Beauty Mama & Kind

De hele dag beschermd tegen de zon met één keer insmeren?

17 juni 2017

P20 zonbescherming
Zoals je weet heb ik een grote interesse voor skincare, pluis ik graag ingrediëntenlijstjes uit en houd ik nieuwtjes op het gebied van huidverzorging goed in de gaten. Toen ik onlangs werd uitgenodigd door P20 zonbescherming voor een perspresentatie van het merk inclusief lezing van een dermatoloog werd mijn inner-nerd erg blij. Zonbescherming die je maar één keer per dag hoeft aan te brengen en voor het hele gezin geschikt is? Ik vertel je er graag wat meer over!

P20 zonbescherming
Zo’n 95% van de zonnestraling is UVA, welke zorgt voor vroegtijdige huidveroudering, rimpels, mogelijk huidkanker en oogschade en deze straling gaat zelfs door normaal glas heen. De overige 5% bestaat uit UVB straling wat zorgt voor verbranding, mogelijk huidkanker, vroegtijdige veroudering en oogschade. Zoals je kan begrijpen is een goede zonbescherming dus geen overbodige luxe en sinds ik moeder ben vind ik dit helemaal belangrijk. Als ik zelf verbrand dan is dat mijn eigen fout, maar als Shae’s huidje zonschade oploopt dan voel ik me megaschuldig omdat dit mijn verantwoordelijkheid is.

Hoe belangrijk ik goede zonbescherming dan ook vind, tijdens alle drukte voor een dagje uit of tijdens een spontaan zonmoment wil ik het nog wel eens vergeten mee te nemen of opnieuw aan te brengen.. Juist daarom is een product als P20 enorm handig, omdat je hiermee jezelf en/of je kindje(s) maar één keer hoeft in te smeren en je daarna zo’n 10 uur beschermd bent tegen de schadelijke invloeden van de zon.

Het assortiment van P20 zonbescherming bestaat uit verschillende sprays variërend in factor tussen SPF20 en SPF50+ en er is ook een continue-spray met een SPF30. Deze laatste sprayt de hele tijd door en kan zelfs op de kop gebruikt worden waardoor je zelfs je eigen rug en de achterkant van je benen goed mee kan nemen. Handig!

P20 zonbeschermingP20 zonbescherming P20 zonbescherming

De voordelen van P20
– één keer aanbrengen is voldoende voor 10 uur zonbescherming
– het product is zeer waterbestendig, maar als je tussendoor doucht met zeep of telkens na het zwemmen je huid hard droogwrijft dan is opnieuw insmeren wel aan te raden
– het product beschermt tegen zowel UVB-straling en UVA-straling, zelfs vele male meer dan de wettelijke norm.

Wel moet je rekening houden met enkele tips om van bovenstaande voordelen te kunnen profiteren. Schud de flacon goed voor gebruik en gebruik een royale hoeveelheid product om jezelf en/of je kindje in te smeren. We zijn snel geneigd te weinig te smeren waardoor we niet de volledige bescherming uit een product halen. Aangeraden wordt om per keer zo’n 30/40ml voor een volwassene te gebruiken om jezelf van top tot teen in te smeren. Ook moet je na het insmeren zo’n kwartiertje wachten voor je de zon in kan gaan. Niet omdat P20 zonbescherming niet snel intrekt, maar omdat er op deze manier echt een goed beschermend laagje over de huid ontstaat. En als laatste: spray het product niet rechtstreeks op het gezicht maar breng het eerst aan op je handen en verdeel het dan over het gezicht.

Nog enkele algemene tips om jezelf en je kinderen tegen de schadelijke effecten van de zon te beschermen:
– vermijd de zon op de heetste momenten van de dag (tussen 12 en 15 uur)
– draag een UV-werende zonnebril om je ogen te beschermen
– draag een zonnehoedje, SPF (zwem)kleding en/of bijvoorbeeld een shirtje over je badkleding
– houd vooral kleine kinderen uit direct zonlicht.

P20 zonbescherming P20 zonbescherming

Onze ervaring met P20 zonbescherming
Persoonlijk vind ik het echt geniaal dat er dus een product is wat je maar één keer per dag hoeft aan te brengen. Ik heb het natuurlijk op mijzelf en op Shae uitgeprobeerd en we zijn die dagen in de zon niet verbrand, dus dat heeft in ieder geval gewerkt. Ook vind ik het heel erg fijn dat het product transparant is en je tijdens het insmeren dus geen witte waas hebt. Wel geeft het product net zoals andere zonneproducten die zo’n hoge UVA- en UVB-bescherming bieden wat vlekken op kleding. Eerst even insmeren, je handen wassen, een kwartiertje wachten en daarna pas aankleden dus.

Ook fijn: de producten bevatten geen nanodeeltjes, geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen en de producten zijn gewoon bij onder andere Kruidvat, Bol.com, Wehkamp, Drogisterij.net, Etos, DIO en DA verkrijgbaar.

Vooral het idee dat je met één keer smeren klaar bent voor de rest van de dag vind ik heel erg fijn. Of je nu nog spontaan een terrasje gaat pakken tussendoor of toch naar het strand gaat in de middag, je maakt je zo toch een stuk minder zorgen om je eigen huid en die van je kinderen en gaat zo met een gerust hart de zon in :)

Neem een kijkje op de website van P20 voor meer informatie.

Enjoy your day!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 19 juni 2017 at 22:42

  Lijkt me handig voor mijn man. Dat hij ’s morgens de zonnecrème kan aanbrengen en ansich doorheen de dag zich niets meer moet aantrekken van opnieuw smeren.

 • Avatar van blewbird
  Reply blewbird 17 juni 2017 at 22:29

  Weet je, dat geloof ik niet zomaar. Ik ben regelmatig langer in de zon en ik moet blijven smeren met factor 30, omdat ik anders flink verbrand. Ik heb niet een heel lichte huid, eerder zo gemiddeld. Antizonnebrandcrème zit vol met materiaal dat je huid als het ware dichtplakt, zodat de zonnestralen er niet bij kunnen. Als ‘jouw’ middel inderdaad zo sterk is, zijn de nadelen misschien wel groter dan de voordelen. Misschien is het wel beter om niet zo lang achtereen in de zon te gaan.

  Tip voor als je thuiskomt en ontdekt dat je toch een beetje verbrand bent: een echt koude douche en even flink lang onder blijven staan. Serieus hoor!

  Groetjes, Blewbird

 • Avatar van Annika - Mrs. Marvelous
  Reply Annika - Mrs. Marvelous 17 juni 2017 at 21:36

  Wij gebruiken ook een zonneproduct voor de hele dag, maar zoon heeft een eigen tube mee naar school en die wordt om 12 uur nog een keertje ingesmeerd. Wij geven bijna licht in het donker en we redden het echt niet de hele dag met één keer smeren. En dan is de oudste ook nog eens erg gevoelig voor van alles en nog wat, dus we moeten ook rekening houden met eventuele uitslag. Altijd fijn om meer te lezen over zonneproducten, die zijn onmisbaar.

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 17 juni 2017 at 18:39

  Wellicht goed om toch nog iets verder te nuanceren: https://www.nrc.nl/nieuws/2015/06/13/sommige-zonnebrandcreme-is-voor-de-hele-dag-1502808-a1326187

 • Avatar van lois71
  Reply lois71 17 juni 2017 at 18:08

  Wauw, die eerste foto van Shae, kan inderdaad zo inde reclame.

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 17 juni 2017 at 12:52

  Dit is inderdaad een fijn product, persoonlijk iets fijner dan Vision vind ik.
  Ook fijn dat er geen geurstoffen zijn toegevoegd, dat doe ik liever zelf ;-P
  Super lieve foto’s van Shae….het word al ’n echt dametje zo te zien.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 17 juni 2017 at 12:21

  Wat een leuke foto’s van Shae, kunnen zo in een reclame :-). Ik kom zelden buiten en smeer me dan wel in, maar een product als dit is voor mij niet nodig, maar het lijkt me ideaal als je de hele dag buiten bent en zwemt en ga zo maar door.

 • Avatar van Shirley
  Reply Shirley 17 juni 2017 at 11:57

  Ik heb juist wel goede ervaringen. Oké, de geur is niet echt zoals bijvoorbeeld Nivea of iets dergelijks, maar het doet wat het moet doen. Ik smeer me ’s ochtends in en de rest van de dag niet meer. Mijn ouders hadden het mee naar Turkije en ook daar smeerden ze slechts één keer en voor de rest van de dag niet. Ook zij zwommen in het zwembad en in de zee :) We zijn niet verbrand en ook mijn zoontje reageert er goed op. In het begin durfde ik niet zo goed en smeerde ik ’s middags nog eens extra, maar dat doe ik nu ook niet meer. Het staat dan ook zeker klaar voor de komende zomerse dagen en onze vakantie :) Oh, en we hebben beide een zeer gevoelige huid en kunnen dit spul prima hebben. Zelfs mijn pasgeboren baby’tje heb ik op zijn benen ingesmeerd omdat ‘ie in de draagzak ging in romper en dat ging ook super. Nou, tot zover mijn positiviteit, haha. Ik ben dus fan!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 juni 2017 at 12:18

   Wat leuk om te horen dat jullie zo tevreden zijn met P20 en wat fijn dat jullie gevoelige huidjes er zo goed tegen kunnen!

 • Avatar van yvonne
  Reply yvonne 17 juni 2017 at 11:42

  @Desiree, het hoeft niet lekker te ruiken wabt ik gebruik zelf ook liever geen overbodige parfumstoffen in producten. Maar dit ruikt echt chemisch. De geur van lijm en nagellakremover komt aardig in de buurt. Vind jij het qua geur wel goed te doen? En als het na het douchen weg is dan zal het na een zwembeurt ook wel weg zijn. Dan heb je niet genoeg aan 1x smeren toch?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 juni 2017 at 11:44

   Hi Yvonne, ik vind het qua geur zeker te doen en hij blijft ook niet hangen ervaar ik. In het artikel staat ook dat je na douchen met zeep of jezelf flink hard afdrogen na het zwemmen je wel nog een keertje moet smeren :)

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 17 juni 2017 at 10:17

  Zonbescherming is zo belangrijk! Ik probeer hier altijd super goed op te letten!

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 17 juni 2017 at 10:06

  Ik vind het geen fijn spul. Het ruikt erg chemisch ( krijg van kids regelmatig de vraagt of ik lijm op ze smeer) en welk product is waterproof? Dan zou je het er ook niet af kunnen douchen. Sorry geen positieve ervaring hier.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 juni 2017 at 10:10

   Wat jammer om te horen dat je geen positieve ervaring hiermee hebt. Producten zonder toegevoegde geurstoffen ruiken vaak minder aansprekend, maar het is wel beter voor de huid. Ook omdat veel geurstoffen en parfums reageren met zonlicht wat vlekken en irritatie op de huid kan opleveren. P20 zegt trouwens zelf ook dat het enkel waterproof/zwemproof is en dat het na stevig afdrogen of douchen met zeep wel opnieuw aangebracht moet worden.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.