Beauty

How to | Nooit meer schurende bovenbenen!

26 juni 2017

schurende bovenbenen tips
Het is volop genieten met het warme weer en de blote benen mogen weer gezien worden. Maar als je wat vollere benen hebt is een rokje, maxidress of jurkje dragen niet iets wat altijd even prettig kan zijn vanwege plakkende of schurende bovenbenen waardoor je zelfs flink last kan krijgen van irritatie, blaren en smetplekken. Gelukkig zijn er een aantal handige tips en tricks waardoor je dit kan voorkomen en ook gewoon dat rokje of die mooie maxidress aan kan trekken met warm weer!

Als het hoogzomer is en ik een rokje of jurkje draag maar een hele dag rondom huis ben dan gebruik ik zelf eigenlijk nooit een speciaal product om schurende bovenbenen te voorkomen. Ik heb er dan minder last van omdat ik minder actief ben en als ik merk dat het toch warm wordt tussen de benen neem ik een andere houding aan of ga ik even naar binnen voor de ventilator zitten.

Maar.. als ik de deur uit ga en ik heb blote benen dan moet ik eigenlijk wel. Ik ben het uit vergeetachtigheid wel eens vergeten en kwam mijzelf enorm tegen op zo’n dag. Die eindigde namelijk met flinke irritatie en een soort schuurplekken met blaren ertussen wat heel lang nodig had om te helen. Geen pretje!

schurende bovenbenen tips schurende bovenbenen tips

Tips & tricks tegen schurende bovenbenen!

1. Als het niet al te warm is zou je een afgeknipte dunne panty kunnen dragen of een kort broekje. In deze laatste categorie kan je denken aan een wielrenbroekje, een knielang shapewear broekje van bijvoorbeeld Spanx of – mijn persoonlijke favoriet – een Sarah’s Sweeties broekje. Deze laatste zien er leuk uit, zitten heerlijk, knellen niet waardoor er geen randjes zichtbaar zijn en blijft jarenlang mooi.

2. Er zijn verschillende (spray)crèmes op de markt die je tussen de bovenbenen aan kan brengen die de wrijving verminderen doordat ze een laagje op de huid leggen. Enkele voorbeelden hiervan zijn Smoovall en Vevina, maar ik hoor ook goede verhalen over een dun laagje Vaseline of zelfs een make-upprimer die daar goed hun werk zouden doen en ook de Compeed blarenstick die eigenlijk voor de hielen bedoeld zou je kunnen proberen.

3. Ik ben er zelf geen grote fan van, maar anderen zweren erbij: poederen! Je kan hiervoor gewoon maizena gebruiken, talkpoeder of babypoeder.

4. Een hele simpele truck die ik zelf ook toepas is het aanbrengen van deodorant op de binnenkant van je bovenbenen. Heel gemakkelijk ook en je hebt het altijd in huis dus ook last minute nog even snel te doen voor je de deur uit gaat.

Mocht het nu te laat zijn, de schurende bovenbenen hun werk gedaan hebben en je al last hebt van blaren, een geïrriteerde huid of smetplekken dan kan ik je aanraden om de huid daar vooral goed droog en schoon te houden. Voorzichtig wassen, droogdeppen, een laagje zinkzalf of babybillenspray (Zarqa of Multilind) aanbrengen en aan de lucht laten drogen of een dun katoenen broekje dragen.

Mocht je nog een aanvullende tip hebben tegen schurende bovenbenen laat deze dan zeker achter in een reactie onder dit artikel. Wellicht help je er iemand anders mee :)

* Eerste foto is beschikbaar gesteld door Shutterstock.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Chantal
  Reply Chantal 22 april 2019 at 10:19

  De korte fiets broekjes bij de Zeeman. Alleen krijgen ze deze vaak maar één keer en iedereen duikt erop af. Ze zijn vaak zo op. Ik wilde gisteren ook mijn maxi dress aan en heb toen een lange legging van de Zeeman kort geknipt en die eronder gedragen. Werkt heel goed. Deze zijn van katoen met elastaan en dat neemt goed vocht op en ademt goed. En het is lekker goedkoop. Zelfs met erg warm weer vind ik het prima te doen met zo’n broekje.

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 23 juli 2018 at 20:26

  Ik heb nu net weer een bestelling geplaatst bij big Bloomers. Ook een soort korte legging/fietsbroekje. Zitten heerlijk, niet warm en werkt perfect. Bandelettes ook gehad en menig poedertje of smeerseltje maar dit is voor mij echt DE oplossing. Blij dat ik die dit jaar heb gevonden met die aanhoudende hitte.

 • Avatar van Mysterymagic
  Reply Mysterymagic 7 mei 2018 at 23:36

  Ik gebruik kokosolie tussen mijn bovenbenen. Ik smeer mijn hele lichaam ermee in, maar tussen de bovenbenen even extra veel als ik een rokje draag. Ook had ik nog wat oude katoenen leggings liggen en die heb ik op maat afgeknipt. Die trek ik aan als ik een hele dag op stap ben in een rokje. Ik wist niet dat ze bij de Zeeman korte leggings hadden, dus daar ga ik zeker even naar kijken.

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 7 mei 2018 at 17:12

  Gladde Bandelettes!
  Niet die kanten versie (Die ook bij MS Mode te koop is) want als je zweetbenen hebt zoals ik schuur je je benen nog kapot onder het kant.
  Die gladde zijn werkelijk mijn redding. Nu een paar dagen achter elkaar zonder enkele irritatie gedragen en niet zo warm als een broekje.

 • Avatar van Marleen
  Reply Marleen 7 mei 2018 at 14:16

  Ik draag de korte fietsbroekjes van de zeeman, zoals velen hier al gezegd hebben. Alleen als het heeeeel warm is vind ik dat minder al die laagjes, dan draag ik een korte broek.

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 7 mei 2018 at 14:13

  Ik draag een broekje met lange pijpje onder een jurkje ..ideaal vind ik zelf gewoon eentje van sloggie met een kantje

 • Avatar van Julia
  Reply Julia 27 juni 2017 at 11:21

  Ik maak zelf altijd gebruik van vevina. Heb wel eens gehoord van een vriendinnetje dat ze deo of talk poeder gebruikte, maar het begon altijd enorm gauw te smetten. Waardoor ze alsnog erg veel last had.

 • Avatar van yvonne
  Reply yvonne 27 juni 2017 at 09:46

  Ik zweer bij glijmiddel op siliconenbasis. Echt topspul. Ook ideaal bij het stylen van je haar met de steiltang.

 • Avatar van Marinka
  Reply Marinka 26 juni 2017 at 22:08

  Als het al te laat is slakkengel (ook gewoon te koop bij de action) echt een wondermiddel! ’t heelt super snel en verzacht de pijn!

 • Avatar van Annika - Mrs. Marvelous
  Reply Annika - Mrs. Marvelous 26 juni 2017 at 19:38

  Vevina deed bij mij helemaal niks, helaas. Ik gebruik al jaren gewoon een wielrenbroekje of een korte legging, sta je ook niet in de onderbroek bij een windvlaag.

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 26 juni 2017 at 19:09

  Ik heb er geen last meer van, maar ik droeg een korte legging onder mijn rokje, hoefde ik ook niet op te letten hoe ik zat ?

 • Avatar van Sam
  Reply Sam 26 juni 2017 at 15:53

  Ik gebruik sudocreme… dat werkt echt top .. heel de dag nergens last van !!!!

 • Avatar van Jonna@burgertrutjes
  Reply Jonna@burgertrutjes 26 juni 2017 at 14:45

  Super handig, ik zweer bij de crème van Vevina :)

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 26 juni 2017 at 14:03

  Ik gebruik zelf regelmatig een dusting poeder van Lush. Aanrader!

 • Avatar van Liset - Beautydagboek
  Reply Liset - Beautydagboek 26 juni 2017 at 11:05

  Ik ken het probleem zelf niet, maar als ik het zo lees, lijkt het me geen pretje! Fijn dat je hier wat tips over geeft.

 • Avatar van Josine
  Reply Josine 26 juni 2017 at 10:46

  Ik zweer bij een katoenen wielrenbroekje. Dat is ook omdat ik van korte jurkjes hou en me dan iets veiliger voel!
  Sinds kort heb ik ook Glide, die ben ik nog aan het testen, een soort deo voor wielrenners. Ik ben benieuwd. Wat gebruik jij? Liefs Josine

 • Avatar van Loes
  Reply Loes 26 juni 2017 at 10:39

  Ik draag eigenlijk altijd korte legging broekjes van Forever21. Die zijn rond de vijf euro en helemaal prima! Ik heb ook een speciale soort lotion ervoor sinds kort, maar die moet ik nog eens uitproberen.

 • Avatar van Monica
  Reply Monica 26 juni 2017 at 09:53

  Wat een fijne tips en sommige kende ik nog niet. Ik draag altijd een broekje met pijpjes onder een maxi rok maar goede zijn moeilijk te vinden. Her hoeft namelijk niet te corrigerend te zijn maar gewoon lekker zacht en onzichtbaar. Best lastig te vinden maar ik draag dan nu die van Ann Rolfi maar die zijn helaas wel erg dik.

  • Avatar van Gerda
   Reply Gerda 28 juni 2017 at 08:27

   Ik draag altijd de dunne katoenen wielrenbroekjes van de Zeeman! Ze hebben ze in zwart, wit en oranje dit jaar. Kosten een paar euro en zijn echt top voor onder een rokje of jurkje

 • Avatar van Miriam
  Reply Miriam 26 juni 2017 at 09:53

  Ik gebruik gewoon goedkope olie spray van de etos. ’s Ochtends er even op sprayen, uitsmeren en je hebt de gehele dag geen last. De olie is ook niet vet, en trekt heel snel in maar geeft wel een soort van beschermlaagje over de binnenkant van je benen

 • Avatar van Iv
  Reply Iv 26 juni 2017 at 09:46

  Bandalettes!!! Ooit gekocht, een stel op de proef en sindsdien verkocht.

 • Avatar van marleen
  Reply marleen 26 juni 2017 at 09:37

  Ik heb er gelukkig niet veel last van maar als ik het wél heb dan doet een beetje Vaseline al wonderen :) Het lijkt me wel echt VRESELIJK om dit ‘op grotere schaal’ te hebben. Schurende huid is zó pijnlijk!

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 26 juni 2017 at 09:29

  Ik lees regelmatig over dit probleem, lijkt mij zeer pijnlijk.
  Gelukkig ken ik het niet want ik draag wekelijk nooit rokjes of jurken meer.
  Geen idee waarom trouwens…

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 26 juni 2017 at 09:02

  Yes Sarahs Sweeties: fan vanaf het eerste uur! Beste uitvinding ooit!

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 26 juni 2017 at 08:55

  Body patches! Zie ook ons artikel hierover: http://leukemoeders.nl/tips-schurende-bovenbenen/

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 juni 2017 at 09:39

   Bedankt voor het aanvullen met jullie tip!

 • Avatar van Tina
  Reply Tina 26 juni 2017 at 08:01

  Bandelettes, in sportieve en sexy kanten variant!
  Te koop op verschillende sites.

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 26 juni 2017 at 08:00

  Ik zweer bij bandelettes, ik draag 5/7 dagen swingjurken en normaal als het kouder is met een panty maar als het bloedheet is dan gewoon de bandelettes eronder, die kun je op diverse sites krijgen.. Zelfs aliexpress! Even goed je bovenbenen opmeten en dan kun je zo een marathon lopen ?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 juni 2017 at 09:40

   Thanks voor de tip! Die ga ik ook maar eens proberen :)

 • Avatar van Irene
  Reply Irene 26 juni 2017 at 07:56

  Ik haal korte leggingbroekjes (lengte wielrenbroekje) bij de zeeman. Zijn 4.99 stuk en katoen. Ik zweer er al jaren bij.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 juni 2017 at 09:40

   Wat een goede en betaalbare tip! Eens kijken tot welke maat die broekjes verkrijgbaar zijn :)

   • Avatar van Anne-Marie
    Reply Anne-Marie 28 juni 2017 at 07:02

    Volgens mij tot maat 50. Ik zweer er ook bij.

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 28 juni 2017 at 14:37

     Dankjewel voor je reactie, ik ga eens kijken!

 • Avatar van Bianca Ronday
  Reply Bianca Ronday 26 juni 2017 at 07:07

  Zelf gebruik ik op warme dagen waar ik veel loop in een rok of maxidress nog wel eens Chamois crème. Dit is crème die ik heb staan voor het voorkomen van schuren en wrijving bij lange fietstocht. Het is dus veilig te gebruiken, want bij het fietsen gebruik ik het ook tegen zadelpijn op de intieme delen. Sudocreme is ook een goede alternatief, maar houdt dan wel rekening met vlekken door de zinkoxide die erin zit.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 juni 2017 at 09:41

   Dankjewel voor de Chamois tip, die ga ik eens proberen :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 26 juni 2017 at 06:55

  Zulke handige tips waarvan ik een aantal niet ken.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.