Lifestyle Media

How to | Zo maak je je iPhone sneller

4 mei 2017

je iphone sneller tips - How to | Zo maak je je iPhone sneller
Niks zo vervelend als een smartphone die zijn snelheid verliest. Gelukkig zijn er enkele tips waardoor je in no time je iPhone sneller kan maken. Bij elkaar nemen ze slechts een paar minuten van je tijd in beslag en daarna heb je een snellere en opgeschoonde telefoon. Ik deel deze tips graag met je èn mag 3 x €50,- shoptegoed weggeven waardoor je je mobiele telefoon gelijk van wat nieuwe accessoires kan voorzien. Let’s go!

Je iPhone sneller maken in vijf stappen
1. Zorg dat je software up to date is. Apple brengt regelmatig iOS updates uit en het is belangrijk deze bij te werken. Dat is niet alleen goed voor de beveiliging van je telefoon en om de nieuwe functies/mogelijkheden uit te kunnen rollen, maar vooral ook omdat ze het besturingssysteem optimaliseren. Je vindt dit bij Instellingen-Algemeen-Software Update.

2. Vaak worden apps op de achtergrond automatisch ververst wat ervoor zorgt dat je accu sneller leeg raakt en je telefoon langzamer wordt. Bij Instellingen-Algemeen-Ververs Op Achtergrond kan je handmatig aangeven welke apps wel of juist niet op de achtergrond mogen verversen. Neem bij Privacy dan gelijk de opties voor je Locatieservices mee, want die hoeven ook niet altijd aan te staan.

3. Zet je iPhone regelmatig even uit en daarna weer aan. Dit geeft een soort reset aan je telefoon wat tijdelijke gegevens en het werkgeheugen leegmaakt en zo zorgt voor een snellere telefoon.

4. Houd je mobieltje schoon! Verwijder oude berichten vanuit SMS, WhatsApp, iMessage en je mailbox, verwijder overbodige foto’s, gifjes, memes, animaties en filmpjes en verwijder ook de apps die je niet meer gebruikt. Door deze handelingen bijvoorbeeld eens per week te doen kost het je niet veel tijd, maar je maakt er snel meer geheugen door vrij wat je iPhone sneller maakt. Let wel op dat je de mediabestanden ook verwijdert uit de map Onlangs Verwijderd, anders zijn ze nog niet van je telefoon af.

5. Behandel je smartphone als een computer en schoon dus ook met regelmaat de cache van je browser op en wis de geschiedenis. Dit vind je bij Instellingen-Safari-Wis Geschiedenis en Wis Cookies en Gegevens.

je iphone sneller tips 1 - How to | Zo maak je je iPhone sneller

Winactie
Zo, nu je je iPhone sneller gemaakt hebt is het tijd voor wat nieuwe accessoires. Kan jouw precious iPhone wel een nieuw hoesje gebruiken? Of ben je juist op zoek naar een nieuwe koptelefoon, handige auto accessoires, een screenprotector of bijvoorbeeld een stand? In samenwerking met iPhone Cases mag ik maar liefst 3 x €50,- shoptegoed verloten!

Hoe maak je kans? Laat een reactie achter onder dit artikel en deel een handige tip voor andere iPhone gebruikers. Of het er nu eentje is met een handigheidje voor de telefoon zelf of bijvoorbeeld een toffe app waar je fan van bent en niet meer zonder kan. Wie weet haal je er zo zelf ook nog leuke tips uit :)

Meedoen met deze winactie kan tot en met donderdag 11 mei 2017, 23.59 uur. De winnaars krijgen na afloop persoonlijk bericht via de e-mail, dus zorg dat je een juist en geldig emailadres achterlaat.

Good luck & enjoy your day!

balkje nieuwe layout - How to | Zo maak je je iPhone sneller
* Foto’s via Shutterstock.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Riekie Bos
  Reply Riekie Bos 11 mei 2017 at 22:16

  voor muziek heb ik pas geleden de app Shazam ontdekt, echt ideaal!
  En ik reset mijn toestel eens per jaar om hem snel te houden.

 • Avatar van zoe
  Reply zoe 11 mei 2017 at 18:40

  Leuke winactie! Ik waag een kansje aangezien ik nog een gadget voor mn telefoon erbij kan gebruiken.
  Mijn tip is niet per se voor een iphone, het werkt bij elke telefoon, en het is ook niet de meest super geweldige tip aangezien veel mensen deze vast al kennen: zet je data/wifi/locatie/etc uit en zet je helderheid op z’n laagst als je je telefoon niet gebruikt. Ik merk zelf dat mijn telefoon dan een stuk langer meegaat, ik kan een uur muziek luisteren en maar 1 procent verbruiken als ik dit doe (mits mijn telefoon dan gelocked in mijn zak zit haha).

  Liefs, Zoë

 • Avatar van Myrthe
  Reply Myrthe 11 mei 2017 at 12:48

  Ik heb zelf geen iPhone en ook geen supersjiek ander model, dus een super goede tip heb ik niet.
  Ik maak wel graag kans op het shoptegoed. Mijn zusje heeft een iphone en die zou ik graag een hoesje laten kiezen en mijn moeder heeft nieuwe oortjes nodig voor op vakantie :). Zelf heb ik gezien dat er van die handige clips zijn om kabels te geleiden op je bureau. Dus dat shoptegoed zou goed uitkomen :D.

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 11 mei 2017 at 10:20

  Een tip om snel je camera openen
  Je hoeft niet langer het transparante camera-icoontje op je lockscreen te verslepen om snel je camera te openen. Dankzij iOS 10 hoef je alleen nog maar van links naar rechts te swipen op je lockscreen.
  Leuke actie Desiree.

 • Avatar van Ma Rianne
  Reply Ma Rianne 10 mei 2017 at 14:03

  Als je een fout hebt getypt, kun je gewoon met je telefoon schudden om de tekst te wissen.

 • Avatar van Sharon de Ridder
  Reply Sharon de Ridder 9 mei 2017 at 16:07

  Wanneer je een leuk moment op de foto wil zetten, maar iedere keer net te laat op de knop drukt: maak een filmpje en zet het op pauze wanneer je dat foto-moment ziet. Hiervan maak je een screenshot!

1 2 3

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Lifestyle, Media
petit jolie nourishing cream
Kids Talk | Petit & Jolie nourishing cream

Onze dochter Shae heeft een redelijk droog huidje die al snel op bepaalde stoffen reageert met wat ruwe bultjes en...

Close