Carrière & Geld Persoonlijk

Behind the scenes | Wat doe ik met alle producten?

3 juni 2017

blogger behind the scenes
Wanneer je van bloggen je beroep hebt kunnen maken heb je veel contact met bedrijven, merken en PR bureaus. Wanneer er nieuwe merken of producten gelanceerd worden krijg ik deze mee naar huis aan het eind van een perspresentatie of krijg ik ze toegestuurd via de post. Vooral als het om beautyproducten gaat komt er erg veel binnen. Maar wat doe ik daar nu allemaal mee? “Je kan deze producten toch nooit allemaal zelf gebruiken? Gooi je veel weg? Maak je ook wel eens echt wat helemaal op?” In dit artikel ga ik er als kijkje achter de schermen antwoord op geven.

Ja, ik krijg erg veel producten binnen en nee, die zijn helaas niet allemaal even interessant, vernieuwend, passend bij mijn doelgroep of geschikt voor mijn huid en/of haartype om echt zelf te kunnen proberen. Een klein deel van de producten die ik ontvang komt maar voorbij op Curvacious.nl en daarnaast zijn er producten die ik af en toe deel als tip via Instagram of Instagram Stories.

blogger behind the scenes

Wat doe ik met al die beautyproducten die binnen komen?
Nu ik een flink aantal jaar als blogger werk heb ik hier echt een systeem voor bedacht en verdeel ik de producten gelijk op verschillende plekken:

1. In een trolley naast mijn bureau gaan de producten die wel tof/mooi/uniek zijn maar waar verder niet een heel artikel mee gevuld kan worden. Deze komen dan voorbij als tip op social media.
2. Een deel gaat in ‘het archief’: een ladekast welke is ingedeeld met vakken voor make-up, skincare, haircare, parfum, suncare en bodycare. Mocht ik met een bepaald thema werken of gewoon producten voor een losse review willen gebruiken dan kan ik hier producten uit pakken om mee aan de slag te gaan.
3. Mocht het niet bij mij passen om zelf te kunnen testen vanwege verkeerde kleuren of huidtypes en ik er direct iemand in mijn omgeving voor weet dan geef ik deze producten weg.
4. Een deel van de producten geef ik als extra naast een gekocht cadeau als beautypakket weg aan vriendinnen en familie.
5. Een klein deel wat echt heel erg goed bij mijn eigen huid en haar past gaat in mijn persoonlijke voorraadkast en gebruik ik door de jaren heen zelf.

blogger behind the scenes

Gooi je veel producten weg?
Nee. Ik kan hier heel erg kort over zijn, want weggooien vind ik echt zonde. Enkel producten die ik heb getest die hierna om hygiënische redenen geen tweede thuis kunnen krijgen gaan weg. Denk bijvoorbeeld aan producten in potten die na een testperiode toch niks voor mijn huid blijken te zijn. Deze potten zijn open geweest, er zijn vingers in gegaan, er is lucht bij gekomen.. En natuurlijk gaan ook producten die niet goed meer zijn weg.

Maak je ook wel eens producten helemaal op?
Eerlijk is eerlijk: dat komt niet heel erg vaak voor. Ik wissel gewoonweg te vaak van producten omdat ik het zo leuk vind nieuwe dingen te ontdekken en uit te proberen en omdat dat natuurlijk ook een groot deel van mijn werk is. Make-up gaat op een foundation of BB cream na – daar ben ik altijd heel vast en trouw in – nooit op. Wat wel veel erdoorheen gaat zijn reinigingsdoekjes, watjes, tissues, nagellakremover, make-upreinigingsproducten, micellaire lotions, gezichtscrèmes en dergelijke.

blogger behind the scenes

Doneren
En dan als laatste punt, maar waar wel zo’n beetje de grootste hoeveelheid beautyproducten naartoe gaat. Ik doneer met flinke regelmaat een heleboel mooie beautyproducten aan een overkoepelde organisatie voor blijf-van-mijn-lijf huizen, vrouwenhuizen en tienerhuizen. Deze meiden en vrouwen komen hier vaak met niks binnen, zijn onzeker, hebben een laag zelfbeeld en hebben weinig financiële middelen om zoiets simpels als shampoo of douchegel te kopen, laat staan make-up, parfum, crèmes en dergelijke. Je kan dan denken: “wat oppervlakkig, ze hebben wel andere dingen aan hun hoofd”. Maar toch krijg ik telkens weer te horen hoe blij deze meiden en vrouwen met de producten zijn. Dat ze zich kunnen opfrissen, verzorgen en zo een beetje meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld krijgen, dat ze zich fatsoenlijk op kunnen frissen voor een sollicitatie, dat tienermeiden die vanuit hun thuis – waar ze soms alles hadden – weg moeten ook weer mee kunnen doen met vriendinnen met een make-upje en dergelijke. Dat ik door middel van mijn werk een heel klein beetje bij mag dragen in het geluk van deze meiden en vrouwen doet mij heel erg goed ♥

Wat leuk om eens zo’n kijkje achter de schermen te geven van mijn werk en ik hoop dat je het leuk vond om te lezen :) Mocht jij nou ook een vraag hebben over mijn werk als fulltime blogger dan mag je deze gerust stellen. Wellicht beantwoord ik deze dan een volgende keer in een ‘behind the scenes’ artikel.

Wat heb jij nou àltijd al eens aan een blogger willen vragen?

Liefs,
Desirée

Eerste foto met dank aan Shutterstock.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Maud - Maudgeniet.nl
  Reply Maud - Maudgeniet.nl 3 juli 2017 at 14:46

  Wat leuk om te lezen! En wat goed dat je vaak producten doneert; zullen ze vast heel blij mee zijn! Ik lees zo vaak verhalen dat bloggers de spullen verkopen op Marktplaats bijvoorbeeld; verschrikkelijk vind ik dat!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 juli 2017 at 14:50

   Hi Maud, dankjewel voor je enthousiaste reactie! Nee, samples als deze doorverkopen snap ik inderdaad ook niet. Ik vind het veel leuker om anderen er blij mee te maken :)

 • Avatar van Fem
  Reply Fem 21 juni 2017 at 11:30

  Wat leuk om te lezen dat je veel producten aan blijf-van-mijn-lijf huizen en vergelijkbare organisaties doneert! Ik had daar nog nooit over nagedacht (maar beauty is ook niet mijn niche), maar vind het een hartstikke goed idee!

 • Avatar van Rosalie
  Reply Rosalie 19 juni 2017 at 09:12

  Wat een goed systeem gebruik je! Ook leuk dat je dingen doneert!
  Ik ga mijn eigen spullen eens moeten opruimen want mijn hele kamer staat vol met kleine zakjes omdat ze niet meer in mijn opbergkast kunnen

 • Avatar van Lies
  Reply Lies 4 juni 2017 at 13:51

  Lief dat je het ook weggeeft! <3 de meisjes in een blijf van mijn lijf huis zijn daar vast super blij mee!

 • Avatar van Tamara
  Reply Tamara 3 juni 2017 at 23:06

  Wat een prachtmens ben jij dat je een deel van de producten doneert aan bv blijf van mijn lijf huis! Ik zie dit niet als vanzelfsprekend en ik vind dat je een groot compliment verdient dat je dit doet! Je hebt een goed hart!

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 3 juni 2017 at 17:43

  Ik blog ook al enkele jaren en krijg ook regelmatig spulletjes. Een deel test ik zelf, een deel hou ik bij als voorraad en de rest geef ik weg aan vrienden en familie. Die zijn altijd blij met deze goodies.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 3 juni 2017 at 17:08

  Wat heb je een goed systeem ontwikkelt. Fijn dat je zo min mogelijk weg gooit, dat doet niet iedereen. Vind het heel mooi wat je met de spullen doet waar jezelf niets mee kunt. .

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 3 juni 2017 at 12:38

  Wat mooi om te lezen dat je veel producten doneert. Ik vind dat een heel goed initiatief van je! :-) Liefs!

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 3 juni 2017 at 11:44

  Wat een goed georganiseer systeem! Geweldig dat je zo’n groot deel producten doneert.

 • Avatar van Marguerita
  Reply Marguerita 3 juni 2017 at 11:41

  Wat een mooi doel heb je gevonden voor je spulletjes! Ik doneer inderdaad ook, maar dan aan een stichting die vluchtelingengezinnen in onze gemeente helpt. Voelt goed inderdaad en het is zonde om weg te gooien al die goede spullen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 juni 2017 at 08:29

   Fijn he, zo’n doel waarbij je weet dat de producten goed terecht komen <3

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 3 juni 2017 at 11:11

  Het doneren vind ik inderdaad een heel erg mooi idee! Zelf krijg ik niet zoveel binnen en als ik iets krijg wat ik niet kan of wil gebruiken geef ik het aan naasten. Maar doneren vind ik het allermooiste wat er bestaat, dat je weet dat je mensen blij kunt maken :)

 • Avatar van Lesley
  Reply Lesley 3 juni 2017 at 10:44

  Goed dat je het doneert! Ik ben zelf nog een beetje zoekende op dat vlak. Het meeste geef ik weg aan familie en vriendinnen. Vaak heb een ik een bepaald product waar ik dan echt ook een bepaald persoon voor heb. Zo verdeel ik het een beetje :-)

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 3 juni 2017 at 10:40

  Leuk om te lezen. Vooral het laatste vind ik mooi. Ik gooi ook alleen wat producten weg die ik onhygiënisch vind om aan een ander te geven. Verder krijgen vriendinnen die langskomen regelmatig wat van mij mee.

 • Avatar van Rory Blokzijl
  Reply Rory Blokzijl 3 juni 2017 at 09:45

  Mooi! Nichtje Serena heeft iets dergelijks ook gedaan een tijd terug (ik geloof gedoneerd aan een weeshuis). De meningen die mensen dan altijd weer hebben (“Geef, maar laat het ons niet weten want dat is jezelf een schouderklopje geven” tot aan “Ze hebben heel andere dingen nodig”). Mond dicht, denk ik dan altijd weer. Het komt uit een goed hart en daar gaat het om. Verder ben ik het helemaal met je eens dat dit nu juist de dingen zijn waar geen geld aan wordt uitgegeven. Omdat het er niet is, of omdat het aan ‘degelijke’ dingen moet worden uitgegeven. Heel mooi en fijn dat jij dit ze gunt. Top.
  Verder … wow, wat een volle lades. En mooi hoe je ‘systeem’ werkt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 juni 2017 at 08:31

   Ik snap zulke reacties echt niet. Maar aan de andere kant: je kan het toch nooit goed doen. Zolang het uit een goed hart gebeurt is er helemaal niks mis mee <3

 • Avatar van Kimberly
  Reply Kimberly 3 juni 2017 at 09:37

  Onzettend goed van je dat het doneert! Ik kan me voorstellen dat ze daar juist heel blij mee zijn.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 3 juni 2017 at 09:23

  Leuk om te lezen!! Ik vind het ook echt een no-go om producten weg te gooien, je kan er altijd dan iemand blij mee maken!

 • Avatar van Romy
  Reply Romy 3 juni 2017 at 09:15

  Wat onwijs mooi dat je regelmatig beautyproducten doneert aan vrouwen die bijna niets hebben. Leuk om hier eens iets meer over te lezen! Zo te horen zit er echt een handig systeem in wat je met gekregen producten doet.

 • Avatar van Patricia
  Reply Patricia 3 juni 2017 at 09:06

  Wat ben je toch een mooi mens! Geweldig dat je die spulletjes doneert. Dat is al een blogpost waard.

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 3 juni 2017 at 09:02

  Erg leuk om te lezen, ik snap het wel dat het op een gegeven moment teveel wordt allemaal, waar moet je het kwijt? Goed dat je het dan doneert, maak je een ander heel blij mee denk ik! X

 • Avatar van joyce
  Reply joyce 3 juni 2017 at 09:00

  Leuk om te lezen wat je doet lekker georganiseerd! Wat maak je ook prachtige foto’s!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 juni 2017 at 08:31

   Dankjewel voor je compliment!

 • Avatar van yvonne
  Reply yvonne 3 juni 2017 at 08:10

  Wat een leuk artikel! En een goed systeem hoe je hier mee omgaat. Zelf ben ik geen beautyblogger maar doneer wel veel( o.a: kleding tassen en schoenen) aan blijf van mijn lijfhuizen. Ze zijn er daar inderdaad altijd erg blij mee.

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 3 juni 2017 at 08:05

  Wow wat goed georganiseerd.
  Eigenlijk sta je daar als lezer niet eens zo bij stil dat er zoveel producten binnen komen dat het niet eens allemaal bruikbaar is om te gebruiken voor je blog.
  Ik vind het helemaal niet opervlakkig dat je aan vrouwenhuizen doneert, juist mensen met problemen hebben het nodig om even wat tijd en aandacht voor zichzelf te nemen. Hoe fijn dat jezelf dan heel eventjes terug kan trekken en kan voelen hoe onsspannend het is jezelf eventjes wat exta te verzorgen, iets wat er vaak al lange tijd bij ingeschoten is.
  Leuk artikel om te lezen

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 juni 2017 at 07:25

  Zo een leuk artikel dat jij ons mee laat kijken wat je met de producten doet die je als blogger ontvangt!
  Goed initiatief dat je denkt aan vrouwen die helemaal niets hebben.
  Dat is zo belangrijk dat hun zichzelf mooi en netjes voelen….

  Xoxo

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 3 juni 2017 at 07:21

  Zo deed/doe ik het ook. Bij het binnenkomen maak ik meteen selectie: interessant of niet. Interessant wordt dan ofwel meteen badkamer ofwel in lades. Niet-interessant gaat liefst asap weg om rommel te vermijden. Familie, vrienden, idd als extra cadeautje, … Nu enkele maanden geleden heb ik het echt gehad. Mijn huis was een parfumerie. Zelfs mijn nieuwe beautykamer boordevol opbergruimte voldeed niet meer en ik werd er gewoon amper nog warm van. Wat moet een mens met de zoveelste rode lipstick? Ook dat was voor mij een reden om mijn blogcarrière helemaal om te gooien. Ik zag al die producten en dat gaf zoveel druk op mijn schouders, ik wou het niet meer. Dus vandaar, bye bye beautybloggen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 juni 2017 at 08:32

   Stoppen zou ik als beautymeisje niet kunnen doen want er zijn nog voldoende lanceringen en producten waar ik echt heel blij van word op beautygebied. Maar ergens snap ik je wel, al die producten drukken zeker op de schouders.. Part of the job, I guess ;)

 • Avatar van Jonna@burgertrutjesNL
  Reply Jonna@burgertrutjesNL 3 juni 2017 at 06:43

  Super leuk om te zien dat je een georganiseerd systeem ervoor hebt. En wat goed dat je de overgebleven items doneert aan de stichting. Die ga ik even onthouden :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.