Beauty

How to | Nooit meer schurende bovenbenen!

26 juni 2017

schurende bovenbenen tips
Het is volop genieten met het warme weer en de blote benen mogen weer gezien worden. Maar als je wat vollere benen hebt is een rokje, maxidress of jurkje dragen niet iets wat altijd even prettig kan zijn vanwege plakkende of schurende bovenbenen waardoor je zelfs flink last kan krijgen van irritatie, blaren en smetplekken. Gelukkig zijn er een aantal handige tips en tricks waardoor je dit kan voorkomen en ook gewoon dat rokje of die mooie maxidress aan kan trekken met warm weer!

Als het hoogzomer is en ik een rokje of jurkje draag maar een hele dag rondom huis ben dan gebruik ik zelf eigenlijk nooit een speciaal product om schurende bovenbenen te voorkomen. Ik heb er dan minder last van omdat ik minder actief ben en als ik merk dat het toch warm wordt tussen de benen neem ik een andere houding aan of ga ik even naar binnen voor de ventilator zitten.

Maar.. als ik de deur uit ga en ik heb blote benen dan moet ik eigenlijk wel. Ik ben het uit vergeetachtigheid wel eens vergeten en kwam mijzelf enorm tegen op zo’n dag. Die eindigde namelijk met flinke irritatie en een soort schuurplekken met blaren ertussen wat heel lang nodig had om te helen. Geen pretje!

schurende bovenbenen tipsschurende bovenbenen tips

Tips & tricks tegen schurende bovenbenen!

1. Als het niet al te warm is zou je een afgeknipte dunne panty kunnen dragen of een kort broekje. In deze laatste categorie kan je denken aan een wielrenbroekje, een knielang shapewear broekje van bijvoorbeeld Spanx of – mijn persoonlijke favoriet – een Sarah’s Sweeties broekje. Deze laatste zien er leuk uit, zitten heerlijk, knellen niet waardoor er geen randjes zichtbaar zijn en blijft jarenlang mooi.

2. Er zijn verschillende (spray)crèmes op de markt die je tussen de bovenbenen aan kan brengen die de wrijving verminderen doordat ze een laagje op de huid leggen. Enkele voorbeelden hiervan zijn Smoovall en Vevina, maar ik hoor ook goede verhalen over een dun laagje Vaseline of zelfs een make-upprimer die daar goed hun werk zouden doen en ook de Compeed blarenstick die eigenlijk voor de hielen bedoeld zou je kunnen proberen.

3. Ik ben er zelf geen grote fan van, maar anderen zweren erbij: poederen! Je kan hiervoor gewoon maizena gebruiken, talkpoeder of babypoeder.

4. Een hele simpele truck die ik zelf ook toepas is het aanbrengen van deodorant op de binnenkant van je bovenbenen. Heel gemakkelijk ook en je hebt het altijd in huis dus ook last minute nog even snel te doen voor je de deur uit gaat.

Mocht het nu te laat zijn, de schurende bovenbenen hun werk gedaan hebben en je al last hebt van blaren, een geïrriteerde huid of smetplekken dan kan ik je aanraden om de huid daar vooral goed droog en schoon te houden. Voorzichtig wassen, droogdeppen, een laagje zinkzalf of babybillenspray (Zarqa of Multilind) aanbrengen en aan de lucht laten drogen of een dun katoenen broekje dragen.

Mocht je nog een aanvullende tip hebben tegen schurende bovenbenen laat deze dan zeker achter in een reactie onder dit artikel. Wellicht help je er iemand anders mee :)

* Eerste foto is beschikbaar gesteld door Shutterstock.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Chantal
  Reply Chantal 22 april 2019 at 10:19

  De korte fiets broekjes bij de Zeeman. Alleen krijgen ze deze vaak maar één keer en iedereen duikt erop af. Ze zijn vaak zo op. Ik wilde gisteren ook mijn maxi dress aan en heb toen een lange legging van de Zeeman kort geknipt en die eronder gedragen. Werkt heel goed. Deze zijn van katoen met elastaan en dat neemt goed vocht op en ademt goed. En het is lekker goedkoop. Zelfs met erg warm weer vind ik het prima te doen met zo’n broekje.

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 23 juli 2018 at 20:26

  Ik heb nu net weer een bestelling geplaatst bij big Bloomers. Ook een soort korte legging/fietsbroekje. Zitten heerlijk, niet warm en werkt perfect. Bandelettes ook gehad en menig poedertje of smeerseltje maar dit is voor mij echt DE oplossing. Blij dat ik die dit jaar heb gevonden met die aanhoudende hitte.

 • Avatar van Mysterymagic
  Reply Mysterymagic 7 mei 2018 at 23:36

  Ik gebruik kokosolie tussen mijn bovenbenen. Ik smeer mijn hele lichaam ermee in, maar tussen de bovenbenen even extra veel als ik een rokje draag. Ook had ik nog wat oude katoenen leggings liggen en die heb ik op maat afgeknipt. Die trek ik aan als ik een hele dag op stap ben in een rokje. Ik wist niet dat ze bij de Zeeman korte leggings hadden, dus daar ga ik zeker even naar kijken.

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 7 mei 2018 at 17:12

  Gladde Bandelettes!
  Niet die kanten versie (Die ook bij MS Mode te koop is) want als je zweetbenen hebt zoals ik schuur je je benen nog kapot onder het kant.
  Die gladde zijn werkelijk mijn redding. Nu een paar dagen achter elkaar zonder enkele irritatie gedragen en niet zo warm als een broekje.

 • Avatar van Marleen
  Reply Marleen 7 mei 2018 at 14:16

  Ik draag de korte fietsbroekjes van de zeeman, zoals velen hier al gezegd hebben. Alleen als het heeeeel warm is vind ik dat minder al die laagjes, dan draag ik een korte broek.

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 7 mei 2018 at 14:13

  Ik draag een broekje met lange pijpje onder een jurkje ..ideaal vind ik zelf gewoon eentje van sloggie met een kantje

 • Avatar van Julia
  Reply Julia 27 juni 2017 at 11:21

  Ik maak zelf altijd gebruik van vevina. Heb wel eens gehoord van een vriendinnetje dat ze deo of talk poeder gebruikte, maar het begon altijd enorm gauw te smetten. Waardoor ze alsnog erg veel last had.

 • Avatar van yvonne
  Reply yvonne 27 juni 2017 at 09:46

  Ik zweer bij glijmiddel op siliconenbasis. Echt topspul. Ook ideaal bij het stylen van je haar met de steiltang.

 • Avatar van Marinka
  Reply Marinka 26 juni 2017 at 22:08

  Als het al te laat is slakkengel (ook gewoon te koop bij de action) echt een wondermiddel! ’t heelt super snel en verzacht de pijn!

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
ren express make-up remover
Skincare | REN Express Make-Up Remover

Mijn complete make-up verwijder ik het liefst met één product, het moet snel klaar zijn en vooral geen droge of...

Sluiten