   Nee, er zitten inderdaad geen ‘hardere’ vervangende reinigers in maar echt milde varianten. Mijn hoofdhuid en haar reageert er erg goed op <3 Fijn dat jij er ook zo enthousiast over bent!

 • Avatar van Jonna@burgertrutjesNL
  Reply Jonna@burgertrutjesNL 8 mei 2017 at 09:56

  Yeah, GO Hema!! Lekker budgetproof en het klinkt veelbelovend.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 8 mei 2017 at 09:25

  Klinkt echt SU-PER goed! Ik ga eens een bezoekje brengen aan de HEMA!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 mei 2017 at 09:06

  Dit zal ik zeker gaan kopen want het is zo fijn dat er geen SLES etc. in zit.
  Ben zeer benieuwd naar deze producten.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.