Beauty

Clinique Superbalanced Silk Makeup

2 juli 2017

clinique superbalanced silk makeup
Het is één van de meest verkochte foundations van het merk en belooft heel wat. De Clinique Superbalanced Silk Makeup geeft een medium dekking zonder dat je huid eruitziet alsof er foundation op zit en zou vette plekjes moeten matteren en droge plekjes juist hydrateren. Dat klinkt als een perfecte foundation en ik moèst hem dan ook een kansje geven. Lees verder voor meer informatie, foto’s, swatches, review èn natuurlijk full face foto’s van het resultaat.

clinique superbalanced silk makeup
Volgens Clinique is deze foundation geschikt voor ieder huidtype vanwege de intelligente formule die zich aanpast aan wat de huid nodig heeft. Zoals eerder gezegd matteert hij dus vettere delen op je gezicht en hydrateert hij juist de drogere plekjes. Zo krijg je een egaal geheel zonder dat bepaalde zones of plekjes worden geaccentueerd. De foundation is olievrij en in 20 kleuren verkrijgbaar, waarvan ik de lichtste kleur 01 Silk Porcelain heb.

Qua formule is het een redelijk vloeibare foundation die qua substantie het meest in de buurt komt van een fluïde, de toegevoegde lichte polymeren en zijde-extracten zorgen ervoor dat poriën, fijne lijntjes en rimpeltjes minder opvallen en er is een SPF15 aan toegevoegd.

clinique superbalanced silk makeup clinique superbalanced silk makeup
De verpakking van de Clinique Superbalanced Silk Makeup is vierkant en van mat glas, transparant zodat je kan zien hoeveel product er nog in het flesje zit en heeft een zilverkleurige dop. Helaas komt deze foundation niet met een pompje waardoor het wel wat lastig is om de make-up te doseren en ik weet niet of het losse MAC pompje er bijvoorbeeld op zou passen. Persoonlijk gebruik ik een foundation met opening als deze door er dan een wattenstaafje in te dippen om er product uit te halen. Als je namelijk gaat ‘schenken’ dan pak je al snel teveel product wat natuurlijk ook weer zonde is.

clinique superbalanced silk makeup clinique superbalanced silk makeup
De foundation voelt heel zacht aan op de huid, laat zich gemakkelijk verdelen en werkt zowel met een platte kwast als met de vingertoppen heel fijn. Na het aanbrengen merk ik dat de foundation al snel redelijk mat opdroogt, maar niet tè waardoor mijn huid er zeker nog als huid uit blijft zien. Ik was even bang dat sommige droogtelijntjes en droge plekjes geaccentueerd zouden worden door deze mattere finish maar dat is gelukkig niet het geval. En vooral heel fijn: de kleur match perfect en dat komt met mijn lichte huid niet heel erg vaak voor.

clinique superbalanced silk makeup
De dekking vind ik indrukwekkend. Zoals je ziet wordt mijn huid er goed egaal van en komen alleen heel hardnekkige pigmentvlekjes er nog doorheen. In het geheel wanneer ik alle overige make-up heb aangebracht oogt de foundation fris en zacht en voelt hij de hele dag door niet trekkerig aan. Rond eind van de middag merk ik dat de foundation rondom de neus een beetje vervaagt maar de rest blijft eigenlijk tot wanneer ik mijn gezicht ga reinigen er goed uit zien.

In het verleden had ik nooit een goede match met foundations van Clinique omdat de textuur niet werkte met mijn drogere huid, omdat ze redelijk oxideerden (donkerder werden na het aanbrengen) of omdat er gewoonweg geen goede kleurmatch verkrijgbaar was. Ik ben dan ook echt heel aangenaam verrast door deze foundation!

De Clinique Superbalanced Silk Makeup is verkrijgbaar voor €30,00 (30ml).

* Dit artikel bevat een product dat door een merk of bedrijf is toegestuurd.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 4 juli 2017 at 11:12

  Wauw ik ben zo onder de indruk! Wat een prachtig resultaat. Ik vind hem zo mooi zitten op je huid! Ik wou deze al jaren proberen maar ik had altijd het idee dat hij veel te donker zou zijn, maar als ik dat zo bij jou zie valt dat reuze mee!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 juli 2017 at 14:17

   Deze kleur is volgens mij wel enkel via de Clinique website te bestellen, maar ik was ook enorm verbaasd over de match ^^

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 3 juli 2017 at 15:46

  Ik vind het er heel mooi uitzien, mooie foto’s ook!

 • Avatar van marleen
  Reply marleen 3 juli 2017 at 15:28

  Wow, ziet er echt top uit!!!

 • Avatar van Edith-Sofia
  Reply Edith-Sofia 2 juli 2017 at 15:14

  Waauw, lijkt me een super fijne foundation! Mooie foto’s heb je gemaakt!

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 2 juli 2017 at 11:54

  Pompje van MAC past erop! :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 juli 2017 at 13:02

   Wat fijn om te weten, dankjewel!

 • Avatar van Britt
  Reply Britt 2 juli 2017 at 09:43

  Wauw, wat een prachtige dekking! Heel egaal, maar toch heel erg natuurlijk, ik ben nu al fan!

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 2 juli 2017 at 08:58

  Ziet er heel goed uit. Perfecte match ;-)

 • Avatar van Jonna@Burgertrutjes
  Reply Jonna@Burgertrutjes 2 juli 2017 at 08:00

  Deze is fijn he? Ik ben al een tijdje fan deze foundation. Doet precies wat ie belooft

 • Avatar van Karin
  Reply Karin 2 juli 2017 at 07:58

  Erg mooi! Ik ben nog steeds op zoek naar een mooie foundation die mat blijft ondanks mijn vette huid. Ik ga deze eens proberen.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 2 juli 2017 at 07:53

  Zo een mooie en zeer goed dekkende foundation!
  Prachtige foto’s.

  Xoxo

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 2 juli 2017 at 06:46

  Wat een prachtige scherpe foto’s zeg.
  Ik heb helaas een flesje van deze Clinique foundation om laten sukkelen, zo zonde.
  Daarna niet meer gebruikt omdat ik het zonde vond dat het nog verder op ging.
  Misschien toch maar een x erbij pakken.
  De kleur matcht bij jouw echt perfect, zelfs met advies van de verkoopster kom ik vaak nog met een verkeerde kleur thuis.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.