Lifestyle

Lifestyle | 7 tips voor een productieve dag

7 juni 2017

tips voor productieve dag - Lifestyle | 7 tips voor een productieve dag
We hebben allemaal wel van die dagen waarin er eigenlijk van alles uit je vingers moèt komen, maar dat het echt niet wil lukken. Enorm frustrerend! Gelukkig zijn er een aantal heel erg handige tips waarmee je ervoor kan zorgen dat het toch nog een productieve dag zal worden, hoe shitty deze misschien ook begon. Door efficiënter te werken kan je je productiviteit enorm verhogen waardoor je ook nog eens lekkerder in je vel zal zitten en met minder stress en opgehaaste gevoelens aan je to do list begint. Let’s go!

Vaak kan een klein verschil in je normale werkwijze al een groot verschil maken in je persoonlijke prestaties. En door zo op die manier langzaam kleine veranderingen te maken krijg je een andere mindset waarmee je op de lange termijn veel winst behaalt.

1. Stop met uitstellen. Heb je een belangrijk telefoontje dat je moet plegen of een bepaalde mail te versturen, doe dit dan gelijk. Of het nu een privé afspraak is die je al veel te lang hebt uitgesteld of dat het gaat om werkgerelateerde zaken. Als je zo’n taak gelijk uitvoert ben je ervan af en dat zorgt weer voor minder onrustige gevoelens, dus een rustigere werkflow voor de rest van je dag.

2. Alles wat je in twee minuten kan doen, gelijk doen. Deze regel pas ik zelf erg regelmatig toe en werkt heel erg fijn. Van een reactie op social media beantwoorden, iets opruimen in huis tot aan een los eindje afronden van een opdracht. Het zal je verbazen hoeveel van zulke taakjes je weg kan werken in loze momenten gedurende de dag waardoor je ze niet op hoeft te laten lopen tot taken waar je zo een halve dag aan kwijt bent.

3. Leer nee te zeggen. Dit is er eentje waar ik zelf ook enorm van kan leren, maar door vaker nee te zeggen houd je meer tijd over voor je eigen taken en opdrachten. Vaak zijn we geneigd om uit beleefdheid snel ja te zeggen, terwijl die dingen ons vaak net niet liggen en je er eigenlijk geen tijd voor hebt. Dit vreet energie!

4. Laat je niet afleiden. Heb je een bepaalde taak te doen, zet je er dan volledig voor in en laat je niet afleiden door social media, je mailbox en telefoontjes tussendoor. Kortom: zet een timer of maak de afspraak met jezelf tot een bepaalde tijd aan één taak te werken en zet tot die tijd je smartphone op stil en kijk niet naar je mailbox.

5. Neem na ongeveer elke twee uur werk een èchte pauze. Niet eentje waarin je met je smartphone in je hand of achter je PC even snel wat naar binnen gooit, maar geef je ogen en hoofd de rust. Verlaat je werkplek, ga een stukje wandelen en neem de tijd om even wat gezonds te eten en te drinken. Zo’n echte pauze voelt tijdens een drukke dag misschien als verloren tijd, maar na een kwartiertje tot half uurtje rust is je creativiteit en productiviteit duidelijk omhooggegaan.

6. Werk met een kleine to do list. Een lange lijst met taken zorgt enkel voor een blokkade. Beter kan je jezelf focussen op enkele belangrijke taken die voor die dag echt belangrijk zijn, dan dat je van alles half-half doet, slecht doet of uiteindelijk zelfs helemaal niet doet.

7. Mocht je nu echt een pittige dag of week voor de boeg hebben met veel belangrijke afspraken, meetings en/of deadlines, werk dan met een beloningssysteem. Werk vooruit met to do lijstjes per dag en beloon jezelf aan het eind van iedere dag of aan het eind van die week als je alles behaald hebt. Het hoeft niet groot te zijn, maar kies voor iets waar je echt van geniet. Van een lekkere luxe koffie bij Starbucks tot aan een lunch bij je favoriete stek of bijvoorbeeld een goed boek of festivalkaartje.

Ik hoop dat je met bovenstaande tips een stuk lekkerder aan het werk kan gaan en uiteindelijk met minder stress méér uit je dag kan halen. Of het nu om privésituaties zoals je huishouden gaat, of je nu ondernemer bent of voor een baas werkt: eigenlijk werken bovenstaande tips voor een productieve dag voor elke taak, opdracht of deadline. Succes!

Mocht je zelf nog een aanvullende tip hebben, laat deze dan achter in de reacties onder dit artikel :)

Foto via Shutterstock.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Eline Schuurmans
  Reply Eline Schuurmans 18 oktober 2018 at 14:20

  Fijne tips! Ik probeer vaak al wat prioriteit aan te brengen in mijn TO DO’s, dat scheelt voor mij al enorm. Dan weet je dat er bepaalde dingen zijn die je gerust even kunt laten liggen (en die je dan juist even snel op een verloren momentje alsnog kunt doen, of die je na een tijdje wel op hoge prioriteit zet) en heb ik een duidelijk beeld van de dingen waar ik NU op moet focussen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 oktober 2018 at 14:33

   Jep! Je to do list op volgorde van prioriteit opstellen is ook een goede inderdaad!

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 8 juni 2017 at 12:32

  Hele handige tips, het uitstellen van werk is inderdaad een dingetje…maar snelle werkjes gelijk afhandelen doe ik gelukkig wel weer.

 • Avatar van Leila
  Reply Leila 8 juni 2017 at 09:36

  Nice! Moet van alles doen vandaag , dus deze tips komen mooi van pas! Eerst maar even die al veel te lang uitgestelde afspraak inplannen. :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 juni 2017 at 09:41

   Hoppa, gelijk aan de slag. Dat wordt vast een topdag. Succes!

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 7 juni 2017 at 20:41

  Deze tips,… we krijgen ze ook bij therapie. Vooral omdat ons geheugen vaak zeer kort is, door het opgeslaan van info uit het verleden. Ik kan dingen van 20 jaar zo opratelen, maar wat ik gisteren at? Of iets wat ik nog moet doen?
  Dus ik heb een wekker voor diverse taken. Een strak schema voor het huishouden, etc. Ik word nu onrustig omdat ik opeens besef dat ik weer wat ben vergeten…

 • Avatar van Loes | Gewoon iets met Loes
  Reply Loes | Gewoon iets met Loes 7 juni 2017 at 14:26

  Wat een goede tips! Vooral die kleine dingen, die maken soms een wereld van verschil. Ik maak zelf soms wel lange to-do lijsten, want als ik dat niet doe, vergeet ik juist iets en dat is nog frustrerender. Door er dan een prio aan te geven (en eventueel te bedenken dat het (over)morgen kan), raak ik er niet door gefrustreerd.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 juni 2017 at 14:42

   Ja inderdaad, één lange overzichtslijst met wat je nog allemaal moet doen kan handig zijn. Maar hem dan opdelen met een deadline erbij maakt het dan weer overzichtelijk zodat je gericht per onderwerp/taak kan werken :)

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 7 juni 2017 at 13:06

  Nee leren zeggen vind ik soms nog wel erg lastig, maar krijg het steeds meer onder de knie. Ik ben het ook eigenlijk met alle tips eens die je noemt :)

 • Avatar van Liset - Beautydagboek
  Reply Liset - Beautydagboek 7 juni 2017 at 11:07

  Nee zeggen vind ik nog altijd lastig! Ik wil niemand teleurstellen, maar het moet soms wel om je eigen grenzen aan te geven zodat je meer tijd over hebt voor de dingen die voorrang hebben. Mooie, bruikbare tips heb je opgeschreven!

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 7 juni 2017 at 10:56

  Fijne tips zeg!! Kan ik vandaag wel gebruiken, haha!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 juni 2017 at 14:43

   Ik hoop dat je al iets aan de tips gehad hebt vandaag? Dat je maar een mooie dag mag hebben waarin je veel gedaan gaat krijgen ^^

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 7 juni 2017 at 10:15

  Leuke tips. Ik ben heel goed in uitstellen haha, oeps heel slecht!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 juni 2017 at 14:43

   Foei! ;) Het feit dat je weet waar je struikelblok ligt maakt het aanpassen al een heel stuk gemakkelijker, je kan het!

 • Avatar van Loes
  Reply Loes 7 juni 2017 at 09:57

  Fijne tips! Ik moet vandaag veel studeren, dus ze komen zeker van pas!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 juni 2017 at 14:44

   Heel veel studiesucces gewenst!

 • Avatar van Romy
  Reply Romy 7 juni 2017 at 07:24

  Er staan veel fijne tips tussen, waarvan ik een aantal ook al toepas. Beloningen, pauzes en alles van 2 minuten meteen doen helpt mij bijvoorbeeld ook altijd. Nee zeggen zou ik ook nog iets meer mogen doen. En die te lange to do lists blijven bij mij ook een aandachtspuntje. Ik maak ze vaak net iets te lang ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 juni 2017 at 14:44

   Het is ook gewoonweg zo enorm aantrekkelijk om zo’n lijstje maar aan te blijven vullen, heel herkenbaar hoor ;)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 juni 2017 at 07:15

  Fijne en zeer handige tips!
  Ik zou inderdaad vaker nee zeggen en mezelf eens belonen.

  Xoxo

 • Avatar van Jonna@burgertrutjesNL
  Reply Jonna@burgertrutjesNL 7 juni 2017 at 06:53

  Een van mijn slechte eigenschappen is dat ik dingen heel goed kan uitstellen. Ik probeer hier alert op te zijn en dit minder vaak te doen. Zo haal je inderdaad meer uit je dag. Fijne tips weer

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Lifestyle
rosti mepal lunchpot
Tip | Rosti Mepal to go producten

Of je nu gezonder wil leven, minder verpakkingsmateriaal wil verbruiken of toe bent aan wat nieuws.. met deze Rosti Mepal...

Close