Lifestyle Media

How to | Zo maak je je iPhone sneller

4 mei 2017

je iPhone sneller maken
Niks zo vervelend als een smartphone die zijn snelheid verliest. Gelukkig zijn er enkele tips waardoor je in no time je iPhone sneller kan maken. Bij elkaar nemen ze slechts een paar minuten van je tijd in beslag en daarna heb je een snellere en opgeschoonde telefoon. Ik deel deze tips graag met je èn mag 3 x €50,- shoptegoed weggeven waardoor je je mobiele telefoon gelijk van wat nieuwe accessoires kan voorzien. Let’s go!

Je iPhone sneller maken in vijf stappen
1. Zorg dat je software up to date is. Apple brengt regelmatig iOS updates uit en het is belangrijk deze bij te werken. Dat is niet alleen goed voor de beveiliging van je telefoon en om de nieuwe functies/mogelijkheden uit te kunnen rollen, maar vooral ook omdat ze het besturingssysteem optimaliseren. Je vindt dit bij Instellingen-Algemeen-Software Update.

2. Vaak worden apps op de achtergrond automatisch ververst wat ervoor zorgt dat je accu sneller leeg raakt en je telefoon langzamer wordt. Bij Instellingen-Algemeen-Ververs Op Achtergrond kan je handmatig aangeven welke apps wel of juist niet op de achtergrond mogen verversen. Neem bij Privacy dan gelijk de opties voor je Locatieservices mee, want die hoeven ook niet altijd aan te staan.

3. Zet je iPhone regelmatig even uit en daarna weer aan. Dit geeft een soort reset aan je telefoon wat tijdelijke gegevens en het werkgeheugen leegmaakt en zo zorgt voor een snellere telefoon.

4. Houd je mobieltje schoon! Verwijder oude berichten vanuit SMS, WhatsApp, iMessage en je mailbox, verwijder overbodige foto’s, gifjes, memes, animaties en filmpjes en verwijder ook de apps die je niet meer gebruikt. Door deze handelingen bijvoorbeeld eens per week te doen kost het je niet veel tijd, maar je maakt er snel meer geheugen door vrij wat je iPhone sneller maakt. Let wel op dat je de mediabestanden ook verwijdert uit de map Onlangs Verwijderd, anders zijn ze nog niet van je telefoon af.

5. Behandel je smartphone als een computer en schoon dus ook met regelmaat de cache van je browser op en wis de geschiedenis. Dit vind je bij Instellingen-Safari-Wis Geschiedenis en Wis Cookies en Gegevens.

je iPhone sneller maken

Winactie
Zo, nu je je iPhone sneller gemaakt hebt is het tijd voor wat nieuwe accessoires. Kan jouw precious iPhone wel een nieuw hoesje gebruiken? Of ben je juist op zoek naar een nieuwe koptelefoon, handige auto accessoires, een screenprotector of bijvoorbeeld een stand? In samenwerking met iPhone Cases mag ik maar liefst 3 x €50,- shoptegoed verloten!

Hoe maak je kans? Laat een reactie achter onder dit artikel en deel een handige tip voor andere iPhone gebruikers. Of het er nu eentje is met een handigheidje voor de telefoon zelf of bijvoorbeeld een toffe app waar je fan van bent en niet meer zonder kan. Wie weet haal je er zo zelf ook nog leuke tips uit :)

Meedoen met deze winactie kan tot en met donderdag 11 mei 2017, 23.59 uur. De winnaars krijgen na afloop persoonlijk bericht via de e-mail, dus zorg dat je een juist en geldig emailadres achterlaat.

Good luck & enjoy your day!


* Foto’s via Shutterstock.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van James
  Reply James 25 november 2022 at 09:22

  Dit is op de achtergrond actief en hoef je alleen maar in- en uit te schakelen.
  Ik doe graag mee met deze leuke winactie.
  Mocht ik winnen dan zou ik graag een mooie headphone uitzoeken.
  Want de zeer overzichtelijke webshop heeft zoveel mpooie accesoires.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 november 2022 at 14:55

   Hi James, deze winactie is allang afgelopen helaas..

 • Avatar van Riekie Bos
  Reply Riekie Bos 11 mei 2017 at 22:16

  voor muziek heb ik pas geleden de app Shazam ontdekt, echt ideaal!
  En ik reset mijn toestel eens per jaar om hem snel te houden.

 • Avatar van zoe
  Reply zoe 11 mei 2017 at 18:40

  Leuke winactie! Ik waag een kansje aangezien ik nog een gadget voor mn telefoon erbij kan gebruiken.
  Mijn tip is niet per se voor een iphone, het werkt bij elke telefoon, en het is ook niet de meest super geweldige tip aangezien veel mensen deze vast al kennen: zet je data/wifi/locatie/etc uit en zet je helderheid op z’n laagst als je je telefoon niet gebruikt. Ik merk zelf dat mijn telefoon dan een stuk langer meegaat, ik kan een uur muziek luisteren en maar 1 procent verbruiken als ik dit doe (mits mijn telefoon dan gelocked in mijn zak zit haha).

  Liefs, Zoë

 • Avatar van Myrthe
  Reply Myrthe 11 mei 2017 at 12:48

  Ik heb zelf geen iPhone en ook geen supersjiek ander model, dus een super goede tip heb ik niet.
  Ik maak wel graag kans op het shoptegoed. Mijn zusje heeft een iphone en die zou ik graag een hoesje laten kiezen en mijn moeder heeft nieuwe oortjes nodig voor op vakantie :). Zelf heb ik gezien dat er van die handige clips zijn om kabels te geleiden op je bureau. Dus dat shoptegoed zou goed uitkomen :D.

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 11 mei 2017 at 10:20

  Een tip om snel je camera openen
  Je hoeft niet langer het transparante camera-icoontje op je lockscreen te verslepen om snel je camera te openen. Dankzij iOS 10 hoef je alleen nog maar van links naar rechts te swipen op je lockscreen.
  Leuke actie Desiree.

 • Avatar van Ma Rianne
  Reply Ma Rianne 10 mei 2017 at 14:03

  Als je een fout hebt getypt, kun je gewoon met je telefoon schudden om de tekst te wissen.

 • Avatar van Sharon de Ridder
  Reply Sharon de Ridder 9 mei 2017 at 16:07

  Wanneer je een leuk moment op de foto wil zetten, maar iedere keer net te laat op de knop drukt: maak een filmpje en zet het op pauze wanneer je dat foto-moment ziet. Hiervan maak je een screenshot!

 • Avatar van Liesbeth
  Reply Liesbeth 9 mei 2017 at 14:51

  Leuke actie! Ik doe graag mee! Een goede tip voor de I-phone is het licht instellen bij de camera. Als je scherp stelt kun je het zonnetje harder of zachter laten schijnen. Ik vind dit heel fijn!

 • Avatar van lottie
  Reply lottie 8 mei 2017 at 20:39

  Oortjes voor tijdens het sporten!

 • Avatar van Danilla
  Reply Danilla 8 mei 2017 at 19:04

  Hej Desiree! Wat leuk weer?

  Mijn ultieme tip; mobiel netwerk uitzetten voor apps die je niet wilt gebruiken als je niet op de WiFi zit. Dit scheelt behalve data ook een hele hoop batterij, omdat apps niet op de achtergrond kán verversen!

  En als je de app wél wilt gebruiken kun je deze heel eenvoudig ook weer aanzetten?

  Allemaal te vinden onder instellingen – mobiel dataverbruik!

 • Avatar van Joen
  Reply Joen 8 mei 2017 at 14:06

  Leuke actie!
  Tip voor extra rust: gebruik de automatische slaapstand: alle berichten komen wel binnen, maar de iphone trilt niet, geeft geen geluid en het scherm gaat niet aan. Behalve bij iedereen die je “favoriet’ maakt! Dan werkt het normaal.

 • Avatar van melissa
  Reply melissa 8 mei 2017 at 13:40

  Superhandig zeg. Mijn tip: zet de apps van de sportverenigingen van je kids op je telefoon zodat je in de vakantie weet wanneer het wel en geen les is! liefs melissa

 • Avatar van Gael Batailde
  Reply Gael Batailde 7 mei 2017 at 23:05

  De beste app voor serie-verslaafden: tv show time! Must-have!

 • Avatar van Floor Bol
  Reply Floor Bol 7 mei 2017 at 22:07

  Wat een fijne actie, ik zou graag winnen. Mijn tip is iets waar ik zelf pas sinds kort achter ben gekomen. Je kunt namelijk terwijl je een video aan het maken bent met je telefoon tegelijkertijd een foto nemen. Je kunt dit doen door tijdens het filmen op de witte cameraknop te tikken (dus niet de rode recordknop, maar die eronder). Super handig!

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 7 mei 2017 at 21:55

  Mijn tip is om de foto’s en filmpjes die je ontvangt via WhatsApp niet op te slaan. Die functie zet je uit in WhatsApp. Scheelt enorm veel ruimte en frustratie!!! X Kim

 • Avatar van Anneliese de Waal
  Reply Anneliese de Waal 6 mei 2017 at 19:58

  Ik doe graag mee, super.
  Een handig tip is de App voor Linkedln, kan je heel de dag berichten bekijken.

 • Avatar van Linda Raaijmakers
  Reply Linda Raaijmakers 6 mei 2017 at 19:41

  Mijn tip om mijn iPhone lekker snel te houden is de whats app gesprekken die ik niet meer nodig heb meteen te wissen en zo ook afbeeldingen, filmpjes en screenshots die ik gemaakt heb en niet meer nodig heb. Daarnaast zet ik elke 2 maanden de foto’s en filmpjes van onze tweeling over op de externe harde schijf zodat ik weer ruimte heb om nieuwe herinneringen te maken :D

 • Avatar van Heidie van der Steeg
  Reply Heidie van der Steeg 6 mei 2017 at 19:29

  Deze tips komen goed van pas. Mijn Iphone is de laatste tijd best traag en loopt sneller leeg merk ik. Ik moet zeggen dat ik jouw tip nr. 3 eigenlijk nooit doe. Dat ga ik nu eens vaker doen.

  Mijn tip is een hele simpele maar wordt volgens mij vaker vergeten als ik weer eens een bericht hoor van iemand wiens telefoon is gestolen en waar ze dierbare foto’s op hebben staan die ze nergens anders hebben bewaard. Importeer je foto’s ook geregeld op je pc of laptop zodat je ze daar ook nog eens hebt staan. Maar een opslaan in ICloud fotobibliotheek is natuurlijk ook handig.

  Dat shoptegoed is erg welkom, mijn hoesje is kapot, dus een nieuw kan ik goed gebruiken.

 • Avatar van Maaike
  Reply Maaike 6 mei 2017 at 12:23

  Wauw, leuke winactie! Ik vind het zelf heel fijn om tijdens concerten, festivals etc. (als je niet constant op de mobiel zit), de energiebesparingsmodus aan te zetten.. Dat scheelt heel erg en je mobiel doet het veel langer!

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 5 mei 2017 at 22:12

  Mijn tip is de app Imovie, daar kan je met een aantal foto’s en video’s een geweldig filmpje maken!

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 5 mei 2017 at 21:32

  Leuke actie. Ik doe graag mee. Wanneer je bijna geen geheugen hebt een film of aflevering downloaden via ITunes en daarna verwijderen. Dat heb je een beetje extra geheugen daarna.

 • Avatar van Anne-Marie
  Reply Anne-Marie 5 mei 2017 at 19:42

  Een handige tip voor als je bijna de deur uit moet en je telefoon zo goed als leeg is: wanneer je de telefoon tijdens het opladen op vliegtuigstand zet laadt deze twee keer zo snel op!

 • Avatar van Jan
  Reply Jan 5 mei 2017 at 13:20

  Gebruik een goede antivirus en cleaning tool voor nog meer veilig gemak.

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 5 mei 2017 at 11:52

  Ik doe graag mee! Een tip van mij is dat je zorgt dat je voor de iPhone update alles veilig hebt opgeslagen op de iCloud of computer, omdat bij verschillende mensen alles kwijt is geraakt tijdens de update.

 • Avatar van Marian B
  Reply Marian B 5 mei 2017 at 11:40

  Geen echte tip, alleen heel regelmatig je geschiedenis wissen en foto’s overzetten.
  Ik weet wel raad met dat tegoed dus ik doe graag mee.

 • Avatar van Maria
  Reply Maria 5 mei 2017 at 08:16

  Op iedere iPhone zit een kompas! Dit kompas is alleen veel meer dan alleen een kompas. Door de app te openen en naar links te schuiven activeer je en kan je je telefoon te gebruiken als waterpas. Wij hebben er onze laminaat vloer mee recht gelegd.

 • Avatar van Mariette
  Reply Mariette 5 mei 2017 at 07:58

  Super actie!

  Ik heb wel een tip al gaat hij nu ook social media rond.

  Ik gebruik vaak de calculator maar als je een foutje maakt moest je alles weer weghalen dacht ik.

  Nee dus! Je kan gewoon backspacen on de calculator door te swipen op de cijfers.

 • Avatar van Tine Meekers
  Reply Tine Meekers 5 mei 2017 at 00:30

  Ik doe mee aan deze toffe winactie!
  Mijn tip? Misschien weet iedereen dit al, maar je kan heel snel programma’s sluiten door te dubbelklikken op de home button en dan met drie vingers tegelijk naar boven te swipen op de programma’s die open staan. Wordt je iphone ook gelijk sneller van!

 • Avatar van Martine
  Reply Martine 5 mei 2017 at 00:03

  Ik doe graag mee! Ik heb eigenlijk wel een nieuwe screenprotector en koptelefoon nodig inmiddels… mijn tip voor een snellere iPhone? Je recente Apps juist aanhouden, zo duurt het veel minder lang voordat ze weer zijn opgestart. Het zorgt er wel voor dat je batterij minder lang meegaat, alleen doen met de apps die je vaak gebruikt dus!

 • Avatar van Emma
  Reply Emma 4 mei 2017 at 22:38

  Oh! Wat tof! Ik doe ook graag mee! Handige tips idd! Ik werk in de financiele sector dus twee super handige appa bij: Tikkie… die gebruik je bijvoorbeeld als je geld van iemand moet krijgen. Stuurt een lubk via whatsapp en de ontvanger kan meteen via ideal rechstreeks naar jou rekening betalen. De andere is Spent. Als je kosten moet verdelen maar iedereen heeft verschillende kosten gemaakt.. spent calculiert precies wie wat aan wie miet betalen en stuurt ook een bericht!

 • Avatar van Anita H.
  Reply Anita H. 4 mei 2017 at 22:16

  Nou, ik heb aan bovenstaande eigenlijk niet zoveel toe te voegen. Of het moet al zijn dat je je beter bij Apple kunt houden…. Uit kostenbesparing heb ik onlangs een android toestel gekocht. Spijt….. Vooral vanwege het niet kunnen synchroniseren van mijn gegevens vanuit mijn Mac. Toestel wordt zo snel mogelijk vervangen.

 • Avatar van Leonie
  Reply Leonie 4 mei 2017 at 22:01

  Actieve apps afsluiten scheelt een hoop!

 • Avatar van Mariëlle
  Reply Mariëlle 4 mei 2017 at 22:01

  Als iPhonefan doe ik graag mee!

  Ik deel als tip een geweldige gratis fotobewerkingsapp: Snapseed. Je geeft je foto’s er een professionele look mee en de app is super gebruiksvriendelijk. Sinds kort kun je zelfs bij portetfoto’s een natuurlijk lach op iemands gezicht ’toveren’. Aanrader!

 • Avatar van Sharona
  Reply Sharona 4 mei 2017 at 21:19

  Ik vind de app Wunderlist super handig. Je kunt er lijstjes mee maken en op alle apparaten laten bijwerken. Zo gebruiken mijn vriend en ik dit samen voor de boodschappen. Ik voeg gedurende de week iets toe en hij kan het in de winkel afstrepen (of andersom). Ik maak er ook to-do lijstjes in, ideeën voor feestjes of verjaardagen etc.

 • Avatar van Stephanie
  Reply Stephanie 4 mei 2017 at 21:12

  Ik doe graag mee.
  Om batterij te besparen ‘wis’ ik regelmatig openstaande apps. Dubbelklik twee keer op de homebutton en swipe vervolgens de openstaande apps naar boven.

 • Avatar van Liesbeth Meijer
  Reply Liesbeth Meijer 4 mei 2017 at 19:38

  Filmpjes in berichten en aps niet automatisch afspelen ;)

 • Avatar van jia-feng
  Reply jia-feng 4 mei 2017 at 18:35

  tof, ik doe mee! mijn tip: ipv de fb app te downloaden kan je ook een snelkoppeling maken van de fb site; zo verspil je je opslag niet :)

 • Avatar van Sofie Dekkers
  Reply Sofie Dekkers 4 mei 2017 at 18:18

  Die tip van de film heb ik ook al getest en hij werkt idd!
  Jouw tips zijn ook goed, ik heb ze meteen even toegepast :-)
  Leuk, dank je wel!

 • Avatar van Josine
  Reply Josine 4 mei 2017 at 16:48

  Goede tips! Ik moet dat echt vaker doen (en sparen voor een grotere telefoon haha)! Liefs, Josine

 • Avatar van Nancy van der kamp
  Reply Nancy van der kamp 4 mei 2017 at 15:49

  Wauw die prijs wil ik wel winnen!
  Zoiezo nog een aantal tips:

  Berichtgeving toestaan is bij veel apps niet nodig, dus zet lekker uit bespaart weer batterij!
  De felheid van je scherm hoeft echt niet op zn hoogst
  Beweging is ook geen noodzaak dus zet lekker uit ?
  En om te voorkomen dat de oplaadkabeltjes scheuren breken etc, doe er een veertje uit een balpen om ?

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 4 mei 2017 at 15:49

  Ik weet nog wel een hele handige tip die ik een tijdje terug op Facebook las. Ga naar iTunes store en tik bij zoekfunctie ‘Titanic’ op (alleen doen als je ruimte tekort komt en bijna vol zit qua geheugen). Klik dan op kopen. Je koopt de film uiteindelijk niet (omdat je te weinig opslagruimte hebt) maar hebt nu door deze handeling wel ineens veel meer ruimte vrij bij je opslagruimte. Ik heb het al meerdere keren gedaan en het werkt steeds. Leuke winactie en fijne tips! Ik doe graag mee voor het shoptegoed.

 • Avatar van Anna
  Reply Anna 4 mei 2017 at 15:46

  Ik doe graag mee! Ik vind het maken van een printscreen altijd nog heel handig! Facebook: An Na

 • Avatar van Arianne
  Reply Arianne 4 mei 2017 at 15:21

  Om meer geheugen te krijgen op je iPhone, ga je naar de iTunes store en kies je onderin bij het tabblad “films” een willekeurige film die groter(!!) is dan je aan geheugen vrij hebt op je iPhone. Als je dan op de knop “koop” of “huur” drukt, zal je iPhone zoeken naar opslagruimte, en geeft je iPhone aan dat je de film niet aan kan schaffen omdat je te weinig geheugen vrij hebt op je iPhone. Als je hierna naar “instellingen” op je iPhone gaat, en je kijkt bij “algemeen” -> “beheer opslagruimte”, zie je dat je beschikbare geheugen toegenomen is!

  Een goede tip om meer geheugen te krijgen op je iPhone, deze gebruik ik regelmatig! Ik hoop dat jullie er wat aan hebben :)

  Liefs!

 • Avatar van Sarah M
  Reply Sarah M 4 mei 2017 at 15:14

  Die tips pas ik inderdaad ook toe! Ik heb bijvoorbeeld ook geen dynamische achtergrond, hoe flashy dat er ook uitziet, het vreet ook batterij :D

 • Avatar van Wanda Berg
  Reply Wanda Berg 4 mei 2017 at 15:05

  Wauw wat een geweldige kans doe graag mee heb eigenlijk maar 1 tip voor alle andere IPhone gebruikers neem voor de zekerheid een dunne haarspeld mee voor het geval dat je je telefoon niet open krijgt zoals ik altijd :-)

 • Avatar van Simone
  Reply Simone 4 mei 2017 at 15:04

  Je kunt op je iPhone de batterij besparende modus inschakelen. Die kan je automatisch aanzetten vanaf 20% batterij, maar je kan hem ook al aanzetten bij 100%. Het verversen/laden van apps op de achtergrond, maar ook het ophalen van e-mail, wordt dan tot het minimum beperkt.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 4 mei 2017 at 14:47

  Met een VPN verbnding je internetverkeer versleutelen en anoniem maken ivm de privacy tijdens het surfen op het web.
  Maar ook omdat dit het mogelijk maakt om de locatie te verhullen en te veranderen.
  Met deze speciale verbinding kun je gewoon blijven surfen en apps blijven gebruiken zxoals je gewend bent.
  Dit is op de achtergrond actief en hoef je alleen maar in- en uit te schakelen.
  Ik doe graag mee met deze leuke winactie.
  Mocht ik winnen dan zou ik graag een mooie headphone uitzoeken.
  Want de zeer overzichtelijke webshop heeft zoveel mpooie accesoires.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.