Beauty

Nieuwe zomerparfums van Escada, L’Occitane & Calvin Klein

12 juni 2017

nieuwe zomerparfums
Er komen regelmatig nieuwe parfums binnen en telkens weer als ik eraan snuffel bedenk ik me weer hoe jammer het is dat er nog geen geurcomputers bestaan. Zeker bij zoiets persoonlijks als parfums blijft het lastig om een goede omschrijving te kunnen maken zodat je toch een idee krijgt hoe één van de nieuwe geuren nu ruikt. Vandaag vertel ik je graag wat meer over de nieuwe zomerparfums van Escada, L’Occitane en Calvin Klein.

nieuwe zomerparfums nieuwe zomerparfums

Escada Fiesta Carioca
Ieder jaar komt Escada met een nieuw zomerparfum en dit jaar is het alweer de 25e keer. Dat mag gevierd worden! Escada Fiesta Carioca is geïnspireerd op de inwoners van Rio de Janeiro (de Carioca) en hun unieke levenslust en kleurrijke feesten. Zoals je kan verwachten is dit dus ook echt een vrolijke en zonnige geur, heel feestelijk en een tikkeltje verleidelijk.

Topnoten: viooltjes, passievrucht en frambozen
Hartnoten: passiebloemen, oranjebloesem en jasmijn
Basisnoten: benzoïne, cederhout en muskus.

De geur opent fris en fruitig, gaat over in een redelijk cleane en zomerse bloemengeur en eindigt in een warm en tikkeltje verleidelijke basis. Heel vrouwelijk, ‘jong’, fris en vooral heel zomers. Echt eentje die perfect is om mee te nemen op vakantie om daarna als je terug bent en de geur draagt telkens weer mee terug genomen te worden in je herinneringen.

Escada Fiesta Carioca is een limited edition eau de toilette die op mijn huid een uurtje of vijf/zes echt goed terug te ruiken is. De geur is verkrijgbaar vanaf 30ml/€32,10 en er is ook een bijpassende bodylotion.

nieuwe zomerparfums nieuwe zomerparfums

L’Occitane Terre de Lumière
Waar de meeste vrouwenparfums van L’Occitane overwegend wat frisser, zachter en zoeter is deze nieuwe geur duidelijk eens wat anders. L’Occitane Terre de Lumière is duidelijk een meer kruidige en aromatische geur met een zoet en warm randje. Heel verrassend en vooral heel erg lekker!

Topnoten: bergamot, ambrette en roze peper
Hartnoten: lavendelhoning
Basisnoten: acaciabloemen, bittere amandelessence, tonkaboon en witte muskus.

Nee, dit is zeker geen subtiele geur maar duidelijk eentje die een indruk achter laat. Niet omdat hij zo overweldigend is maar meer omdat het geen ‘standaard’ geur is. Van een frisse en prikkelende opening loopt hij langzaam over naar een warm en kruidig geheel met een zomers warme touch. Ik ben fan!

L’Occitane Terre de Lumière is een eau de parfum en blijft op mijn huid met gemak een uurtje of acht/negen terug te ruiken. De geur is verkrijgbaar vanaf 50ml/€65,00.

nieuwe zomerparfums nieuwe zomerparfums

Calvin Klein Eternity Summer 2017
Ook dit jaar lanceert Calvin Klein weer een heerlijke Eternity geur en dit jaar misschien wel zomerser dan ooit. Hij is verrassend fris – je ruikt er bijna ècht zeewater in terug – en daarnaast is het er duidelijk eentje voor diegenen die van bloemige geuren houden.

Topnoten: steranijs, woestijnroos en bergamot
Hartnoten: saffraan, waterakkoorden en osmanthus
Basisnoten: olibanum, muskus, sandelhout en vetiver.

Een licht kruidige citrusopening, een zomers veldboeket, de ziltige zee en een warm randje.. Perfect voor de zomer en verschillende gelegenheden. Ik weet zeker dat veel vrouwen (en mannen!) deze geur heerlijk zullen vinden.

Calvin Klein Eternity Summer 2017 is een eau de parfum die op mijn huid een uurtje of zes goed terug te ruiken is. De geur is verkrijgbaar in een flacon van 100ml voor €54,95.

Welke van deze nieuwe zomerparfums spreekt jou het meest aan?

Liefs,
Desirée

* Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 13 juni 2017 at 23:12

  Die Calvin Klein variant lijkt me echt heel erg lekker :)

 • Avatar van Roos
  Reply Roos 13 juni 2017 at 08:08

  Calvin Klein zal altijd mijn favoriet zijn, maar de andere twee geuren lijken mij ook heerlijk!

 • Avatar van Simplynspecial
  Reply Simplynspecial 12 juni 2017 at 18:57

  Stiekem wel benieuwd naar de Escada geur! Heb er al meerdere gehad en die me zijn allemaal erg bevallen :)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 12 juni 2017 at 18:26

  Lijken me lekkere parfums, alleen niet dierproefvrij

 • Avatar van Britt
  Reply Britt 12 juni 2017 at 13:14

  Mij lijkt die van Escada echt een perfecte zomergeur, die wil ik snel eens proberen!

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 12 juni 2017 at 12:47

  Ooooooooh Tonkaboon en ik ben verkocht! Dus die van l’occitane is meteen favoriet!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 12 juni 2017 at 12:08

  oef.. dat wordt moeilijk kiezen ^^’ ze klinken allemaal super nice :D

 • Avatar van Maria
  Reply Maria 12 juni 2017 at 11:06

  Ik laat me graag verrassen en vraag altijd parfum cadeau, die ze zelf super lekker vinden. . Denk bij de parfum ook vaak aan de persoon van wie ik het kreeg.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 12 juni 2017 at 09:22

  Ik vind de Eternity Summer van Calvin Klein echt heerlijk

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 12 juni 2017 at 08:26

  Vroeger kocht of kreeg ik elke zomer editie van Escada, heerlijk.
  Maar ik voel me hier nu een beetje te “oud” voor haha
  Nog steeds lekker, maar het ruikt echt naar jonge frisse meiden.
  Ik komt wel meteen in die vakantie vibe zodra ik deze geur ruik.
  Maar ik ga toch liever voor de L’occitane Terre de Lummiere….oh z a l i g is deze parfum.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 juni 2017 at 10:52

   Echt he, heerlijk is die van L’Occitane <3 Al blijft Escada hier ook voor de hoogzomerdagen favoriet. Gewoon nostalgie!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 12 juni 2017 at 07:03

  De eerste parfum daar ben ik zo benieuwd naar.
  Prachtige flacon en ik zit nu op mijn burostoel te dansen nu ik naar de leuke en gezellige video heb gekeken ;-)

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.